Nya färger för vardagsrummet – några trender med potential

vardagsrum-antracit-vägg-trä-persienner-trä golv-led-takfärger

Trist och monotont? Det behöver inte vara det. Det mänskliga ögat vill bli underhållet och blir med tiden oundvikligen trött på det alltför bekanta. Du behöver ett nytt ansikte för dina egna fyra väggar. Varje år borde tusentals av de “goda rummen” mellan Kiel och Berchtesgaden lysa i ny prakt och ibland fråga sina formgivare till vilka nya estetiska stränder som bör sättas ut när det gäller färgdesign och design. Det finns några trender i dessa dagar som har potential att bli långvariga estetiska favoriter. Dessa färger har stor potential!

(K) En musikalisk dans

vardagsrum färger material design hörnpelare

Färg, material och design är de tre viktigaste hörnstenarna som varje nytt designkoncept bygger på. Den dominerande grundfärgen bestämmer poängen, enligt vilken möbler och inredning kan lysa virtuöst som solister.

När en make-over av mitten av vår levande kultur, vardagsrummet, är på väg, är det viktigt att specificera grundnyckeln, enligt vilken alla medlemmar i ensemblen måste agera. Om nyckeln, det vill säga grundfärgdesignen i vardagsrummet, ges kan solisterna i bästa fall ange accenter som kan bilda och betona nyanser – men grundkonceptet är på plats.

Dekorativa element med integrerad infraröd värme är helt hip och praktiska. Så det finns Heat4All Till exempel bild-, glasbild- och spegelvärmare, som förskönar lägenheten med vackra motiv och också ger mysig värme under den kalla årstiden.

Mindre är ofta mer

vardagsrum-vägg-färg-grön-vit-krukväxt-grå-soffa

Färgen är en inte obetydlig detalj, vars förändring ger ett friskt luft in i vårt hem. När väl en sammanhängande grundkomposition med speciella färger och kombinationer har skapats skapas en viss atmosfär. Den formar redan den stora, enhetliga helheten utan att det behövs många ytterligare detaljer och tillbehör för att framstå som naturligt och harmoniskt.

För allt som är för mycket blir i strid med naturen. Det är därför färgtrenderna under de senaste åren fokuserar på enkelhet istället för att utmatta sig i färgstark monotoni – sant mot en vetenskapligt baserad teori om färgpsykologiska effekter, som i grunden är mindre grundläggande färger och stämningar som ledmotiv. Det säger redan väsentligt om karaktären och grundinställningen hos dess designer och har potential att färga skildra alla möjliga grundstämningar från perfekt harmoni till det högsta emotionella kaoset.

Grå – sensuell asketism för estetiker

vardagsrum fabrik ser tegel vägg spis

Till exempel när det gäller de senaste årens trendfärg grå, som har etablerat sig permanent i tyska vardagsrum i olika nyanser och graderingar och som också är populär under 2017.

Dess mångsidiga kombinerbarhet, oavsett om det är en blygsam grundton för ett glamoröst utseende av enskilda möbler, eller helt enkelt som en definierande väggfärg som utstrålar en charm av tidlöshet och har karaktär, bidrog väsentligt till allroundfärgens triumf.

I denna roll överträffade den färgen vit, som i många decennier har gett tidlös vardagsrumsdesign en alltför monoton karaktär. Mot bakgrund av den obrutna populariteten hos den så kallade “industriella stilen”, som försöker återge den uttalade grova karaktären hos gamla fabriker och industrisalar, har färgen grå fått sin popularitet. Möbler och tillbehör med betong- och metallutseende passar bra till detta, ibland med ett använt utseende som imiterar årtionden av slitage – liksom tegelväggar, industrilampor, stål, läder och betongplattor som Fabriks stil förmedla och andas evighetens beröring.

Full av joie de vivre – gula toner för optimister

Ren sensuell glädje och optimism, å andra sidan, andas in vänliga gula toner, som också imponerande återspeglar den positiva grundinställningen hos vardagsboende – och som också sätter trender under 2017. Naturliga pastellfärger i grönt och brunt kan enkelt kombineras med solens färg.

Oavsett om det är sand, beige, grädde eller ljusbruna nyanser – naturliga toner är inte bara trendiga, med en känsla av naturlighet svävar genom vardagsrummet. Kan enkelt kombineras med varandra, deras samspel skapar en varm levande atmosfär, särskilt i kombination med trämöbler och trägolv på vilka ljusa mattor vilar. Ytterligare lugn utstrålar dämpade gröna toner med en brun och gul komponent, som perfekt kompletterar landskapet som domineras av gula toner.

Pastelltoner lossnar märkbart neutrala utrymmen. Den senaste chicen är särskilt pastellkombinationer av blekare gröna och gula toner med trendiga nyanser av grått – till exempel växelvis kombinerat med varandra på de fyra väggarna. Färgkombinationen har också en lugnande och samtidigt lite uppfriskande effekt i kök och skär en fin figur.

För oförbättrande romantiker och drömmare – nyanser av ros

rosvägg-färg-romantisk-delikat-effekt

Väggar i ros och gamla rosefärger stiger igen. Nästan bortglömd i många år uttrycker pastellfärgerna alltmer modet hos den utgående, självförtroende romantikern och skapar samtidigt en varm feel-good-atmosfär. Ändå utstrålar vardagsrumsväggar i rosafärger också ett visst återhållet avstånd och tidlös elegans, vilket understryker färgsättningens mångsidiga talang. Rosétoner kan kombineras perfekt med naturliga trämaterial å ena sidan, men också med den coola fabriksestetiken i den industriella stilen å andra sidan.

Lavendelfärger och lila toner för individualister

vardagsrum-lavendel-lila-vägg-design-inbyggd öppen spis

Färgerna lila och violett upplever också sin renässans 2017; de utstrålar en sval elegans och är ett sensuellt uttryck för den grundläggande inställningen och inställningen till livet för den extraordinära invånaren. Olika lavendelnyanser vittnar talande om en ganska egensinnig attityd och en touch av extravagans från hans färgkompositör. Oavsett om det är ensamt eller speciellt i kombination med gråa och gröna toner: lila och violetta toner verkar dominanta och excentriska på samma gång. De tillåter inte konkurrenter i ljusa färger, högst tolereras delikat andas pastellnyanser. Detsamma gäller möbler och tillbehör, som bör smälta in i helhetsbilden ganska enkelt och med återhållsamhet. Objekt som ser särskilt coola ut kommer till sin rätt här i en silverfärgad skimrande metalllook.

Bilder:

1: Pixabay © keresi72

2 Pixabay © pozytywnewnetrza

3. Pixabay © spaway

4. Pixabay © keresi72

5. fotolia © Robert Kneschke (# 139924497)

6. © unsplash.com Chris Barbalis

7. Pixabay © sean891