25 upeaa perunamehun hyötyä iholle, hiuksille ja terveydelle

Oletko koskaan kuullut kenenkään sanovan vihaavan perunoita? Chipsista mashessa ja jopa piirakoissa perunat ovat kiehtoneet kaiken ikäisiä ja sukupolvia ihmisiä. Monet eivät kuitenkaan ole tietoisia perunamehusta. Tämä vähemmän tunnettu versio perunasta on äskettäin saanut mainetta siitä, että se on melko terveellinen keholle. Se on myös paljon terveellisempää kuin perunan syöminen, joten sinun ei tarvitse olla syyllinen sen ottamiseen. Monista vitamiineista ja kivennäisaineista pakattu perunamehu voi olla upea eliksiiri kehollesi. Tutustu tarkemmin perunamehun hämmästyttäviin etuihin.

Perunamehun edut

Mikä on perunamehu?

Raa’ista perunoista uutettua mehua kutsutaan perunamehuksi. Mehulla on neutraali maku ja se voidaan helposti sekoittaa muihin mehuihin tai juomiin. Juoman valmistukseen valitaan tuoreita, käsittelemättömiä perunoita. Sitä pidetään terveenä perunamuunnoksena, ja ravitsemusasiantuntijat suosittelevat sitä.

Onko perunamehu hyväksi terveydelle?

Perunamehu on täynnä monia ravintoaineita, joita tarvitaan kehon hyvään toimintaan. Se on yksi rikkaimmista C-vitamiinin ja monien B-kompleksin vitamiinien lähteistä. Perunamehu hoitaa myös monia puutteita ja vähentää keinotekoisten lisäravinteiden riippuvuutta. Perunamehun paikallinen käyttö toimii kuin taika iholla ja hiuksilla.

Perunamehun ravitsemustiedot:

Tässä on 1 kupillisella kuutioitua perunaa (150 g) valmistetun perunamehun ravitsemustiedot:

 • Kaloreita yhteensä: 116
 • Rasvaa yhteensä: 0,2 g
 • Natrium: 9 mg
 • Kalium: 631,6 mg
 • Hiilihydraatit yhteensä: 26 g
 • Ravintokuitu: 3,4 g
 • Proteiinit: 3 g
 • C-vitamiini: 49 %
 • B6 -vitamiini: 20 %
 • Magnesium: 8 %
 • Rauta: 6 %
 • Kalsium: 1 %

Kuinka tehdä perunamehua kotona?

Perunamehua voidaan valmistaa helposti kotona vain perunoilla ja vedellä. Seuraavassa on yksinkertainen perunamehun resepti:

Ainekset:

 • Perunat – 2
 • Vesi – Tarvittaessa

Käsitellä asiaa:

 • Kuori ja hienonna perunat kuutioiksi.
 • Siirrä ne mehuun ja lisää hieman vettä.
 • Sekoita hyvin mehun puristamiseksi.
 • Siivilöi ja tarjoile mehu lasissa.

Tarjousehdotus: Raaka perunamehu ei ehkä ole aivan maukasta. Joten lisäämällä vähän hunajaa voi parantaa makua ja terveyshyötyjä.

Kuinka paljon perunamehua voin ottaa päivittäin?

Perunamehua voidaan ottaa säännöllisesti hyvän terveyden vuoksi. Suositeltu annoskoko on ottaa puoli kupillista perunamehua 2-3 kertaa päivässä ennen ateriaa. Tämä voi säätää happotasoja ja pitää vatsasi kunnossa.

Perunamehun hyödyt iholle, hiuksille & Terveys:

Alkaen vitamiineista kivennäisaineisiin ja jopa hiilihydraatteihin, jotka ovat läsnä tässä kasviksessa käyttäjien eduksi. Jos haluat tietää lisää siitä, mitä perunamehua on sinulle varastossa, tarkista tämä opas alla. Tässä ovat tähän nesteeseen liittyvät parhaat perunamehun edut, jotka ovat terveellisiä ja joilla ei ole sivuvaikutuksia.

Perunamehun edut iholle ja kasvoille:

Täällä valitsimme 5 perunamehun hyötyä iholle ja kasvoille. Katsotaanpa niitä.

1. Poistaa epäpuhtaudet ja tummat täplät:

Tuoreen perunamehun levittäminen iholle päivittäin puhtaalla puuvillapallolla auttaa poistamaan epäpuhtaudet ja tummat täplät iholla. Tämä tulee käyttää joka päivä ja antaa kuivua ennen huuhtelua. Se on yksi parhaista perunamehun käytöistä kasvoille, jota voidaan käyttää kaikille ihotyypeille. Voit myös käyttää perunamehua aknen poistamiseen.

2. Kosteuttaa kuivaa ihoa:

Lasillinen raakaa perunamehua kosteuttaa ihoa hyvin. Tämä auttaa myös suojaamaan ihoa ulkoisilta tekijöiltä. Ihon kuivuuden ja hilseilyn hoito on helposti mahdollista perunamehulla.

Kuinka käyttää:

 • Voidaan myös sisällyttää se kasvopakkauksiin ja levittää suoraan iholle samojen tulosten saavuttamiseksi.

3. Hoitaa ihottumaa:

Perunamehun sisällyttäminen päivittäiseen ruokavalioon auttaa varmasti ihosairauksien, kuten ekseeman, hoidossa. Se vähentää kriisiä ja hoitaa sitä hitaasti, jotta iho pysyy kirkkaana.

Kuinka käyttää:

 • Voit juoda perunamehua sisäisesti tai jopa levittää sitä vaurioituneille alueille helpottaaksesi kutinaa, tulehdusta ja hilseilevää ihoa.

4. Tekee ihon terveeksi:

Epäpuhtauksien ja kuivan ihon parantamisen lisäksi perunamehu voi tehdä ihon terveeksi ulkopuolelta. Tämän ansiosta voimme käyttää tätä mehua muualla kuin kasvohoidoissa. Se on selvästi yksi parhaista luomumehuista, joka tarjoaa niin monia etuja. Perunamehu tummille ympyröille on yksi suosituimmista tavoista käsitellä upotettuja, himmeitä silmiä.

Kuinka käyttää:

 • Voit käyttää perunamehua ihon valkaisuun sekoittamalla sen sitruunamehun kanssa.

5. Hoitaa kulmaista heiliittiä:

Kulmainen cheilitis on kivulias ihosairaus, joka johtaa punaisiin laikkuihin huulten reunoille. Perunamehu on lääke tähän haitalliseen ihosairauteen. Se myös parantaa kuivuutta ja korjaa halkeamia. Tämä on yksi parhaista perunamehun eduista iholle.

Kuinka käyttää:

 • Tämän mehun levittäminen vaurioituneille alueille voi rauhoittaa tämän ongelman aiheuttamaa kipua ja tulehdusta.

Perunamehun edut terveydelle:

Täällä otimme käyttöön 13 perunamehun hyötyä terveydelle. Katsotaanpa niitä.

6. Hoitaa hepatiittia:

Perunamehussa olevat vieroitusaineet auttavat puhdistamaan sappirakon ja maksan. Monissa maissa, mukaan lukien Japani, tätä perunamehua käytetään hepatiitin hoitoon. Paras tapa on yhdistää perunamehu sitruunan ja hunajan kanssa hepatiitin onnistuneeseen hoitoon. Tämä on jälleen yksi tärkeimmistä eduista, jotka on syytä mainita tässä.

7. Ehkäisee syöpää:

Raa’asta perunasta otettua tuoretta perunamehua voidaan käyttää syövän hoitoon.

Kuinka käyttää:

 • Noin 1–2 lasillista mehua voidaan ottaa päivittäin munuaissairauksien, mahahaavan, diabeteksen, sydänsairauksien, hartioiden kipeyden, maksasairauden, lumbagon ja jopa yhtä tappavan kuin syövän hoitoon.

8. Lievittää kipua:

Perunamehun tulehduskipulääkkeet ovat hyviä nivelkipuihin ja kehon osien tulehduksiin. Se hoitaa myös selkäkipuja ja ongelmia, kuten niveltulehdusta.

Kuinka käyttää:

 • Mehu tulee ottaa aikaisin aamulla tyhjään vatsaan parhaan tuloksen saamiseksi.

9. Vähentää kolesterolia:

Perunamehu, kun sitä käytetään päivittäin, auttaa alentamaan kehon huonoa kolesterolia, joka tunnetaan myös nimellä LDL. Tämä pitää pois sydänsairaudet keholta ja pitää sen kunnossa ja aktiivisena. Tämä johtaa myös kehon yleiseen terveyteen.

10. Apua painonpudotukseen:

Tuoreena otettu perunamehu auttaa menettämään ylimääräisiä kiloja, jotka ovat kertyneet kehoon kaloreiden ja rasvojen muodossa.

Kuinka käyttää:

 • Se tulee ottaa aikaisin aamulla ennen aamiaista ja illalla ennen nukkumaanmenoa.
 • Voit sekoittaa siihen hieman hunajaa saadaksesi parhaat tulokset.

11. Sydänongelmien ehkäisy:

Perunamehu kulutetaan oikein voi parantua useisiin vakaviin sairauksiin. Se on erittäin emäksinen ja alkalisoi kehon tehokkaasti. Se voi hoitaa sydän- ja verisuonitauteja ja parantaa oloa, koska hyvä terveys on avain onnellisuuteen. Tämä on yksi monista terveellisistä perunamehun eduista, mikä on syy tämän mehun tiheän kulutuksen lisääntymiseen.

12. Huuhtelee virtsahappokertymät:

Tämä on yksi parhaista perunamehun eduista. Perunamehu voi huuhdella kehon tehokkaasti ja puhdistaa sen sisältä. Se voi päästä eroon lähes kaikista virtsahappo -ongelmista poistamalla hapon kehostasi. Tämän ominaisuuden vuoksi perunamehua pidetään hyvänä kihtiin.

13. Parantaa munuaissairauksia:

Perunamehu tekee hyvää myös munuaisille. Munuaissairauden oireiden parantaminen on yksi perunamehun parhaista terveydellisistä eduista. Yhdessä diabeteksen hoidon kanssa se poistaa useita haitallisia syitä munuaissairauksille. Se voi vähentää tai estää kivien muodostumista virtsateissä.

14. Hoitaa peptisiä haavaumia:

Perunamehu on osoittautunut tehokkaaksi mahahaavaa vastaan. Perunamehun rauhoittavat ominaisuudet helpottavat vatsan kivuliaita haavaumia. Se myös suojaa vatsan sisäosaa ja estää polttavaa tunnetta.

Kuinka käyttää:

 • Juuri puristetun perunamehun juominen voi auttaa näiden haavaumien hoidossa.

15. Tulehdusta estävät ominaisuudet:

Monien vuosien ajan ihmiset ovat käyttäneet perunamehua parantamaan monia sairauksia. Se voi parantaa ja vapauttaa sinut tulehduksesta, mikä on yksi suosituimmista ja arvostetuimmista perunamehun eduista. Sen lisäksi, että perunamehua käytetään kasvoille tai perunamehua iholle, sitä voidaan käyttää tehokkaasti tulehduksen käsitteen poistamiseen kehostaan.

Se sisältää monia tulehdusta ehkäiseviä aineita, ja nämä aineet voivat saada sen parantamaan useita tulehdukseen liittyviä vakavia sairauksia. Tulehdusta estävän ominaisuuden lisäksi siinä on myös useita hyviä määriä luonnollisia elementtejä, jotka auttavat sitä parantamaan sairauksia hetkessä.

16. Hoitaa palovammoja ja ihottumaa:

Monista perunamehun käyttötarkoituksista tämä on yksi parhaista. Ihmiset valitsevat usein perunamehua palovammoihin ja erilaisiin ärsytyksiin. Siinä on ärsyttäviä ja rauhoittavia ominaisuuksia, joiden avulla se voi käsitellä ärsytysten terveysongelmia hyvin lyhyessä ajassa.

17. Estää rappeuttavia sairauksia:

Haluatko tietää perunamehun eduista? Pysy kuulolla tähän pisteeseen. Perunamehu sisältää useita kasvikemikaaleja ja antioksidantteja, jotka auttavat estämään useiden vakavien sairauksien esiintymisen. Mehussa olevat luonnolliset elementit parantavat monia kehon häiriöitä ja hoitavat myös ruoansulatushäiriöitä, mikä on yksi aikuisten elämän kasvavimmista ongelmista.

18. Muut lääketieteelliset edut:

Lääkärit suosittelivat 1-2 lasillista tätä mehua, jotta kehosi paranisi. Koska perunamehu on suuri vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde, se voi vähentää merkittävästi riippuvuutta keinotekoisista lisäravinteista. Se on myös edullinen tapa hoitaa lukuisia vaivoja ja ehkäistä niitä ensiksi.

Perunamehun edut hiuksille:

Täällä valitsimme 7 perunamehun hyötyä hiuksille. Katsotaanpa niitä.

19. Vähentää hiusten kemiallisia vaurioita:

Perunamehun hiusnaamio auttaa puhdistamaan hiukset hyvin ja poistaa kaikki kemikaalit hiuslangoista.

Hakeminen:

 • Tämä on yleensä yhdessä hunajan ja munanvalkuaisen kanssa.
 • Pidä sitä hiuksissa 2 tuntia ja katso kuinka hyvin se auttaa hiusten terveyttä.

20. Vahvistaa hiuksia:

Toistaiseksi tiedämme, että perunamehu iholle oli ainoa vaihtoehto. Mutta nyt olemme oppineet, että sitä voidaan käyttää myös päänahassa sen lisäksi, että se tekee hiuksista kemialliset (käsitelty aiemmin).

Hakeminen:

 • Jos haluat levittää perunamehua hiuksiin, sinun on puristettava mehu pois perunasta ja sekoitettava se munan kanssa ja levitettävä seokseen myös hieman hunajaa.
 • Nyt voit levittää sen hiuksiin ja jättää sen jonkin aikaa.
 • Pese se sitten pois shampoolla (mieto).
 • Perunamehun käyttö harmaiden hiusten hoitoon on myös suosittu kotihoito.

21. Taistelee niveltulehdusta vastaan:

Yksi ikivanhoista lääkkeistä niveltulehduksen hoitoon luonnollisista lähteistä on perunamehu. Perunamehun tulehduskipulääkkeet auttavat vähentämään nivelten aiheuttamaa tulehdusta. Se on myös tehokas taistelussa kehon kipuja vastaan ​​lisäämällä kehon verenkiertoa. Juuri valmistetun perunamehun ottaminen niveltulehdukseen toimii kuin ihme.

22. Vahvistaa immuunijärjestelmää:

Toinen tärkeä perunan terveydellinen hyöty on sen kyky vahvistaa immuunijärjestelmää. Perunamehu on hyvä C-vitamiinin lähde, joka on luonnollinen antioksidantti. Tämä ravintoaine suojaa kehoa vapailta radikaaleilta ja suojaa sitä myös infektioita aiheuttavilta mikrobeilta. Jos olet henkilö, joka joutuu usein sairauksien uhriksi, perunamehu on paras ratkaisu.

23. Myrkyttää maksa- ja sappirakon:

Japanilaiset ovat jo pitkään tunnustaneet perunamehun tehokkuuden maksasairauksien, kuten hepatiitin, hoidossa. Perunamehu voi puhdistaa maksan ja sappirakon huuhtelemalla myrkkyjä. Tämä ei ainoastaan ​​estä riskiä joutua maksavaivojen uhriksi, vaan myös vähentää sappirakon kivien mahdollisuutta.

24. hoitaa iskias:

Iskias on kehon pisin hermo ja aiheuttaa eniten kipua ja epämukavuutta. Se alkaa kuin puristava kipu lonkissa ja säteilee jalkoja alaspäin varpaaseen asti.

Kuinka käyttää:

 • Syömällä perunamehua säännöllisesti hermon ärsytys vähenee.
 • Kipu laantuu ja saa sinut tuntemaan olosi mukavaksi.

25. Parantaa migreenipäänsärkyä:

Jos kärsit usein migreenikohtauksista, perunamehu voi olla paras lääke.

Kuinka käyttää:

 • Sinun tarvitsee vain hieroa muutama tippa perunamehua otsaasi ja temppeleitäsi saadaksesi helpotusta päänsärkyyn.
 • Mehun viileä, rauhoittava tunne voi vähentää kivun ja tuskan vakavuutta.

Perunamehun sivuvaikutukset:

Vaikka perunamehua pidetään tavallisesti turvallisena kulutukseen, liiallinen määrä voi aiheuttaa lukuisia sivuvaikutuksia. Jotkut yleisimmin kokeneista oireista ovat:

 • Päänsärky
 • Pahoinvointi
 • Vatsavaivat
 • Oksentelu
 • Ripuli

Eivätkö nämä perunamehun terveyshyödyt ole liian hyviä uskomaan? Joo! Perunamehu on terveydenhuollon viimeisin villitys, ja monet lääkärit ja ravitsemusterapeutit suosittelevat sitä. Sitä käytetään myös monien iho- ja hiusongelmien hoitoon monissa kylpylöissä ja salonkeissa. Tämä luonnosta saatu juoma on edullisin ja helpoin tapa saavuttaa terveellinen hyvinvointi! Kun hyppäät tähän perunanvaunuun?