20 hämmästyttävää mustan kardemumman hyötyä iholle, hiuksille ja terveydelle

Kardemumma on yksi niistä harvoista mausteista, joilla on loistava tuoksu ja lukemattomia etuja. Itse asiassa se on merkitty mausteiden kuningattareksi ja on ehdottomasti yksi merkittävimmistä keittiössä olevista. Useimmat ihmiset ovat kuitenkin tietoisia vain vihreästä kardemummasta ja harvoin kukaan tietää, että mustaa kardemummaa on saatavana myös markkinoilla tämän mausteen tyypinä. Mustaa kardemummaa käytetään laajalti suolaisissa ruuissa ja se tunnetaan voimakkaasta maustaan. Lisäksi se on täynnä monia tärkeitä ravintoaineita, jotka ovat välttämättömiä kehollesi. Tarkastellaan joitain huomattavia mustan kardemumman etuja terveydelle!

mustan kardemumman edut

Mikä on musta kardemumma?

Musta kardemumma on erilaisia ​​kardemummalajeja, ja siinä on voimakas aromi ja voimakas maku. Sitä käytetään yleisesti Biryanissa, Curryissa ja jopa monissa aasialaisissa keittiöissä. Musta kardemumma on myös nimeltään Kali Elaichi, Hill Cardamom tai jopa Bengal Cardamom. Ainutlaatuinen tapa kuivattaa palot liekissä antaa sille selvän savuisen, kamferimaisen maun.

Onko musta kardemumma hyväksi terveydelle?

Mustat kardemummat ovat laulamattomia sankareita maustevaltakunnassa. Ne ovat ostajien keskuudessa vähemmän tunnettuja kuin vihreä lajike. Musta kardemumma on täynnä antioksidantteja, jotka estävät monenlaisia ​​syöpiä. Ne sisältävät myös monia antimikrobisia aineita, jotka kykenevät tappamaan yli 10 bakteerityyppiä. Lista ei lopu tähän! On monia muita mielenkiintoisia Kali Elaichin etuja, joista keskustellaan yksityiskohtaisesti.

Kuinka käyttää mustaa kardemummaa?

Voit käyttää näitä palkoja astioissasi ja valmistaa niitä yhdessä muiden mausteiden kanssa. Musta kardemumma voidaan myös pureskella suoraan aterioiden jälkeen, jotta ruoansulatus paranee ja lievittää kurkkukipua.

Mustan kardemumman ravitsemustiedot:

Tässä on tiedot mustasta kardemummasta (100 grammaa)

 • Kaloreita yhteensä: 311
 • Rasvaa yhteensä: 6,7 g
 • Natrium: 18 mg
 • Hiilihydraatit yhteensä: 68 g
 • Ravintokuitu: 28 g
 • Proteiini: 11 g
 • C-vitamiini: 35 %
 • Kalsium: 38 %
 • Rauta: 78 %

Tämä alla oleva opas on laadittu varmistaaksesi, että saat tietoa mustan kardemumman parhaista terveydellisistä eduista, joita voit purkaa.

Mustan kardemumman terveyshyödyt:

Täällä valitsimme 20 parhaan mustan kardemumman käyttötarkoitusta terveydelle, hiuksille ja iholle. Katsotaanpa niitä.

1. Ruoansulatuskanavan terveydelle:

Mustan kardemumman kulutus auttaa erittymään tiettyjä mehuja ruoansulatuskanavasta, mikä auttaa pitämään mahahapot asianmukaisessa hallinnassa. Tämä estää ruoansulatushäiriöt ja mahahaavat. Se myös estää happojen aiheuttamia närästyksiä ja hoitaa ummetusta. Tämä auttaa parantamaan ruokahalua ja pitämään poissa kaasu- ja turvotusongelmista. Kaiken kaikkiaan se edistää ruoansulatuskanavan hyvää terveyttä.

2. Terveelle sydämelle:

Sydänsairauksien välttämiseksi yksi parhaista elintarvikkeista tulee mustien kardemummien muodossa. Tämän lisäksi se auttaa tasapainottamaan verenpainetasoja ja sydänelinten rytmiä. Se auttaa myös vähentämään kaikkia blot -hyytymien riskejä.

3. Hyvä suunhoito:

Henkilöä, jolla on suun ongelmia, kuten suun hajua, hampaiden reikiintymistä ja ikenien verenvuotoa, kohdellaan hyvin mustan kardemumman kulutuksella. Tämän mausteen öljyt varmistavat kaikkien näiden tavoitteiden saavuttamisen. Se myös virkisti hajun suussa välittömästi.

4. Paranna astmaa:

Kaikenlaiset hengitysvaikeudet voidaan saada hyvään, tehokkaaseen ja luonnolliseen hoitoon käyttämällä mustia kardemummia. Tämä ei koske vain astman hoitoa, vaan myös hinkuyskää, keuhkoputkentulehdusta, keuhkojen tukkoisuutta ja paljon muuta. Pureskelemalla mustaa kardemummaa voit avata kanavan, joka siirtää ilman keuhkoihin.

5. Hyvä syövän ehkäisy:

Mustien kardemummien karsinogeeniset ominaisuudet auttavat estämään tappavan sairauden, jonka me kaikki tunnemme syöpänä. Se tekee niin lisäämällä kehon antioksidanttitasoja, jotka tappavat soluja vahingoittavia vapaita radikaaleja.

6. Virtsateiden terveydelle:

Mustan kardemumman luonnolliset diureettiset ominaisuudet auttavat ehkäisemään nestehukkaa ja pitävät myös virtsateiden puhtaina ja raikkaina. Näin se auttaa ylläpitämään virtsateiden oikean terveyden ilman paljon vaivaa.

7. Reilulle iholle:

Mustalla kardemummalla on ominaisuuksia ja entsyymejä, jotka paitsi hidastavat ikääntymisen merkkejä, myös auttavat tekemään ihosta oikeudenmukaisen ilman vaikeuksia. Mustan kardemumman antioksidantit auttavat tässä.

8. Apua laihtumiseen:

Mustan kardemumman käyttäminen laihtumiseen on yksi tehokkaista tavoista kokeilla! Ruoan hajottamisen lisäksi se auttaa myös huuhtelemaan myrkkyjä kehosta sekä vapaita radikaaleja ja vaarallisia nesteitä, on parasta sisällyttää ruokavalioon mustat kardemummat. Yksinkertainen tapa pureskella kardemummasiemeniä päivittäin auttaa sinua tässä tavoitteessa. Ota se jokaisen aterian jälkeen, jotta saat parhaan hyödyn.

9. Estää päänahan infektion:

Mustan kardemumman antibakteeriset ja antiseptiset ominaisuudet auttavat estämään päänahan ärsytystä ja infektioita. Tämä on yksi siementen eduista hiuksille. Varmista, että otat sen joka päivä parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

10. Hyvä sydän- ja verisuoniterveys:

Haluatko tietää mustan kardemumman terveysvaikutuksista? No, se on hyvä sydän- ja verisuoniterveydelle. Se voi vaikuttaa suuresti sydämen terveyteen, ja tätä pidetään yhtenä mustan kardemumman parhaista käyttötarkoituksista. Se ylläpitää verenpainetta ja on hyvä ihmisille, joilla on verenpaineongelmia. Kaiken tämän lisäksi se voi vähentää veren hyytymisen todennäköisyyttä.

11. Hyvä hengityselinten terveydelle:

Mausteinen musta kardemumma on erittäin hyödyllinen hengityselinten terveydelle. Se on pelastaja ihmisille, jotka kärsivät hengitysvaikeuksista, kuten astmasta (keskusteltu aiemmin). Astman parantamisen lisäksi mustalla kardemummalla on kyky parantaa myös muita vastaavia hengitysvaikeuksia. Se taistelee myös keuhkotuberkuloosia vastaan. Potilaita, joilla on hengitysvaikeuksia, suositellaan usein käyttämään tätä maustetta päivittäin. Tämä on yksi parhaista mustan kardemumman lääkinnällisistä käyttötarkoituksista keholle.

12. Se toimii äänenä:

Musta kardemumma toimii väriaineena tarjoamalla sinulle paremman ruokahalun. Tämän ominaisuuden vuoksi se voi auttaa sinua poistamaan oksentelun tunteen. Tämä mustan kardemumman etu tekee siitä yhden käytetyimmistä mausteista ympäri maailmaa. Monien kasvikemikaalien ohella tämä mauste sisältää hyvän määrän mineraaleja, joiden avulla se voi torjua monia sairauksia ja parantaa monia vakavia kehon ongelmia.

13. Karsinogeeniset ominaisuudet:

Tämä on yksi mustan kardemumman parhaista terveydellisistä eduista. Sillä on karsinogeenisia ominaisuuksia, kuten I3C ja DIM, jotka voivat torjua rintojen tulehdusta, munasarjasyöpää jne. Tämän mausteen karsinogeenisten ominaisuuksien ansiosta se voi nostaa kehon eri antioksidanttitasoja ja pitää sen kunnossa ja terveenä. sisäpuoli. Se voi estää kasvua ja jopa poistaa syöpäsolut kehosta.

14. Vieroitusominaisuudet:

Mustasta kardemummasta on lukuisia terveyshyötyjä, mutta tämä on yksi suosituimmista. Se on tunnettu sen vieroitusominaisuuksista, jotka puhdistavat kehon tehokkaasti ja poistavat ylimääräisen kofeiinin verestä. Jos tällaista kofeiinia ei huuhdella pois järjestelmästäsi, tulet sairastumaan ja kehosi ei vaikuta alkaloidien haitallisiin vaikutuksiin.

15. Anesteettiset ominaisuudet:

Mustan kardemumman terveyshyötyjä ei voida sivuuttaa. Anestesiaominaisuudet tekevät siitä yhden terveellisimmistä ja herkullisimmista mausteista koskaan. Tästä mausteesta uutettua öljyä voidaan käyttää rauhoittavana aineena ja sitä pidetään nukutusaineena. Se voi parantaa päänsärkyä ja muita vastaavia kipuja. Se voi tarjota sinulle välitöntä helpotusta myös moniin muihin kehon kipuihin. Tästä mausteesta uutettua öljyä voidaan käyttää väsymyksen hoitoon.

16. Parempi kasvojen väri:

Sano hyvästit oikeudenmukaisuusvoiteille. Nyt voit olla oikeudenmukaisempi ja saada hyvän ihon luonnollisesti. On todistettu, että musta kardemumma voi auttaa sinua saamaan oikeudenmukaisemman ihon ja voi myös lisätä ihosi. Tämä on yksi parhaista mustan kardemumman eduista. Monet ihon asiantuntijat suosittelevat asiakkaitaan kuluttamaan tätä maustetta melko usein saadakseen paremman ihon kasvoilleen.

17. Antispasmodiset ominaisuudet:

Mustalla kardemummalla on monia käyttötarkoituksia. Tämä on luultavasti yksi parhaista. Pientä mustaa maustetta käytetään erilaisten kipujen ja kouristusten hoitoon. Kaikki tämä johtuu antispasmodisista ominaisuuksista, joita tällä mausteella on. Se voi myös poistaa ajoittain oksentelun tunteen. Aina kun tuntuu oksentavalta, ota pieniä määriä mustaa kardemumman siementä voiman muodossa ja syö se vedellä.

18. Runsaasti riboflaviinia:

Mustat kardemummat sisältävät runsaasti riboflaviinia, joka on yksi parhaista ihmisen tuntemista vitamiineista. Riboflaviini edistää kehon asianmukaista kasvua auttamalla hajottamaan ruoan proteiineja ja hiilihydraatteja. Se auttaa myös elimistöä käyttämään happea oikein elinten toiminnan parantamiseksi.

19. Rauta ja mangaani:

Nämä rauta ja mangaani ovat kaksi mustan kardemumman parasta olennaista komponenttia. Jotka ovat erittäin hyödyllisiä ravintoaineita ihmiskeholle. Vaikka rautaa tarvitaan veren happea varten, mangaani on varsin tärkeä luuston hyvän terveyden ylläpitämiseksi. Erityisesti iäkkäällä naisella mustan kardemumman säännöllinen syöminen voi auttaa parantamaan luun tiheyttä.

20. Ruoansulatus:

Mustasta kardemummasta uutettu öljy voi ratkaista kaikenlaisia ​​ruoansulatusongelmia. Mustien kardemummien syöminen aterioiden jälkeen tiedetään lisäävän aineenvaihduntaa ja nopeuttavan ruoan sulamista. Se auttaa myös estämään ummetusta ja vatsakramppeja. Musta kardemumma voi hoitaa ruokahaluttomuutta ja auttaa sinua syömään hyvin.

Mustan kardemumman sivuvaikutukset:

Syöminen enemmän 8-10 palkoa päivässä voi aiheuttaa epämukavuutta kehossa. Kuten kaikki mausteet, mustan kardemumman ylensyönti voi antaa sinulle tiettyjä sivuvaikutuksia:

 • Pahoinvointi
 • Vatsavaivat
 • Polttava tunne suussa ja kurkussa.
 • Ruokahalun menetys
 • Päänsärky
 • Kouristukset vatsassa
 • Koliikin ongelmat
 • Allergiset reaktiot, kuten ihottuma, nokkosihottuma, punoitus, hengitysvaikeudet jne.,

Musta kardemumma on yksi eniten käytetyistä mausteista, ja sen mukana tulee myös luonnon hyvyys. Se sisältää joitakin parhaista mineraaleista ja elementeistä, jotka palvelevat kehoasi ja pidentävät elinikääsi. Se on yksi niistä maukkaista mausteista, joita sinun pitäisi syödä päivittäin. Sinun on kuitenkin oltava erityisen tarkka näiden mausteiden määrästä, muuten ne voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Joten, pop musta kardemumma pod päivässä pitää terveysongelmat loitolla!