16 parasta maapähkinäöljyn hyötyä (Mungfali -öljy) terveydelle, hiuksille ja iholle

Yksi suosituimmista öljyistä, joita käytetään monissa keittiöissä ympäri maailmaa, on maapähkinäöljy! Pähkinäisestä mausta tunnettu kylmäpuristettu maapähkinäöljy (mungfaliöljy) on täynnä ravitsemuksellisia ominaisuuksia. Se on yksi maailman terveellisimmistä öljyistä, ja siinä on paljon “hyvää” kolesterolia. Siinä on korkeat kypsennyslämpötilat ja se on ihanteellinen monenlaisten ruokien valmistukseen, mukaan lukien friteeratut välipalat. Maapähkinäöljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja. E -vitamiini on myös keskeinen osa tätä öljyä, joka edistää ihon, silmien ja sydämen terveyttä. Tutustutaan yksityiskohtaisesti maapähkinäöljyn tärkeimpiin hyötyihin hiuksille, iholle ja terveydelle.

Maapähkinäöljyn edut

Mikä on maapähkinäöljy?

Maapähkinäöljy, jota kutsutaan myös Mungfali -öljyksi, uutetaan maapähkinöistä tai maapähkinöistä. Puhdistamattomalla maapähkinäöljyllä on voimakas aromi ja tummempi väri. Sitä käytetään Etelä -Aasian keittiöissä suolaisten ruokien ja salaattien valmistukseen. Kylmä maapähkinäöljy valmistetaan murskaamalla pähkinät alhaisissa lämpötiloissa, mikä on terveellisempää kuin normaalisti valmistettu öljy.

Onko maapähkinäöljy terveellistä??

Maapähkinäöljyn katsotaan olevan varsin terveellistä kehollesi. Siinä on vähän tyydyttymättömiä rasvahappoja, mikä on haitallista sydämelle. Maapähkinäöljy sisältää myös runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja, kuten oleiinihappoa, linolihappoa ja palmitiinihappoja, jotka ovat ihania kehollesi. Se tunnetaan myös kauneuden eduistaan ​​ja on suosittu ainesosa monissa ihonhoitotuotteissa.

Maapähkinäöljy vs auringonkukkaöljy:

Maapähkinäöljy sisältää tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka ovat hyviä sydämelle, kun taas auringonkukkaöljy sisältää monityydyttymättömiä rasvahappoja, joiden tiedetään vähentävän huonoa kolesterolia. Auringonkukkaöljyssä on vähän Omega 3 – Omega 6 -rasvoja, kun taas maapähkinäöljy on niitä runsaasti. Vaikka maapähkinäöljy on hyvä sekoitusperunoille, auringonkukkaöljyä voidaan käyttää elintarvikkeiden paistamiseen. Molemmat ovat runsaasti antioksidantteja ja tarjoavat lukuisia etuja keholle.

Kuinka tehdä maapähkinäöljyä kotona?

Vaikka monet maapähkinäöljytuotemerkit Intiassa, kuten Pure & Toki Puvi, 24 Mantra ja Farm tarjoavat luonnollisesti orgaanisia, kylmäpuristettuja öljyjä valmiiksi käytettäväksi, ei ole huono idea tehdä niitä kotona. Katso tämä kotitekoisen maapähkinäöljyn resepti:

Maapähkinäöljyn ainesosat:

 • Maapähkinät – 3 kuppia
 • Lämmin vesi- 3 rkl
 • Tehosekoitin

Menettely:

 • Paahda maapähkinät lievästi ja poista niiden ulkokuori.
 • Laita maapähkinät tehosekoittimeen lämpimän veden kanssa.
 • Sekoita tasaiseksi, jotta saat sakeuden.
 • Siirrä tämä seos kulhoon ja jäähdytä.
 • 24 tunnin kuluttua voit seurata öljyjen nousua.
 • Erota tämä öljy seoksesta ja siivilöi.
 • Säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Maapähkinäöljyn ravitsemustiedot:

Tutustu alla olevaan luetteloon ymmärtääksesi maapähkinäöljyn ravintoarvon 100 grammaa kohti:

 • Kaloreita yhteensä: 884
 • Rasvaa yhteensä: 100 g
 • Tyydyttyneet rasvat: 17 g
 • Tyydyttymättömät rasvat: 46 g
 • Hiilihydraatit yhteensä: 0

Hämmästyttäviä maapähkinäöljyn terveyshyötyjä:

Täällä listasimme 16 parasta maapähkinäöljyn hyötyä iholle, hiuksille ja terveydelle. Katsotaanpa niitä.

1. Säätelee kolesterolitasoja:

Lisäämällä maapähkinäöljyä ruokavalioon keskimääräisinä määrinä voidaan varmistaa, että oikea kolesterolitaso säilyy ja sydämen terveys palautuu. Tämä on yksi suurimmista eduista, joita ihmiset tarvitsevat tänään, koska kehon huonon kolesterolin aiheuttamat vaivat lisääntyvät.

2. Maapähkinäöljyhieronta:

Kärsitkö nivelongelmista? Maapähkinäöljy voi auttaa kehon hieronnassa ja siten antaa sille energiaa. Se auttaa kipeiden nivelten ja lihasten hoidossa. Tätä tulisi käyttää päivittäin kantoöljyn kanssa, jotta saat parhaan hyödyn. Tämä on yksi parhaista maapähkinäöljyistä, jotka auttavat sinua rentoutumaan.

3. Parantaa verenkiertoa:

Maapähkinäöljyssä on runsaasti linolihappoa. Tämä auttaa stimuloimaan prostaglandiineja. Nämä auttavat monia tärkeitä kehon toimintoja, mukaan lukien suonien supistuminen ja laajentaminen oikealla tavalla. Tämä pätee myös kehon lihaksiin. Se johtaa oikeaan verenkiertoon.

4. alentaa verenpainetta:

Maapähkinäöljyä käytetään ruoanlaitossa lukuisia. Sen lisäksi, että se lisää erityistä makua hyvään, se on myös hyvä sydämellesi. Maapähkinäöljyssä olevat tyydyttymättömät rasvat ovat täydellisiä korkean verenpaineen alentamiseen ja tasapainottamiseen. Se auttaa myös pitämään poissa kaikki sydänsairauksien riskit.

5. Aromaterapian edut:

Maapähkinäöljyn kevyt ja pähkinäinen tuoksu on yksi parhaista asioista, jotka voivat auttaa aromaterapiassa. Virkistävä ja nuorentava tunne, että maapähkinäöljy antaa sille stressin poistamiseen. Se on ehdottomasti yksi tärkeimmistä asioista, joihin öljyä kannattaa harkita.

6. Vahvistaa kehoa:

Maapähkinäöljyn runsaat proteiinipitoisuudet auttavat tämän tavoitteen saavuttamisessa. Kohtuullinen määrä maapähkinäöljyä päivittäin varmistaa kehon vahvistumisen ja lihasten rakentamisen.

7. Ehkäisee ja hoitaa aknea:

Oletko yksi niistä miljoonista ihmisistä, jotka kärsivät aknesta? Haluatko luonnollisen hoidon akneille ja näppylöille? Jos kyllä, siirry eteenpäin ja aloita maapähkinäöljyn käyttö ihon korjaamiseen. Sen sekoittaminen muutamaan tippaan sitruunamehua ja sen levittäminen auttaa saamaan tuloksia. Ihonhoito, kuivan ihon hoito ja mustapäiden hoito luonnollisella tavalla ovat joitakin lisäetuja.

8. Hilseenvastaiset ominaisuudet:

Yksi parhaista maapähkinäöljyn eduista hiuksille on sen hilseominaisuudet. Maapähkinäöljyä sitruunamehulla ja teepuuöljyllä voidaan levittää päänahalle ja jättää seuraavat 2-3 tuntia ennen shampoopesua. Tämä antiseptinen tapa hoitaa hilse on yksi helpoimmista asioista ja erittäin tehokkaalla tavalla.

9. Kosteuttaa huulet:

Huulen hieronta maapähkinäöljyllä asianmukaisen kuorintatoimenpiteen jälkeen kotona on yksi parhaista tavoista ravita huulia ja tehdä siitä pehmeä, sileä ja joustava. E -vitamiinilla rikastettu maapähkinäöljy voi kirkastaa huulten väriä ja palauttaa sen luonnollisen vaaleanpunaisuuden. Voit jopa levittää maapähkinäöljyä huulirasvaksi halkeilun estämiseksi.

10. Ehkäisee sydänsairauksia:

Maapähkinäöljy on yksi parhaista ruokaöljyistä, jossa on korkea HDL tai hyviä rasvoja ja alhainen LDL tai huono rasva. Moniin öljyihin verrattuna maapähkinäöljy tarjoaa parempia etuja sydämellesi. Maapähkinäöljy tasapainottaa kehon kolesterolitasoja ja estää valtimoiden seinämien tukehtumisen. Tämä puolestaan ​​vähentää sydänsairauksien riskiä.

11. Vähentää syövän riskiä:

Maapähkinäöljy, kun sitä käytetään matalalla lämmöllä, sisältää suuria määriä antioksidantteja, mikä vähentää monentyyppisten syöpien mahdollisuuksia. Nämä aineet vähentävät solujen ikääntymiseen liittyvää oksidatiivista stressiä torjumalla kehon vapaita radikaaleja. Kuitenkin, kun tätä öljyä käytetään pitkäaikaiseen kuumennukseen, voi tapahtua hapettumista, mikä voi tehdä siitä tappavan!

12. Maapähkinäöljy niveltulehdukseen:

Maapähkinäöljyn tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet tekevät siitä sopivan niveltulehduspotilaille. Kylmäpuristetun maapähkinäöljyn sisällyttäminen päivittäiseen ruokavalioon voi auttaa vähentämään niveltulehdusta ja lievittämään kipua. Tässä öljyssä oleva E -vitamiini vahvistaa luita ja auttaa suojaamaan niitä nivelsairauksilta.

13. Maapähkinäöljyn kosmetiikka:

Maapähkinäöljy on suosittu ainesosa monissa kauneus- ja kosmetiikkatuotteissa. Se tunnetaan rikkaista kosteuttavista ominaisuuksistaan ​​ja sitä käytetään usein vartalovoiden, kosteusvoiteiden, hiustenhoitoaineiden, huulirasvojen ja jopa huulipunien valmistukseen. Maapähkinäöljy voi tuoda luonnollisen hehkun iholle ja hiuksille yhdistettynä muihin ainesosiin.

14. Viivästymisen merkit ikääntymisestä:

Yksi tärkeistä maapähkinäöljyn eduista iholle on sen ikääntymistä estävät ominaisuudet. Maapähkinäöljy on rikastettu E -vitamiinilla, joka voi vähentää ja viivästyttää ikääntymisen merkkejä, kuten tahroja, tummia täpliä, pigmentaatiota, hienoja viivoja ja epätasaista ihoa. Jos haluat käyttää maapähkinäöljyä iholle, ota vain muutama tippa kylmäpuristettua öljyä ja hiero ihoa säännöllisesti.

15. Maapähkinäöljyn edut hiusten kasvulle:

Maapähkinäöljyn hyödyt hiuksille ovat lukuisia. Tämä hämmästyttävä öljy antaa tarvittavan E -vitamiinin, jota tarvitaan vahvistamaan karvatuppia ja vähentämään vaurioita. Tämän öljyn rasvahapot palauttavat ja korjaavat vaurioituneet hiukset, kun taas päänahan hieronta voi vähentää hilseilyä. Se edistää uusien hiusten kasvua ja estää kaljuuntumista.

16. Parantaa insuliiniherkkyyttä:

Tutkimukset osoittavat, että maapähkinäöljy on ihanaa diabeetikoille. Se sisältää enemmän tyydyttymättömiä rasvoja kuin tyydyttyneet rasvat, mikä parantaa insuliiniherkkyyttä, joka säätelee verensokeriarvoja kehossa. Tämän öljyn käyttötapa on wok-perunoissa, matalalla lämmöllä kypsentämisellä ja jopa salaattina.

Maapähkinäöljyn edut ruoanlaitossa:

Maapähkinäöljy on ihanaa ruoanlaittoon ja sitä voidaan käyttää monenlaisten ruokien valmistukseen. Jotkut suosituimmista ovat:

 • Maapähkinävoi, jota käytetään kastikkeissa ja levitteissä.
 • Voidaan käyttää marinadeina grillauksessa.
 • Käytetään kastikkeena salaatissa.
 • Käytetään wok-heitetyissä perunoissa, curryissa ja kastikkeissa.

Maapähkinäöljyn sivuvaikutukset:

Mitä tulee maapähkinäöljyyn, kolikolla on kaksi puolta. Edellä lueteltujen etujen lisäksi maapähkinäöljyyn liittyy tiettyjä terveysriskejä:

 • Korkeat kalorit, jotka voivat aiheuttaa painonnousua.
 • Ei negatiivinen tyydyttyneissä rasvoissa. Liiallinen kulutus voi johtaa huonon kolesterolin kertymiseen.
 • Maapähkinäöljyallergia, joka johtaa suun, kurkun ja ihottuman turvotukseen.
 • Tiedetään tukehtavan valtimoita, kun niitä kulutetaan liikaa.

Yllättynyt tietäessäsi nämä upeat maapähkinäöljyn edut? Ei ihme, miksi se on vähitellen saavuttamassa suosiota terveysalalla. Monet lääkärit ja asiantuntijat ravitsemusasiantuntijat ovat neuvoneet sisällyttämään luettelon terveellisistä öljyistä, ja maapähkinäöljy on kärjessä. Jos sinulla on kuitenkin pähkinäallergioita, pysy kaukana tästä ainesosasta! Tasapainoisen ruokavalion ohella terveellisen öljyn, kuten maapähkinäöljyn, antaminen voi edistää parempaa hyvinvointia.