Växtbaserade lugnande medel: Dessa växter hjälper till med stress och sömnlöshet!

Stress hemma och på kontoret, hektisk och tidsbegränsad press har blivit våra ständiga följeslagare i vardagen och då och då konfronteras vi med exceptionella situationer som verkligen kan gå på nerverna. Även om alla reagerar olika på vissa situationer och vissa har nerver av tråd, behöver andra mer tid för att lugna ner sig. Men i längden kan detta leda till rastlöshet, sömnstörningar eller till och med depression. För att motverka stressen och dess effekter vänder sig människor i dag alltmer till naturliga alternativ och huskurer. Oavsett om det är te, droppar, eteriska oljor eller tabletter – växtbaserade lugnande medel är ett skonsamt alternativ till konventionella läkemedel och fungerar ofta minst lika bra. Vi har sammanställt några av de mest populära växterna för dig som verkligen hjälper så att du är mer balanserad i vardagen eller kan sova hela natten igen!

Hemmedicin mot stress johannesört Effekt av växtbaserade lugnande medel

Om du vill stärka nerverna i vardagen behöver du inte direkt använda kemiska läkemedel och antidepressiva medel, vilket kan leda till oberäkneliga risker som biverkningar eller beroende. Växtbaserade lugnande medel är mycket skonsammare, mer tillförlitliga och vanligtvis tillgängliga utan recept. Mycket växer i växtriket som framgångsrikt bekämpar nervositet, inre rastlöshet och sömnstörningar. Men eftersom varje kropp reagerar olika på vissa ingredienser, är det första du bör göra att ta reda på vad som fungerar bäst för dig.

Naturliga lugnande medel: Passionsblomma främjar sömn och har en lugnande effekt

Passionsblomma för dåsighet Växtbaserade lugnande medel

Passionsblomman lyser i vackra lila och röda toner och frukterna kallas passionsfrukt och kallas även passionsfrukt. Det har en lugnande och kramplösande effekt, kan sänka blodtrycket och är därför ett av de bästa växtbaserade lugnande medlen. De aktiva ingredienserna erhålls från örten eller, på ett annat sätt, från hela växten förutom rötterna. Flavonoiderna och ämnena som den innehåller, som skaftosid och isovitexin, främjar sömn och hjälper till med ångest och ångest. Du kan ta det naturliga sömnhjälpmedlet antingen i tablettform eller som te, varigenom du inte får överskrida den dagliga dosen på 300 mg. Passionsblomma är också en av de viktigaste aktiva ingredienserna i “Neurexan”. Detta är ett homeopatiskt lugnande medel som tillverkas av tillverkaren “Heel”. Företaget kallas fortfarande som en “pionjär och forskare inom naturmedicin” och har främst specialiserat sig på utveckling av läkemedel från naturliga ingredienser. Naturligtvis kan vi inte fatta beslutet om du vill testa det, men det skulle inte skada att ta reda på det Erfarenhet av Neurexan att informera.

Valerian kan hjälpa till med stress

Växtbaserad lugnande ginseng -effekt vid stress

När det kommer till växtbaserade lugnande medel är valerian utan tvekan den klassiska par excellence. Det latinska namnet är Valeriana officinalis och betyder något som “hälsosamt” och “används på apotek”. Valerianrot innehåller de så kallade sesquiterpenerna, som har en sömnfrämjande effekt och förlänger den djupa sömnfasen. Valerian finns mestadels i tablettform, men läkemedelsväxten används ofta som en komponent i olika teblandningar. Det är bäst att ta valerian tabletter en timme till 30 minuter före sänggåendet. Du kan också använda örten under dagen om du har svår rastlöshet. Det är dock viktigt att veta att valerian tar lite tid och att den varaktiga effekten först sätter igång efter cirka 10 dagar.

Lavendel är ett av de mest effektiva växtbaserade lugnande medlen

Lavendel för stressavlastande lista över växtbaserade lugnande medel

Lavendel förtrollar inte bara oss med sin omisskännliga och trevliga doft, utan värderas också för sina balansegenskaper. Dess substrat lugnar nerverna och till och med lukten kan slappna av vårt sinne. Oavsett om den är berusad som te eller som badtillsats – flavonoiderna och oljorna i den slappnar av vårt nervsystem. Som badtillsats hjälper lavendel två gånger – det lugnar själen och kroppen samtidigt. Eterisk lavendelolja kan användas som en diffusorblandning för att berika rumsluften, vilket får din lägenhet att lukta underbart och du kommer att hitta din inre lugn igen. En liten flaska lavendelolja som du kan lukta är perfekt för på resande fot och under dagen när du känner dig stressad. En dos på 80 mg / dag rekommenderas för ångestsjukdomar och effekterna bör kännas inom cirka 2 veckor.

Ginseng och citronmeliss är bra växtbaserade lugnande medel

Citronmeliss effekt på sömnlöshet. Växtbaserade lugnande medel

ginseng har använts i traditionell kinesisk medicin i över 2000 år för olika sjukdomar och sjukdomar, inklusive stress och sömnlöshet. Ginsengroten främjar sömn, förbättrar vårt minne, stärker immunförsvaret och beror på dess effekt på ginsenosiderna. Dessa har liknande struktur som mänskliga stresshormoner och har därför en adaptiv effekt.

Citronbalsam tillhör myntfamiljen och har använts för att bekämpa ångest och främja sömn sedan medeltiden. Citronmelissens blad innehåller många eteriska oljor samt några saponiner, som har en avslappnande effekt och kan stärka kroppen vid ihållande rastlöshet. Citronmeliss kan vara en naturlig hjälpare för att motverka långvarig stress och är utan tvekan ett av de mest populära växtbaserade lugnande medlen. Om du har sköldkörtelsjukdom är det första du ska göra att rådgöra med din läkare. Läkemedelsväxten finns i tablettform eller som te. Om du vill unna dig ett avkopplande bad, lägg sedan cirka 50 gram av bladen i en säckvävssäck och lägg det i vattnet. Efter bara några minuter utvecklar de eteriska oljorna sin effekt och får stressen att försvinna.

Stressläkare hemläkemedel växtbaserade lugnande medel