Raskauden jälkeinen vatsan rasvanpoisto: syyt, vinkit ja harjoitukset

Raskaus on ihmeellinen aika naiselle ja perheelle. Mutta todellisuus on, että kun synnytät kauniin ja terveen lapsesi, sinulla on vatsa vatsa. Vaikka on haastavaa menettää rasvaa vatsa -alueelta, oikealla ruokavaliolla ja oikeilla harjoituksilla voit vähentää vatsarasvaa synnytyksen jälkeen vaikuttamatta terveyteesi haitallisesti. Tässä artikkelissa on vinkkejä ja toimintoja, joita voit noudattaa vatsan rasvan vähentämiseksi synnytyksen jälkeen.

Kuinka vähentää vatsaa synnytyksen jälkeen

Vatsan rasvan syyt:

Tässä on muutamia syitä, miksi vatsasi ympärillä on flab. Katsotaanpa:

1. Hormonit:

Hormonien säätely on elintärkeää kehon ylläpitämiseksi. Niillä on tärkeä rooli vauvan hoitamisessa raskauden aikana ja ne auttavat sinua toipumaan synnytysprosessista. Liiallinen estrogeenituotanto raskauden aikana aiheuttaa vatsaonteloa ja joskus myös reisiä. Vaikka vatsan alueen joustavuus voi myös aiheuttaa rasvaa vatsaan.

2. Raskaus:

Raskaus tuo kehossamme paljon fyysisiä ja emotionaalisia muutoksia. Kohtu laajenee tarpeeksi 9 kuukaudessa, jotta se voi majoittaa vauvan. Rasvaa kertyy myös vatsan ympärille, koska se saa hiilihydraatteja, jotka auttavat vauvaasi menestymään.

3. Stressi:

Stressi vaikuttaa merkittävästi rasvan kertymiseen kehomme näinä päivinä. Uusi äiti on kovan paineen alla täyttämään kaikki vastasyntyneen tarpeet, mikä johtaa vatsan vatsaan. Kehosi tuottaa kortisolia torjumaan stressiä tällaisissa tilanteissa, ja liiallinen kortisolin tuotanto aiheuttaa rasvaa vatsa -alueen ympärillä.

Kuinka vähentää naisten vatsarasvaa synnytyksen jälkeen:

1. Runsaasti kuitua sisältävä ruokavalio ja proteiini:

Kun olet päättänyt laihduttaa nämä ylimääräiset kilot, joidenkin ruokavalion muutosten tekeminen vatsan rasvan vähentämiseksi synnytyksen jälkeen on terveellinen tapa edetä. Oikean ruoansulatuksen ylläpitäminen on terveen kehon ydin, joka voidaan saavuttaa syömällä liukoista kuitua. Toinen tapa saada ravintoa kehollesi lisäämättä ylimääräisiä kiloja on syödä kananmunia, kalaa, maitotuotteita ja vähärasvaista lihaa, jotka ovat runsaasti proteiinia. Sekä kuitu että proteiini vähentävät kalorien saantiasi ja tehostavat kehosi aineenvaihduntaa.

2. Juo enemmän vettä:

Vedellä on merkittävä rooli terveen kehon ylläpitämisessä sekä raskauden aikana että sen jälkeen. Nesteytyksen pitäminen on välttämätöntä ja yksi helpoista tavoista vähentää vatsarasvaa synnytyksen jälkeen. Sinun tarvitsee vain muistaa, että jos virtsaneritys on keltaista, sinun täytyy juoda enemmän vettä ja jos virtsasi on kirkasta, kaikki on hyvin. Pidä silmällä virtsanerityksen läpinäkyvyyttä.

3. Pienet ja toistuvat ateriat:

Oikean ajoituksen ja syötyn määrän ylläpitämisellä on keskeinen rooli vatsan rasvan vähentämisessä raskauden jälkeen. Sen sijaan, että söisit kolme suurta ateriaa päivässä, sinun tulisi syödä viidestä kuuteen ateriaa säännöllisin väliajoin. Monet naiset sovittavat ateriansa vauvan ruokintasuunnitelman mukaan. Syöminen ruokinnan aikana säästää aikaa ja ravitsee myös vauvaasi.

3. Varhainen illallinen:

Myös aterioiden oikea ajoitus on välttämätöntä, etenkin illalliselle. Mitä syötkin, illallisen ja nukkumaanmenon välillä on oltava kahden tunnin väli. Voit syödä hedelmiä välissä, jos sinulla on nälkä. Varhainen illallinen auttaa kehoasi sulattamaan ruoan hyvin ja saa tarvitsemansa ravinnon. Se auttaa myös polttamaan vatsarasvaa synnytyksen jälkeen käyttämällä kaikkia kaloreita.

4. Vältä ruoan ottamista ulkona:

Yksi ihmisen terveyteen vaikuttavista asioista on jalostetun ruoan syöminen. Kaikki nämä elintarvikkeet, jotka ostetaan ulkopuolelta, sisältävät runsaasti sokeria, suolaa ja kaloreita, jotka keräävät rasvaa kehossasi. Joskus saatavilla olevassa ruoassa on kemikaaleja tai lisäaineita, jotka eivät välttämättä ole hyväksi vauvalle, varsinkin jos imetät. Jos haluat menettää vatsarasvan synnytyksen jälkeen, vihannesten, monimutkaisten hiilihydraattien, proteiinien ja hedelmien sisällyttäminen on terveellinen tapa.

5. Sokerin, suolan ja hiilihydraattien rajoittaminen:

On tarpeen katsoa, ​​mitä syöt, varsinkin kun haluat vähentää vatsan rasvaa synnytyksen jälkeen. Vaikka puhdistetut hiilihydraatit ja korkea sokeripitoinen ruoka tarjoavat tarvitsemasi energian, niissä on vain tyhjiä kaloreita, joissa ei ole ravintoaineita. Monet markkinoilla olevat pikajuomat, evästeet ja kakut pumpataan myös täynnä sokeria ja hiilihydraatteja, jotka aiheuttavat terveysongelmia, kuten diabetesta, sydämen terveysongelmia jne..

6. Imetys:

Imetys on täysin luonnollinen ja lopullinen ratkaisu päästä eroon vatsarasvasta synnytyksen jälkeen, olitpa sitten synnyttänyt luonnollisesti tai c-osan kautta. Kehosi polttaa kehosi ylimääräistä rasvaa vastauksena vauvan imetykseen, mikä johtaa maidontuotantoon. Tämä koko prosessi auttaa vatsaa kutistumaan. Lääkärit suosittelevat vastasyntyneen imettämistä vähintään kuuden kuukauden ajan, ellei jokin sairaus pidä sinua. (1)

Synnytyksen jälkeinen harjoitus vatsan vähentämiseksi:

1. Kyynärvarren lauta:

Tämä on osa jooga -asanaa, joka voidaan tehdä mukavasti kotona. Lonkan, reiden, vatsalihasten ja vinojen lihakset kohdistuvat tämän venytyksen aikana, mikä auttaa vähentämään vatsaa synnytyksen jälkeen.

Miten tehdä:

 • Vie kehosi lankkuasentoon.
 • Pidä lantio ylös ja vatsalihakset tiukalla.
 • Yritä säilyttää asema 30-50 sekuntia.
 • Varmista, että polved ovat suorat eivätkä kosketa lattiaa.
 • Taivuta polvia hitaasti ja lepää 30 sekuntia.
 • Toista tämä prosessi 4-5 kertaa.

2. Käänteinen crunch:

Käänteinen crunch on yksi välivaiheista, joita voit kokeilla, kun poikittainen vatsa on syvin lihaskudos, joka auttaa leikkaamaan vatsarasvaa synnytyksen jälkeen.

Miten tehdä:

 • Mene nukkuma -asentoon, kädet sivuilla ja polvet suorina.
 • Pidä kämmenet alaspäin ja nosta jalkasi hitaasti taivuttamalla polviasi.
 • Nosta nyt jalkasi, nosta lonkka ja jalat kattoa kohti.
 • Yritä pysyä tässä asennossa 20-30 sekuntia ja tuo sitten jalat hitaasti lepoasentoon.

3. Sakset:

Ydinlihakset on kohdistettu saksetessa. Se on harjoitus menettää vatsa rasvaa synnytyksen jälkeen, joka sinun pitäisi sisällyttää harjoitusistuntoosi. Voit tehdä tämän venytyksen kaksi tai kolme kertaa viikossa.

Miten tehdä:

 • Mene nukkumaan, kädet sivulle ja kämmenet alaspäin.
 • Pidä lantio liimattu lattiaan koko harjoituksen ajan.
 • Nosta oikeaa jalkaa hitaasti, mikä aloittaa saksiliikkeen.
 • Nosta jalkoja vaihtoehtoisesti 10-15 kertaa.
 • Toista prosessi 2-3 kertaa.

4. Pyöräily:

Pyöräily on helppo ja hauska tapa menettää vatsarasvaa synnytyksen jälkeen. Se auttaa vähentämään vatsarasvan määrää polttamalla kaikki ylimääräiset kalorit kehossasi. Toisin kuin muut harjoitukset, pyöräily antaa sinulle mahdollisuuden päästä ulos kotoa saadaksesi raikasta ilmaa.

5. Kävely:

Kävely on yksi yksinkertaisista mutta tehokkaista tavoista pysyä kunnossa. Ihmeet, joita nopea kävely tekee kehollesi, ovat kiistattomia. Aloittaminen helpolla kävelyllä tekee tempun, ja voit hitaasti lisätä nopeuttasi, mikä auttaa vähentämään vatsaa synnytyksen jälkeen. Voit myös viedä vauvasi rattaisiin iltakävelylle; ylimääräinen paino antaa kehollesi tarvittavan paineen.

6. Aerobic:

Aerobic on toinen paras tapa vähentää vatsarasvaa synnytyksen jälkeen. Voit saada tasapainoisen aineenvaihdunnan polttamalla kaloreita johdonmukaisten aerobisten harjoitusten avulla. Voit harjoitella ja tehdä aerobicia vähintään kolme kertaa viikossa.

Auta raskauden jälkeiset vyöt vähentämään vatsarasvaa synnytyksen jälkeen?

Uudet äidit pyrkivät näkyvästi vähentämään vatsaa synnytyksen jälkeen vyöillä, joita kutsutaan näkyvästi raskauden jälkeisiksi vyöiksi tai äitiysvyöiksi. Nämä vyöt auttavat luomaan vatsalihaksen ja elinten ympärille, jotka auttavat asettamaan ne paikoilleen. Monet lääkärit suosittelevat, että odotat muutamaa päivää ennen kuin voit käyttää näitä vyöjä naiselle, joka synnytti lapsensa luonnollisesti-vähintään kuusi-kahdeksan viikon odotusaika naisille, jotka on toimitettu c-leikkauksen kautta, koska c-leikkauksen haava paranee.

Kaunis vauva kädessäsi, raskauden autuus, monet naiset jäävät hilseileväksi vatsaksi synnytyksen jälkeen. Yksityiskohdat muutoksista, joita voit tuoda ruokavalioosi yhdessä säännöllisen liikuntaohjelman kanssa, auttavat sinua palaamaan kuntoon nopeasti. Noudata näitä yksinkertaisia ​​vinkkejä ja vähennä vatsarasvaa tehokkaasti synnytyksen jälkeen.

Vastuuvapauslauseke: Tässä artikkelissa on joitain nopeita ja helppoja tapoja vähentää vatsaa synnytyksen jälkeen, mutta se ei korvaa ammattiapua. Tässä mainitut mielipiteet ovat vain ehdotuksia, ja on parempi keskustella lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat mitään uutta.

Usein Kysytyt Kysymykset:

1. Kuinka kauan kestää, että palautat muodon synnytyksen jälkeen?

Ans. Kestää yhdeksän kuukauden jatkuvaa hoitoa, ennen kuin vauva kasvaa ja synnyttää terveellisesti. Kaikkea rasvaa ei voi menettää hetkessä, se vie jonkin aikaa ja kärsivällisyyttä. Oikealla ruokavaliolla ja säännöllisellä liikunnalla voit vähentää vatsarasvaa synnytyksen jälkeen ja saada nopeasti takaisin kuntoon.

2. Mitä varotoimia sinun on toteutettava menettäessäsi rasvaa herkullisesta synnytyksestä?

Ans. Ensinnäkin, sinun on saatava asia lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat uuden ruokavalion tai harjoituksen. Jopa yksinkertaisilla harjoituksilla varmista, ettet rasita liikaa ja juo paljon vettä ja lepää riittävästi. Jos haluat vähentää vatsarasvaa synnytyksen jälkeen, on paljon vaihtoehtoja, jotka voivat olla tehokkaita vain, jos myös itsehoitoa noudatetaan.

3. Kuinka voin laskea kulutetut kalorit??

Ans. Kalorit ovat välttämättömiä, etenkin synnytyksen jälkeen, koska kehosi valmistaa ravintoa toiselle ihmiselle. Mutta kaloreiden asianmukainen ylläpito ja niiden laskeminen auttavat sinua täyttämään tarpeen ja lisäämään ylimääräistä rasvaa kehoosi. Saatavilla on monia sovelluksia, joiden avulla voit laskea kalorimäärääsi vähentääksesi vatsarasvaa synnytyksen jälkeen.