25 erilaista eläintyyppiä maailmassa kuvilla

Eläimet ovat Animalian valtakunnan monisoluisia, eukaryoottisia organismeja. Kaikki eläintyypit ovat liikkuvia, mikä tarkoittaa, että ne voivat liikkua itsenäisesti ja spontaanisti elämästään lähtien. Kaikki eläimet ovat heterotrofeja. Tunnetuin eläinlajien merilaji. Eläimet jaetaan eri alaryhmiin, kuten selkärankaisiin, nilviäisiin, niveljalkaisiin, annelideihin, sieniin ja kaloihin. Nämä alaryhmät luokitellaan vastaaviin ryhmiin.

Koska eläimet ovat heterotrofeja, se tarkoittaa, että ne ruokkivat elävää organismia suoraan tai välillisesti. Jälleen nämä on jaettu kasvissyöjiin, lihansyöjiin, kaikkiruokaisiin ja loisiin. Yleensä kaikki eläimet ovat saalistajia. Se tarkoittaa, että he metsästävät ruokaa muille eläville organismeille. Yleensä joidenkin eläinten sukupuutto oli tapahtunut jonkin vuoden jälkeen maapallon vaihteluiden vuoksi.

Eläintyypit

Yleensä katsotaan, että eläimet ovat kehittyneet flagelloidusta eukaryootista. Nämä asuvat lähellä hydrotermisiä tuuletusaukkoja ja kylmät valumat merenpohjassa eivät ole riippuvaisia ​​auringonvalon energiasta. Eläimet on jaettu kahteen laajaan ryhmään: selkärankaisiin ja selkärangattomiin. Selkärankaiset ovat eläimiä, joilla on selkäranka. Selkärangattomat ovat eläimiä, joilla ei ole selkärankaa. Maailmassa on erilaisia ​​eläimiä. Täällä tänään selitämme lyhyesti luettelosta 25 erilaisesta eläinlajista maailmassa valokuvineen.

Erilaisia ​​eläintyyppejä maailmassa:

Tutustu erilaisiin villieläimiin alla:

1. StarFish:

Tähti kala

Perhe ja historia: Se on luokiteltu korkeampaan Asterozoa -luokkaan. Meritähti on meritähtiä, jotka ovat tähtimuotoisia. Näitä kutsutaan jopa muilla nimillä, kuten koritähdillä ja haurailla tähdillä. Merenpohjassa on kaikkialla maailmassa noin 1500 meritähtilajia. Ne ovat meren selkärangattomia. Nämä ovat opportunistisia syöttölaitteita. Ne voivat regeneroida vaurioituneet osat tai irrottaa osat itse.

Tieteellinen nimi: Asteroidea.

Rotu: Asteroidea

Korkeus: Viidestä kymmeneen tuumaa

Paino: Jopa 11 kiloa

Elinikä: Jopa 35 vuotta

Ruokinta: Pienet kalat, simpukat ja simpukat

Alkuperämaa: Atlantin alue

2. Sammakko:

Sammakko

Perhe ja historia: Se on luokiteltu luokkaan Salientia. Sammakot kuuluvat myös eläinryhmään. Sammakot ovat suuria lihansyöjiä ja erilaisia. Ne ovat lyhytvartisia ja häntittömiä sammakkoeläimiä. Maailmassa on noin 4800 lajia. Tämä on järjestyksessä ensimmäinen selkärankainen. Se on kolmikammioinen sydän. Sammakon liikkuminen on hyppy, kävely, juoksu, uinti, kaivaminen, kiipeily ja luisto. Toads-kytkimen koko on 3000-6000.

Tieteellinen nimi:Anura.

Rotu: Salientia

Korkeus: 5,5 cm

Paino: Noin 28 g

Elinikä: 10-12 vuotta.

Ruokinta: Hyönteiset, pienet sammakot, madot

Alkuperämaa: Eurooppa

3. Salamander:

Salamnder

Perhe ja historia: Se on luokiteltu sammakkoeläimiin. Kytkimen koko on noin 400-500 kiinalaiselle jättiläinen salamanderille. Näitä esiintyy enimmäkseen Holarctic Ecozone- ja Neotropical -alueilla. Nämä ovat myös opportunistisia saalistajia. Hengitys eroaa toisistaan, kuten kidukset, keuhkot, iho ja suun ja kurkun kalvot. Elinikä ei ole määritelty.

Tieteellinen nimi: Caudata

Rotu: sammakkoeläin

Korkeus: Sen kehon pituus on noin 1,2 m kiinalaisella jättiläinen salamander ja 12-19 cm Copen jättiläinen salamander.

Paino: Salamander-eläimen massa on 25-30 kg.

Elinikä: Noin 20 vuotta

Ruokinta: Hyönteiset, pienet sammakot, madot, sirkat

Alkuperämaa: Pohjois-Amerikka

4. kameleontti:

Kameleontti

Perhe ja historia: Se on luokiteltu Lguanian luokitukseen. Maailmassa on noin 202 lajia. Sen kytkimen koko on 20-200 peitetylle kameleontille ja 10-40 pantterikameleontille. Heillä on kyky muuttaa värejä ympäristön mukaan. Koska guaniinikiteet ihon alla saavat ne muuttamaan väriä. Nämä eläimet ovat enimmäkseen sademetsäalueilla. Nämä ovat lihansyöjiä.

Tieteellinen nimi: Kameleontin tieteellinen nimi on chamaeleonidae.

Rotu: Lguania

Korkeus: Rungon pituus on noin 35-45 cm ja vaihtelee lajin mukaan.

Paino: 140 g – 180 g

Elinikä: 5-10 vuotta

Ruokinta: Sirkat, madot ja lehdet

Alkuperämaa: Afrikka

5. krokotiili:

Kuubalainen krokotiili (Rhombifer)

Perhe ja historia: Se on luokiteltu krokotiilien luokitteluun. Nämä ovat suuria vesieläinten matelijoita, jotka elävät kaikkialla tropiikissa Aasiassa, Afrikassa, Australiassa ja Amerikassa. Sukellusnopeus on 24-2 km/h vedessä lyhyissä purskeissa. Yhteensä on olemassa 14 lajia. Nämä eläimet kuuluvat lihansyöjille.

Tieteellinen nimi: Krokotiilin tieteellinen nimi on Crocodylinae

Rotu: Matelijat

Korkeus: Rungon pituus aikuisilla vaihtelee välillä 4,3–5,2, ja ne vaihtelevat myös vastaavasti.

Paino: Krokotiilin ruumiin massa on 410 kg ja massa vaihtelee lajin mukaan.

Elinikä: Krokotiilin elinikä on 70-80 vuotta.

Ruokinta: Eläimet, kalat, linnut

Alkuperämaa: Aasia

6. Nilgai:

Nilgai

Perhe ja historia: Nilgai on Aasian suurin antilooppi. Sitä esiintyy pääasiassa Intiassa, joissakin Etelä -Nepalin osissa ja Itä -Pakistanissa. Miehillä on sarvet, kun taas naarailla ei. Urokset ovat suurempia kuin naaraat. Nämä ovat kasvissyöjiä ja asuvat mieluummin matalilla kukkuloilla pensaiden kanssa. Tämäntyyppiset eläimet synnyttävät yksi kerrallaan ja joskus kaksoset.

Tieteellinen nimi:Boselaphustragocamelus.

Rotu: Nisäkkäät

Korkeus: Noin 6 jalkaa.

Paino: Vasikat painavat syntyessään yleensä 14-16 kg.

Elinikä: Elinikä on noin 12-13 vuotta.

Ruokinta: Ruoho, kasvit, lehdet

Alkuperämaa: Intia

7. Leijonatyylinen makaki:

Leijona-pyrstö makakit

Perhe ja historia: Leijona-pyrstömakka on apinan nimi. Se on vanhan maailman apina. Tämän eläinapinan erityispiirre on se, että sillä on hiukset kasvojen ympärillä kuin leijona. Nämä kuuluvat pienempien makakkien ryhmään. Nämä eläimet löytyvät enimmäkseen trooppisista ikivihreistä metsistä. Nuorempia imetetään vuoden ajan. Nämä ovat kasvissyöjiä ja välttävät ihmisiä.

Tieteellinen nimi: Macacasilenus

Rotu: Nisäkkäät

Korkeus: Noin 2 jalkaa.

Paino: Se painaa noin 2-10 kg

Elinikä: Tämän apinan elinikä on noin 20-30 vuotta.

Ruokinta: Ruoho, Kasvit, Lehdet, hedelmät, eläimet, hyönteiset

Alkuperämaa: Intia

8. Felidae:

Felidae

Perhe ja historia: Se kuuluu Feliformian luokitukseen. Felidae on kissojen perhe. Nämä ovat nisäkkäitä. Elävät kissat kuuluvat alaperheisiin nimeltä Panterinae ja kissat. Pantherinae sisältää tiikerin, leijonan, jaguaarin, leopardin, samean leopardin ja lumileopardin. Felinae sisältää kissoja, jotka eivät ole pantteriineja. Kaikki kissat ovat lihansyöjiä. Kissoilla on hyvä yönäkö, koska se sisältää tapetum lucidumia, joka heijastaa valoa takaisin silmämunan sisään ja antaa erottuvan kiillon. Näiden eläinten elinikä vaihtelee kissoittain.

Tieteellinen nimi: Felidaen tieteellinen nimi on vain Felidae.

Rotu: Nisäkkäät

Korkeus: 25 cm

Paino: 4,5 kg

Elinikä: 2-16 vuotta

Ruokinta: Eläimet, linnut, kalat, hyönteiset

Alkuperämaa: Aasia

9. Merileijonat:

Tiivisteet

Perhe ja historia: Se on luokiteltu korvatulpan korkeampaan luokkaan. Tässä maailmassa voimme nähdä vain seitsemän merileijonalajia. Tätä eläinryhmää kutsutaan pinnipediksi. Merileijonat ovat hyvin yhteensopivia luonnon kanssa, missä he asuvat. Merileijonat ovat lihansyöjiä. Mielenkiintoinen tosiasia merileijonasta on, että he syövät ruokaa 5-8% kehon painostaan ​​yhdellä rehulla.

Tieteellinen nimi: Merileijonan tieteellinen nimi on Otariine.

Rotu: Nisäkkäät

Korkeus: 3 jalkaa

Paino: 45 kg

Elinikä: Merileijonien elinikä on 20-30 vuotta.

Ruokinta: Mereneläviä, kuten kaloja, rapuja jne.

Alkuperämaa: Arktiset alueet

10. Perhonen:

perhonen

Perhe ja historia: Perhonen kuuluu hyönteisten phyla .. Se kuuluu luokkaan Lepidoptera. Ne ruokkivat pääasiassa kukkien nektaria. Näitä kutsutaan myös hedelmien pölytyksen kantajiksi. Maailmassa on laaja valikoima lajeja. Ne ovat yhteensopivia kaikkien alueiden luonteiden kanssa.

Tieteellinen nimi: Perhonen tieteellinen nimi on Rhopalocera

Rotu: Ötökät

Korkeus: Perhosen siipiväli on 6,5-8,6 cm ja vaihtelee lajin mukaan.

Paino: 0,3 g

Elinikä: Perhonen elinikä on noin 12 kuukautta.

Ruokinta: Mesi

Alkuperämaa: Kaikkialla maailmassa (eri lajit ovat peräisin eri maista)

11. Mehiläinen:

mehiläinen

Perhe ja historia: Se kuuluu Apoidean luokitukseen. Mehiläiset ovat lentäviä hyönteisiä, jotka liittyvät läheisesti muurahaisiin ja ampiaisiin. Maailmassa on paljon mehiläislajeja. Nämä ovat parhaat pölytyksen kantajat. Mehiläisen erittämää hunajaa käytetään lääketieteellisiin tarkoituksiin ja monia muita.

Tieteellinen nimi: Mehiläisten tieteellinen nimi on Ainthophila.

Rotu: Ötökät

Korkeus: Mehiläisen pituus on 1,1-1,3 cm.

Paino: 0,25 g

Elinikä: Elinikä on noin 12 kuukautta varhaisen kimalaisen, joka on kuningatar, ja 3 vuotta länsimaisen mehiläiskuningattaren kohdalla.

Ruokinta: Mesi, siitepöly

Alkuperämaa: Itä-Afrikka

12. Mustekala:

Mustekala

Perhe ja historia: Mustekala kuuluu phyla Molluscan alle. Nämä ovat erittäin älykkäitä. Nämä syövät pääasiassa rapuja. Mustekala syödään monissa kulttuureissa. He kasvoivat myös lemmikeinä

Tieteellinen nimi: Tieteellinen nimi on Octopoda kuuluu Octopodiformes -luokkaan.

Rotu: Nilviäiset

Korkeus: Pituus on 4,3 m.

Paino: Tämän eläimen massa on noin 15 kg.

Elinikä: Elinikä on noin 3-5 vuotta.

Ruokinta: Matoja, katkarapuja, kalaa

Alkuperämaa: Itä-Aasia

13. Gastropoda:

Gastropoda

Perhe ja historia: Gastropoda kuuluu nilviäisten sukuun. Se on luokiteltu nilviäisten luokitteluun. Näitä kutsutaan yleisesti etanoiksi ja etanoiksi. Näkyy tuhansia lajeja meri -etanoita, etanoita, makean veden etanoita, etanoita ja maa -etanoita. Siellä on 611 perhettä. Tämän tyyppisillä eläimillä on ainutlaatuisia. Nämä ovat kasvissyöjiä. Niissä on kuoret, jotka toimivat kehon suojana.

Tieteellinen nimi: Gastropodan tieteellinen nimi on vain Gastropoda

Rotu: Nilviäiset

Korkeus: 27,3 cm

Paino: 25 g – 45 g

Elinikä: Elinikä on noin 2-3 vuotta.

Ruokinta: Kasvit, levät ja sienet

Alkuperämaa: Pohjois-Amerikka

14. Rapu:

Rapu

Perhe ja historia: Rapuja tulee phyla -äyriäisten alle. Se on luokiteltu Pleocyemata -luokituksen alle. Siinä on lyhyt ulkoneva häntä, joka on yleensä piilotettu rintakehän alle. On monia rapuja, kuten erakko, posliini, hevosenkenkä ja kuningasrapu. Raput kävelevät yleensä sivuttain. Nämä ovat aktiivisia eläimiä, joilla on monimutkainen käyttäytyminen. Pitkä häntä koostuu myrkystä. Rapuja pidetään ruoana kaikkialla maailmassa.

Tieteellinen nimi: Rapun tieteellinen nimi on brachyuran.

Rotu: Äyriäiset

Korkeus: Sen pituus on noin 1,8 m.

Paino: Noin 1-3 kiloa

Elinikä: 20-30 vuotta

Ruokinta: Korallit, kalat, kuolleet eläimet

Alkuperämaa: Kaakkois-Aasia

15.Amphipoda:

Amphipoda

Perhe ja historia: Se kuuluu Peracarida -luokitukseen.Neillä on sivusuunnassa puristettu runko ja ne ovat enimmäkseen raadonsyöjiä ja tuholaisia. Maailmassa on noin 9500 Amphipoda -lajia. Amphipoda -lajeja käytetään ruoana kaikkialla maailmassa.

Tieteellinen nimi: Amphipodan tieteellinen nimi on vain Amphipoda.

Rotu: Äyriäiset

Korkeus: Koko vaihtelee 1 – 340 millimetrin välillä

Paino: Noin 50 g

Elinikä: 18 kuukautta

Ruokinta: Shell Fish, Orgaaninen jäte, matoja

Alkuperämaa: Thaimaa ja Vietnam

16. Skorpioni:

Skorpioni

Perhe ja historia: Ne kuuluvat luokkaan dromopoda. Tämän tyyppisiä eläimiä on noin 1750 lajia maailmassa. Vain 25 lajia sisältää myrkkyä, joka voi tappaa ihmisen. Skorpionien pistely on tuskallista, mutta vaaratonta. Skorpionin selviytymislämpötila on 20-37 ° C. Skorpionit ovat opportunistisia saalistajia.

Tieteellinen nimi: Skorpionit

Rotu: Hämähäkit

Korkeus: Skorpionin kokoalue on 9 mm – 20 cm.

Paino: Noin 30 g

Elinikä: 3-5 vuotta

Ruokinta: Hyönteiset, hämähäkit, liskoja

Alkuperämaa: Saksa

17. Koira:

koira

Perhe ja historia: Se on luokiteltu harmaan susin luokkaan. Sen raskausaika on noin 63 päivää. Se nukkuu 10 tuntia päivässä. Koiran elinikä vaihtelee lajin mukaan. Tämän tyyppiset eläimet ovat lihansyöjiä. Koiralajeja on saatavana suurempina. Kaikki koirat ovat kotieläimiä. Niitä käytetään metsästykseen, suojaamiseen ja vetämiseen jne.

Tieteellinen nimi: Koiran tieteellinen nimi on Canis lupus Familiaris

Rotu: Nisäkkäät

Korkeus: Koiran korkeus olkapäässä on 16-86 cm.

Paino: Noin 40 kg

Elinikä: Luonnollisten syiden vuoksi se elää tutkimuksen mukaan jopa 13 vuotta.

Ruokinta: Eläimet, linnut, kala, leipä

Alkuperämaa: Englanti

18. Sarvikuono:

rhenosars

Perhe ja historia: Se on luokiteltu alempaan luokkaan mustana sarvikuonona ja ylempään luokkaan parittomien sorkka- ja kavioeläinten. Sarvikuonon nopeus on 50 km tunnissa. Nämä eläimet ovat kasvissyöjiä.

Tieteellinen nimi: Sarvikuonon tieteellinen nimi on Rhinocerotidae.

Rotu: Nisäkkäät

korkeus: korkeus olkapäästä 1,7-1,8 m.

Paino: Sarvikuonon massa vaihtelee 800–1400 kg.

Elinikä: Sarvikuonon elinikä on 40-50 vuotta valkoisella ja 35-50 vuotta mustalla sarvikuonolla.

Ruokinta: Kasvit, Ruoho

Alkuperämaa: Afrikka

19. Hirvi:

Peura

Perhe ja historia: Se on luokiteltu Pecoran luokitukseen. Lajeja ovat muulihirvi, valkohäntäpeura, poro, kauris ja kuusipeura. Näitä eläimiä nähdään enimmäkseen Afrikan ja Aasian metsissä. Nämä ovat kasvissyöjiä.

Tieteellinen nimi: Hirven tieteellinen nimi on Cervidae

Rotu: Nisäkkäät

Korkeus: 2 metriä

Paino: Sen paino on noin 30-300 kg aikuiselle.

Elinikä: 10-15 vuotta

Ruokinta: Kasvit, Ruoho

Alkuperämaa: Afrikka ja Aasia

20. kädellinen:

Kädellinen

Perhe ja historia: Nämä luokitellaan Primatomorpha -luokkaan. Kädellinen on kädellisten järjestyksen äiti. Nämä herättävät esivanhemmat, jotka asuivat trooppisten metsien puissa. Tämän tyyppisissä eläimissä on toistaiseksi maailmassa 25 lajia. Näitä esiintyy enimmäkseen Aasian ja Afrikan trooppisissa metsissä.

Tieteellinen nimi: Kädellisten tieteellinen nimi on kädelliset.

Rotu: Nisäkkäät

Korkeus: 1,2 mts

Paino: Kehon massa raivoaa 20-200 kg

Elinikä: 10-15 vuotta

Ruokinta: Kasvit, ruoho, hedelmät, hyönteiset ja pieneläimet

Alkuperämaa: Sahara

21. Karhu:

Karhu

Perhe ja historia:Se on luokiteltu Caniformian luokkaan. Se voi ajaa jopa 48 km/ h aikuisten vaiheessa. Vocalization syn karhu ovat moaning, huffing, haukkuu, murina, möly ja huminaa. He syövät enimmäkseen kasveja, mutta tulevat kaikkiruokaisiksi opportunistisissa olosuhteissa.

Tieteellinen nimi: Tieteellinen nimi karhu on Ursidae

Rotu: Nisäkkäät

Korkeus: Korkeus hartioilla on 60-160 cm. Sen hännän pituus on 3-22 cm ja kehon pituus 1,2-3 m.

Paino: 80-600 kg

Elinikä: 20 vuotta

Ruokinta: Kala, Pieneläimet, hedelmät, hunaja, lehdet

Alkuperämaa: Aasia

22. Leijona:

leijona

Perhe ja historia: Nämä eläimet luokitellaan pantterin korkeampaan luokkaan. Nämä ovat puhtaita lihansyöjiä. Se on yksi viidestä isosta kissasta. Tähän mennessä on tunnistettu noin 12 leijonalajia. Suurin osa leijonia nähdään eniten vain Afrikan alueilla.

Tieteellinen nimi: Leijonan tieteellinen nimi on Panthera Leo.

Rotu: Nisäkkäät

Korkeus: Korkeus olkapään tasolla on 1,2 m.

Paino: Paino noin 190 kg.

Elinikä: Elinikä on noin 10-14 vuotta.

Ruokinta: Liha

Alkuperämaa: Afrikka

23. Nauta:

Nauta

Perhe ja historia: Se on luokiteltu Bos -luokkaan. Naudat tunnetaan yleisesti lehminä. Se on enimmäkseen kesytetty. Raskausaika on 274 päivää. Se nukkuu noin 4 tuntia päivässä. Maailmassa on noin 1,3 miljardia nautaa.

Tieteellinen nimi: Naudan tieteellinen nimi on Bos Taurus.

Rotu: Nisäkkäät

Korkeus: 117 mts

Paino: Paino noin 190 kg.

Elinikä: 30 vuotta

Ruokinta: Ruoho, rehu, kasvit, lehdet

Alkuperämaa: Aasia

24. kilpikonna:

Kilpikonna

Perhe ja historia: Kilpikonna on eläin, joka kuuluu matelijoiden alle. Se on luokiteltu korkeampaan Testudinidae -luokkaan. Tämä eläin on sekä nikama että rintakehä. Se on ainutlaatuinen selkärankaisilla. Kilpikonnat kesytetään. Nämä ovat kasvissyöjiä. Kytkimen koko on noin 30 munaa.

Tieteellinen nimi: Tieteellinen nimi on Testudinidae

Rotu: Matelijat

Korkeus: Jopa 2 metriä

Paino: Jopa 400 kg

Elinikä: Jopa 100 vuotta

Ruokinta: Ruoho, vihannekset, hyönteiset, kasvit, lehdet

Alkuperämaa: Aasia

25. Kani:

Kani

Perhe ja historia: Kanit ovat pieniä eläimiä leporidae -perheestä. Näitä eläimiä esiintyy useissa osissa maailmaa. Lajeja on noin 13 ja yleensä 8. Nuoria kaneja kutsutaan kissanpentuiksi tai sarjoiksi. Uros kutsutaan buck ja naaras doe. Kanit ovat aktiivisimpia aamunkoitteessa kuin hämärässä. He nukkuvat 8,4 tuntia. Nämä ovat kasvissyöjiä.

Tieteellinen nimi: Tieteellinen nimi on Oryctolagus cuniculus

Rotu: Nisäkkäät

Korkeus: 20-50 cm

Paino: Jopa 4,5 kg

Elinikä: Kanin elinikä on noin 3 vuotta.

Ruokinta: Ruoho, vihannekset, hyönteiset, kasvit, lehdet

Alkuperämaa: Aasia

Maailma on mystinen paikka. Kun tutkijat löytävät päivittäin uusia eläinlajeja, voimme ymmärtää, kuinka laaja maailma on ja kuinka vähän tiedämme. Eläimet ovat erittäin tärkeitä luonnollisen ekologian ylläpitämiseksi, ja jokainen eläin edistää ympäristöä. Tässä artikkelissa luetellut eläimet ovat joitakin eläinvaltakunnan näkyvimmistä lajeista. On tärkeää kunnioittaa näitä hämmästyttäviä olentoja ja oppia elämään yhdessä heidän kanssaan.