15 hämmästyttävää aprikoosin hyötyä (Khubani) iholle, hiuksille ja terveydelle

“Khubani ka Meetha”! Nimi itsessään riittää saamaan syljen. Oletko koskaan miettinyt, mitä tämän kuuluisan jälkiruoan tekeminen vaikuttaa? Olet oikeassa! Khubani tai aprikoosit! Aprikoosit kuuluvat Prunus -hedelmälajeihin ja muistuttavat persikoita ulkonäöltään ja maultaan. Uskotaan, että aprikooseja viljeltiin alun perin Armeniassa, minkä vuoksi ne saavat Armeniacan tieteellisenä nimenä. Ne ovat myös ”Jallaru Pandu” (telugu), “Jardalu” (kannada), “Jardaloo” (marathi) ja “Carkkarai pātāmi” (tamili) paikallisilla intialaisilla kielillä. Aprikoosit ovat makeanmakuisia hedelmiä ja ovat erittäin herkullisia. Ne tarjoavat myös lukuisia etuja terveydellemme, mikä tekee niistä vastustamattomia. Keskustellaan yksityiskohtaisesti aprikoosien uskomattomista eduista (Khubani -edut)!

Aprikoosin edut (khubani) iholle, hiuksille ja amp; Terveys

 Mikä on Aprikoosi?

Aprikoosi on siemeninen hedelmä, jonka kuori on kultainen ja jonka sisällä on makea ja kirpeä massa. Vaikka tuoreet aprikoosit ovat varsin herkullisia syödä, niitä ei ole helposti saatavilla Intiassa. Kuivat aprikoosit ovat laajalti tunnettuja aprikoosilajeja, joita käytetään makeisten ja jälkiruokien valmistuksessa. Siemenet, joita kutsutaan myös “kiviksi”, poistetaan ja hedelmät, joiden iho on ehjä, kuivataan, jotta niistä tulee pehmeitä ja meheviä.

Onko aprikoosi terveydelle hyväksi?

Aprikoosit eivät ole vain hyvänmakuisia hedelmiä, vaan ne ovat myös täynnä ravintoa. Ne sisältävät suuria määriä A-vitamiinia, C-vitamiinia, beetakaroteenia, karotenoideja, jotka tarjoavat hyötyä terveydelle. Runsaasti antioksidantteja sisältävät aprikoosit voivat kääntää ikääntymisen oireet. Nämä hedelmät myös edistävät hyvää ruoansulatusta ja vahvistavat immuunijärjestelmääsi.

Aprikoosien ravintoarvo:

Katso 1 annoksen aprikoosien (noin 35 g) ravitsemuksellinen hajoaminen:

 • Kaloreita yhteensä: 17
 • Rasvaa yhteensä: 0%
 • Kolesteroli:  0%
 • Kalium: 90,65 mg
 • Hiilihydraatit: 3,8 g
 • Ravintokuitu: 0,7 g
 • Sokerit: 3,2 g
 • Proteiini: 0,5 g
 • A -vitamiini: 14%
 • C-vitamiini: 6%
 • Rauta: 1%

Aprikoosin edut (Khubani) terveydelle, hiuksille & Iho:

Opi aprikoosin hyödyistä terveydelle, hiuksille ja iholle sekä niiden sivuvaikutuksista.

aprikoosin terveyshyödyt

Aprikoosin terveysvaikutukset:

Täällä listasimme 13 parasta aprikoosin terveyshyötyä. Katsotaanpa niitä.

1. Tasapainotetut kolesterolitasot:

Aprikoosit vakuuttavat sinulle onnellisen sydämen, sanovat terveydenhuollon asiantuntijat. Tämä johtuu siitä, että hedelmässä on runsaasti C -vitamiinia, joka pitää sydämen turvassa hyökkäyksiltä, ​​sairauksilta ja aivohalvauksilta. Se on hyvä tapa ja luonnollinen tapa pitää myös sydän- ja verisuonijärjestelmä kurissa. Kokonaisasiantuntijat sanovat, että LDL tai huono kolesteroli vähenee ja HDL: ää edistetään, jälkimmäinen on hyvä kolesteroli. Tämä on yksi aprikoosin hedelmien parhaista eduista.

2. Hyvä verenkierto:

Hedelmässä on runsaasti rautaa, joka auttaa kuljettamaan happea veressä ja parantaa myös verenkiertoa. Myös aprikoosin saaminen tuntuu energiseltä, etenkin se on mehu ensimmäisenä aamulla tyhjään vatsaan, koska se auttaa verenkiertoa lisäämään. Kun kehossa on riittävästi rautaa, anemia ei voi hyökätä.

3. Parempi ruoansulatus:

Aprikoosit ovat hyviä niille, joilla on ruoansulatusongelmia. Tämä johtuu siitä, että hedelmä on runsaasti ravintokuitua ja tämä auttaa kehon aineenvaihduntaa lisääntymään. Kun aineenvaihdunta on korkea, ummetus ja ruoansulatus ovat normaaleja.

4. Paranna visio:

Terveen näkösi ja silmiesi hoidon kannalta on tärkeää saada aprikoosi joka päivä. Tämä johtuu siitä, että hedelmät sisältävät runsaasti A-, C- ja E -vitamiineja, mikä vähentää silmäongelmien riskiä myöhemmässä elämänvaiheessa. Lisäksi hedelmässä on karotenoideja, jotka estävät myös silmänpohjan rappeutumista.

5. Ehkäisee syöpää:

Aprikoosista on lukuisia terveyshyötyjä, koska se on upea syövänestoaineiden lähde. Kun aprikoosit ovat päivittäisessä ruokavaliossa, keholla on nyt mahdollisuus pysyä kaukana syövästä. Vapaita radikaaleja syntyy yleensä saastumisen, auringon säteiden ja muiden ekologisten olosuhteiden vuoksi. Tämä johtuu siitä, että hedelmät ovat runsaasti antioksidantteja, jotka pitävät kehon solut turvassa vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta, sanovat asiantuntijat. Ne turhauttavat solujen kehitysmenettelyn ja saavat aikaan muutoksia solujen DNA: ssa. Tämä saa aikaan kehon pahanlaatuisten solujen kehittymisen. Syö siis aprikooseja koko ajan suojautuaksesi kasvaimelta. Se sisältää suuria määriä A- ja C -vitamiinia, jotka auttavat turvallisessa ympäristössä taistelemaan soluja aiheuttavia sairauksia vastaan.

6. Estä ummetus:

Aprikoosit sisältävät suuren määrän pektiiniä, liukenevaa kuitua, joka lievittää ummetusta, mikä lisää myös muita merkittäviä aprikoosin hedelmähyötyjä. Sitä määrätään usein potilaille, joilla on rappeutunut suolistosairaus ja tukos. Kuitu rakentaa ulosteen, mikä helpottaa kuljettamista sisäpuolen läpi. Se saa aikaan ruoansulatuskanavan peristalttisen liikkeen ja ohjaa ulostamista. Aprikoosin suuret kuitumäärät ovat myös välttämättömiä paksusuolen hyvinvoinnille.

7. Luun terveys:

Aprikoosit sisältävät kaikki tärkeät ravintolisät, joita tarvitaan luuston terveeseen kehitykseen. Näin ollen aprikoosien syöminen usein tarjoaa aprikoosien terveyshyötyjä ja takaa luiden kehityksen ja parantumisen. Se myös ehkäisee ikään liittyviä tiloja, kuten osteoporoosia. Aprikoosin lieventävät ominaisuudet vähentävät kehon pahenemista, lievittävät niveltulehdusta ja kihtiä.

8. Cure Fever:

Aprikoosimehu hyväksytään parantamaan kuumetta. Sen lieventävät ja rauhoittavat ominaisuudet vaikuttavat kehon yleiseen lämpötilaan ja parantavat kuumetta. Valmista seos aprikoosipuristimen ja veden avulla. Lisää 1 rkl nektaria tähän seokseen. Juo tätä luomusta kahdesti päivässä helpottaaksesi vilustumista ja kuumetta.

9. Terve sydän:

Aprikoosin terveyshyötyjä laajennetaan myös kohti sydämen terveyttä. Aprikoosi on hämmästyttävä luomutuote sydämen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka syövät runsaasti C -vitamiinia sisältävää ravintoa, ovat vähemmän avuttomia sydänsairauksiin. Suuret määrät ravintokuitua karkottavat runsaasti kolesterolia suonista vähentäen sydämen rasitusta. Se suojaa matalapaksuista lipoproteiinia hapettumiselta ja välttää sydänsairaudet ja aivohalvauksen. Aprikoosin kalium hallitsee solunsisäisten ja solunulkoisten vesitasojen tasaamista näillä linjoilla ohjaamalla pulssia. Suuri osa aprikoosimäärää antaa keholle 10% ehdotetusta kaliummäärästä.

10. Hallitse diabetesta:

Aprikoosien alhainen glykeeminen indeksi tekee siitä ihanteellisen diabeetikoille. Näitä makeita hedelmiä voi nauttia syyllisyydestä huolehtimatta kohonneesta verensokerista. Vaikka tuoreita aprikooseja suositellaan diabetesta sairastaville, kuivat aprikoosit voivat myös tehdä ihmeitä, kun niitä otetaan kohtuullisesti. Vältä purkitettuja aprikooseja, koska ne ovat täynnä sokeria ja säilöntäaineita.

11. Aprikoosi laihtuminen:

Aprikoosit ovat vähäkalorisia, ravitsemuksellisia hedelmiä, joten ne ovat täydellisiä välipalavaihtoehtoja niille, jotka ovat ruokavaliolla. Myös tuoreet aprikoosit ovat melko täyteläisiä ja hedelmien makeus hillitsi nälän tasoa. Yksi annos 2-3 pientä aprikoosia voi kyllästää sinut muutaman tunnin ilman, että sinun tarvitsee syödä epäterveellistä roskaa! Siksi asiantuntijat suosittelevat erittäin aprikoosia laihtumiseen!

12. lievittää astmaa:

Vaikka aprikoosit eivät voi parantaa sinua astmastasi, ne voivat varmasti tuoda kaivattua apua tähän ongelmaan. Tutkimukset ovat osoittaneet, että aprikoosilla on yskänlääkeominaisuuksia, jotka voivat puhdistaa liman ja vähentää keuhkoihin kohdistuvaa painetta. Tämä voi alentaa hengenahdistuksen ja raskaan hengityksen oireita.

13. Estää maksavaurioita:

Muutamilla eläinkokeilla voidaan päätellä, että aprikoosit voivat vähentää tiettyjä maksasairauksia, kuten rasvahappoa, ja parantaa sen toimivuutta. Se voi tehokkaasti vähentää maksasolun tulehdusta antioksidanttiominaisuuksillaan ja sen tiedetään myös edistävän maksan uudistumista.

Aprikoosin edut iholle:

Täällä otimme aprikoosihyödyt iholle. Katsotaanpa niitä.

14. hoitaa iho -ongelmia:

Aprikoosin hyödyt iholle ovat lukuisia. Ne sisältävät runsaasti A-, B- ja C -vitamiineja, jotka voivat olla hyväksi ihollemme. Hedelmissä olevat antioksidantit voivat kääntää ikääntymisen merkit ja saada ihon näyttämään nuoremmalta ja raikkaammalta. Myös aprikoositahnan levittäminen kasvoille voi vähentää aknea, tummia täpliä ja notkeaa ihoa. Aprikoosiöljy iholle on myös varsin tehokas infektioiden, ihosairauksien ja tulehdusten vähentämisessä.

Aprikoosin edut hiuksille:

Täällä otimme aprikoosihyödyt hiuksille. Katsotaanpa niitä.

15. Hoitaa päänahan ongelmia:

Aprikoosit sisältävät runsaasti C- ja E -vitamiinia, jotka voivat tehokkaasti vähentää päänahan tulehduksia, mukaan lukien hilse. Aprikoosiöljy hiuksille voi auttaa vähentämään hiiva -infektiota, psoriaasia, ihottumaa ja kuivia hiutaleita. Se antaa hiuksille kiiltoa ja kosteuttaa niitä. Tämä on yksi vaikuttavista aprikoosin eduista hiuksille.

Aprikoosien syöminen:

Aprikoosi on yksi parhaista kesän hedelmistä, ja se on kestänyt ajan testin, ja nyt se on yksi rakastetuista monille, jotka haluavat elää terveellisesti. Kuivatut tai tuoreet hedelmät voidaan syödä missä tahansa muodossa, ja kaikki sen hyödyt kohdistuisivat sinuun useammalla kuin yhdellä tavalla.

 • Hedelmien kausi kestää huhtikuun lopusta syyskuun alkuun, ja olisi viisasta poimia ne sitten tai ostaa ne tuoreina paikallisilta markkinoilta.
 • Jos haluat tietää, ovatko he oikeita ostamaan, sinun on tarkistettava hedelmien väri, joka saa olla vain kultainen oranssi ja aromin tulee olla rikas.
 • Jos huomaat, että hedelmät ovat väriltään vaaleankeltaisia, ne on voitu poimia ennen aikoja. Kypsät aprikoosit ovat aina herkkiä ja niitä on käsiteltävä huolellisesti.
 • Paras tapa säilyttää ne olisi laittaa ne munatarjottimelle ja jääkaappiin, ja niiden kosteuden tulisi olla suotuisa ja suhteellinen.
 • Pese aprikoosit varovasti ja juoksevan kylmän veden alla ja kuivaa puhtaalla liinalla ennen niiden käyttöä.
 • Kypsät aprikoosit voidaan syödä ihon kanssa, koska suurin osa ravinteista ja kivennäisaineista piiloutuu lähteiden mukaan.
 • Aprikooseja voidaan lisätä salaatteihin, jäätelöihin, popsikkeleisiin, smoothieihin, juomiin, cocktaileihin, ravisteluihin, marmeladeihin, hilloihin, hyytelöihin, makeisiin, jälkiruokiin, kakkuihin ja muihin. Voit myös nauttia niitä luomuruoista.

Aprikoosien sivuvaikutukset:

Vaikka aprikoosit ovat yleensä turvallisia kuluttaa, saatat kokea tiettyjä sivuvaikutuksia, kun niitä käytetään suuria määriä. Jotkut niistä ovat seuraavat:

 • Raa’at, kypsät aprikoosit voivat aiheuttaa ruoansulatushäiriöitä, vatsavaivoja, pahoinvointia ja oksentelua.
 • Aprikoosissa esiintyvä “amygdaliini” voi aiheuttaa masennusta, ahdistusta ja hermostuneisuutta suurina määrinä.
 • Ihmiset, joilla on rikki -allergia, voivat kokea anafylaktisen sokin liiallisella aprikoosisaannilla.
 • Aprikoosikiven kärjessä on kemikaali nimeltä Laetrile, joka voi haitata kehon toimintoja.
 • Muita yleisiä oireita voivat olla huimaus, päänsärky, näön hämärtyminen jne.

Yllättynyt tietäen tämän hämmästyttävän hedelmän lääkinnällisistä ominaisuuksista? Aprikoosit ovat yksi parhaista superruoista, joilla on hyvä maku ja suuria terveyshyötyjä. Ne ovat todellisia kulinaarisia nautintoja, jotka tekevät mistä tahansa ruoasta herkullisen. Jos et ole vielä maistanut aprikoosia, on aika tehdä se! Tuoreita hedelmiä ei ole saatavana monissa hedelmäkaupoissa, ja kuivattuja voi ostaa melkein mistä tahansa hedelmä- tai kuivahedelmäkaupasta. Aika upottaa hampaat sen herkullisiin hyvyyksiin!