Renovera billigt? 3 tips om hur du förskönar ditt hem billigt

Att renovera billigt lägenhet-väggar-måla-färg-välj

Förr eller senare kommer värdet på en lägenhet att sjunka och en renovering kommer upp till hyresgästen eller ägaren. Men tänk om din plånbok inte har så mycket pengar för en redesign? Med några tips kan du ge dina egna fyra väggar ett fint och nytt utseende även med låg budget och med dessa idéer och förslag kan hela lägenheten renoveras billigt.

Renovera billigt – Tips 1: Gör det själv!

Renovera billiga hantverk-gör-det-själv

Det första alternativet att renovera lägenheten billigt är att arbeta själv. Eftersom vissa renoveringsarbeten kan utföras av dig själv eller med hjälp av vänner. Detta kräver lite tid och manuell skicklighet, men det är mycket billigare än om du var tvungen att anlita ett företag: Beroende på varaktighet och typ av ombyggnad kostar ett renoveringsföretag flera hundra euro. För målningsarbete beräknas till exempel priset per målad kvadratmeter – ett dyrt förslag i ett stort hem.

Men du kan också hantera målning, samt tapetsera väggarna. Golvet kan också läggas väldigt enkelt själv. Så det finns till exempel på internet praktiska instruktioner för att lägga laminat: Speciellt klicklaminat kan läggas snabbt och enkelt.

Renovera billigt – tips 2: låna istället för att köpa

Billig renovering låna verktyg istället för att köpa

Att skaffa en verktygslåda, en borr eller målarvalsar är ganska dyrt. Det är mycket billigare att helt enkelt låna utrustningen. De kan lånas gratis av vänner eller bekanta. Om ingen i din vänkrets har de nödvändiga verktygen är det också möjligt att dagligen låna dem från järnaffären. Detta är ett billigt alternativ till att köpa, eftersom arbete oftast oftast är sällan nödvändigt och enheterna inte används så ofta. Det finns dock några saker att tänka på när du hyr:

förberedelse

Först och främst måste du ta hand om upphandlingen av materialet i tid. Så det är lämpligt att fråga i förväg om verktyget i järnaffären så att det finns i lager när det behövs. Dessutom måste marknadens öppettider beaktas, eftersom dessa varierar mycket. Därför bör du kolla internet i förväg, när järnaffären i ditt område är öppen. Eventuell söndagsshopping kan också beaktas. Då bör du se till – helst en dag eller två innan renoveringen påbörjar – på järnaffären att de nödvändiga verktygen finns tillgängliga.

Låneavgift och deposition

Det händer ofta att priset för att hyra en maskin betalas, men de tillbehör som används för det ingår inte: ibland debiteras en extra avgift för detta. Av denna anledning bör du kontrollera att allt är klart när du samlar in det. Om du vill låna verktyg från järnaffären måste du ofta lämna en deposition.

Tips 3: billiga försköningsåtgärder

billigt-renovera-golv-mattor-laminat

Även om du gör det mesta av renoveringsarbetet själv och kan hyra verktygen billigt: ​​För vissa utsmyckningar måste du gräva djupt i plånboken. Det är därför vi introducerar dig till några prisvärda men ändå vackra idéer för att göra om ditt hem.

Golvbeläggningar: matta eller PVC istället för trägolv

billig-renovera-golv-matta

Matta och PVC är mycket billigare än laminat och parkett. Vill du verkligen ha ett golv som ser ut som trä? Då bör du välja laminat: Laminat är inte bara väldigt lätt att lägga, det ser också bra ut och är också ett billigt alternativ till parkettgolv. Dessutom är golvet hållbart och praktiskt.

Väggdesign: väggklistermärken istället för bilder

Billig renovering av sovrum-vägg-tatuering-istället för-väggmålning-bild

Bilder ser bra ut på väggen, men i de flesta fall är de väldigt dyra. Men det finns andra, billigare alternativ som också ser vackra ut:

– Väggdekaler, som finns i en mängd olika utföranden, kan också sätta coola accenter i hemmet, till exempel. I köket är exempelvis klistermärken med kaffemotiv lämpliga.

– Affischer eller kalenderfoton är också billigare än bilder, men kännetecknas av lika vackra motiv.

– Alla som är konstnärligt begåvade kan också föreviga en handmålad bild på väggen.

– Med foton är det också möjligt att göra väggen stor, och också ge den en personlig touch.

Om du vill måla väggarna kan du också spara på väggfärgen genom att bara markera en rumsvägg i färg eller lägga till individuella accenter med färgglada ränder.

Renovera badrum billigt: ​​måla istället för kakel

badrum-billig-renovering-kakel-målning-vit-specialfärg

Badrummet behöver inte alltid vara kaklat, för det blir dyrt. Med en liten budget kan du också falla tillbaka på alternativ. Om plattorna har tappat en del av sin glans eller om du inte längre gillar designen kan du ersätta dem med en speciell kakel lack för att ge en ny färg. En annan variant är kakelfolie, som redan är skuren i vanliga format och kan limmas individuellt på plattorna.

Möbler: göra nytt ur gammalt

billigt-renovera-möblera-gamla-stolar-nya-stoppning-sy

Att köpa möbler är dyrt. Men med några enkla och billiga inredningstips kan du enkelt krydda gamla möbler och dekorationer:

– Om du inte längre gillar färgen på köksfronten kan du helt enkelt klistra en snygg självhäftande film på den till exempel – och köket kommer att se ut som nytt igen! Ett målarfärg förändrar också utseendet på köksfronterna helt.

– Andra möbler kan också målas och ge dina egna fyra väggar ett nytt utseende: En enkel trästol blir till exempel ett blickfång i lägenheten med ett rött färgfärg.

– Dekoration från loppis är prisvärd och ofta fortfarande i gott skick. Kanske hittar du en iögonfallande vas på nästa loppis som kan fungera som en färg accent i vardagsrummet …

Renovera lägenhet billigt – slutsats

– Vissa jobb är väldigt enkla att göra själv – det sparar mycket pengar.

– Du behöver inte köpa dyra verktyg: byggvaruhus erbjuder ofta en låneservice.

– Dekorativa element som väggklistermärken ser ofta lika imponerande ut som en dyr bild. Gamla möbler kan se ut som nya igen med färg eller folie.

Figur 2: © LadyDIY (Pixabay.com)

Figur 3: © JanDix (Pixabay.com)

Bild 5: © tintenfieber (Pixabay.com)