6 kuukauden vauvanruokareseptit – Top 9

Mitä ruokaa minun pitäisi antaa 6 kuukauden ikäiselle lapselleni? Tämä on aika, jolloin vauva aloitti matkansa kiinteällä ruoalla. Joten tässä artikkelissa olen käsitellyt 9 parasta ruokaa, jotka auttavat sinua valitsemaan parhaan lapsellesi. Kuusi vauvaasi on innokas kokeilemaan uusia ruokia nyt. Muista, että kun esität uusia ruokia 6 kuukauden ikäiselle lapsellesi, käytä 4 päivän sääntöä.

6kk vauvanruoka

Paras 6 kuukauden vauvanruokakaavio:

Tässä olemme listanneet lapsellesi parhaita 6 kuukauden ikäisiä vauvanruokareseptejä.

1. Soseutetut hedelmät ja vihannekset:

Tämä on yksi ensimmäisistä ruokaresepteistä. Keitä hedelmät ja vihannekset ja sekoita jäähdytyksen jälkeen sekoittimessa ja tee sose. Tarjoile tätä vauvallesi.

2. Congee- tai suolainen riisipuuro:

Laita pesty riisi kattilaan ja veteen. Peitä ja anna kiehua. Vähennä lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä, joka on tarkoitettu 30 minuutiksi, sekoittaen epäsäännöllisesti. Laita liha ja sekoita niin, että se hajoaa pieniksi paloiksi. Anna kiehua. Vähennä lämpöä ja keitä vielä 30 minuuttia. Lisää tai vähemmän vettä voidaan käyttää ohuemman, muuten paksumman puuron luomiseksi.

3. vihannekset:

Huuhtele ja irrota iho vihanneksista; poista siemenet, muuten kuopat. Leikkaa pieniksi paloiksi ja höyryssä kiehuvan veden yläpuolella. Muussa tapauksessa puhdista vihannekset ja pistä iho haarukalla useisiin paikkoihin ja kuumenna pehmeäksi. Poista iho. Laita kypsennetyt vihannekset kulhoon, lisää hieman vettä ja murskaa haarukalla, muuten perunamurskain.

4. palkokasvit:

Palkokasvit ovat monipuolisia ja täynnä proteiinia Nämä ovat elintarvikkeita, kuten papuja, herneitä ja linssejä – ne sisältävät runsaasti proteiineja, vitamiineja ja kivennäisaineita ja täydentävät vauvan ruokavaliota. Mutta varo! Me kaikki tunnemme tuulen aiheuttaman epämukavuuden, joka on tällaisten elintarvikkeiden aiheuttama yleinen vaikutus. Varo syöttämästä vauvasi liikaa tästä elintarvikeryhmästä!

5. Kasvis Suji Upma:

Tämä on kasvisruoka ja myös maukas ateria sekä paras proteiinin ja vitamiinien perusta. Kuivattu Kypsennä Suji tuoreella kuivalla pannulla, kunnes se muuttuu kullanruskeaksi. Keitä miedolla lämmöllä ja sekoita jatkuvasti, muuten suji palaa. Laita toisessa pannussa 1 tl voita tai gheetä. Sillä aikaa, kun voi tai ghee sulaa, nauti vihannessoseen lisäksi ja paista. Lisää vettä ja suji. Kuumenna seosta miedolla liekillä, kunnes suji -jyvä imee vettä. Jatka sekoittamista, jotta paakkuja ei tule näkyviin. Tämä ruokalaji sopii parhaiten lämpimänä.

6. Lihat:

Kaikki te tiedätte, että liha on erinomainen proteiinin lähde; Kuitenkin tässä vaiheessa lähes kaikki vauvat saavat proteiinia maidosta. Suurin etu lihan käyttöönotossa on lisärauta, jota se tarjoaa. Rauta on välttämätön osa verenkiertoa, joka siirtää happea kudoksiin tarjoamaan kehitykseen tarvittavaa energiaa.

7. Riisinmurska:

Tämä on kasvissyöjä ja hyvä kalsiumin, proteiinien, tärkkelyksen ja vitamiinien lähde. Ensinnäkin keitä riisi, käännä se kypsäksi (voit käyttää painekattilaa, jotta aika pysyy ajan tasalla). Murskaa riisi hyvin tasaiseksi. Kerran, kun vauva sopeutuu tähän, voit mahdollisesti lisätä hieman dalia ja kasvislientä, jotta se olisi maukkaampaa. Sen ravintoarvon lisäämisen suuntaan voit lisäksi sisällyttää maitoa, joka on muuten juustoa, muuten puhdasta kauden kasviksista.

8. Tofu:

Se on ravitsevaa ja monipuolista. Tofu on ihanteellinen lisäys kotipohjaiseen vauvanruokaan, ja sitä voidaan esitellä noin 8 kuukauden iässä.

9. Paistettu kala:

Kuumenna uuni 190ºC: een. Laita kala tinapaperille; sulje ja tartu kiinni. Paista kalaa uunissa 20 minuuttia, kunnes se on kypsää. Kala kuoriutuu yksinkertaisesti tässä vaiheessa. Poista folio ja jäähdytä vielä. Siirrä kalamehut riisin päälle. Poista iho yhdessä hiutaleiden kanssa sormien läpi luiden poistamiseksi. Astia riisin kanssa.