Att använda ett timmerhus för att bo: Vad måste du vara uppmärksam på?

Timmerhus-levande-monopitch-tak-fönster-isolering

Den mest naturliga och originella konstruktionen i världen är den av trä. Som ett naturligt och hållbart material är trä mycket föränderligt och mångsidigt. Det naturliga byggmaterialet garanterar ett fantastiskt inomhusklimat och erbjuder många fördelar för miljön, hälsan och din plånbok. Så det är inte förvånande att trähus blir allt populärare. Modernt, ljust och tekniskt toppmodern-ett timmerhus är perfekt för boende. Det kan fungera som ett trädgårdshus, som en studio eller som en snygg gästlägenhet.

Bor i en timmerstuga

Timmerhus-vardags-terrass-grund-gaveltak

En timmerstuga imponerar med sin extremt generösa plats. På en yta på 30 m² finns det tillräckligt med plats för en hel liten 1-rumslägenhet. Från pentry till badrum till sovrum och vardagsrum kan allt integreras här. Den lilla terrassen inbjuder dig att dröja kvar. Frukosten smakar mycket bättre här på sommaren. Alternativt kan du lägga till ett litet verktygsskjul som en förlängning, så det tillgängliga utrymmet utökas med ytterligare 4 m². På så sätt finns det tillräckligt med utrymme för trädgårdsredskap och möbler utan att störa ordningen i själva huset. Med valfritt kapell behöver du inte klara dig utan terrassen även i regn eller starkt solsken. Dessutom hålls entrén ren. När du använder trä i husbyggande måste du vara uppmärksam på några saker, sedan kan du njuta av fördelarna med ett timmerhus länge, säg Pineca.de Experter |.

Krävs bygglov för ett timmerhus att bo i??

Timmerhus-bo-bygg-tillstånd-kvadratmeter-rums layout

Innan du köper ett sommarhus att bo i måste du först gå till myndigheterna. Om du vill använda ditt trädgårdsskjul för vanliga övernattningar krävs bygglov i alla fall. Trädgårdshus med grund är också föremål för bygglov i alla delstater. Reglerna skiljer sig från region till region. Förutom trähusets storlek spelar platsen också en avgörande roll. Permanent boende i trädgårdsskjulet är inte tillåtet i de flesta koloniträdgårdskolonier.

Vilken träslag är bäst?

nordisk-tall-robust-trä-byggnadsmaterial

I grunden är träet från Nordeuropa av mycket hög kvalitet och kännetecknas av en hög robusthet. De vanligaste träslag som används för timmerhus är tall och gran. Norden har en högre densitet och förhindrar därmed mögelbildning mycket mer än andra träslag. Den där Trä i sig kan skyddas med träglasyr och på detta sätt behaga sin ägare i många år. Vi rekommenderar ett öppet vattendispersionslack baserat på akrylharts. När det gäller attraktivitet ligger ett timmerhus klart före en tegelbyggnad.

Grund för timmerhuset

trädgård-från-timmerhus-grund-betong-cement-företag

En timmerstuga är utformad så enkelt att den kan uppföras av en skicklig hantverkare enbart på en helg. Alla beslag som krävs för montering ingår och de enskilda delarna är väl märkta så att konstruktionsbeskrivningen är lätt att förstå. Du kan välja ytan själv. Det är upp till dig om du vill höja timmerhuset på en bärram eller betongfoten. Du kan också ha en källare och lagra ditt eget vin i den. En underkonstruktion är särskilt hållbar med tryckimpregnerat virke. Ett golv som är fuktigt och vått påverkar dock strukturens hållfasthet.

Isolering för timmerhus för boende

trähus-levande-fönster-nordisk-furu-ytterväggar

För dem som använder timmerstugan för boende är isolering ett måste. Det finns olika alternativ för att optimera energieffektiviteten i ett timmerhus med isolering:

  • Golvet: De flesta trähus har en grund av betong eller cement. Golvisolering stöter bort fukt och kyla som kommer underifrån.
  • Väggarna: Man skiljer mellan inre isolering och yttre isolering, dvs väggarna är antingen isolerade från insidan eller isoleringsmaterialet fästs på ytterväggarna.
  • Fönster och dörrar: Med tvåglasfönster med kvalitetsglas kan ingen vind komma in och du känner dig behagligt varm i trähuset.
  • Taket: En fördel med timmerhuset framför många andra byggmetoder är takkonstruktionen, som kan förstärkas och utrustas med stormskydd. Oavsett om lutning eller platt tak – isolering av tak skulle definitivt vara meningsfullt.

Ta hand om timmerhuset

timmerstuga-nordisk-tall-typ-robust-vård

Timmerhus har vanligtvis en livslängd på cirka 50-100 år. För att garantera längsta möjliga livslängd för din timmerstuga måste några grundläggande saker beaktas, såsom impregnering, skydd mot röta och andra. Ta reda på vilka underhållsåtgärder som måste utföras regelbundet så att ditt trähus kan hålla i upp till ett sekel!

trähus-timmerhus-för-alperna-drömlik-äng