3 tips för att flytta hus och framgångsrikt flytta till Berlin

Tips för att flytta hus-planera-sätta upp lådor

Din önskan har gått i uppfyllelse: Du har fått ett spännande jobb i Berlin! Efter att ha firat denna framgång börjar dock planeringen: du måste hitta en plats att bo på och sedan förbereda dig för att flytta till storstaden. Med följande tips för att flytta hus kan inget gå fel. Som ett första steg bör du ta hand om att leta efter en lägenhet i den tyska huvudstaden.

Tips för att flytta hus – 1. Hitta en lägenhet

Tips för att flytta hus-berlin-hyra-köpa-leva

Enligt Studie av Hamburgisches WeltWirtschaftsInstitut (HWWI) och den privata banken Berenberg I Berlin bor 85 procent av befolkningen för uthyrning. Men hyrorna har stigit under ett antal år: 2014 hade nettohyrorna per kvadratmeter mer än fördubblats. Men bostadsrätter har också blivit dyrare: 2014 fick 21 årliga nettohyror användas för köpet. Att bo i metropolen är därför totalt sett kostnadskrävande. På sikt är det dock mer värt att investera i dina egna fyra väggar.

Letar efter det perfekta läget

Tips för att flytta hus-flytta-berlin-perfekt-läge

Du är också bortskämd med val när det gäller bostadsområdet. De olika stadsdelarna präglas av olika bostadspriser och situationer. I grund och botten bör du överväga avståndet till arbetet. För även om vägnätet är väl utvecklat och kollektivtrafik finns, kan en lång resa ofta förväntas.

Urban: Friedrichshain-Kreuzberg är ett livligt, ungt distrikt. Men på grund av den höga efterfrågan stiger hyrespriserna, varför det är mer värt att köpa ett hus på lång sikt.

Lantlig: Reinickendorf och Lichtenberg-Hohenschönhausen är tystare och övertygar därför med något lägre kostnader för hyrda och ägarlägenheter-men trenden ökar.

Olika: Vare sig det är lantligt eller urbant-i Tempelhof-Schöneberg, Charlottenburg-Wilmersdorf, Pankow, Neukölln, Mitte, Marzahn-Hellersdorf, Treptow-Köpenick, Steglitz-Zehlendorf och Spandau finns det något för alla smaker i livet. Priserna är lika olika som bostadsstrukturerna.

Dyrare distrikt: Charlottenburg-Wilmersdorf, Pankow (särskilt nära staden, till exempel i Prenzlauer Berg-delen), distrikten Buckow och Rudow i Neukölln, Steglitz-Zehlendorf, Mitte-Mitte och Tiergarten-distrikten i Mitte, Köpenick-distriktet i Treptow-Köpenick

• Billigare distrikt: Tempelhof-Schöneberg, distrikten Gesundbrunnen, Bröllop och Moabit i Mitte, Spandau, distrikt Treptow i Treptow-Köpenick, Marzahn-Hellersdorf. Dessutom kan du ingenstans köpa så billig egendom nära staden som i Neuköllns norr och i distriktet Britz

Tips för att flytta hus – söker lägenhet

Tips för att flytta flytta-berlin-lägenhet sök-online

När du väl har bestämt dig för ett bostadsområde och en situation kan sökandet efter rätt ställe börja. Det finns många fastighetsportaler på Internet för detta ändamål, där den intresserade kan filtrera till exempel efter distrikt och distrikt samt priser: Om du har bestämt dig för att köpa en bostadsrätt är det till exempel möjligt att posta erbjudanden för Bor i Berlin med Ziegert Immobilien att hitta. På den här portalen kan du också ange antal rum, storlek och högsta inköpspris för att komma till ditt hem. Erbjudandena omfattar både nya och gamla byggprojekt, så det finns något för alla smaker.

När du har hittat fastigheter som du gillar är det dags att besöka. Som med alla andra ställen att bo på bör du ta en mycket noggrann titt, eftersom läget och utformningen av lägenheten ensam inte räcker.

Tips för att flytta hus – 2. Planerar att flytta

Tips för att flytta hus, planera, organisera, flytta checklista

När du har hittat din drömlägenhet måste du Flytta planerat och organiserat kommer. Sådana saker Datum för byte av bostad bör bestämmas så tidigt som möjligt. En helg är bäst eftersom det gör det lättare hjälpare kan organisera. Den nuvarande hemorten är också en del av förberedelsen: Hyresavtalet måste sägas upp och en ny hyresgäst hittas, du kan fortfarande behöva ta bort den. Även om saker som Post, telefon, internet, el och gas du bör ta hand om dig själv tillräckligt tidigt. Men även för din nya bostad måste du börja planera inredningen och köpa möblerna i god tid. Försäkring kan ändras till det nya hemmet, kan du också ge dina myndigheter och kontor ny adress i Berlin. De behöver sedan hjälpmedel för att flytta hus, till exempel flyttlådor, bubbelplast och verktyg för demontering och montering igen. Med rätt verktyg kan du till exempel börja packa flera veckor i förväg. Vidare är transport vara organiserad: Anlitar du ett flyttföretag eller utför du transporten själv? Var får du en flyttbil från? När alla dessa saker har tagits hand om kan ditt drag börja.

Tips för att flytta – 3. Inred din lägenhet enligt de senaste trenderna

Tips-flytta-hem-flytta-hyra-möblera-cement-kakel-golv

Vägg- och golvbeläggningar: drama, glitter, mönster, färger

Dramatiska strukturer och glittereffekter är i förgrunden med tapeterna – iögonfallande mönster och färger är allt raseri i år. Kakelmönster, metalltoner i koppar och brons, pärlor: väggbeläggningarna blir mer och mer komplexa. Golvbeläggningar lockar också uppmärksamhet: färgglada cementplattor med iögonfallande mönster är trenden 2016.

Möbler: glas, retro, grafik, komfort

Glasmöbler är allt raseri under 2016, liksom smarta detaljer – till exempel finns det nya föremål som skrivbord med eluttag, USB -portar och laddstationer. Retrokontakten, som redan var 2015, behålls också. Sammantaget blir dock möblernas färger mer subtila igen – endast individuella färgaccenter ställs in. Grafiska effekter är också vanliga. Soffor fokuserar på mysighet, men är smala och filigran.

Dekoration: bohemisk, neon, rost, ädel

Dekorationen förblir rustik också 2016 – inte i lantlig stil, men mer elegant i bohemisk stil. Neonfärger och rost är också populära: skålar och vaser är försedda med rostpartiklar för att få ett nytt utseende. Dämpade neonfärger är också mycket trendiga i år, särskilt kalejdoskopiska hemtillbehör som ser olika ut beroende på perspektivet.

Figur 2: © WDnet (Pixabay.com)

Figur 3: © karlherl (Pixabay.com)

Figur 4: © Unsplash (Pixabay.com)

Figur 5: © Humusak (Pixabay.com)

Bild 6: © olafpictures (Pixabay.com)