Vardagsrumsbar – attraktiva och snygga idéer för en härlig atmosfär

vardagsrum bar loft-stil-rymligt-fönster fram-natt-hängande-lampor-chouch-bord-fåtölj-bar pall-inomhus växter-taklampor

Vill du njuta av en aperitif eller ett glas vin på kvällen, eller kanske hålla en cocktailfest för vänner? Ett Vardagsrum bar erbjuder verkligen en trevlig vistelse för dina besökare och ger varje fest en speciell och intressant karaktär. Möjligheterna att sätta upp en egen bar hemma är olika och faktiskt enkla att implementera. Låt dig inspireras av våra idéer.

Vardagsrumsbar – modern och multifunktionell på samma gång

vardagsrum bar krona lampor-bordslampa-hörnsoffa-bord-stolar-öppen spis-väggbeklädnad-stenar-blomkrukor

Det finns inga gränser för din fantasi när du väljer den bästa platsen och designen för din egen vardagsrumsbar. Om du har en bekväm hörnsoffa i mitten av rummet kan du ställa in din bar runt den. Med matchande bord eller bänkar kan du enkelt integrera baren i ditt vardagsrum. En nedre räknare kan också konverteras och användas som bord eller förvaringsutrymme.

Vardagsrumsbar i olika utföranden

vardagsrum bar hörnsoffa-läder-vit-matta-soffbord-hängande lampor-bar pall-bar mot-trappa

Barbord finns i olika storlekar, höjder och modeller. Ställ in vardagsrumsbaren individuellt och efter din egen smak. En bardisk som den på bilden är stabil och ser minimalistisk, diskret och chic ut. Med pallar som matchar dina befintliga möbler står ingenting i vägen för en avkopplande kväll med din familj eller vänner.

Vardagsrumsbar anpassad efter den individuella livsstilen

vardagsrum bar marmorplatta - hängande lampor - barstol - stående lampa - tv - bilder - kaffekopp - bok - fönsterluckor

Du kan placera en bardisk överallt i rummet. Vad tycker du om en fristående bardisk mot tv: n, där du kan titta på en intressant film eller nästa spännande fotbollsmatch med vänner? Materialets optik har valts noggrant, vilket innebär att vardagsrumsbaren ser ut som en naturlig del av hemmiljön.

Sätt upp en bar under trappan

vardagsrum bar soffa-fåtölj-läderfärgad-senap-trappor-hyllor-glasögon-flaskor-kasta kuddar-glasbord

Du kan också skickligt använda det lediga utrymmet under din trappa för en bar. Designa väggen som du vill och lägg hyllor för glasögonen på väggen. Skåp i rätt höjd kan användas både som bardisk och för förvaring och förvaring av flaskor och glas.

Rustik bardisk

vardagsrum-bar-sittgrupp-bord-soffa-stolar-kök ö-träskiva-hängande lampor-fönster fram-hyllor-öppen spis

Om du har en köksö i ditt vardagsrum kan du bara använda den som en bardisk. Om du vill markera bardisken och ge den ett mer rustikt utseende, kan du använda en robust träbräda i oregelbunden form och få en touch av loftstil till ditt vardagsrum. Naturligtvis kan allt annat material som du gillar och som passar med resten av möblerna användas.

Enkel bardisk med ett modernt utseende

vardagsrum-bar-vardagsrum-matplats-stolar-barpall-bilder-hängande lampor-matta-soffa-dekoration

En bardisk kan också se väldigt dekorativ ut. Bardisken på bilden består endast av en horisontell och en vertikal tallrik och fästes direkt på skiljeväggen mellan vardags- och matplatserna. På grund av sin smala linje tar den knappt plats och ändrar inte den öppna uppfattningen om rummet.

Ställ in färgade accenter i rummet

vardagsrum-bar-hylla-drycker-vin-flaskor-glasögon-vägg-klocka-tapeter-rosa-bar-bar bänk-stol-höjd-justerbar-ljusröd

Du kan också fästa en platsbesparande vardagsrumsbar direkt på väggen eller på en hylla. Nästan varje hylla kan användas som en barhylla för förvaring av sprit och bartillbehör. Om du vill ändra utseendet på ditt vardagsrum kan bardisken vara möbeln i rummet som bär färg accent i anläggningen.

Tillbehör till vardagsrumsbaren

vardagsrum-bar-bar mot-bar-pall-vita-vaser-blommor-rosor-bilder-dekoration-bok-gardiner-minibar

Rätt utrustning för din vardagsrumsbar möjliggör tillagning av cocktails och skapar en inhemsk baratmosfär. De olika barglasen och spritdryckerna får naturligtvis inte saknas och måste vara inom räckhåll. Om du inte har ett barskåp eller barhylla kan du ordna flaskor och glas på en byrå och förvara dem under bardisken. Du kan också presentera glasögonen med stil med ett öppet skåp.

Barhylla som väggdekoration

vardagsrum-bar-bar mot-barstolar-vägghylla-utställning-glasögon-alkohol-flaskor-takbelysning

Med en upplyst barhylla på väggen kan du skapa ett stort hörn i ditt vardagsrum och ta med dig känslan av att vara i en riktig bar. Beroende på barhyllans storlek kan du sätta barglasen i rampljuset, förvara flaskan eller presentera din samling med olika shotglas.

Idéer för bardekoration

vardagsrum-bar-vägg nisch-bar mot-träpanel-väggdekoration-barpall-bok-glasögon-vinflaskor-isbitar

Om du har en oanvänd alkov i ditt vardagsrum kan du också använda den för att skapa en bra bar som är åtskild från resten av rummet och kan dekoreras enligt dina egna idéer. För en stämningsfull atmosfär kan du dekorera väggen med bilder eller affischer eller varför inte göra den unik med ditt favoritcocktailrecept.

Vardagsrumsbar med en skillnad

vardagsrum-bar-hopfällbar bord-serveringsbricka-hängande stol-metall-vit-kasta kuddar-skiljevägg-matta-krukväxt-alkoholflaskor

Din vardagsrumsbar behöver inte nödvändigtvis bestå av en bardisk och pallar. Ett litet fällbart bord med serveringsbricka på ger plats för den nödvändiga barutrustningen och kan placeras var som helst i rummet. En bekväm hängstol istället för en barstol ser inte ut som en riktig bar, men det skapar en bra känsla.

Designa baren för att matcha inredningsstilen

vardagsrum-bar-stol-sconces-minibar-skåp-vägg-glasögon-flaskor-alkohol-rullande-bord-trä-vas-blommor

För att lägga ner dryckesflaskorna, glasen och isbitbrickan kan du också använda en mobil servering eller barvagn, som också ser väldigt attraktiv ut och är praktisk. Oavsett vilken stil du vill inreda din husbar, kan varje enskilt element sätta vackra accenter i rummet. Vad sägs om ett inbyggt skåp för förvaring som fungerar som en väggdekoration?

Ädel minibarvagn

vardagsrum-bar-minibar-vagn-guld-dekoration-ananas-glas-flaskor-gardiner-vaser-öppen spis

Denna eleganta och ädla minibarvagn är lämplig för rum som inte erbjuder så mycket plats och kan placeras där dina gäster bor just nu. Tack vare den eleganta, gyllene designen och dekorationen på vagnen kan du servera dina gäster som i en elegant restaurang.

Designa en bar med svart tavelfärg

vardagsrum-bar-hyllor-koppar-alkohol-tårta-tallrik-väggfärg-svart-svart tavla-bokstäver

I ett vardagsrum med en integrerad matlagnings- och matplats kan du också göra om en del av arbetsytan och använda den som en bar. Använd tavelfärg, till exempel, för att ge väggen ett dekorativt målarfärg och kanske skriva ner olika recept på den eller till och med ge din bar ett namn.

Bardisk med spegel

vardagsrum-bar-rustik-bar-spegel-counter-bar pall-trä-balk-vas-blommor-parkett-matlagning område

Om du har fäst bardisken på väggen kan du uppgradera den optiskt med en spegel och säkerställa en obegränsad utsikt. Så dina besökare kan se blandningen av cocktails och ingenting står i vägen för trevliga, långa konversationer.

Snygga och funktionella barmöbler

vardagsrum-bar-möbler-glas-stål-trä-showcase-vinglas-vinflaskor-oval-box-parkettgolv

Om du inte vill sätta ihop din hembar själv hittar du vackra och bekväma barmöbler i oändliga mönster på marknaden som uppfyller dina krav och lovar en perfekt cocktailkväll. Tack vare fotstödet kan du känna dig bekväm och koppla av på barpallen.

Egen bar med biljard

vardagsrum-bar-sten-beklädnad-bilder-bar-pall-bild-biljardbord-hängande-lampor-parkett-golv-loft-stil

Om du bor i en stor lägenhet eller hus och har tillräckligt med utrymme kan du också skapa en klassisk bar med en fullt utrustad bänk och ett biljardbord eller andra lekmöjligheter och tillbringa långa kvällar i gott sällskap.

Spara