23 Pellavansiementen terveys, iho ja hiukset

Oletko koskaan kuullut pellavansiemenistä? Pellavansiemenet ovat kaunis kuitukasvi, joka on ollut osa ayurveda -lääketiedettä vuosisatojen ajan. Tämän sadon voimakkaat antioksidanttiset ominaisuudet ovat peräisin lignaaneista. Pellavansiementen etuja ovat laihtuminen ja parantunut ruoansulatuskanavan terveys, koska niissä on paljon proteiineja, kuituja ja omega-3-rasvahappoja.

Pellavansiemenet ovat peräisin pellavasta, joka on vanhin elävä kasvi ja jota viljeltiin alun perin Egyptissä. Tämä artikkeli antaa sinulle luettelon monista pellavansiementen eduista ennen kuin aloitat niiden päivittäisen käytön.

 • Pellavansiementen ravitsemukselliset tosiasiat
 • Uskomattomia pellavansiemenetuja
 • Pellavansiementen terveysvaikutukset
 • Pellavansiemenet hyödyt iholle
 • Pellavansiemenet hyödyt hiuksille
 • Kuinka sisällyttää pellavansiemenet ruokavalioosi
 • Usein kysytyt kysymykset
 • Pellavansiementen terveysvaikutukset

  Pellavansiementen ravitsemukselliset tosiasiat:

  Pellavansiemenet ovat yksi vanhimmista viljelykasveista, joita on kasvatettu sivilisaation alusta lähtien. Vaikka pellavansiemenillä on valtavia etuja, ne eivät ole maagisia pillereitä, jotka antavat sinulle välittömiä tuloksia. Johdonmukaisuus on avain, kun haluat lisätä nämä maagiset siemenet ruokavalioosi. Yksi rkl jauhettuja pellavansiemeniä sisältää seuraavat ravintoaineet:

  • 37 kaloria.
  • 1,3 grammaa proteiinia.
  • 2 grammaa hiilihydraatteja.
  • 1,9 grammaa kuitua.
  • 3 grammaa rasvaa.
  • 0,3 grammaa tyydyttynyttä rasvaa.
  • 0,5 grammaa tyydyttymättömiä rasvoja.
  • 2 grammaa monityydyttymättömiä rasvoja.
  • 1597 mg omega-3-rasvahappoja.

  Uskomattomat pellavansiemenet:

  Käydään läpi kaikki pellavansiementen tarjoamat edut jokapäiväisten ongelmien ratkaisemiseksi.

  Pellavansiementen terveysvaikutukset:

  1. Pellavansiemenet PCOS: lle:

  Polysystisten munasarjojen oireyhtymästä (PCOS) on tullut yleinen sairaus naisten keskuudessa. Sukupuolihormoneja sitova globuliini on kehomme tuottama proteiini veressämme. Tässä tilassa naisten kehossa on yleensä kohonnut estrogeeni- ja testosteronipitoisuus. Ja alemmat SHBG -tasot johtuvat hormonaalisesta epätasapainosta.

  Pellavansiementen kulutus minimoi ylimääräisen estrogeenin ja testosteronin haitalliset vaikutukset lisäämällä tarvittaessa SHGB -tasoa, mikä tekee siitä yhden pellavansiemenhyötyistä naisille.

  2. Pellavansiemenet kontrolloivat verensokeria:

  Pellavansiemenet voivat hidastaa ruoansulatusta ja vapauttaa glukoosia vereen liiman, geelin muodostavan kuidun, vuoksi. Joidenkin tutkimusten mukaan diabeetikot voivat alentaa paastoveren sokeripitoisuutta 20 % pellavansiemenlisällä (1). Pellavansiemenet vähentävät tyypin 1 diabeteksen riskiä ja viivästyttävät tyypin 2 diabeteksen puhkeamista SDG -yhdisteen takia alustavien tutkimusten mukaan (2).

  3. Pellavansiemenet tukevat kilpirauhasen toimintaa:

  Yksi pellavansiementen terveydellisistä eduista on kilpirauhasen erinomainen toiminta. Se auttaa kilpirauhashormonien tuotannossa, koska se sisältää suuria määriä hyviä rasvahappoja. Se auttaa myös kilpirauhasen vajaatoiminnan torjunnassa magnesiumin ja B12 -vitamiinin avulla. Sisällytä pellavansiemenet ruokavalioosi tukemaan kilpirauhasen normaalia toimintaa.

  4. Pellavansiemenet ummetukseen:

  Pellavansiemenissä on paljon liukenemattomia kuituja, jotka auttavat lievittämään ummetusta lisäämällä hyvän määrän irtotavaraa ulosteeseen (3). Se toimii kuitenkin laksatiivina; pellavansiemenet auttavat myös estämään ripulia (4). Liukoisen kuidun esiintyminen pellavansiemenissä estää ripulia sitomalla ruoansulatuskanavan veden ja lisäämällä ulosteen suurinta osaa.

  5. Edut luille:

  Omega-3-rasvahapot ovat pellavansiemenöljyssä olevia yhdisteitä, joilla on rooli mineraaliproteiinimatriisin muodostamisessa ja luun mineralisaatiossa kehossamme. Pellavansiemenöljy uutetaan sinisen kukinnan Linum usitatissimum tai pellavansiemenistä. Siitä on hyötyä ihmisille, joilla on diabetes, vaihdevuodet ja murtumariski, koska he ovat usein vaarassa luun mineralisaatiossa ja mineraaliproteiinimatriisissa.

  6. Pellavansiemenet laihtumiseen:

  Pellavansiementen korkea omega-3- ja kuitumäärä on hyödyllinen laihtumiseen. Omega-3: t auttavat laihtumaan vähentämällä ruokahaluasi ja parantamalla kylläisyyttä (5). Vaikka mekanismin ymmärtämiseksi tarvitaan lisää tutkimusta, pellavansiemenet lisäävät aineenvaihduntaa lignaanien läsnäolon vuoksi. Ne myös vähentävät kehon rasvapitoisuutta ja edistävät laihtumista lisäämällä rasvaneritystä (6).

  7. Pellavansiemenet tulehdusta varten:

  Pellavansiementen tiedetään taistelevan kehon tulehduksia vastaan ​​pellavansiemenissä esiintyvien omega-3-rasvahappojen kanssa. Kahdessa rkl jauhettuja pellavansiemeniä on yli 140% omega-3-rasvahappojen päivittäisestä arvosta. Pellavansiemenet vähentävät kehon tulehdusta edistäviä yhdisteitä niiden sisältämän alfa-linoleenihapon vuoksi (7).

  8. Pellavansiemenet pitävät silmällä gluteenia:

  Jos etsit gluteenitonta korvaavaa ravintoa jyville, pellavansiemenet ovat täydellinen ratkaisu (8). Useimpia jyviä voi olla vaikea sulattaa, jos olet gluteeni -intoleranssi. Jos sinulla on keliakia tai gluteeniherkkyys, pellavansiemenet voivat olla hyvä valinta (9).

  9. Pellavansiemenet alentavat kolesterolia:

  Vielä yksi pellavansiemenen etu on alentaa kehon kolesterolitasoja. Pellavansiementen kuitupitoisuus sitoo sappisuoloja ja auttaa erittymään kehosta. Kolesteroli imeytyy verestäsi maksaan täydentämään sappisuoloja, mikä alentaa kolesterolitasoja (10).

  10. Pellavansiemenet suoliston terveydelle:

  Pellavansiemenissä on suuria määriä liukoista kuitua, mikä auttaa ruokkimaan suolistobakteereja ja edistää siten ruoansulatuskanavan terveyttä (11). Voit vähentää diabeteksen riskiä, ​​estää ummetusta ja edistää erittymisen säännöllisyyttä, kun käytät pellavansiemeniä säännöllisesti.

  11. Pellavansiemenet sydämen terveydelle:

  Pellavansiemenissä on runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka parantavat merkittävästi valtimoiden toimintaa ja vähentävät merkittävästi sepelvaltimotautiriskiä (12). ALA on pellavansiemenissä esiintyvät omega-3-rasvahapot, ja niitä käyttävillä ihmisillä on pienempi sydänkohtauksen riski tutkimuksen mukaan (13).

  12. Pellavansiemenet hyvä korkea verenpaine:

  Pellavansiemenet voivat alentaa verenpainetta luonnollisesti, ja monet tutkimukset ovat osoittaneet tulokset (14). Pellavansiementen kulutus on alentanut verenpainetta entisestään ihmisillä, jotka jo käyttävät verenpainelääkkeitä (15). Vaikka lasku olisi vähäistä, se vähentää sydänsairauksien riskiä merkittävästi.

  13. Pellavansiemenet paremman ruuansulatuksen saavuttamiseksi:

  Pellavansiementen lisäys edistää joidenkin eläinkokeiden mukaan suolistoflooran terveyttä. Vaikka tutkimuksen tukeminen on rajallista, pellavansiementen liukoinen kuitu voi auttaa ruoansulatusprosessissa. Pellavansiemenet toimivat laksatiivina ja auttavat lievittämään ummetusta (16).

  14. Pellavansiemenet vähentävät syöpäriskiä:

  Pellavansiemenissä on tulehdusta ehkäiseviä omega-3-rasvahappoja, jotka voivat vähentää rintasyövän riskiä vaihdevuodet ohittaneilla naisilla ja vähentää kasvainten kasvua rintasyöpäpotilailla (17). Pellavansiemenet vähentävät syöpäkasvainten kasvua (18) ja voi myös ehkäistä eturauhassyöpää.

  15. Pellavansiemenet lihasten rakentamiseen:

  Pellavansiemenet ovat erinomainen vaihtoehto, kun haluat laihtua ja rakentaa lihaksia, koska se on runsaasti omega-3-rasvahappoja, kuitua ja proteiinia. Voit lisätä pellavansiemeniä rutiiniin sekoittamalla rkl pellavansiemeniä juustoon ennen nukkumaanmenoa.

  16. Pellavansiemenet hormonaaliseen epätasapainoon:

  Lignaanit ovat antioksidanttiyhdisteitä, joita on pellavansiemenissä suuria määriä. Kun pellavansiemeniä syödään säännöllisesti, ne auttavat tasapainottamaan progesteronin ja estrogeenin suhdetta kehossa. Tämä on mahdollista pellavansiemenissä esiintyvän lignaaneiksi kutsutun fytokemikaaliryhmän fytoestrogeenivaikutuksen vuoksi.

  Pellavansiemenet Edut Iholle:

  17. Pellavansiemenet hehkuvaan ihoon:

  Kuten olemme nähneet, pellavansiemenissä on suuria määriä kasvipohjaisia ​​omega-3-rasvahappoja, jotka auttavat estämään ihon kuivumista. Lisää vain lusikallinen pellavansiemeniä ruokavalioosi; voit saada unelmiesi ihon tarvitsematta kuluttaa liikaa rahaa.

  18. Pellavansiemenet ikääntymisen estämiseksi:

  Pellavansiemenissä olevat kasvikemikaalit ja antioksidantit estävät ryppyjä ja hienoja juonteita ja antavat ihollesi nuorekkaan hehkun (19). Se pitää ihon myös sileänä ja kosteutettuna siinä olevilla rasvahapoilla. Ilman paljon rahaa kosmetiikkaan, säilytä ihon tiiviys muutamalla lusikalla pellavansiemeniä.

  19. Pellavansiemenet aknea varten:

  Pellavansiemenet vähentävät aknen puhkeamista tasapainottamalla kehon estrogeenia. Se säätelee myös talin tuotantoa, mikä on yksi tärkeimmistä syistä aknen puhkeamiseen. Korkeat tulehdukselliset omega-3-rasvahapot hillitsevät tulehdusta ja parantavat pintaa. Se auttaa myös lukitsemaan kosteuden ja vahvistaa ihosolukalvoja.

  20. Pellavansiemenet ihon nuorentamiseen:

  Olemme nähneet erilaisia ​​etuja pellavansiementen kulutuksesta, mutta voit myös hyötyä siitä sisällyttämällä sen ihonhoitorutiinisi. Pellavansiemenet voivat poistaa mustapäitä ja kuolleita ihosoluja toimimalla erinomaisena kuorintana, kun ne sekoitetaan mihin tahansa nestemäiseen pohjaan. Ne myös estävät lian laskeutumisen ja kiristävät huokoset.

  Pellavansiemenet Edut Hiuksille:

  21. Pellavansiemenet hilseen poistamiseen:

  Päänahka saattaa joutua hilseen ja ekseeman kaltaisten ongelmien uhriksi, kun iho on kuiva. Pellavansiemenet estävät hilseen muodostumista, hiusten kuivumista, pitävät juuret ehjinä ja kosteuttavat päänahkaa niissä luonnollisesti olevilla öljyillä.

  22. Pellavansiemenet hiusten vaurioiden korjaamiseen:

  Markkinoilla saatavilla olevat hiustenhoitotuotteet minimoivat hiusten vaurioitumisen, koska niissä on E -vitamiinia..

  23. Pellavansiemenet hiusten kasvua varten:

  Pellavansiemenet edistävät hiusten kasvua vähentämällä vapaiden radikaalien vaikutuksia päänahkaan, ja niissä on E -vitamiinia. Pellavansiemenet auttavat myös hiuksiasi kasvamaan vahvoiksi, terveiksi ja nopeiksi, koska niissä on runsaasti B-kompleksisia vitamiineja.

  Kuinka sisällyttää pellavansiemenet ruokavalioosi:

  Sisällytä pellavansiemenet ruokavalioosi joidenkin alla mainittujen nopeiden ja helppojen reseptien avulla:

  1. Pellavansiemenet:

  Ainekset:
  1. ½ kuppi pikakauraa.
  2. 1 kuppi vettä.
  3. Hunajaa maun mukaan.
  4. 1 ½ rkl pellavansiemeniä.
  5. Yksi pieni lasi maitoa.
  Valmistautuminen:
  • Ota kattila ja täytä se kupillisella vettä.
  • Lisää kaura, yksi rkl pellavansiemeniä kiehuvaan veteen.
  • Sekoita sisältö huolellisesti muodostamatta paakkuja.
  • Kun kaura on puoliksi kypsennetty, lisää maito ja keitä muutama minuutti.
  • Lisää hunaja valintasi mukaan ja sekoita hyvin.
  • Päälle keitetyt kaurapuurot loput pellavansiemenet ja tarjoile kuumana.

  2. Pellavansiemenet:

  Ainekset:
  1. Kaksi rkl pellavansiemeniä.
  2. Yksi kuppi soijamaitoa.
  3. Puoli kupillista viipaloituja banaaneja.
  4. Kaksi rkl hunajaa.
  Valmistautuminen:
  • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen.
  • Sekoita ne huolellisesti, jolloin seoksesta tulee vaahtoava ja sileä.
  • Tarjoile seos tuoreena.

  3. Raita pellavansiemenillä:

  Ainekset:
  1. Yksi kuppi paksua raastettua pullon kurpitsaa.
  2. Yksi kuppi tuoretta vähärasvaista juustoa.
  3. Puoli kupillista hienonnettuja mintunlehtiä.
  4. ¼ rkl paahdettuja kumina -siemeniä.
  5. ¼ rkl mustaa suolaa.
  6. 1 ½ rkl paahdettuja pellavansiemeniä.
  7. Suolaa maun mukaan.
  Valmistautuminen:
  • Aseta pullo kurpitsa ja kuppi vettä kulhoon.
  • Aseta kulho keskilämmölle muutamaksi minuutiksi.
  • Lisää kypsennetty pullosuojus ja kaikki muut ainekset, pellavansiemenet mukaan lukien, syvään kulhoon.
  • Yhdistä ne perusteellisesti.
  • Jäähdytä seos noin tunnin ajan.
  • Tarjoile jäähdytetty raita.

  Pellavansiemenet ovat saamassa suosiota kaikista tarjoamistaan ​​eduista pitäen kehosi terveenä ja kauniina. Pellavansiemenissä olevat omega-3-rasvahapot ja kuitupitoisuus vaikuttavat myönteisesti paitsi kehoon, ihoon ja hiuksiin. Tämä artikkeli antaa sinulle yksityiskohtaista tietoa pellavansiementen eduista ja siitä, kuinka helposti voit sisällyttää ne ruokavalioosi.

  Vaikka pellavansiemenistä on hyötyä, liiallinen kulutus voi aiheuttaa joitain sivuvaikutuksia; siksi on parempi kääntyä ammattilaisen puoleen oikean annoksen määrittämiseksi.

  Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältö perustuu tutkimustietoihin eikä korvaamaan ammattiapua. Verkkosivusto ei ole vastuussa mahdollisista vaikutuksista kehoosi. On aina parempi neuvotella lääkärin kanssa ennen kuin aloitat mitään uutta.

  Usein kysytyt kysymykset:

  1. Kuinka voit säilyttää pellavansiemeniä pitkään?

  V: Voit säilyttää pellavansiemeniä ilmatiiviissä säiliössä jääkaapissa riippumatta siitä, ostatko jauhettuja pellavansiemeniä tai jauhaa niitä kotona. Pellavansiemenet voivat kestää noin kuusi kuukautta, jos säilytät niitä tällä tavalla.

  2. Onko pellavansiemenillä eri nimi eri kielillä?

  V: Pellavansiemenet tunnetaan eri nimillä muilla kielillä. Jotkut nimet ovat:

  • Avisa ginjalu telugu.
  • Semillas de lino espanjaksi.
  • Budhur alkitaan arabiaksi.
  • Alsee ka beej hindinä.
  • Ali vidai tamiliksi.
  • Agasi kannadaksi.

  3. Onko pellavansiementen käyttö turvallista raakana ja kuinka paljon voit ottaa päivässä?

  V: Joo! Pellavansiemeniä on turvallista käyttää raakana. Monet uskovat, että jauhetut pellavansiemenet sopivat ravinteiden parempaan imeytymiseen kehoon. Jotta pellavansiementen öljyt eivät pilaantuisi, niiden säilyttäminen jääkaapissa on parasta.

  Päivän aikana voit rajoittaa pellavansiementen kulutuksen alle 5 rkl.