Sätt upp soffan mitt i rummet – tips om inredning för ett Feng Shui -vardagsrum

två våningar kontorsrum två soffor glasdörrar cip pool korridor hyllor

Även om du förmodligen inte vill att din soffa ska bli en “elefant” i mitten av rummet, finns det några bra anledningar till att den kan stå någon annanstans än väggen. Om det finns tillräckligt med utrymme för sådana möbler i ditt vardagsrum kan du använda en soffa eller soffa i mitten av rummet som den estetiska kontaktpunkten för anläggningen. Att använda smala eller asymmetriska utrymmen för stoppade möbler betyder inte nödvändigtvis att två soffor till exempel direkt upptar väggytan och att mitten därför måste förbli ledig. Så försök att få ut det mesta av detta utrymme genom att prova följande idéer för inredning i ditt hem.

Placera soffan mitt i rummet istället för på väggen

soffa i mitten av rummet öppen spis rustik stenvägg mot fåtölj

Feng Shui är förknippat med konsten att placera i vissa kretsar. Vissa människor tror att det är en viss typ av inredning. Även om det finns riktlinjer för att öka känslan av trygghet och lugn i ett rum, kan dessa principer tillämpas på alla typer av anläggningar. Till exempel är en av nackdelarna med den öppna planlösningen bristen på väggar som definierar utrymmet. En soffa i mitten av rummet kan sätta gränserna i ett öppet vardagsrum, till exempel för att förankra nöjesområdet.

soffa i mitten av rummet inredningstips vardagsrum som anpassar fönsterväggen city outlook svängbara stolar

Även om det till viss del är sant att sättet du placerar möbler i vardagsrummet påverkar den övergripande känslan av rummet. Det behöver dock inte nödvändigtvis följa att du lägger en matta under till exempel matbordet eller anpassar en sittgrupp exakt till tv: n. I det här inlägget kommer vi att ta itu med feng shui -grunderna som rör soffan i mitten av rummet. Detta kan få ditt vardagsrum att känna inbjudande och fräscht och låta positiv chi -energi flöda genom lägenheten.

Anledningar till att sätta upp soffan mitt i rummet

soffa i mitten lyxig inredning vita väggstege hängande lampor

Att skapa en sittgrupp i vardagsrummet kan ibland vara knepigt, medan trender tenderar att placera möbelbitarna i mitten av rummet. Så att människor känner sig riktigt bekväma i den, borde sofffåtöljen också vara på en lämplig plats. Fengshui bygger på sambandet mellan känslor av instabilitet i familjen och arbetet, rikedom och hälsa. Även om korrelationen kan verka konstig för vissa, kan du placera din soffa mitt i rummet för att se hur det känns.

Flera sittplatser för bättre trafikflöde

två soffor träbord ljuskrona bilder room design sidobord fågelbur

Baksidan av en soffa skapar en viss korridor och definierar samtidigt de olika områdena i vardagsrummet. På så sätt förtydligar du också trottoarerna för fottrafik i rummet. De accenter du ställer in med det kan ge stora rum en bättre struktur och göra små rum öppna och luftiga. Använd soffan i mitten av rummet för att skapa flera sittgrupper så att du och dina gäster kan röra sig fritt i vardagsrummet.

öppen planlösning sittgrupp kontor fåtölj parkettgolv soffa hemmakontor

Till exempel kan ett skrivbord bakom en soffa i en studio fungera som ett improviserat hemmakontor. Du kan dekorera ett bord eller skänk bakom soffan med gröna växter eller belysning för att förvandla rummet till ett harmoniskt mångsidigt utrymme.

Dela stora rum

blå soffa kuddbord glas panel monterad kök rum layout

Om du också vill dela upp ditt utrymme erbjuder sittplatser ett praktiskt sätt att dela upp olika zoner i ett vardagsrum. På bilden ovan kan du se hur en soffa i mitten av rummet skapar en tydlig gräns mellan vardagsrum och kök.

soffa i mitten stoppad möbel spis i hörnet belysning glasdörrar katt vita väggar

Fokusera på soffan i mitten av rummet, som fungerar som en slags vägg. Så du kan också skapa olika områden genom att placera soffan vinkelrätt mot de långa väggarna i rummen. På så sätt hjälper det också att visuellt expandera rummet och samtidigt minimera dess längd så att det ser mindre ut som en bowlinghall.

Skapa intimitet

soffor fördelade i rummet rutig retrostil i trädgården

När du chattar med dina gäster vill du förmodligen inte vara längre än 30 centimeter från varandra. Detta gör det svårt ibland när alla dina sittplatser pressas mot väggen. På grund av detta kan du skapa en plats för samtal som känns stram och bekväm.

soffa i mitten stoppade möbler tegelvägg rustik

En soffgrupp är vanligtvis en dominerande möbel som du kan använda för att skapa en ö mitt i vardagsrummet. Således kan du skapa ett privat område och möjliggöra flödet av trafik i rummet. Placeringen utanför väggen ser också balanserad ut om du också vill ta hänsyn till bekvämligheten för alla som sitter där.

soffa i mitten av rummet inredningstips vardagsrum öppen spis laminatgolv plattskärm på väggen trätak

Ett centralt soffbord är också en bekväm plats för snacks och drycker. Men om det avlägsna sittplatsen är för långt för att nå bordet kan det krävas slutbord. Så här är ett annat exempel på hur du kan skapa flera destinationer i samma rum. Paret stolar vid fönstren är den perfekta platsen för en intim konversation.

Mattvardagsrumstips

sittgrupp vardagsrum hörn soffa sidobord hylla sittplatser

Placera soffan i mitten av rummet på en stor matta, lägg till en annan stol eller fåtölj och se till att belysningen är tillräcklig. Låt det hela stå i centrum. En extra fördel är att mittläget ger en bättre bild av en väggmonterad plattskärm.

soffa i mitten av rummet inredningstips vardagsrum fönster vy bergslandskap njut av matplats öppen spis kök

Om soffset inte är i centrum måste det åtminstone komplettera huvudattraktionen. I ett mysigt vardagsrum med öppen spis på ena väggen är den logiska platsen för soffan på motsatt vägg. En öppen spis i hörnet gör dock designen mer utmanande, med soffans mittläge som en lämplig variant.

öppet utrymme sittgrupp soffa grupp hängande ljus pall öppen spis spegel konst kreativ målning plysch matta gammal byggnad lägenhet

I vissa rum fungerar mattsoffersystemet bäst parallellt med eldstaden. Detta är lättare i öppna vardagsrum, där du också kan placera en soffa framför fönstret med ett matbord och stolar för att kompensera. Mindre rum eller besvärliga konfigurationer fungerar bäst när soffan är vinklad bort från väggarna men placeras i en vinkel. Detta öppnar ett gemensamt rum framför soffan, som också kan vara i rampljuset.

Separera rummet efter funktion och maximera sittplatserna

Dela soffan i mitten av rummet, lekplats, TV, bordtennis, barnrum

I den här inställningen är lekrummet uppdelat i ett TV -område och en lekplats vid den mörkbruna soffan i mitten av rummet. På så sätt kan flera aktiviteter äga rum samtidigt utan att deltagarna snubblar över varandra.

sittgrupp vardagsrumsutsikt terrass matta soffarrangemang hängande lampa designglas

Om dessa två stora soffor hade arrangerats annorlunda hade de tagit för mycket plats i det här rummet. Om du också placerar ett soffbord och en fåtölj på mattkanten skapar du rymliga sittplatser för flera personer. Som en speciell bonus kan du också bekvämt njuta av utsikten utanför.

soffa i mitten av rummet inredningstips vardagsrum takhöga fönster marmorgolv utsikt vatten utsikt

Ibland avgör något utanför rummet hur du ska möblera det. Den fantastiska vattenutsikten framför dessa fönster från golv till tak är den verkliga blickfånget i vardagsrummet. Detta möbelarrangemang drar full nytta av detta förslag.

soffa mitt litet rum inredning feng shui basics sovrum golvlampa minimalistisk design

Så en modern soffa i mitten av rummet kan flyta som ett moln om du drog bort den från väggen. Sittmöbler som omger våra väggar kan få rummet att se stelt ut eller fastna i tid. Om du har tillräckligt med utrymme, lek med soffan för ett nytt utseende och återupptäck principerna för Feng Shui.