50 buddhalaista vauvan nimeä, jotka kuulostavat zen -sanoista!

Uskotko vahvasti buddhalaisuuden periaatteisiin? Haluatko nähdä lapsesi harjoittavan samoja perusteita ja kasvaa ystävälliseksi ja myötätuntoiseksi ihmiseksi? Säännöllisten nimien valitsemisen sijaan sinun on tutkittava näitä buddhalaisia ​​vauvojen nimiä lapsellesi. Ne eivät vain kuulosta melodisilta, vaan niillä on myös syvempiä hengellisiä merkityksiä.

buddhalaisia ​​vauvojen nimiä

Tässä on sekoitus perinteisiä ja moderneja buddhalaisia ​​innoittamia vauvojen nimiä, joilla on merkitykset, alkuperä ja symboliikka.

50 suosittua buddhalaista nimeä pojille ja tytöille:

Monet vanhemmat, mukaan lukien julkkikset, valitsevat buddhalaisia ​​nimiä vauvoilleen. Näissä nimissä käytetyt sanat ovat innoittaneet opettajien nimistä tai buddhalaisuuden dharmista periaatteista. Niistä kuuluu eräänlainen rauhallinen ääni, kun ne lausutaan, ja niillä on myös syvällinen merkitys.

20 uusinta buddhalaista poikavauvaa:

Vauvan nimeäminen voi olla melkoinen haaste, varsinkin jos etsit mielekästä ja tyylikästä sanaa. Jotta voisimme tehdä työsi helpoksi, olemme koonneet nämä suositut buddhalaiset miesten nimet, jotka ovat täydellinen sekoitus perinteitä ja nykyaikaa. Lue niitä ja tutustu niihin yksityiskohtaisesti merkityksillä ja tärkeydellä buddhalaisessa kulttuurissa:

1. Abhaya:

Abhaya on sanskritin sana, joka tarkoittaa “ilman pelkoa”. Se viittaa myös Abhaya Mudraan, joka on yksi monista Lord Buddhan symbolisista kädenliikkeistä, jota käytetään pelon hajottamiseen ja rauhan palauttamiseen. Sen variantin nimi on “Abhay”.

2. Dharma:

Sana “dharma” on peräisin sanskritista, joka tarkoittaa “lakia ja järjestystä”. Buddhalaisuudessa Dharma on universaali totuus, jonka Herra Buddha opettaa opetustensa ja saarnojensa kautta. Dharman varianttien nimet ovat “Dharmah”, “Darma” ja “Dharana”.

3. Gautam:

Gautam on yksi suosituimmista Lord Buddhan nimistä poikavauvalle. Se on johdettu sanskritista ja sitä käytetään nykyaikaisena versiona “Gautamasta”, joka tarkoittaa “valaistunutta”. Gautamin naispuolinen nimi on Gautami.

4. Munish:

Munish on poikavauva Intian buddhalaisessa kontekstissa. Se tarkoittaa “Herra Buddhaa” ja sitä käytetään hindulaisessa uskonnossa. Tämä 3 tavun sana voi myös tarkoittaa “kaikkien viisaiden päällikköä”, koska se voidaan jakaa “Muni”, joka tarkoittaa salviaa ja “ish” tarkoittaa mestaria tai ylintä henkeä.

5. Saugata:

Saugata on yksi monista Lord Buddhan nimistä, mikä tarkoittaa “yksi sadasta”. Sana on johdettu sanskritista ja sitä käytetään buddhalaisena innoittamana nimenä hindulaisessa uskonnossa.

6. Indivar:

Indivar on sanskritin kielen sana, joka tarkoittaa “sinistä lootusta”. Tällä kukalla on suuri merkitys buddhalaisuudessa ja sitä käytetään tiedon, viisauden ja älykkyyden symbolina. Version nimi on “Indibar” ja “Indeevar”.

7. Nirvin:

Nirvin on sanskritinkielinen nimi, joka tarkoittaa “ikuista autuutta” tai “onnea”. Tämä sana on peräisin “Nirvana”, buddhalainen termi vapauttaa itsensä uudestisyntymisistä. Sen uskotaan olevan buddhalaisuuden perimmäinen hengellinen tavoite.

8. Sandipan:

Sandipan on intialainen nimi, joka tarkoittaa “sytytyshenkeä”. Tämän nimen omaavien ihmisten tiedetään sytyttävän oppimisen ja viisauden tulen toisissa. Lisäksi on hindulainen viisas nimeltä Rishi Sandipan, joka oli Lord Krishnan guru.

9. Trikay:

Trikay on yksi buddhalaisten poikavauvojen nimistä, joka tarkoittaa “Lord Buddha”. Se on johdettu sanasta “Trikaya”, joka tarkoittaa “kolmea ruumista”. Mahayana -buddhalaisuuden mukaan Buddhalla on kolme tilaa tai kehoa – Dharmakaya, Samboghakaya ja Dharmakaya.

10. Upagupta:

Upagupta on poikavauva, joka tulee 3. vuosisadan buddhalaisen munkin “Upagupta” mukaan. Kerrotaan myös, että hän oli kuuluisan Mauryan kuninkaan Ashokan henkinen mentori. Munkki tunnetaan ohjaavan monia ihmisiä valaistumisen polulle.

11. Issan:

Issan on yksi ainutlaatuisista buddhalaisista poikavauvista, mikä tarkoittaa “yksi vuori”. Vuorilla on suuri merkitys buddhalaisuudessa, koska ne pitivät lähimpänä maanpintaa taivasta. “Issan” voi tarkoittaa yhtä buddhalaisen kulttuurin monista pyhistä huipuista.

12. Dhiman:

Dhiman on sanskritista johdettu buddhalainen nimi poikavauville, mikä tarkoittaa “tietävä” tai “viisas”. Se on yhdistelmäsana, joka on tehty sanoilla “Dhi”, joka tarkoittaa älyä tai älyä ja “mies” tarkoittaa mieltä.

13. Tenzin:

Tenzin on tiibetiläinen sana, joka tarkoittaa “Buddha Dharman haltija”. Se on yksi yleisesti löydetyistä buddhalaisista miesten nimistä Tiibetissä ja Ladakhin alueilla, joka tulee paikallisen papin nimestä. Tenzinin varianttien nimet ovat “Tenzing” ja “Stanzin”.

14. Chimon:

Chimon on buddhalainen sana, joka tarkoittaa “viisauden porttia”. Se valitaan usein buddhalaisen kulttuurin poikavauvojen nimeksi. Siinä on kaksi tavua ja se lausutaan CHI-mon.

15. Siddhartha:

Siddhartha on buddhalaisuuden perustajan Gautama Buddhan etunimi ja yleisesti käytetty buddhalainen poikavauva. Se on yhdistelmäsana, joka koostuu “Siddasta”, joka tarkoittaa saavutettua ja “arthasta”, joka tarkoittaa tavoitetta. Siddhartha tarkoittaa siis “henkilöä, joka on saavuttanut tavoitteensa”.

16. Khajit:

Khajit tarkoittaa henkilöä, joka on valloittanut taivaan. Se on yksi Herran Buddhan monista nimistä. Tämä on ainutlaatuinen ja moderni poikavauva, jolla on buddhalainen merkitys.

17. Tathagatha:

Tathagatha on yksi buddhalaisen uskonnon käytetyimmistä poikien nimistä. Se on johdettu palin ja sanskritin kielistä, mikä tarkoittaa “sitä, joka on näin mennyt” tai “joka kulkee oikealla tiellä”. Myös monissa palilaisissa buddhalaisissa kirjakääröissä on viittauksia Buddhaan, joka kutsuu itseään ”Tathagathaksi”. Muunnelmat ovat “Tathagat” ja “Tathagata”.

18. Prabuddha:

Prabuddha on kolmitavainen buddhalainen poikavauva, joka tarkoittaa “valaistua”. Sitä käytetään myös toisena nimenä Lord Buddhalle ja se tarkoittaa “sellaista, jolla on pyhää viisautta ja uskonnollista loistoa”. Sana on johdettu sanskritista ja se mainitaan jopa Upanishadissa ja Puranoissa.

19. Hemnath:

Hemnath on buddhalaistyylinen poikavauva, joka tarkoittaa “alkutalvea”. Se on myös yksi Herran Buddhan monista nimistä. Hindulaisten perinteiden mukaan tämä nimi valitaan tavallisesti KarakatRasissa ja Pushya Nakshatrassa syntyneille pojille. Tälle sanalle ei ole muita muunnelmia.

20. Amitav:

Amitav on hindulainen poikavauva, joka on johdettu buddhalaisuudesta. Se on toinen nimi Buddhalle ja tarkoittaa “rajatonta kiiltoa” tai “ääretöntä valoa”. Muunnelman nimi on “Amitabha”, sanskritin sana.

Top 20 buddhalaisten tyttöjen nimet:

Jos etsit nimeä, jolla on rauhallinen zen -vaikutus korville, nämä buddhalaiset tyttöjen nimet ovat ihanteellisia sinulle. Ne ovat peräisin buddhalaisuudesta ja viittaavat moniin uskonnossa mainittuihin naishahmoihin ja jumaliin. Katsotaanpa kutakin näistä nimistä yksityiskohtaisesti:

21. Tara:

Tara on buddhalainen tyttövauvojen nimi, joka tunnustetaan monissa buddhalaisuuskouluissa, kuten Mahayana, Vajrayana ja Tiibetin kieli. Sitä käytetään lyhennettynä “Ayra Tara”, naispuolinen Boddhisatva, joka tunnetaan “vapautumisen äitinä”. Tara on myös tiibetiläisten palvoma meditaatio, ja sitä kutsutaan usein “naispuoliseksi Buddhaksi”.

22. Aikyaa:

Aikyaa on sanskritin sana, joka tarkoittaa “ykseyttä” tai “ykseyttä”. Hindu- ja buddhalaisissa kulttuureissa tämä sana viittaa ”ihmisen sielun ykseyteen maailmankaikkeuden tai korkeimman hengen kanssa”. Tämän nimen oikeinkirjoitusvaihtoehdot ovat “Aaikya”, “Aikya” jne.

23. Disha:

Disha on kaunis kuulostava nimi, joka esiintyy sekä hindulaisissa että buddhalaisissa teksteissä. Se on sanskritin sana, joka tarkoittaa “suunta” ja viittaa jopa “onnea”. Dishan sisaruksen nimi on Dishant.

24. Haimini:

Sana Haimini tarkoittaa “kultaista väriä” tai jopa “talvea”. Se on yksi intialaista alkuperää olevista buddhalaisista tyttövauvojen nimistä. Muunnelman nimi on “Hyma”, joka tarkoittaa myös jumalatar Parvatia hindulaisen mytologian mukaan.

25. Yasodhara:

Yasodhara on sanskritin nimi, joka tarkoittaa “henkilöä, joka tuo mainetta tai kunniaa”. Tällä nimellä on suuri merkitys buddhalaisuudessa, koska se on lordi Buddhan vaimon- prinsessa Yashodharan- nimi. Muunnelman nimi on Jasodhara.

26. Mayra:

Nimi “Myra” esiintyy monissa kulttuureissa eri merkityksillä. Intian kontekstissa Myra viittaa ”kuuhun”. Buddhalaisuuden mukaan kuu symboloi valaistumista, totuutta ja harhan poistoa. Tämän nimen variantti on “Maira”, joka on moderni buddhalainen nimi tyttövauvoille.

27. Rinzen:

Rinzen on buddhalainen nimi, joka tarkoittaa “älykkyyden haltijaa”. Toisin sanoen se tarkoittaa myös “sitä, joka saavutti Bodhin tai viisauden”. Niinpä nimeä Rinzen voidaan käyttää synonyyminä Lord Buddhalle.

28. Tushita:

Tushita on naisnimi, joka tarkoittaa “tyytyväinen” tai “sisältö”. Buddhalaisessa perinteessä Tushita on yksi niistä kuudesta taivaallisesta valtakunnasta, joissa BoddhisattvaSvetaketu asui ennen syntymistään maan päällä Gautama -Buddhana. Vaihtoehtoinen oikeinkirjoitus on “Tusita”.

29. Nima:

Nima tiibetinkielellä tarkoittaa “aurinkoa”. Buddhalaisten perinteiden mukaan aurinkoa käytetään symbolisesti tietämättömyyden ja kärsimyksen tuhoamiseen ja viisauden soveltamisen alkuun. Tälle nimelle ei ole muunnelmia.

30. Eeshvi:

Sana Eeshvi tarkoittaa “osa Jumalaa” tai “Jumalan lahja”. Tämä on ainutlaatuinen buddhalainen innoittama nimi tytöille, joita käytetään hindulaisessa uskonnossa.

31. Bodhi:

Bodhi on sanskritin sana, jolla on suuri merkitys buddhalaisuudessa. Tämän sanan kirjaimellinen merkitys on “valaistuminen” tai “herääminen”. Se on myös Ficus -puun (Bodhi Vrukha) nimi, jonka alla Herra Buddha saavutti valaistumisen. Bodhit käytetään yleisesti tytön nimenä Intiassa.

32. Sinhini:

Sinhini on johdettu sanskritista, joka tarkoittaa “leijonaa”. Uskotaan, että tytöt, joille annetaan tämä nimi, osoittavat johtamisominaisuuksia ja heillä on vahva itsetunto.

33. Dohna:

Dohna on naispuolinen jumaluus, jota palvotaan Tiibetin kulttuurissa. Se on yksi ainutlaatuisista buddhalaisista tyttövauvojen nimistä, joita sinun tulee harkita lapsellesi.

34. Tashi:

Sana “Tashi” on johdettu tiibetinkielestä, joka tarkoittaa “onnea” tai “suotuisuutta”. Tämän sanan oikeinkirjoitus on “Trashi”, ja sitä voidaan käyttää etu- tai toisena nimenä.

35. Hayma:

Hayma on tyttöjen nimi, joka tarkoittaa “metsää”. Siinä on 3 tavua ja sitä käytetään usein hindulaisessa uskonnossa. Buddhalaisuuden mukaan Herra Buddha vietti suurimman osan ajastaan ​​metsässä ja jopa saavutti pelastuksen siellä.

36. Pema:

Pema on tiibetiläinen sana, joka tarkoittaa “lootuskukka”. Se on buddhalainen termi hindusanalle “Padma”, joka tarkoittaa lootusta. Lootusta pidetään buddhalaisuudessa pyhänä kukana ja symboloi puhtautta.

37. Kanika:

Kanika on tytöille sanskritista johdettu nimi, joka löytyy buddhalaisuudesta ja hindulaisista uskonnoista. Sana tarkoittaa “kultaista viljaa” tai “kultaista siementä”. Se on moderni muunnelma sanoista “Kanaka” ja “Kanak”.

38. Druki:

Druki on buddhalainen tyttöjen nimi, joka tarkoittaa “rauhaa rakastavaa”. Uskotaan, että Druki -nimiset ihmiset luovat vahvat suhteet perheeseensä ja ovat erittäin myötätuntoisia ja anteliaita.

39. Sangmu:

Sangmu tarkoittaa “ystävällistä” tiibetinkielellä. Buddhalaisuuden mukaan ystävällisyys on lääke kärsimykseen, ja ihmiset, joiden nimi on “Sangmu”, parantavat ympäröivää maailmaa myötätunnollaan ja hyvällä sydämellään.

40. Chesa:

Chesa on tiibetiläinen tyttöjen nimi, joka tarkoittaa “suuruutta”. Se on yksi monista tyttöjen buddhalaisista vauvojen nimistä. Chesa viittaa enemmän henkiseen suuruuteen kuin materialistiseen.

Top 10 unisex -buddhalaista vauvan nimeä:

Jos haluat pitää lapsesi nimen sukupuolineutraalina, tutustu näihin buddhalaisuuden kymmeneen parhaaseen Unisex-vauvan nimeen:

41. Zeya:

Sana Zeya on johdettu tiibetinkielestä, joka tarkoittaa “menestystä”. Se sopii tytöille ja pojille.

42. Thuya:

Thuya on unisex -vauvan nimi buddhalaisessa uskonnossa. Se tarkoittaa “aurinkoa” ja on peräisin burman kielestä. Version nimi on “Thuga”.

43. Chinua:

Chinua on buddhalainen nimi, joka tarkoittaa “Jumalan siunausta”. Tämä nimi voidaan antaa sekä tytöille että poikavauville.

44. Khin:

Khin on burmalainen sana, joka tarkoittaa “ystävällistä” tai “ystävällistä”. Se on suosittu vauvan nimenä buddhalaisessa kulttuurissa.

45. Lwin:

Lwin on vanhanaikainen buddhalainen vauvan nimi, joka on johdettu burman kielestä. Se tarkoittaa “selvää” ja lausutaan “Lyn”.

46. ​​Taru:

Taru on unisex -nimi, joka tarkoittaa “myyttiä tai legendaa”. Tämän sanan muut merkitykset ovat “valtava vesistö” ja sitä käytetään lyhyenä versiona “Tarjasta”.

47. Dokai:

Dokai on buddhalainen nimi, joka tarkoittaa “tietä tai polkua”. Vaikka sitä käytetään yleisesti poikavauvojen nimenä, sukupuolineutraali merkitys tekee siitä erinomaisen nimen myös tytöille.

48. Dojin:

Dojin on buddhalainen nimi, joka tarkoittaa “rakkauden polkua”. Buddhan opetusten mukaan rakkaus on tie henkisen vapautumisen saavuttamiseen. Sana “Dojin” on johdettu tästä käsitteestä, ja siksi sitä voidaan käyttää merkityksellisenä unisex -nimenä.

49. Cais:

Sana “Cais” on unisex -nimi, joka on johdettu vietnamista. Se tarkoittaa “iloitsijaa” tai “henkilöä, joka iloitsee”.

50. Naing:

Naing on burmalainen sana, joka tarkoittaa “voittajaa” tai “voittajaa”. Tätä nimeä käytetään yleisesti buddhalaisessa uskonnossa ja se sopii pojille ja tytöille.

Löysitkö suosikkibuddhalaisen innoittamasi vauvan nimen tästä luettelosta? Jos kyllä, kerro meille valintasi! Jos sinulla on lisää tällaisia ​​ihania nimiä, jotka ovat buddhalaisuuden innoittamia, lähetä ne meille. Esittelemme ne mielellämme täällä!