16 Erinomaista hyötyä Chyawanprashin kulutuksesta.

Olemme kaikki varmasti kuulleet isovanhemmiltamme Chyawanprashin tärkeyden. Se on ayurveda -koostumus, joka on ollut olemassa jo vuosia ja joka suojaa kehoasi infektioilta vahvistamalla immuunijärjestelmää. Chyawanprashin etuihin kuuluu suoja jokapäiväisiä sairauksia, kausittaisia ​​vaivoja vastaan, ja se on antioksidanttipitoinen ravitseva yrttiväriaine, jota käytetään suosittuina lääkkeinä.

Chyawanprashin edut

Tässä artikkelissa esitellään Chyawanprashin sisällyttämisen päivittäiseen rutiiniin edut, sen ottaminen ja sen koostumuksessa olevat ainesosat.

Mikä on Chyawanprash ?:

Chyawanprash on ayurveda-lisäaine, ja sen koostumus on yrttipohjainen. Sen valmisti ensin rishi nimeltä Chyawan, joten nimi. Se näyttää jossain määrin hedelmähillolta ja on makea, hapan ja hieman mausteinen. Tämän perinteisen lääketieteen pääasiallinen ainesosa on amla, jossa on noin 50 ravinteikas yrtti.

Chyawanprashin koostumus on lähes 1000 vuotta vanha ja sillä on useita terveyshyötyjä, kuten ruoansulatuskanavan ja sydämen terveyden vahvistaminen ja immuunijärjestelmän tukeminen, koska se sisältää runsaasti antioksidantteja (1).

Markkinoilla on useita merkkejä, jotka tarjoavat laajan valikoiman Chyawanprashia. Vaikka jotkin ainesosat voivat vaihdella tuotemerkkikohtaisesti, tärkeitä elementtejä ovat:

 • Ashwagandha.
 • Amla.
 • Intialainen pitkä pippuri.
 • Valkoinen santelipuu.
 • Neem.
 • Sahrami.
 • Tulsi.
 • Arjuna.
 • Ghee.
 • Kardemumma.
 • Brahmi.
 • Saflorihunaja.

Chyawanprashin ravintoarvot:

Kuten edellä keskusteltiin, Chyawanprash sisältää veneitä ainesosia, jotka ovat erittäin hyödyllisiä immuunijärjestelmän terveen ylläpidon kannalta. Mutta kaikista eniten amla on tärkein ainesosa, jossa on useita kivennäisaineita ja vitamiineja ja voimakkaita antioksidantteja. 10 gramman Chyawanprashin ravintoarvo on:

 • 7,5 grammaa hiilihydraatteja.
 • 2,1 milligrammaa C -vitamiinia.
 • 0,75 grammaa rasvaa.
 • 0,5 grammaa ravintokuitua.
 • 5 milligrammaa natriumia.
 • 0,15 grammaa proteiinia.

Chyawanprashin terveysvaikutukset:

Chyawanprash on täynnä vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja, jotka tarjoavat useita terveysvaikutuksia kehollesi. Käydään tämä artikkelin osa läpi tietääksemme kaikki Chyawanprashin päivittäisen kulutuksen edut.

1. Parantaa ruoansulatusta ja aineenvaihduntaa:

On mahdollista, että myrkkyjä kertyy ruoansulatuskanavaan, kun pienet jätteet kerääntyvät pieniä hiukkasia suolistoon ja paksusuoleen. Chyawanprash puhdistaa ruoansulatuskanavan puhdistamalla ruoansulatuskanavan. Se myös poistaa suolet ja suolet vähentämällä toksiinien kertymistä (2).

Chyawanprashin säännöllinen nauttiminen auttaa parantamaan kehon aineenvaihduntaa toimimalla stimulanttina. Se auttaa myös vähentämään sairauksien, kuten kouristusten ja happamuuden, esiintymistä ravitsemuksellisilla elementeillään.

2. Paranna immuniteettiasi:

Chyawanprashin syömisen etuja ovat kehon vastustuskyvyn parantaminen, koska sitä pidetään perinteisenä bioaktiivisena ravintolisänä (3). Amla on yksi Chyawanprashin merkittävimmistä ainesosista, jolla on adaptogeenisiä ominaisuuksia ja runsaasti C -vitamiinia, joka auttaa säätelemään vastustuskykyä ja auttamaan kehoasi sopeutumaan stressiin (4).

Chyawanprash edistää tehokkaasti koululaisten fyysistä kuntoa parantamalla immuniteettia ja energiatasoa (5). Lisäksi se on osoittanut lisääntynyttä aktiivisuutta immuunijärjestelmän soluissa tutkimusten mukaan (6).

3. Parantaa muistia:

Cyawanprash voi olla tehokas amnesian hoito, koska sillä on amnesiaa estävä vaikutus. Chyawanprashin päivittäinen nauttiminen voi suojata hiiriä muistin heikkenemiseltä yhdessä hiiritutkimuksessa (7). Vaikka lisätutkimuksia tarvitaan, Chyawanprashilla on antioksidanttiominaisuuksillaan myönteinen vaikutus Alzheimerin tautia sairastaviin ihmisiin.

4. Auttaa hengitystieinfektioiden hoidossa:

Jos haluat edistää keuhkojen voimaa luonnollisesti, Chyawanprashin kulutus voi tehdä uskomattoman työn. Se auttaa pitämään hengitystiet puhtaina ja puhtaina ravitsemalla limakalvoa. Lisäksi se auttaa tukemaan luonnollista vastustuskykyä, antaa voimaa ja energiaa ja sitä käytetään usein väriaineena talven aikana. Joten, yleisen terveytesi ja hyvinvointisi vuoksi kuluta Chyawanprashia säännöllisesti ja torju infektioita onnistuneesti.

5. Voimakas antioksidantti:

Chyawanprashin koostumuksessa on monia ainesosia, joilla on huomattavia määriä antioksidanttisia ominaisuuksia, kuten C -vitamiinia ja monia muita ravintoaineita. Antioksidanttiset ominaisuudet tulevat useista kasvien metaboliiteista ja Phyllanthus Emblica -sisällöstä, joka muodostaa 90% sen massasta. Näillä antioksidanteilla on tärkeä rooli kehosi terveyden ylläpitämisessä (8).

6. Auttaa hallitsemaan yskää ja kylmää:

Chyawanprashissa on monia ainesosia, joista intialainen karviainen on näkyvä ja tarjoaa useita etuja. Ensinnäkin se auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmääsi ja estämään siten allergioiden ja vilustumisen esiintymisen. Siksi vähentääksesi toistuvia vilustumisia ja ylähengitysteiden sairauksia, käytä Chyawanprashia päivittäin (9).

7. Parantaa aivotoimintaa:

Chyawanprash saattaa vaikuttaa positiivisesti aivojesi toimintaan, koska sillä on antioksidanttisia ominaisuuksia. Sillä voi myös olla hyödyllinen vaikutus muistinmenetyksen hoitoon, koska sillä on amnesiaa estäviä ominaisuuksia.

Kun Chyawanprashia annettiin päivittäin, hiiret suojasivat muistin heikentymiseltä yhdessä hiiritutkimuksessa (10). Näin se voi myös parantaa oppimiskykyä toimimalla muistin tehostajana.

Yliopisto -opiskelijoille tehdyn tutkimuksen mukaan Chyawanprashin saanti voi lisätä keskittymistä ja valppautta (11).

8. Puhdistettu veri:

Meillä kaikilla on runsaasti myrkkyjä kehossamme kiireisen elämäntavan, riittämättömän unen tai roskaruoan liiallisen kulutuksen vuoksi. Valitettavasti useiden komplikaatioiden ja vaivojen perimmäinen syy on nämä kehossamme varastoidut haitalliset toksiinit. Chyawanprashin kulutus auttaa poistamaan ylimääräiset myrkylliset elementit kehostasi ja puhdistamaan siten verta.

9. Auta ylläpitämään säännöllinen kuukautiskierto:

Kuukautiskierron kokemus ei ole sama kaikille naisille, mutta epäsäännöllisestä kuukautiskiertosta on tulossa merkittävä ongelma naisten keskuudessa eri terveydellisistä syistä johtuen. Chyawanprashin säännöllinen nauttiminen estää kohdun tulehduksen ja säätelee verenkiertoa siinä olevien yrttien avulla, mikä lievittää oireita luonnollisesti.

10. Hyvä sydämen toiminnalle:

Korkea veren kolesteroli on toinen yleinen ongelma kaikenikäisille ihmisille sukupuolesta riippumatta. Chyawanprashin terveyshyötyihin kuuluu veren kolesterolitasojen alentaminen merkittävästi, mikä puolestaan ​​vaikuttaa sydämen terveyteen hyvällä tavalla (12).

Chyawanprash alentaa kolesterolia, koska sen sanotaan sisältävän antioksidanttisia ja hypokolesterolemisia ominaisuuksia, jotka tulevat seesamiöljyn ja amlan (13).

11. Auttaa ylläpitämään painoa:

Chyawanprash sopii erinomaisesti laihtumiseen terveellisesti, koska siinä on runsaasti flavonoideja. Säännöllisesti otettuna Chyawanprash estää ylensyöntiä, koska se on täynnä kuitua ja välttämättömiä ravintoaineita. Tämä puolestaan ​​estää sinua syömästä ja estää ylipainoa.

Voit myös säilyttää oikean kehon painon sisällyttämällä Chyawanprashin päivittäiseen ruokavalioosi, koska se auttaa parantamaan aineenvaihduntaa vähentämällä huonon kolesterolin kertymistä elimistöön (14).

12. Vähentää tupakoinnin haitallisia vaikutuksia:

Tupakointi vahingoittaa terveyttä, olipa se aktiivista tai passiivista. Lisäksi tupakasta tuleva savu voi lisätä syöpäriskiä vahingoittamalla DNA: ta. Chyawanprash vähentää tupakoinnin aiheuttamia vaurioita DNA: ssa (15). Chyawanprashin pitkän aikavälin tehokkuutta on kuitenkin syytä tutkia enemmän.

13. Vahvat ja terveet luut:

Chyawanprashin nauttiminen vahvistaa luita ja hampaita vahvistamalla kalsiumin imeytymistä kehossa. Lisäksi proteiinisynteesi kehossa lisääntyy Chyawanprashin kulutuksen myötä, vaikka Chyawanprashissa proteiinia on vähän. Siksi lihasten joustavuus ja lihasääni paranevat merkittävästi.

14. Auta torjumaan tuberkuloosia:

Chyawanprash on ayurveda -koostumus, joka saattaa vähentää keuhkotuberkuloosin oireita yhdistettynä tavanomaisiin lääkkeisiin (16). Lisäksi se auttaa estämään kudosvaurioita munuaisiin ja maksaan liittyvissä ongelmissa säännöllisellä Chyawanprashin saannilla.

15. Parantaa ihon väriä:

Chyawanprashin etuja iholle ovat ihon ihon parantaminen, koska se yhdistää monia yrttejä, mukaan lukien amla. Lisäksi intialaisessa karviaismarjassa on paljon C -vitamiinia, joka on antioksidantti, joka vähentää UV -säteilyn aiheuttamia vaurioita torjumalla vapaita radikaaleja ja parantaa siten ihon väriä (17).

16. Anti-aging:

Chyawanprashin etuja ovat ikääntymistä estävät vaikutukset vähentämällä UV-säteilylle altistumista. Lisäksi Chyawanprashin nauttiminen heikentää kehon ravitsemustasoa ja hidastaa ihosolujen ikääntymistä. Formulaatiossa olevat antioksidantit toimivat ikääntymistä ehkäisevänä lisäaineena.

Chyawanprashin sivuvaikutukset:

Chyawanprashilla on yrttivalmiste, joka auttaa hoitamaan terveydentilaa ja on erittäin hyödyllinen. Mutta on myös tarpeen käyttää sitä vaaditussa määrin sivuvaikutusten välttämiseksi. Mutta sivuvaikutukset, jotka aiheutuvat, kun käytät Chyawanprashia liikaa, ovat:

 • Ruoansulatushäiriöt.
 • Vatsan turvotus.
 • Löysät ulosteet.
 • Vatsan turvotus.
 • Ilmavaivat.

Chyawanprash tarjoaa sinulle lukemattomia terveyshyötyjä perinteisen yrttivalmisteensa ansiosta. Se lisää tuotteen terapeuttista tehokkuutta, joka auttaa hoitamaan hengitysvaikeuksia, parantaa hedelmällisyyttä, hoitaa libidon menetystä, parantaa sydämen toimintaa ja vahvistaa immuniteettia laajalla terveyshyötyllään. Nauti siis lukemattomista terveydellisistä eduista nauttimalla oikea annos Chyawanprashia. Älä unohda ilmoittaa meille, jos pidit tätä artikkelia hyödyllisenä!

Vastuuvapauslauseke: Tässä artikkelissa mainitut vinkit ja ehdotukset ovat tiedottavia eivätkä korvaa ammatillisia lääkärin neuvoja. On aina turvallista neuvotella lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa ennen kuin kokeilet mitään uutta.

Usein kysytyt kysymykset:

1. Kuinka monta kertaa voimme ottaa Chyawanprashin?

V: Vaikka Chyawanprashin kulutukseen ei ole erityisiä sääntöjä, se riippuu eri tekijöistä, kuten sukupuolesta, iästä ja kehon vaatimuksista. Siksi keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat Chyawanprashin käytön, varsinkin jos sinulla on ennestään sairauksia.

2. Voivatko diabeetikot kuluttaa Chyawanprashia?

V: Jos olet kaloritietoinen henkilö ja diabeetikko, markkinoilla on saatavilla useita sokerittomia Chyawanprash-paketteja. Näiden pakkausten makeuttamiseen käytetään luonnollisia makeutusaineita, kuten steviaa ja hunajaa.

3. Onko ok käyttää Chyawanprashia yöllä??

V: On suositeltavaa kuluttaa suurin osa Chyawanprashista ennen aamiaista, vaikka ainesosilla on merkitys kulutusajan määrittämisessä.