Ta bort en tatuering – de olika metoderna med massor av tips!

Tatueringsborttagningsmetoder tatueringsborttagning hemma tatuering

En tatuering ska pryda vår hud för alltid och alltid – faktiskt. Men smaken ändras och tatueringen på armen på en tidigare låga, som var en riktigt bra idé för flera år sedan, är lite pinsam idag. Så tatueringen måste gå igen. Detta är naturligtvis möjligt, men det är allt annat än enkelt eller billigt. Och själva behandlingen medför betydande hälsorisker. Men om du fortfarande vill göra det, läs vidare. Vad du bör ägna särskild uppmärksamhet åt, de olika metoderna, många eftervårdstips och allt som har med att ta bort tatueringen – vi kommer att berätta allt detta i vår artikel!

Ta bort en tatuering – viktiga faktorer

Tatueringsborttagningsmetoder Laserborttagningskostnader Fjärilstatuering

Det är en bra idé att studera hela processen med tatueringsborttagning noggrant först så att du vet exakt vad du ger dig in i. De goda resultaten beror på följande faktorer:

  • Storleken och djupet på din tatuering.
  • Färgerna på bläcket – det svarta bläcket är den enklaste färgen att ta bort.
  • Tatueringens läge – fötter och händer bleknar lite långsammare på grund av avståndet till lymfkörtlarna.
  • Din ålder – yngre människor har snabbare ämnesomsättning.

När ska du inte ta bort din tatuering??

Tatueringsborttagningsmetoder tatueringsborttagning peeling hand tatuering blommor

Om du är gravid eller ammar vi skulle hellre avråda från att ta bort en tatuering. Varför? Det kan inte uteslutas att detta kan leda till hudirritation som belastar din kropp ytterligare. Dessutom migrerar de minsta av de lösta färgpartiklarna genom kroppens vägar. För ammande mödrar kan dessa ges till barnet genom mjölken.

När din tatuering är färsk. – De ville ha en tatuering och de visste exakt vilken. Men du räknade utan tatueraren. Tyvärr har han missförstått dig eller har helt enkelt ingen talang – tyvärr händer det oftare än du tror. Men för att du ska kunna ta bort din tatuering måste huden först läka helt.

Ta bort tatueringen med en laser

Tatueringsborttagningsmetoder Laserborttagning kostar smärta

Detta är det mest populära och vanliga sättet att ta bort en tatuering. I samband med solen vet de flesta att ljus kan lysa upp en tatuering. Vid en tatuering lagras färgpigment som är främmande för kroppen i hudens mittskikt (dermis). Lasern värmer dessa pigment så mycket att de bryts ner i mindre bitar. Vid behov kan läkaren applicera en bedövningssalva på området i förväg. Färgpartiklarna transporteras sedan bort från vävnaden via lymfen och kommer in i blodet. Lever och njurar, som naturligtvis bör fungera fullt ut, är ansvariga för efterföljande avgiftning. En laserbehandling tar ofta bara några minuter och känns som att sticka en tatuering. Men många tycker att det är mycket mer obehagligt och smärtsamt. Men eftersom allas smärttröskel är annorlunda kan vi inte ge dig ett detaljerat svar på frågan om hur mycket en tatuering avlägsnas med hjälp av en laser gör ont.

Tatueringsborttagningsmetoder Tatueringsborttagning Mandala Tattoo Arm Tattoo

Typ av laser, med vilken en tatuering tas bort beror på pigmentfärgerna. Eftersom varje färg av bläck absorberar olika våglängder av ljus, måste olika lasrar användas för färgglada tatueringar. I de flesta fall kan en stor och mångfärgad tatuering inte laseras bort helt. Svart, rött och blått är lättast att ta bort. Tyvärr ser det annorlunda ut med gult, lila och brunt.

Antalet behandlingar som krävs varierar beroende på storlek, penetrationsdjup och färgintensitet. Om du vill ta bort en ganska liten tatuering bör du planera cirka 5 till 7 sessioner. Större tatueringar, å andra sidan, kräver minst 10 behandlingar. Eftersom de drabbade delarna av kroppen ska läka helt rekommenderas en läkningstid på 4 veckor mellan sessionerna. Därför kan en tatueringsborttagning tyvärr ta längre tid än 1 år.

Tatueringsborttagning laser tatuering borttagning små tatueringar smärta

Om du har tagit bort en tatuering bör du gå med den ganska hög kostnad Beräkna. Dessa varierar beroende på storlek, antal färger, djup, ålder etc. En liten tatuering kostar till exempel mellan 50-150 euro per behandling och större kan kosta runt 600 euro. Eftersom en tatueringsborttagning är en ren privat tjänst, täcks inte kostnaderna av sjukförsäkringen.

Även om laserbehandling är mycket säkrare än andra metoder, är det fortfarande en attack på huden och kan orsaka ärrbildning. Omedelbart efter proceduren kan du uppleva svullnad, blåsor, skorpa, smärta och blödning. Det kan också leda till ökad eller minskad pigmentering – huden på det behandlade området blir blekare eller mörkare än resten av din hud.

Kirurgisk borttagning av tatueringar

Få tatuering borttagna Laser Tattoo borttagning varaktighet smärta

Det kirurgiska avlägsnandet av en tatuering har varit väl etablerat i årtionden och användes alltid före laserbehandling. Den är särskilt lämplig för mindre tatueringar eftersom de kan tas bort på bara en session. I ordets rätta bemärkelse är det en “skär” -metod, varigenom tatueringen skärs ut med hjälp av en skalpell. Ärr kvarstår dock. Olika tekniker från plastikkirurgi används. Dessa inkluderar hudtransplantationer, hudförskjutande plaster eller hudtransplantat. Förfarandet utförs nästan alltid under narkos. I området övre delen av ryggen eller framsidan av underbenet har kirurgiskt avlägsnande dock visat sig vara extremt svårt.

Tatueringsborttagningsmetoder tatueringsborttagningsarm tatuering blommor blont hår

För att kunna ta bort tatueringen sträcks den omgivande huden så att den kan sys ihop. Ju mer elastisk huden på respektive kroppsdel ​​är, desto lättare är det att sätta ihop dem. För större tatueringar rekommenderas att försträcka huden några veckor i förväg med hjälp av en expander. Denna procedur fungerar särskilt bra med små tatueringar i en långsträckt form – hudbiten kan enkelt tas bort och huden kan sys upp senare.

Dessutom kan du också Hudtransplantationer eller hudtransplantationer används när du vill ta bort din tatuering. Ett tunt lager avlägsnas från en frisk del av kroppen och appliceras på området för den utskurna tatueringen. En hudtransplantation är möjlig med stora tatueringar, men rekommenderas inte av estetiska skäl.

Tatueringsborttagningsmetoder tatueringsborttagning kirurgi erfarenhet

Kostnaderna dessa behandlingar är vanligtvis i den låga till mitten av fyrsiffriga prisklassen.

Med en bra vård, Hygien och förbandskontroll läker såren ganska snabbt och stygnen kan tas bort efter ca 2 veckor. Ärr kvarstår dock.

Ta bort tatuering med dermabrasion

Borttagning av tatueringar Lasertatuering Borttagning Smärta Kostnad

En annan form av kirurgisk tatueringborttagning är den så kallade dermabrasionen. Denna metod används när tatueringen är för stor för att klippa ut. Eftersom bläckfärgerna är mer och mer stabila för ljus och tatueringarna är mer färgstarka och svåra att lasera bort, blir denna metod allt viktigare. Det översta lagret av din hud tas faktiskt bort, och beroende på tatueringens storlek är lokal eller till och med narkos alltid nödvändig. Vid dermabrasion slipas hudens övre lager med speciella högfrekventa slipanordningar tills färgpigmenten exponeras och kan tas bort.

Tatueringsborttagningsmetoder Tatuering för borttagning av iskostnader

Detta följs av en djup nötning som blir våt och tar flera veckor att läka helt. Färgpartiklarna är inbäddade i skabbet och faller av tillsammans med skorpan i slutet av läkningsprocessen. Resultatet är ett ärr som liknar det vid en fjärde graders brännskada som kan förbli röd i månader. Så om du vill få bort din tatuering med denna metod är det absolut nödvändigt att du tar hand om din hygien så att det inte leder till en allvarlig infektion.

Kryoterapi för att ta bort tatuering

Tatueringsborttagningsmetoder tatueringsborttagning hudskalning blomma tatuering axel

Även kallad frysning, kryoterapi är fortfarande inte så vanligt bland tatueringsborttagningsmetoder. Under proceduren utsätts det tatuerade området för en extremt kall temperatur genom att spruta på frysmedel. Det övre lagret av huden dör och kan gradvis slipas av dermabrasion. Hela proceduren kan vara ganska obekväm beroende på hur du känner och utförs därför alltid under narkos. De resulterande bubblorna är jämförbara med brännskador. Dessutom är flera sessioner möjliga beroende på färgintensiteten. Även om kryoterapi är mycket billigare än laserborttagning, är det tyvärr inte lika effektivt. Den enda fördelen med denna metod är att ärren som bildas inte syns vid första anblicken.

Ta bort en tatuering med hjälp av diatermimetoden

Tatueringsborttagningsmetoder, borttagning av tatueringar, saltskalningsupplevelser

Som en motsvarighet till isbildning kan en tatuering också tas bort genom diatermi. Denna metod är ganska ny och ännu inte så populär. Tatueringen behandlas med högfrekvent elektrisk ström, som omvandlas till termisk energi i hudens vävnadsskikt. Värmen förångar vätskan till hudcellerna och de färgade cellerna dör som ett resultat. I denna behandling bränns huden specifikt, vilket också är förknippat med större smärta. Därför bör proceduren endast utföras av en läkare, annars kan brännskador, ärr och infektioner uppstå. Det tar lite tid för de färgade cellerna att dö och falla av, under vilken tid en skorpa bildas. Klådan kan bli mycket svår, men repor är definitivt tabu. Medan varje laser är ansvarig för olika färger vid tatueringsborttagning med laserbehandling, spelar detta ingen roll vid diatermi.

Att applicera krämer för att ta bort tatueringar gör verkligen något?

Tatueringsborttagningsmetoder hand tatuering idéer rött bläck tatuering trender

En tatuering anses traditionellt vara permanent, så tanken på att helt enkelt gnugga på en kräm för att ta bort allt bläck låter lite långsökt. Men det finns för närvarande många olika krämer på marknaden som lovar oss att tatueringen kommer att tas bort helt och helt smärtfritt och ärrfritt. Vår kropp innehåller makrofager, även kallade scavenger -celler, som bryter ner främmande ämnen i vår kropp. Om färger prickas under vår hud under tatueringen, känns dessa igen av makrofagerna som främmande ämnen och bryts ner av lymfsystemet. Och nu spelar krämerna in: Dessa borde leda till bildandet av nya och framför allt fler makrofager, som i sin tur äter upp tatueringspigmenten.

Tatueringsborttagningskräm tatueringsborttagning erfarenhet handtatuering

Tyvärr gör tatueringsborttagningskrämerna dock inte vad de lovar. Eftersom dessa aktiverar kroppen för att äta tatueringspigmenten är det möjligt att inte alla färger spelas in. Så det är mycket troligt att din tatuering bleknar lite, men ändå förblir åtminstone synlig i skuggor. Metoden kan också orsaka mycket hudirritation, med stor sannolikhet att lämna fula ärr. Dessutom, med ett pris på cirka 80-100 euro per grädde och långvarig användning, är denna metod varken snabb eller billig.

Tatueringsborttagning är möjlig med olika huskurer?

Tatueringsborttagning laser kostar metoder för borttagning av tatueringar

Det finns många metoder för borttagning av tatueringar som vissa försöker hemma. Dessa inkluderar saltskal, kemisk peeling, citroner och honung och att sätta ihop olika bisarra ingredienser. Vi skulle dock bara rekommendera borttagning av tatueringar av en läkare. Men om du tror att den naturliga vägen är den bästa, så har vi några förslag för dig. Men var försiktig – några av dessa metoder är bland de mest smärtsamma och otroliga och om du har en låg smärttröskel bör du inte ens överväga dem!

Borttagning av tatueringar Hemmedicin Borttagningsmetoder för borttagning av honung och citron

Citron och honung: Eftersom citron är ett naturligt blekmedel och honung är känt för hudens regenererande och närande egenskaper, är detta en av de mest populära metoderna för att ta bort tatueringar med hjälp av huskurer. Blanda en tesked citronsaft med en sked honung och applicera blandningen på din tatuering dagligen tills du får de resultat du vill ha.

Salt och citronsaft: Blanda 100 gram salt med 3 skedar citronsaft. Använd en bomullstuss, gnid lösningen över tatueringen i 3 till 5 minuter och upprepa processen varje dag.

Tatueringsborttagning själv tatueringsborttagningsmetoder saltskalningsupplevelse

Ta bort tatuering med Saltskalning? – Även om du fortsätter att höra från människor som försöker helt enkelt gnugga av din tatuering med hjälp av salt, avråder vi starkt från det. Denna metod är inte bara mycket smärtsam, men också meningslös. Tatueringsfärgen sitter i vårt nedre hudlager, som inte kan nås med en saltskalning. Resultatet är blödande färger och en lätt bleknad tatuering i slutet. Dessutom kan det drabbade området inflamma kraftigt.

Rätt vård efter borttagning av tatueringar

Tatueringsborttagningsmetoder Phoenix tattoo axel kvinnor tatueringstrender

Att ta bort en tatuering lägger mycket stress på huden, vilket kan leda till många oönskade biverkningar, till exempel infektion. Rätt eftervård är därför oerhört viktigt.

  • Din hud kan vara röd och svullen efter behandlingen. I det här fallet kan de behandla det drabbade området med en sval ren handduk.
  • Under de första 3 dagarna är det mycket viktigt att behandla ditt sår håll torrt. När du duschar, var försiktig så att du inte riktar duschstrålen direkt på det behandlade området. Du bör också undvika besök i poolen, solariet eller bastun.
  • undvika Kläder, orsakar friktion på din hud.

Kostnader för borttagning av tatueringar Kostnader för borttagning av tatueringar

  • Undvik solen – Laserskinnad hud är mycket känsligare för ljus än tidigare. UV -strålningen ökar risken för inflammation och kan leda till pigmentfläckar.
  • Ingen sport – En veckas träningspaus efter behandling rekommenderas starkt. Att göra mycket intensiv sport ökar din blodcirkulation, vilket bara sätter ytterligare stress på din kropp.
  • Drick 2 till 3 glas om dagen färsk ananasjuice. Detta innehåller många viktiga enzymer som stöder läkningsprocessen.

Tatueringsborttagningsmetoder Tatueringsborttagning Laserrisker Blomstertatuering