Installera kamininsats – intressanta mönster för vardagsrummet

Installera kamininsats ädel-svart-torino-italkero-högglans-skänk-levande vägg

“Torino” av Italkero

Skorstenen används inte längre bara för att hålla huset varmt. Under tiden är det ett dekorativt element i inredningen, ibland till och med bara ett dekorativt element utan uppvärmningsfunktion. Och designmässigt behöver eldstaden inte nödvändigtvis likna de klassiska varianterna. Olika hörndesigner eller flersidiga modeller förbättrar alla interiörer och gör alla rum bekvämare. I den här artikeln presenterar vi modeller från olika tillverkare så att du också snart hittar den perfekta Montera kamininsatsen och förbättra ditt bostadsutrymme.

Installera tresidig eldstadsinsats

installera kamininsats vit-design-glas-tresidig-venezia-italkero

Skiljeväggar är perfekta för att bygga i en flersidig eldstad. En dubbelsidig spisinsats har fördelen att den kan ses från två sidor. En tresidig kamininsats har till och med tre rutor som denna Italkero-modell. “Venezia” är en gasspis. Om du vill installera den här kamininsatsen kan du välja mellan två storlekar.

Installera etanolinsats

sätt in eldstad infoga klassisk-öppen spis-design-bord-bio-blaze-vardagsrum

Om du gillar den klassiska designen av eldstaden kan du också installera en öppen spis som har utformats enligt denna stil. “Design Table” av Bi-Blaze är exakt en sådan modell och brinner tack vare bioetanol. Efter installationen kan du täcka kamininsatsen för att imitera den klassiska designen.

Vertikal öppen spis

installera kamininsats vertikal-öppen spis-etanol-spegel-flamma-italkero

Denna vertikala modell är utan tvekan ett riktigt blickfång. Den kan byggas in i vilken vägg som helst. Gaspisen heter “Mirror Flame” och kommer också från Italkero. En speciell egenskap är att den här spisen representerar en svart spegel när den inte är tänd. Om du installerar den här kamininsatsen skapar du en riktig höjdpunkt.

Öppningsinsats “Roma”

installera kamininsats roma-italkero-vertikal-öppen spis-högglansgolv

En annan variant för en vertikal spis är “Roma” -modellen från Italkero. Den kan integreras perfekt i väggen och är, till skillnad från den nyss nämnda modellen, något bredare och lägre. I slutändan beror det också på det utrymme du har tillgängligt om du vill installera en kamininsats och välja en variant.

Silverfärgad kamininsats

installation av kamininsats vägg design-integrerande-eldbox-ecosmart-brand-komfort

Kamininsatsen behöver inte alltid vara svart. Det ser särskilt modernt och elegant ut i en silverfärg, som du kan få med en kamininsats i rostfritt stål. Ett annat särdrag hos denna EcoSmart Fire -modell är dess fyrkantiga form. Om du vill installera en dubbelsidig kamininsats, välj den snygga bioetanolpisen “Firebox 650DB”.

Avlång eldstad

eldstad-insats-installation-eld-linje-automatisk-xt-planika-horisontell-inspiration-elegant

Denna eldstad från Planika imponerar med en lång, horisontell form. Du kan installera en sådan öppen spisinsats när du har en stor ledig vägg som du vill fylla i. “Fire Line Automatic XT” är en smart eldstad som kan manövreras med fjärrkontroll, mobila enheter och smarta hemsystem.

Fristående öppen spis

eldstad-insats-installation-fristående-eldstad-eld-linje-automatisk-3-planika-idé

Samma tillverkare erbjuder också denna modell, som kallas “Fire Line Automatic 3”. Liksom de flesta eldstadskär kan den användas på olika sätt. En variant är att göra eldstaden fristående, som man gjorde i detta exempel. Men du kan också använda en fri vägg och installera kamininsatsen där.

Flerdelad spis

öppen spis-insats-inbyggd-skåp-möbler-firebox-450ss-ecosmart-eld-vardagsrum-skänk

Dessa eldstadskär från EcoSmart Fire erbjuder möjlighet att sätta ihop intressanta kombinationer. På detta sätt kan inte bara väggar utformas vackra, utan också väggar tack vare den vackra, skyddande lådan. Men “Firebox 450SS” är också trevligt att titta på fristående i sin glaslåda, om du inte planerar att designa väggar genom att installera kamininsatsen.

Installera kamininsatsen i valfritt område

eldstad-insats-installation-firebox-650ss-ecosmart-fire-liten-modell-marmor-ram

Denna öppen spis kommer också från EcoSmart Fire. Dess fyrkantiga form gör den inte bara perfekt för väggar. Det är också en original idé att integrera eldstaden i köksön och på så sätt skapa en speciell effekt. Du kan också rama in ”Firebox 650 SS” med marmor eller annat material. Detta betonar den moderna designen ännu mer och är rätt dekoration för kamininsatsen.

Liten öppen spis

öppen spis-insats-installation-gas-öppen spis-modern-portofino-italkero-liten-storlek

Om det inte finns mycket plats kan det också vara en liten öppen spis. “Portofino” är idealisk för att använda små ytor i väggen och ändå ge önskad komfort. Om du vill installera en liten öppen spis, erbjuder Italkero dig också valet mellan en enkel- och dubbelsidig modell.

“Milano” av Italkero

eldstad-insats-installation-milano-italkero-italiensk-design-skapande-minimalistisk

“Milano” är en Italkero gaspis som erbjuds på ena sidan och på båda sidor. Du kan också välja mellan två storlekar för att anpassa kamininsatsen till din vägg. Genom att installera en kamininsats kan du skapa de vackraste mönster och göra varje vägg mycket speciell.

Elegant design

eldstad-insats-installation-partition-linea-150-tunnel-brittisk-bränder-lång-design

British Fires -spisen är väldigt snygg. Den dubbelsidiga modellen “Linea 150 Tunnel” har en långsträckt form och kan integreras i vardagsrummet på olika sätt. Skapa en skiljevägg i sovrummet eller vardagsrummet med dubbelsidig design och värme på ett särskilt attraktivt sätt.

Installera och designa kamininsats

eldstad-insats-installation-väggpaneler-svart-högglans-fla2-planika

Fördelen med kamininsatsen jämfört med en komplett öppen spis är att du kan designa den som du vill. Dekorera den med kakel, trä eller sådana väggpaneler i svart högglans och skapa unika och individuella levnadsidéer på detta sätt. Här kan du se E-modellen ”Fla 2” från Planika.

Idé för köket

eldstad-insats-installation-kök-design-öppen spis-chili-eld-planika

“Chili Fire” är en bra kombination för den upphöjda ugnen i köket och skapar en intressant blickfång. Eftersom etanol används för bränning finns det ingen obehaglig rök, lukt eller aska. Det är en Planika WiFi -modell som styrs av smarta hemsystem, mobila enheter eller fjärrkontroll.

Eldstad som rumsavdelare

öppen spis-inlägg-in-i-sovrum-design-firebox-900db-ecosmart-fire-room-divider

Även med denna modell är en rumsdelare, som används här mellan sovrummet och badrummet, bara ett sätt att sätta eldstaden i rampljuset. När du installerar kamininsatsen kan du använda den minimalistiska designen av rostfritt stål för att uppnå alla utseende. Modellen heter “Firebox 900DB” och kommer från EcoSmart Fire.

Öppningsinsats för hörndesign

eldstad-insats-installation-primefire-planika-inredning-färgglada-lampor-matsal

Nästan alla modeller som presenterats hittills är också lämpliga för hörn. Endast en pelare eller lutande vägg måste förberedas där respektive kamininsats används. “Primefire” -modellen från Planika är också lämplig för detta ändamål. Kaminen slås på och av med en knapptryckning. Dessutom kan du välja mellan två flamstorlekar.

Modern design av EcoSmart Fire

eldstad-insats-installation-bk5-ecosmart-brand-modern-stil-sten-väggbeklädnad

“BK5” från EcoSmart Fire är inte mindre attraktiv. En mängd olika mönster är möjliga, inklusive öppna och eleganta versioner stängda med glas. Bioetanolbrännaren har en kapacitet på 5 liter, vilket garanterar en lång brinntid. Det finns också speciella skyddsfunktioner för säker användning.