Kosmetisk kirurgi i korthet – efterfrågad som aldrig förr

Kosmetisk kirurgi Översikt Välja bröstförstoringsimplantat

Mår bra runt i din egen kropp – ett mål som alla vill uppnå. Om det inte vore för de små, mestadels befintliga bristerna. När personliga ansträngningar inte är till någon nytta efterfrågas operationer relaterade till skönhet och kropp som aldrig förr. Särskilt den kvinnliga kundkretsen sitter på framsätena med önskan om estetiska utsmyckningar. I många fall innebär detta att optimera bröstet och i synnerhet bröstförstoringar. Du kan få reda på allt du behöver veta om kosmetisk kirurgi här.

Kosmetiska operationer, såsom bröstförstoring, förbättrar inte bara kvinnors utseende utan ger ofta också känslomässig lättnad. Det lidande som orsakas av hängande bröst, för liten byststorlek, bröst i olika storlekar eller volymförlust – till exempel på grund av amning – kan vara enorm. Lusten efter vackra bröst är inte bara rent estetiskt. Minimering av mindervärdighetskänslor och brist på självförtroende spelar också en viktig roll.

Kosmetisk kirurgi i korthet: Bröstförstoring är lika mångsidig som orsakerna till en operation

Bröstförstoring kvinnor tips undvika komplikationer efter en fin klyvning

Ämnet bröstförstoring är inte nytt och berör många kvinnor. De lider av sina bröst, tycker att de är för små, för platta, för slappa etc. En operation kan vara lösningen här.

Olika kirurgiska tekniker är möjliga. Vi skiljer:

– Snitt under bröstet, i bröstvecket

– Snitt på kanten av bröstvårtan

– Snitt i armhålan

Oavsett vilket förfarande som används, förbereds implantathålan i alla fall först och sedan placeras implantatet antingen under bröstmuskeln eller under bröstvävnaden på bröstmuskeln.

Kosmetisk kirurgi i korthet: valet av implantat

Kosmetisk kirurgi Översikt Bröstförstoring Kvinna med toppklyftning ser naturlig ut

Om det finns en önskan om en bröstförstoring är valet av rätt implantat avgörande. Materialet här är vanligtvis sammanhängande silikongel. Ett naturligt och visuellt tilltalande bröst kan förväntas efter operationen.

Lätta bröstimplantat, så kallade B-Lite®-implantat, används också allt oftare. Dessa är upp till 30% lättare än konventionella silikonimplantat. B-Lite®-implantat möjliggör större frihet för design för bröstförstoring, belastningen på bröstvävnaden är betydligt lägre än med konventionella implantat och patienter rapporterar mindre postoperativa klagomål.

Valet av rätt implantat görs i samråd med patienten. Framför allt beaktas kroppssilhouetten. För målet är alltid en naturlig bröstförstoring som passar kroppen. Med hjälp av 3D -simuleringar kan olika former och storlekar på implantaten testas digitalt för att få en inblick i önskat resultat före operationen.

Kvinnor som drar sig för tanken på en främmande kropp kan också erbjudas bröstförstoring utan implantat. Detta görs med autologt fett, som används som stoppning efter bearbetning. Detta gör att en måttlig bröstförstoring kan utföras – utan några snitt.

Det kirurgiska ingreppet i korthet

Kosmetisk kirurgi i korthet Bröstförstoring genomgår ett kirurgiskt ingrepp

När valet av implantat har gjorts och tidpunkten för operationen beräknas utförs vissa undersökningar först. Dessa ska till exempel utesluta klumpar i bröstet. Om ett möte för operationen sedan bestäms bör nikotin, blodförtunnande medel och hormonpreparat undvikas i förväg. Detsamma gäller uppföljningsperioden.

Översikt över kosmetisk kirurgi: Detta minskar risken för komplikationer i läkningsfasen.

Bröstförstoring Köpguide Förvänta resultat för att minska smärta

För själva bröstförstoringen görs ett snitt och ett implantathålrum förbereds. Implantatet sätts sedan in, vanligtvis under bröstmuskeln. Dräneringsrör fästs innan såret stängs med en sutur. Dessa används för att tömma sårvätska och blod för att undvika överbelastning i vävnaden och för att främja läkningsprocessen. En mycket erfaren plastisk, estetisk kirurg inom bröstförstoring är till exempel Dr. Raab från München. Han har omfattande expertis, har utfört otaliga bröstförstoringar och är expert på användningen av de innovativa B-Lite® lättimplantaten.

Efter bröstförstoring – vad du kan förvänta dig

Bröstförstoring riskerar nackdelar undviker komplikationer

Smärtan är normal omedelbart efter operationen. Dessa kan pågå i flera dagar och kan behandlas med vanliga smärtstillande medel. Blåmärken och svullnad är också normala, men de försvinner inom några dagar. Redan 2 veckor efter den kosmetiska operationen kan du arbeta igen, efter ca 6 veckor kan du också göra sport igen.

Efter operationen – fakta i korthet

– Särskild bh i 6 veckor

– ingen fysisk ansträngning på 6-8 veckor

– Inget direkt solljus under det första året

– Läkningsprocessens varaktighet ca 2 månader

– Form-behåar med underwire är möjliga sporadiskt efter 6-8 veckor

– Slutresultat efter ca 4-6 månader

Kosmetisk kirurgi Översikt: Risker för bröstförstoring

Översikt över kosmetisk kirurgi bröstförstoring autolog fett tips kvinna röd klänning vacker klyvning

Som med alla operationer kan risker och komplikationer inte uteslutas. Trots största omsorg kan ingen riskfrihet garanteras. Därför kommer läkaren att informera dig om detta före operationen och få lämpligt samtycke för att plastikkirurgin ska utföras.

Möjliga risker och komplikationer i korthet

– Sekundär blödning, svullnad, infektioner

– Trombos och emboli

– försämrad känslighet, särskilt runt bröstvårtan

– Oförmåga att amma

– sällan – allergi mot implantatet

Den alternativa proceduren: bröstförstoring med autologt fett

Kosmetisk kirurgi Översikt Förståelse för bröstförstoring Kirurg Välj tips

Om det finns en önskan om en förstoring utan implantat kan autologt fett vara alternativet. Här avlägsnas kroppens eget fett från vissa delar av kroppen som höfter, mage och skinkor och bearbetas. Genom att rena blod och emulgera jämnt skapas injicerbart material för bröstförstoring. Ursprungligen, på grund av en beräknbar förlust på grund av nedbrytning, injiceras lite mer volym än vad som önskas i slutändan.

Detta tillvägagångssätt är särskilt lämpligt för måttlig bröstförstoring. Det finns ingen anledning att bära en speciell behå, ett lätt tryckbandage är tillräckligt för att fixa det.

Implantat eller autologt fett – skillnaderna i en blick

Implantera

Drifttid: ca 1,5 timmar

Sjukhusvistelse: 1 natt

Narkos: allmänbedövning

Efterbehandling: Special-bh i 6 veckor

Social förmåga: Omedelbart

Sport: Efter 6-8 veckor

Ärr: Ja (bröstveck, areola, armhålan)

Autologt fett

Drifttid: ca 2-3 timmar

Sjukhusvistelse: 1-2 dagar

Narkos: allmänbedövning

Efterbehandling: 4 veckor

Möjlighet att umgås: Efter ca 2 veckor

Sport: Efter 6-8 veckor

Ärr: Nej.

Översikt över kosmetisk kirurgi Undvik komplikationer och minska risken