16 hämmästyttävää Taro Root -hyötyä (Arbi) iholle, hiuksille ja terveydelle

Jos olet kasvanut syömään kotiruokaa, sinun on oltava hyvin perehtynyt Taro -juuriin. Useimpien kotitalouksien peruselintarvike, hindin kielellä Taro -juuret tunnetaan nimellä “Arbi”. Sitä kutsutaan myös “Chamagaddaksi” teluguina, “Chepankizhanguksi” tamiliksi, “Kacchaloksi” Punjabissa. Taron juuria viljellään laajalti Intiassa, mutta sen sanotaan olevan peräisin Malesiasta. Se tunnetaan pähkinäisestä mausta ja lievästi makeasta mausta. Hiilihydraatteja, folaattia, rautaa, vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävä Arbi -vihannes on yksi luonnon parhaista lahjoista ihmiskunnalle. Katsotaanpa tarkemmin monia taro -juurien etuja terveydellemme.

Taro Root Edut

Mikä on Taro Root?

Taron juuri on Taron kasvin mukulan varsi, jolla on pitkät, leveät lehdet. Näitä lehtiä kutsutaan myös “norsun korviksi”, mutta ne ovat myös varsin syötäviä ja ravitsevia. Taro Tieteellinen nimi on ”Colocasia esculenta”. Mukuloiden uskotaan olevan myrkyllisiä raakamuodossa suuren oksalaattimäärän vuoksi. Intialainen Taro on tärkkelyspitoinen juurikasvi, jonka ulkokuori on ruskea ja sisältä valkoinen massa. Se muistuttaa maultaan ja rakenteeltaan perunaa kypsennyksen jälkeen

Onko Taro terve?

Taro on yksi markkinoiden terveellisimmistä elintarvikkeista. Sen tiedetään olevan suolistoystävällinen, koska se sisältää runsaasti ravintokuitua. Tarolla on myös alhainen GI, ja lääkärit suosittelevat sitä diabeetikoille. Se sisältää runsaasti rautaa ja folaattia, mikä auttaa estämään anemiaa ja energiahäviöitä. Taron juuren tiedetään myös estävän monenlaisia ​​tappavia syöpiä.

Taron ravitsemustiedot:

Tarkista Taro -juuren ravintoarvo keitetyssä muodossa, 132 grammaa annoskokoa kohti:

 • Kaloreita yhteensä: 187
 • Ravintokuitu: 6,7 g
 • E -vitamiini: 19 % DV: stä
 • Kalium: 18 % DV: stä
 • Kupari: 13 % DV: stä
 • C-vitamiini: 11 % DV: stä
 • Fosfori: 10 % DV: stä
 • Magnesium: 10 % DV: stä

Kuinka syödä Taro Root?

Taro -juuria tulee aina käyttää asianmukaisen kypsentämisen jälkeen. Se on joko keitetty, paahdettu tai höyrytetty. Taron keittäminen on aikaa vievä prosessi. Se on yleensä paineistettua aikaa ja vaivaa säästäväksi. Taroa käytetään myös sirujen valmistukseen, jossa se keitetään ja paistetaan kuumassa öljyssä rapeuden vuoksi.

Parhaat Taro Root -hyödyt terveydelle, hiuksille & Iho:

Täällä valitsimme 16 parasta taro -juuren hyötyä iholle, hiuksille ja terveydelle. Katsotaanpa niitä.

1. Suuren energian ruoka:

Arbi tarjoaa hyvää energiaa. Taro-vihanneksessa on entsyymejä, jotka auttavat antamaan keholle pitkäkestoista energiaa, mikä tekee siitä täydellisen myös urheilijoille. Vihanneksen alhainen glykeeminen indeksi varmistaa, että keho pysyy poissa väsymyksestä. Se on yksi huippuluokan taro-eduista.

2. Parantaa ruoansulatusta:

Taro -vihanneksissa on runsaasti kuituja, mikä tekee siitä täydellisen suolen säätelyyn ja ruoansulatuksen tukemiseen. Koko prosessi alkaa toimia hyvin pienellä osalla tätä kasvista joka päivä. Lisäämällä irtotavaraa ulosteisiin Taro -juuri puhdistaa myös vatsasi ummetuksen estämiseksi.

3. Edistää painonpudotusta:

Yksi parhaista Arbi -vihannesetuista on painonpudotuksen edistäminen. Se auttaa sinua tuntemaan olosi täydeksi pitkiä aikoja, mikä hallitsee nälkäkipuja ja ylimääräisten kalorien kulutusta koko päivän ajan. Tämä hallitsi painoa ja varmistaa vähäiset kalorit kehossa, josta taro tunnetaan.

4. alentaa verenpainetta:

Alhainen natriumruoka on täydellinen niille, jotka kärsivät verenpaineesta, joka tunnetaan myös nimellä korkea verenpaine. Taro -vihanneksessa on varmasti vähän tätä mineraalia, mikä tekee siitä täydellisen korkean verenpaineen potilaille. Se antaa sinulle minimaalisen määrän natriumia, joka on tärkeä munuaisten puhtaana pitämiseksi ja vedenpidätyksen poistamiseksi.

5. Mahan puhdistus:

Vatsan jätteiden poistamiseksi tarvitset runsaasti kuitua sisältäviä elintarvikkeita, ja taro -vihannes on ihanteellinen valinta. Tämän lisäksi taron syöminen estää sellaisia ​​tilanteita myöhään elämässä, joissa sinulla saattaa olla ulosteen pidätys. Se päivittää järjestelmän kokonaan.

6. Ehkäisee syöpää:

Taro -vihannesten polyfenolit auttavat sinua tässä. Se on voimakas antioksidantti, joka kuuluu A -vitamiiniluokkaan ja auttaa ehkäisemään syöpää. Taron vihanneksilla on noin 160 % kehon A -vitamiinin kokonaistarpeesta. Tämä on yksi tärkeimmistä Taron terveyshyötyistä.

7. Vahvistaa luita ja hampaita:

Taro -vihannesten magnesium- ja E -vitamiinipitoisuus on täydellinen luuston ylläpitämiseksi. Tämän lisäksi se auttaa palauttamaan suun terveyden pitämällä hampaasi vahvana ja terveenä. Säännöllinen Taro -juuren käyttö voi vahvistaa luustoasi ja pienentää murtumariskiä.

8. Kulinaariset edut:

Taro -vihannesten juurilla ja lehdillä tiedetään olevan hienoja ja voimakkaita makuja. Näiden osien pähkinäinen maku auttaa valmistamaan paljon ruokia ja parantamaan makua. Voidaan valmistaa curryja, siruja ja soseutettua taroa sekä käyttää niitä kakkujen valmistukseen.

9. Rikas aminohappojen lähde:

Taro -vihanneksissa on 17 erilaista aminohappotyyppiä. Tämän lisäksi omega -rasvahapot 3 ja omega -rasvahapot ovat läsnä yleisen hyvinvoinnin kannalta. Se auttaa myös ehkäisemään syöpää, palauttamaan sydän- ja verisuoniterveyden sekä ehkäisemään ja hoitamaan monia muita sairauksia. Se on toinen hyvä syy, miksi sinun pitäisi syödä taroa.

10. Hallitsee verensokeria:

Yksi Taro -juuren syömisen tärkeimmistä eduista on sen diabeetikkoystävälliset ominaisuudet. Taro-juuren tiedetään olevan erittäin hyödyllinen tyypin 2 diabeetikoille. Se voi auttaa ylläpitämään verensokeritasoja kuitupitoisen massansa ansiosta. Taron juuri tyydyttää nälän alhaisilla kaloreilla ja voi myös hallita insuliinin tuotantoa järjestelmässä.

11. Parannettu sydämen terveys:

Ihmisille, jotka kärsivät sydän- ja verisuonitaudeista, kehotetaan saamaan Taro -juuria säännöllisesti. Se on yksi terveellisimmistä tavoista sisällyttää kaikki elintärkeät ravintoaineet elimistöön. Tämä kaliumipitoinen vihannes tekee paljon hyvää sydämellesi tukkimalla valtimoiden seinämät ja alentamalla kolesterolitasoja kehossa.

12. Ehkäisee ikääntymistä:

Taron juuri sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka voivat vähentää vapaiden radikaalien aiheuttamaa oksidatiivista stressiä soluissa. Kannustamalla uusien solujen kasvua Taro -juuri edistää nuorempaa ja raikkaamman näköistä ihoa. Se auttaa hidastamaan ikääntymisen merkkejä, kuten tahroja, tummia täpliä, ryppyjä ja hienoja viivoja.

13. Parantaa näköä:

Taro-juuri voi vahvistaa näköhermoja tehokkailla antioksidanteilla, kuten beetakaroteenilla, kryptoksantiinilla. Tämä parantaa näkökykyä ja pienentää silmänpohjan rappeuman riskiä. Taron juuren tiedetään myös estävän kaihia ja muita silmäsairauksia. Syö terve osa Taro -juurista nauttiaksesi terveydestä.

14. Parantaa immuniteettia:

Taro root on loistava immuniteetin tehostaja. Se on täynnä monia antioksidantteja, kuten beetakaroteenia, jotka kykenevät torjumaan infektioita aiheuttavia mikrobeja. Taron juuri voi myös estää monia yleisiä vilustumisia ja yskää auttaakseen sinua pysymään poissa antibiooteista ja muista lääkkeistä.

15. Parantaa verenkiertoa:

Rauta ja kupari, joita esiintyy Taro -juurissa, ovat kaksi tärkeintä komponenttia, joita tarvitaan kehon asianmukaiseen verenkiertoon. Ne auttavat lisäämään punasolujen määrää, joita tarvitaan elintärkeiden elinten hapettamiseen. Vähentämällä anemian mahdollisuuksia Taro -juuri auttaa myös väsymyksen, keskittymiskyvyn ja päänsärkyjen hoidossa.

16. Paksuuttaa hiukset:

Taro -juurissa on folaattia ja rautaa, jotka ovat välttämättömiä karvatuppien lujuudelle. Se auttaa lisäämään hiustesi volyymia rohkaisemalla uusia ituja. Juurissa oleva kupari voi myös estää hiusten harmaantumisen ja tehdä niistä kiiltävät ja mustat. Sen uskotaan myös vähentävän hiusten rikkoutumista.

Taron sivuvaikutukset:

Alla on lueteltu joitakin arbin vihannesten yleisiä sivuvaikutuksia:

 • Taron juuret sisältävät oksalaatteja, jotka joutuessaan paljaalle iholle voivat aiheuttaa allergisia reaktioita.
 • Kypsentämätön taro -juuri voi aiheuttaa polttavaa ja kutiavaa tunnetta suussa ja kurkussa.
 • Sen tiedetään muodostavan tietyissä tapauksissa munuais- ja sappikiviä.
 • Taro root voi myös pahentaa kihti ongelmia.

Nyt kun olet nähnyt taro -juuren upeat edut, on aika ottaa se vakavasti! Täydelliseksi keitetyt taro-juuret eivät ainoastaan ​​tee hyvää tyydyttävää ateriaa, vaan myös edistävät parempaa hyvinvointia. Se on tehtävä osa tasapainoista ruokavaliota sisältämään kaikki kehosi tarvitsemat vitamiinit ja kivennäisaineet. Emme kuitenkaan suosittele paistettuja siruja, koska se voi johtaa huonoon kolesteroliin.