15 parasta jooga -asanaa vatsarasvan vähentämiseksi

Onko vatsa usein ulos paidastasi? Haluaisitko palata hoikampaan itseesi? Sinulla on täydellinen ratkaisu joogan muodossa vatsan rasvan vähentämiseksi yhdessä oikean ruokavalion ja elämäntavan kanssa. Oikealla yhdistelmällä harjoituksia, hengitystekniikoita ja meditaatiota jooga voi myös auttaa yleisessä painonhallinnassa. Suorittamalla ne säännöllisesti, huomaat varmasti tiukemmat vatsalihakset, pehmentynyt vatsa -alue ja myös kevyempi itse!

Vaikka joogaa menettää vatsarasvaa, yksilöt voivat kokea sisäisen rauhan ja pysyä kunnossa. Aika lisätä itseluottamustasi ja vähentää ei -toivottua “matkatavaraa” elämässäsi!

Parhaat jooga -asanat vatsan rasvan vähentämiseksi

Jooga -asanat vatsan rasvan vähentämiseksi:

Epäterveelliset elämäntapamme ja ruokailutottumuksemme sekä liikuntamme ovat johtaneet lukuisiin lihavuustapauksiin. Suurin osa rasvasta varastoituu vatsan ympärille, ja siitä on erittäin vaikea päästä eroon. Jooga on todistettu tapa vähentää vatsan rasvaa ja tarjoaa myös terveen kehon ja mielen, joka antaa sinulle yleisen hyvinvoinnin.

Säännöllinen joogan harjoittaminen vahvistaa ydin- ja vatsalihaksia ja edistää siten litteämpää vatsaa. Voit harjoitella joogaa vatsan rasvan vähentämiseksi, ja taivutusta ja kiertymistä vaativat asanat auttavat myös vapauttamaan sinut kaikista turvotusta aiheuttavista kaasun kertymistä. Tietyt jooga -asanat vatsan rasvanpudotukseen auttavat polttamaan tätä itsepäistä rasvaa ja vähentävät kehon kokonaisrasvaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen joogan harjoittaminen vuoden ajan on auttanut vähentämään rasvaa ja tuumaa vyötäröllä.

Tässä selitämme kuinka vähentää vatsan rasvaa jooga -asanoilla. Nämä jooga -asemat eivät ainoastaan ​​rasvaa vatsaan ja auttavat sekä miesten että naisten kuntoa ja terveyttä. Olemme julkaisseet joitain parhaista jooga -asennoista vatsan rasvan vähentämiseksi kuvilla:

1. Joogapyörän asento (Chakrasana):

Chakrasana tai pyörän asento on hieno harjoitus vatsan rasvan vähentämiseksi. Se voi venyttää vatsalihaksia ja myös avata sydänchakraasi. Tämä on yksi parhaista joogaharjoituksista vatsan rasvan vähentämiseksi.

Miten tehdä?

 • Makaa selälläsi, taivuta polviasi. Jalkojen on pysyttävä lattialla ja pidettävä lähempänä pakaraa. Aseta kätesi maahan, kämmenten on oltava suoria ja pidettävä ja hartiat.
 • Nosta tällä hetkellä pääsi ja olkapääsi ja nosta sitten lantiosi maasta ja nosta kädet ja jalat.
 • Voit yrittää nostaa toisen jalan ilmassa 20 sekunnin ajan. Sinun on toistettava sama toisella jalalla.
 • Kokeile tätä joogaa vatsan rasvan menetykseen.

Kuinka se auttaa?

 • Tämä asana on ihanteellinen ja on yksi tehokkaimmista jooga -asanoista vatsan rasvan menetykseen. Se venyttää vatsan lihaksia ja toimii myös ylävartalossasi ja selässäsi, mikä vahvistaa vatsan aluetta.

Varotoimenpiteet: Raskaana olevat naiset eivät saa harjoittaa Chakrasanaa. Vältä tätä asentoa, jos sinulla on vakavia selkäydinongelmia.

2. Jooga Cobblerin pose:

Kutsutaan myös Baddha Konasanaksi, Suutarin asento on yksi yksinkertaisimmista jooga -asanoista. Se auttaa painonpudotuksessa ja sitä voivat suorittaa myös aloittelijat. Se hoitaa myös useita muita vaivoja kuin vatsan rasvan vähentäminen. Seuraa alla olevia jooga -vaiheita vähentääksesi vatsan rasvaa:

Miten tehdä?

 • Suutarin asento on yksi joogan helpoimmista ja pakottavimmista asennoista. Sinun on istuttava alas selkärangan vieressä.
 • Polvien on oltava kiertyneitä ja jalkojen pohjien oltava toisiaan vastapäätä.
 • Sinun on painettava pohjia yhdessä ja otettava tämä asento huomioon vähintään minuutin ajan.

Kuinka se auttaa?

 • Tämä asana parantaa joustavuutta avaamalla nivus ja lonkka.
 • Tämä tekee myös polvistasi ja reidestäsi vahvan ja vähentää siten vatsan rasvaa.
 • Se stimuloi vatsalihaksia ja parantaa ruoansulatusta.

Varoitukset: Vältä tätä harjoitusta, jos sinulla on nivusvamma. Voit myös sijoittaa patjan alle lisätuen saamiseksi.

3. Veneen asento:

Veneasento tai Navasana sopii loistavasti vatsalihasten vahvistamiseen. Se voi parantaa joustavuuttasi ja vahvistaa kehoasi. Tämä on paras jooga vatsan rasvanpolttoon.

Miten tehdä?

 • Istu matolle ja ojenna jalat. Polvet tulee vetää ylös, reiden tulee olla kireät ja varpaat tulee osoittaa.
 • Yritä nyt nostaa jalkasi maasta ja kantaa jalat 45 asteen kulmaan. Hengitä sisään, kun nostat jalkojasi ja vältä polvien käämitystä.
 • Selkärangan pitäisi olla suora ja kehon on tarkoitus muodostaa V -muoto. Nosta kädet olkapään korkeudelle.

Kuinka se auttaa?

 • Veneen asento, joka tunnetaan myös nimellä Nauk Asana, vahvistaa ydintäsi ja kiristää vatsasi lihaksia. Tämän jooga -asanan säännöllinen harjoittelu on osoittanut vahvistavansa ja saavuttavan halutut tulokset.

Varoitus: Älä suorita tätä harjoitusta, jos olet raskaana tai kärsit kroonisista selkävaivoista.

4. Jooga Kapotasana (King Pigeon Pose):

Tässä on toinen joogaharjoitus vatsarasvalle. Kapotasana tai Kuninkyyhkynen poseeraus venyttää vatsa -aluettasi ja sävyttää lihaksia. Se on kehittynyt asento, joka on suoritettava, kun olet perehtynyt perusasentoihin.

Miten tehdä?

 • Istu jaloillesi polvillesi ja vasikat lukittu yhteen. Haluat ehkä käyttää muutamia pehmeitä liinoja allasi välttääksesi kipua.
 • Tule nyt polvillesi ja laita kädet lantiolle. Ojenna vartalo ulos, katso ylös.
 • Tartu kantapäästä hitaasti, toinen käsi toisen perässä. Käännä taaksepäin ja laajenna rinta vatsalla.
 • Taivuta vartaloasi enemmän ja laita pää jalkojesi väliin ja pysy 20 sekuntia.

Kuinka se auttaa?

 • Voit kokea massan käsivarsillasi. Tämä asento on arvokas nesteyttämään rasvaa suunnilleen kaikilla kehon alueilla. Se myös harjoittaa selkärankaa ja raajoja, mikä tekee niistä joustavampia.

Varoitus: Ihmisten, joilla on verenpaineongelmia, on pidättäydyttävä suorittamasta tätä harjoitusta.

5. Aasin potkujooga:

Aasi potkujoogaan kuuluu selkälihasten venyttäminen ytimen lujuuden parantamiseksi. Se on yhtä tehokasta kuin crunches polttaa rasvasoluja vatsassa ja sävyttää kehosi. Tämä on yksi tehokkaista jooga -asanoista vatsarasvalle.

Miten tehdä?

 • Aloita alaspäin suuntautuvasta koirasta, taivuta polvia hieman maahan, ja hyppää sitten jalat ylös ja yritä lopulta ladata polvet lantion yläpuolelle.
 • Koet samalla tavalla kuin valmistaudut hyppäämään käsin seisomaan. Toista nämä potkut nopeasti – seuraavaksi, kun jalat lyövät maahan, lentä suoraan ylös – 25-50 kertaa.

Kuinka se auttaa?

 • Tämä jooga harjoittaa vatsalihaksia ja vatsarasva häviää hetkessä. Tämä asana auttaa sinua pääsemään eroon ei -toivotusta rasvasta keskisuolessa.

Varoitus: Käytä itsehillintääsi potkujen suorittamiseen. Yritä tasapainottaa painoa käsivarsilla ja olla varovainen liikkeiden kanssa.

6. Jooga Locust Pose (Shalabhasana):

Shalabhasana tai Locust Pose on erinomainen selkäharjoitus, joka voi toimia myös vatsalihaksilla. Se voi kiinteyttää vatsalihaksia ja auttaa rasvasolujen luonnollisessa polttamisessa. Tämä on yksi parhaista jooga -asennoista vatsarasvan menettämiseksi.

Miten tehdä?

 • Nojaudu alaspäin kämmenetäsi vasten maata. Kun hengität sisään, sinun on nostettava jalat ylös polvia kiertämättä.
 • Ylävartalo ja kädet on myös nostettava ylös, jolloin saat vatsalihaksia.
 • Nosta itsesi vatsaan. Tämä asento on erittäin hyödyllinen vatsan rasvan vähentämisessä.

Kuinka se auttaa?

 • Tämä asento aiheuttaa suurta painetta vatsaan ja lihakset venytetään, se auttaa pääsemään eroon vatsasta ja kiristää myös vatsan lihaksia.

Varoitus: Älä suorita tätä asanaa, jos olet raskaana tai kärsit vakavista sairauksista.

7. Surya Namaskar (auringon tervehdys):

Surya Namaskar on joukko jooga -asanoita vatsan rasvan menetykseen. Tämä on 12 jooga -asennon kokous, eteenpäin suuntautuva ja taaksepäin suuntautuva käyrä mahdollistavat venytykset, kun taas syvä hengitys suorittaa koko työn ajan avustamaan vieroituksessa. Paras jooga vähentää vatsan rasvaa viikossa.

Miten tehdä?

 • Noudata jokaisen asanan ohjeita.
 • Aloita hitaasti, viidellä kierroksella nostamalla lukuja hitaasti ajan yli.
 • Lisää lukua 12-13 kierrokseen toteutettavuuden mukaan.

Kuinka se auttaa?

Selän ja ylävartalon lihasten vahvistamisen lisäksi suryanamaskar auttaa polttamaan rasvaa koko kehossa. Kun optimaalinen rasva on poltettu, se keskittyy vatsa -alueen ympärille. Se parantaa myös joustavuutta ja auttaa sinua harjoittelemaan tehokkaasti.

Varoitus: Surya Namaskaria ei saa käyttää kuukautisten tai raskauden aikana. Ihmisten, joilla on tyrä tai selkärangan ongelmia, on vältettävä tätä järjestystä.

8. Istuva eteenpäin taivutus:

Tunnetaan myös nimellä paschimottanasana, jossa henkilön on istuttava jalat ojennettuna hänen edessään ja sitten kädet ojennettuina ylöspäin, sisäänhengitys on tehtävä. Tämä seuraa uloshengitysmallia, jossa kädet ylävartalon kanssa taipuvat kohti jalkoja selkärangan ollessa suora ja kämmenet kiinni jaloista. Tämä on loistava tapa saada vatsaharjoittelua, jota todella tarvitsit polttaaksesi ylimääräistä rasvaa kehossasi.

Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • Venytä jalkasi ja istu suoraan.
 • Nosta kädet ylös ja hengitä hitaasti.
 • Kun hengität ulos, nojaa eteenpäin ja kosketa varpaitasi. Varmista, ettet taivuta polviasi.
 • Kosketa päätäsi reisiin ja pidä varpaistasi.
 • Pysy tässä asennossa noin 20 sekuntia.
 • Toistaa.

Kuinka se auttaa?

 • Tämä asana on loistava rentoutumistekniikka ja myös sävyttää ja vahvistaa koko kehoasi.

Varoitus: Vältä tätä asanaa, jos sinulla on astma tai ripuli.

9. Ustrasana -jooga:

Ustrasana tai kamelin asento on jooga vatsan rasvan vähentämiseksi ja lihasten voimaksi. Se voi sävyttää vatsa -aluetta, reisiä ja käsivarsia joustavuuden parantamiseksi. Tämä on kehittynyt ja paras jooga vatsarasvan vähentämiseksi.

Miten tämä tehdään?

 • Polvistu polvillesi ja taivuta sitten vartaloa taaksepäin kaarevassa muodossa kohti kantapäätä samalla kun hänen käsivartensa menevät taaksepäin tukien ylävartalon painoa jalkasi takana.
 • Temppu on pitää asento jonkin aikaa, hengityshengitys jatkuu ja palata sitten perusasentoon ja tehdä se sitten uudelleen.
 • Tämä on tehtävä peräkkäin seuraavien päivien aikana parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Kuinka se auttaa?

 • Se vahvistaa ab -lihaksia, mikä on välttämätöntä vatsan rasvan vähentämiseksi. Näin se vahvistaa myös selkärankaa ja ajan myötä selkärangasta tulee vahva ja joustava.

Varoitus: Tämä asento voi rasittaa niskalihaksia. Joten pidättäydy, jos sinulla on niskaan liittyviä ongelmia.

10. Cobra Pose:

Cobra -pose on toinen tehokas asanas vatsan rasvan vähentämiseksi. Siitä on erityisen hyötyä naisille laihdutuksen jälkeen. Tämä venytysharjoitus on helppo suorittaa jopa aloittelijoille, ja se on paras jooga vatsarasvan vähentämiseksi 15 päivässä.

Miten tehdä?

 • Aloita makaamalla edestäsi, kädet lepäävät sivullasi.
 • Jäykistä nyt luuydintäsi, kun jännität vatsaasi ja aloitat hartioiden, vyötärön ylöspäin.
 • Voit käyttää kämmeniäsi ja kyynärpäätäsi tukena, kun kallistat päätäsi, jolloin luuytimeen tulee pieni kolhu.
 • Pysy tässä asennossa noin 30 sekuntia.
 • Toista kahdesti.

Kuinka se auttaa?

 • Tämä asana tunnetaan vatsan rasvan vähentämisestä ja myös selän lihasten vahvistamisesta.

Varoitus: Herniaa ja selkävaivoja sairastavien on pidättäydyttävä suorittamasta tätä harjoitusta.

11. Olkapäätuki:

Olkapääasento tai Sarvangasana on ihanteellinen vatsan, reiden ja takapuolen lihasten vahvistamiseen. Se myös parantaa joustavuutta ja vahvistaa selkärankaa.

Miten tehdä?

 • Ensimmäisiin askeleisiin kuuluu, että makaat selälläsi, kädet lepäävät vierelläsi. täällä sinun on käytettävä ylävartalosi voimaa tasapainottamaan koko alaosasi.
 • Alkuvaiheessa saatat tarvita ylimääräisen käsiparin auttamaan.
 • Aloita nostamalla alaraajasi siihen pisteeseen, jossa ne tulevat kohtisuoraan vartaloon nähden.
 • Käytä nyt kyynärpäät vartalon tukemiseen, kun nostat lantiota ilmaan ja tuet koko painon olkapäälle ja ylävartaloon.

Kuinka se auttaa?

 • Joogassa on vakava kiertävä asento, joka parantaa ruoansulatusta ja poistaa siten vatsasi rasvakertymät. Kun harjoittelet jalkojen ja käsivarsien lihaksia, teet vain sitä, että voit rakentaa lisää lihaksia ja siten polttaa ylimääräistä rasvaa.

Varoitus: Älä tee tätä asanaa, jos sinulla on verenpaine, ripuli, kuukautiset ja selkävammat.

12. Keula -asennot:

Keula -asento on hyvä jooga vatsan rasvan vähentämiseksi. Tässä osassa kehosi todella jäljittelee jousen muotoa ja aloittaa makaamaan edessäsi. Hengitä syvään ja nosta samalla ylä- ja alavartaloa molemmista päistä tasapainottaaksesi vatsaasi. Kädet takana voivat nyt käyttää jalkoja otteena hinaajan luomiseen tasapainon parantamiseksi.

Näin teet sen:

 • Makaa vatsallasi.
 • Taivuta molemmat jalat ja nosta rintaa hieman.
 • Pidä nilkoista ja nosta reidet varovasti.
 • Kun reidet ja rintakehä nousevat, asana keskittyy vatsaasi.
 • Pysy tässä asennossa noin 30 sekuntia.
 • Toista kahdesti.

Kuinka se auttaa?

 • Tämä asento, keula -asento, tunnetaan siitä, että se tekee selkärangasta todella joustavan ja keskittyy myös vatsasi rasvaan, mikä vähentää sitä.

Varoitus: Vältä tätä asentoa, jos sinulla on selkärangan vammoja.

13. Tuulenpoistoasento:

Olet varmasti miettinyt, kuinka vähentää vatsan rasvaa käyttämällä tuulenpoistoa tai Pavanamuktasanaa? Tässä käytämme vatsan alueella syntyvää jännitystä vähentääksesi vatsasi kiloja.

Miten tehdä?

 • Aloita makuulla selälläsi.
 • Taita polvet ja vie ne kohti vatsaasi.
 • Kun alempi pankkisi on rypistynyt, yritä nyt nostaa päätäsi ja tuoda leuka mahdollisimman lähelle polveasi.
 • Vatsasi on jo jännitettävä ja solmittava, mikä luo paineen, joka polttaa olemassa olevaa rasvaa.

Kuinka se auttaa?

 • Tätä asanaa kutsutaan myös Pawanmuktasanaksi, ja sitä on harjoitettava varoen. Se vahvistaa ja sävyttää vatsan, jalkojen, käsivarsien ja alaselän lihaksia. Se auttaa ruoansulatusta ja parantaa verenkiertoa.

14. Warrior Twist Pose:

Tämä on muunnelma tavalliseen soturi -asentoon. Se kiertää vatsalihaksia ja vahvistaa selkääsi ja reisiäsi. Se auttaa myös polttamaan rasvasoluja vatsasi ympärillä:

Miten tehdä?

 • Muotoile soturi -asento, jossa yksi raajoistasi, jotka on asetettu toisen eteen, luo hinauksen väliin, takaosa venytetty taakse.
 • Nyt sen sijaan, että kallistaisit taaksepäin, tällä kertaa kierrä ylävartaloasi sivulle mahdollisesti maksimiin.
 • Kädet voidaan pitää ristissä rintakehän edessä kiertymisen helpottamiseksi.
 • Pysy tässä asennossa noin 5 hengitystä, jotta ydin on kiinni.
 • Tämä on hyvä tapa vähentää rasvaa joogalla.

Kuinka se auttaa?

 • Tämä asento vahvistaa reidet ja sävyttää myös hartiat, käsivarret ja reidet. Se myös sävyttää ydinlihaksiasi ja vähentää siten vatsan rasvaa.

Varoitus: Vältä tätä asentoa, jos sinulla on selkäydinongelmia tai levyongelmia.

15.Sillan pose:

Vatsarasvan jooga sisältää myös silta -asennon inventaariossaan. Tämä asento venyttää myös vatsan aluetta ja auttaa vähentämään vatsasi kokoa. Se on myös hyvä kivun lievittämiseen alaselässä.

Näin teet sen:

 • Makaa selälläsi.
 • Tällä kertaa kehosi ääripäät, niska ja varpaat pysyvät maassa, kun luot lankun kehossasi.
 • Olkapää painaa hieman, kun nostat vartaloasi pitäen samalla varpaasi liimattuina maahan.
 • Lepää kätesi viereesi tai käytä sitä varpaidesi tarttumana tasapainon ylläpitämiseksi.

Kuinka se auttaa?

 • Tämä joogaasana auttaa parantamaan ryhtiäsi ja auttaa parantamaan ruoansulatusta. Se avaa rintakehäsi ja sävyttää reidesi vatsalle asti. Sinusta tulee joustavampi ja se venyttää alavartaloa ja sävyttää sitä.

Varoitus: Vältä sitä, jos sinulla on kipua tai epämukavuutta niskassasi.

Mitä ja mitä ei saa päästä eroon vatsarasvasta joogan avulla:

Seuraa näitä vinkkejä maksimoidaksesi joogaohjelman hyödyt:

Tee:

 • Syö terveellinen ruokavalio, joka koostuu tuoreista hedelmistä ja vihanneksista.
 • Juo runsaasti vettä ja pysy nesteytettynä.
 • Jaa ruoat pieniksi annoksiksi helpon sulamisen vuoksi.
 • Sisällytä ruokavalioosi paljon kuitua suoliston parantamiseksi.
 • Laske stressitasoja ja pidä mielesi rauhallisena.
 • Nuku vähintään 7-8 tuntia päivässä.

Ei saa:

 • Vältä ehdottomasti roskaruokaa ja sokeripitoisia juomia ja jälkiruokia.
 • Sano ei ylimääräisille hiilihydraateille.
 • Vältä ahmimista ja myöhäisillan juhlia.
 • Älä yön yli tai unen alla. Hanki vain oikea lepo, jota keho tarvitsee.
 • Älä rajoitu yhteen paikkaan. Jatka liikkumista ja ole aktiivinen.

Monille vatsarasvan menettäminen on kaukainen unelma. Se ei ole sinua varten, jos seuraat näitä asentoja (jooga -asanas) säännöllisesti. Jooga ei vain toimi kehossa, vaan myös muissa elimissäsi, ydin on pääpaino. Virkistämisen lisäksi se myös stimuloi rauhasiasi ja parantaa siten elinten suorituskykyä. Se auttaa saavuttamaan tasapainon ja myös menettämään vatsarasvaa säännöllisellä harjoittelulla ja sitkeydellä. Harjoittele aina koulutetun joogaopettajan alaisuudessa ja hae lääkärin apua, jos sinulla on terveysongelmia. Aloita terveellinen elämä tästä päivästä lähtien!

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

1. Kuinka kauan kestää jooga vähentää vatsa rasvaa?

Vastaus tähän riippuu yleisestä elämäntavastasi, päättäväisyydestäsi ja joogaan käytetystä ajasta. Jos käytät joogaa säännöllisesti ja syöt terveellistä ruokavaliota, huomaat todennäköisesti näkyviä tuloksia noin 3-4 viikon kuluttua. Jälleen tämä aika voi vaihdella henkilöstä riippuen ongelman perimmäisestä syystä.

2. Voinko saada litteän vatsan joogan avulla?

Joo! Joogan avulla on täysin mahdollista saada litteä vatsa! Jooga sisältää paljon venyttelyharjoituksia, jotka voivat parantaa joustavuutta ja sävyttää lihaksia. Jotkut näistä asanoista ovat vaikutukseltaan ja tuloksiltaan keholle yhtä suuria kuin rypyt. Sinun on otettava se säännöllisesti, jotta huomaat ohuemman vyötärölinjan ja lopulta litteän vatsan.

3. Kuinka usein minun pitäisi tehdä joogaa vatsarasvan vähentämiseksi?

On suositeltavaa aloittaa jooga joka päivä hyvien tulosten saavuttamiseksi. Jooga voi polttaa ylimääräisiä kaloreita ja pitää sinut kunnossa ja kevyenä. Jotta saat parhaan hyödyn, harjoittele joogaa vähintään 3-4 päivää viikossa ja 1-2 tuntia päivässä. Tärkeintä on harjoittaa säännöllisesti yhdessä kurinalaisuuden kanssa elämässäsi.

4. Voitko saada painoa joogan lopettamisen jälkeen?

Jooga, kuten mikä tahansa liikunta, polttaa ylimääräisiä kaloreita kehossa. Kun lopetat joogan, ruoasta saadut kalorit eivät kulu liikunnan puutteen vuoksi. Tämä voi päätyä kerääntymään rasvan muodossa, etenkin vyötärön ympärille. Siksi sinun on otettava se oikein huomioon saavuttaaksesi oikeat tulokset.

5. Mitkä ovat parhaat ruoat vatsarasvan vähentämiseksi??

Joogan ohella terveellisellä ruokavaliolla on myös suuri merkitys hyötyjen maksimoinnissa. Elintarvikkeet, kuten tuoreet hedelmät, vihannekset, täysjyvät, vihreä tee, marjat, vähärasvainen liha jne., Voivat auttaa laihduttamisessa tinkimättä ravinnosta. Voit yhdistää joukon näitä ruokia päivittäin terveelliseen ruokavalioon.