Rörlig checklista: Användbara tips för ett smidigt drag

Organisera flyttmöbler och förpackningsanläggningar och leksaker i kartonger

Som om sökandet efter en ny hyreslägenhet inte var tillräckligt komplicerat kommer den verkliga stressen efteråt. Bra organisation är avgörande för att det inte ska bli kaos på flyttdagen. En flyttlista och schema gör uppgiften mycket enklare och sparar pengar och ansträngning. Från de första förberedelserna till flyttdagen till inredningen av din nya lägenhet: Vi ger dig användbara tips som hjälper dig att flytta smidigt.

Flyttande checklista: avboka det gamla hyresavtalet 12 veckor innan du flyttar

Gör en rörlig checklista och beräkna de exakta kostnaderna för förpackning och transport

Har du hittat en ny lägenhet och redan tecknat ett kontrakt med den nya hyresvärden? Nu är det dags att börja förbereda sig för flytt att börja. Du bör slutföra dessa uppgifter 12 veckor innan du flyttar:

1. Avbryt ditt gamla hyresavtal och förtydliga med hyresvärden om och vilka reparationer eller renoveringsarbeten du behöver utföra. För det mesta är hyresgästerna ansvariga för kosmetiska reparationer. I princip behöver du inte ta bort normala tecken på användning. Du behöver bara renovera lägenheten om du har skadat något.

2. Börja leta efter en lämplig ny hyresgäst till din gamla lägenhet.

3. Ställ in datum för överlämnandet av lägenheten tillsammans med de två hyresvärdarna.

4. Om du vill flytta en arbetsdag bör du ansöka om ledighet till din arbetsgivare.

Flyttchecklista: Skriv ett kontrakt med ett flyttfirma 10 veckor innan du flyttar

Byt lägenheter på ett avslappnat sätt. Skapa en lista. Packa hemtillbehör och möbler

5. Gör en detaljerad flyttlista: Vilka möbler, hemtillbehör och kläder skulle du vilja ta med dig och vilka saker skulle du vilja slänga? Du kan sälja gamla möbler online, du kan lämna in begagnade kläder till sociala stationer och du kan ansöka om en skrymmande sopbil för trasiga elektriska apparater.

6. Skapa en kostnadsplan för att hålla reda på flyttkostnaderna. Beloppet beror på din personliga livssituation. Viktiga faktorer som spelar en stor roll i beräkningen inkluderar längden på rutten, kostnaden för kartonger och annan förpackning och de ytterligare tjänster som du kanske vill använda.

7. Fortsätt med flera Flyttfirma ett icke-bindande erbjudande, gör jämförelsen och ingå ett kontrakt. Alternativt kan du hyra en skåpbil och be vänner om hjälp med lastning och lossning. Denna variant är billig, men du måste själv transportera tunga möbler och hushållsartiklar, demontera dem och sedan montera ihop dem på plats. Det finns alltid en risk att något går sönder eller att dina hjälpare avbryter i sista minuten. Med ett flyttbolag kan du spara dig en massa ansträngningar och stress.

8. Köp förpackningsmaterial: kartonger, tejp och dämpningsmaterial. Du behöver cirka 45 lådor per vuxen och 50 lådor per barn.

9. Om du behöver ytterligare förvaringsutrymme kan du hyra ett förråd.

Rörlig checklista: Ansök om ett icke-stopp-förbud 8 veckor före flyttdagen

Rulla ihop mattor när du flyttar far och barn när du flyttar

10. Ansök hos de lokala vägtrafikmyndigheterna om att få parkeringsförbud framför din gamla och nya lägenhet.

11. Om det behövs kan du nu utföra de så kallade kosmetiska reparationerna (måla väggar, fylla borrhål i väggarna etc.).

12. Informera alla institutioner (banker, byggföreningar, sjukförsäkringar, myndigheter) om flytten. Tilldela en vidarebefordringstjänst till tyska posten.

Flyttande checklista: 6 veckor innan flytt: börja packa

Planerar en flytt Förpackning av hushållsartiklar Köp av kartonger Ungt par flyttar tillsammans till sin första lägenhet

13. Börja packa hemtillbehör, kläder och eventuellt möbler.

Flyttlista: 2-4 veckor innan flytt Registrera om telefon, internet, el och gas

Flytthus med ett flyttfirma organiserar ung familj organiserar transport

14. Gör en lista över alla möbler, hemtillbehör och textilier du behöver för ditt nya hem. Beställ allt du inte har.

15. Informera alla leverantörer om byte av bostad och omregistrera telefon, internet, radio, el och gas. Nu är rätt tid att jämföra tariffer och eventuellt byta till den ena eller den andra leverantören.

16. Dagen före flytten bör du läsa mätaravläsningen och ta ett foto. Du kan också använda din mobiltelefon för att ta foton av alla rum i den gamla lägenheten för att dokumentera deras tillstånd vid överlämnandet. Skriv sedan ut en rapport för överlämnandet av lägenheten.

17. Märk alla kartonger, ta bort alla möbler strax före flytten.

18. Täck golvet i den nya lägenheten med skyddsfilm.

På flyttdagen och efter

Ungt par flyttar ihop till sin första lägenhet. Planerar och organiserar en flytt smidigt

19. Organisera flytten och stödja de flyttande företagets anställda i deras uppgifter.

20. Registrera om på registreringskontoret. Registrera dina husdjur också.

21. Lämna över den gamla lägenheten och be om din hyresdeposition tillbaka.