26 vakavaa kofeiinin sivuvaikutusta – sinun on tiedettävä

Paras tapa aloittaa raikas aamu on kuppi kuumaa kahvia! Vaikka kahvi voi antaa sinulle annoksen välitöntä energiaa ja virkistää mieltäsi, sen liiallinen kulutus voi aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia. Syy – kofeiini! Joten, mikä on kofeiini? Kahvi ja jopa juomat, kuten tee tai kaakao, ovat täynnä kofeiinia, kemiallista yhdistettä, jolla tiedetään olevan stimuloivia vaikutuksia mieleen ja kehoon. Tämän elementin liiallinen käyttö voi pilata järjestelmän ja jopa johtaa ennenaikaiseen kuolemaan. Tällaisten ongelmien estämiseksi autamme sinua ymmärtämään joitakin vähemmän tunnettuja kofeiinin sivuvaikutuksia terveyteemme.

Kofeiinin sivuvaikutukset, jotka sinun on tiedettävä

Mikä on kofeiini?

Kofeiini on johdettu saksalaisesta sanasta “Kaffee”, joka kirjaimellisesti tarkoittaa kahvia. Se on yksi suosituimmista psykoaktiivisista lääkkeistä, joka tunnetusti rentouttaa hermojasi ja antaa rauhoittavan vaikutuksen kehoon ja aivoihin. Se tunnetaan myös suorituskyvyn parantamisesta parantamalla henkistä valppautta. Kofeiinia otetaan kahvin, teen, tumman suklaan ja jopa pillereiden muodossa.

Miten kofeiini vaikuttaa kehoomme?

Kofeiini stimuloi keskushermostoa, mikä johtaa aivotoimintojen aktivoitumiseen. Henkisen valppauden parantamisen lisäksi kofeiini voi myös auttaa hallitsemaan päänsärkyä, hitautta ja jopa migreeniä. Suurien määrien nauttiminen voi kuitenkin myös aiheuttaa päänsärkyä, ahdistusta ja jopa pilata suoliston terveyden. Se on myös nollaravitsemusruoka, eikä se tarjoa keholle energia-arvoa.

Suositeltu kofeiiniannos kehossa:

Joten kuinka paljon kofeiinia on liikaa keholle? Tutkimuksen mukaan noin 400 mg kofeiinia pidetään turvallisena rajana aikuisen keholle. Tämä tarkoittaa noin 4 kupillista kahvia, 10 kolajuomaa tai noin kahta kofeiinipohjaista energiajuomaa. Kofeiini ei ole missään muodossa tai annoksina turvallinen lapsille!

Odottamattomat kofeiinin sivuvaikutukset terveydelle:

Tietää enemmän siitä, mikä voi mennä vikaan kehossa korkealla kofeiinin saannilla; tämä opas on annettu sinulle. Se parantaa tietämystäsi tämän kemiallisen yhdisteen kofeiinin pimeästä puolasta ja sen sivuvaikutuksista.

liiallisen kofeiinin sivuvaikutukset

1. Lisää ahdistusta:

Kofeiinin yliannostuksella päivittäisessä ruokavaliossa saatat joutua kohtaamaan päinvastaisia ​​tuloksia. Liian paljon tätä kemiallista yhdistettä kehossa johtaa vain pahentuneeseen ahdistukseen ja ääritapauksissa jopa häiriöihin. Sillä voi varmasti olla kielteisiä vaikutuksia mielialaan ja se saa aikaan mielialan vaihteluja, joista et todellakaan ole iloinen. Tämä on yksi kofeiinin lyhytaikaisista vaikutuksista.

2. Antaa sinulle kroonisen unettomuuden:

Kofeiinin vaikutukset uneen ovat lääketieteen maailman hyvin tuntemia! Vaikka yksi kofeiinin eduista on henkinen valppaus, se estää kehoa nukkumasta ja lepäämästä ja johtaa unettomuuteen. Tämä koskee kuitenkin vain liiallista kulutusta. Kuppi tai kaksi ei todellakaan tee haittaa. Nukkumisvaikeudet väsyttää ja väsyttää vain seuraavana päivänä.

3. Lisää verenvuotohäiriöitä:

Yksi kofeiinin suurimmista kielteisistä vaikutuksista on sen vaikutus verenvuotoon. Ammattilaisten mukaan kofeiinin tiedetään pahentavan ja lisäävän verenvuotohäiriöitä ihmisillä, jotka jo kärsivät siitä. Tämä on yksi tämän kemikaalin sivuvaikutuksista, jotka sinun pitäisi tietää ja jotka voivat johtaa vakaviin uhkiin.

4. Ammu syke:

Tämä on yksi tämän kemikaalin äärimmäisistä sivuvaikutuksista, jotka tunnemme tunnetusti kofeiinina. Lisääntynyt syke tarkoittaa vain suurempaa riskiä sydän- ja verisuonitauteihin, kuten hyökkäyksiin ja aivohalvauksiin, ja johtaa monissa tapauksissa jopa kuolemaan. Varmista, että käytät pieniä kofeiinipitoisuuksia päivittäin ja vältä kokonaan, jos sinulla on jo sydänongelmia.

5. Löysät ulosteet ja ripuli:

Suuri määrä kofeiinia voi vahingoittaa ruoansulatusjärjestelmää ja johtaa toksiinien ja bakteerien kertymiseen, jotka aiheuttavat vetistä suoliston liikettä ja johtavat ripuliin. Se voi olla yksi hienovaraisista sivuvaikutuksista, mutta jotain, joka kannattaa olla tässä luettelossa.

6. Voi aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua:

Liiallisen kofeiinin saannin eri haittavaikutusten joukossa sinun on uskottava, että yli 1-2 kupin ottaminen johtaa yleensä pahoinvointiin ja oksenteluun. Tämä on todistettu tosiasia ja se on sivuvaikutus, joka aiheuttaa paljon epämukavuutta.

7. voi aiheuttaa sinulle masennuksen:

Kofeiini vaikuttaa yleensä ihmisen henkiseen tilaan. Kofeiinipitoisten juomien liiallinen kulutus vaikuttaa aivoihin tavalla, joka voi olla varsin vakava. Se saattaa aktivoida aivot liikaa ja alkaa yhtäkkiä näyttää käänteisiä vaikutuksia, jotka johtavat masennukseen.

8. Nostaa verenpainetta:

Yksi kofeiinin haitallisista vaikutuksista on kohonnut verenpaine. Ihmiset, joilla on korkea verenpaine, pyrkivät vain pahentamaan sitä enemmän liiallisella kofeiinin kulutuksella. Heidän pitäisi vähentää näitä kemikaaleja ruokavaliossa mahdollisimman paljon. Kofeiinin vaikutukset sydämeen ovat myös melko vakavia!

9. Usein virtsaaminen:

Kofeiini johtaa ehdottomasti liiallisiin ja usein virtsaamisongelmiin ihmisillä. Se on tunnettu syy ja voit kokea sen itse. Se voi vaikuttaa päivittäiseen elämäntapaan negatiivisesti. Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi välttää kofeiinia hieman. Tämä on yksi kofeiinin tärkeimmistä vaikutuksista ihmisten terveyteen.

10. Keskushermoston ja aivojen vaikutukset:

Liiallinen kofeiinin saanti aiheuttaa sinulle usein päänsärkyä, koska kofeiini stimuloi keskushermostoa ja myös aivoja nopeasti. Vaikka se toimii lääkkeenä migreeniin ja päänsärkyyn, meidän on estettävä meitä saamasta kielteisiä vaikutuksia. Kofeiinin yliannostus voi myös aiheuttaa hallusinaatioita ja sekavuutta, mikä on yksi kofeiinin tärkeimmistä vaikutuksista hermostoon. Joskus yliannostus voi myös johtaa kouristusten aiheuttamaan kuolemaan. Äkillinen vetäytyminen vaikuttaisi meihin myös kielteisesti, koska se voi aiheuttaa vapinaa. Tämä on yksi kofeiinin ei -toivotuista vaikutuksista aivoihin.

11. Lisää hedelmättömyyden ja keskenmenon riskiä:

Kofeiinin yliannostus vaikeuttaisi naisten raskautta, koska kofeiini vähentää hedelmättömyyttä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kofeiini vähentää naisten mahdollisuutta tulla raskaaksi 27%. Liiallinen kofeiinin nauttiminen lisää keskenmenon riskiä. Kofeiini toimii stimulaattorina, joka lisää vauvan sykettä raskauden aikana. Vaikka kofeiinin vähäinen saanti ei ole hengenvaarallista, sen liiallinen saaminen aiheuttaa vakavia ongelmia.

12. Vaikuttaa ruoansulatukseen:

Happamuus on yksi kofeiinin tärkeimmistä vaikutuksista kehoon. Se aiheuttaa myös vatsavaivoja, ruoansulatushäiriöitä ja närästystä. Ihmiset, joilla on vakava ruoansulatushäiriö tai vatsavaivat, kuten haavauma, on parempi olla saamatta sitä usein tai saada lääkäriltä ehdotuksia. Kofeiini ei ole juuri jano, eikä se toimi veden vaihtoehtona, koska se saa kehon eroon vedestä. Kehon vedenpinta laskee kofeiinin yliannostuksen vuoksi. Itse asiassa kofeiinin äkillinen lopettaminen aiheuttaisi oksentelua ja pahoinvointia.

13. Lisää osteoporoosia:

Se aiheuttaa luun ohenemista tai osteoporoosia suuremmalla kofeiinin saannilla. On olemassa luunmurtuman riski, joka riippuu pääasiassa kofeiinin saannista. Kofeiini häiritsee kalsiumin imeytymistä ja huuhtelee sen virtsan mukana. Osteoporoosista tai heikoista luista kärsivien ihmisten on ryhdyttävä toimiin rajoittamalla kofeiinin saantikapasiteettia. Meidän on rajoitettava meidät 2-3 kuppiin kahvia päivässä. D -vitamiini ja kalsium sitoutuvat yhteen luun muodostumista varten, mikä voi aiheuttaa ongelmia lähinnä perinnöllisistä sairauksista kärsiville.

14. Kaksisuuntainen mielialahäiriö:

Jokaisella, joka kärsii pohjimmiltaan kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, olisi pahempi vaikutus, jos he lisäävät kofeiinin saantiaan. On suositeltavaa rajoittaa se pieneen määrään, muuten sillä olisi valtava vaikutus terveyteesi. Kofeiini aktivoi kaksisuuntaisen mielialahäiriön korkeammalle tasolle, mikä aiheuttaisi vakavia ongelmia. Ota vain kofeiinia kontrolloidusti. Erilaiset energiajuomat tai muut aineet sisältävät jonkin verran kofeiinia, joten meidän on tarkistettava se niiden käytön aikana.

15. Rintakudoksen kysta naisilla:

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että naisilla, jotka yhdistävät pienemmän määrän kofeiinia, on pienempi fibrosystisen rintasairauden riski kuin niillä, joilla on enemmän kofeiinia. Tutkijat ovat osoittaneet, että sillä on vakava ongelma, koska lisäämme kofeiinin saantia ja aiheuttaisimme hyvänlaatuisen rintasyövän. Hyvänlaatuisesta rintakystasta ei aiheudu vakavaa vaaraa, mutta rinta tuntuisi kipeältä ja näyttäisi paakkuiselta. On havaittu, että kofeiinin saannin pienentäminen vähentää kystien määrää ja myös kokoa. Joten se on tarkistettava kunnolla, kun otat ruokaa, kuka tietää, sisältääkö se pienen prosenttiosuuden kofeiinia, ja meillä on sitä usein.

16. Antaa sinulle teräviä päänsärkyjä:

Kofeiinin nauttiminen suurina määrinä voi yliaktiivistaa hermostoa ja aiheuttaa suuria päänsärkyjä. Jopa äkillinen kofeiinin poistaminen voi olla melko ärsyttävää ja laukaista päänsärkyä. Aivosi ovat jatkuvasti tottuneet kofeiinin vaikutuksiin ja vaikeuttavat elää ilman sitä. Siksi tunnet olosi hankalaksi ilman aamukahvia.

17. Antaa sinulle ruoansulatuskanavan ongelmia:

Kofeiini voi lisätä ahdistustasoasi, mikä puolestaan ​​voi vaikuttaa ruoansulatuselimistöösi. Se voi laukaista hapon refluksi ja paksusuolen toimintaa. Kofeiini on myös laksatiivinen aine, joka voi lisätä ruoansulatusjärjestelmän lihassupistuksia ja laukaista usein suolen liikkeitä. Tästä syystä ei suositella kahvin lisäämistä.

18. Suun kuivuminen ja kuivuus:

Kofeiini toimii diureettina. Kun kofeiinia kertyy liikaa, se voi huuhtoa veden pois kehosta ja kuivata sen. Liiallinen nestehukka voi aiheuttaa sydänvaivoja, suun kuivumista ja jopa halkeilevaa ihoa. Jos sinulla on jo usein virtsaamisvaikeuksia tai munuaissairauksia, pysy kaukana kofeiinista!

19. Voi aiheuttaa kuukautiskierron ongelmia:

Jos sinulla on PMS -ongelmia, kofeiini voi pahentaa sitä! Kofeiinin tiedetään aiheuttavan vakavia kuukautiskipuja, vatsavaivoja ja tunteiden epätasapainoa. Tutkimusten mukaan kofeiini voi antaa sinulle pitkiä aikoja. Kofeiinin diureettiset vaikutukset voivat aiheuttaa voimakasta verenvuotoa ja kivuliaita kouristuksia.

20. lihavuus:

Jos kofeiinia on liikaa, se voi antaa sinulle äkillisen painonnousun. Se laukaisee hermostuneisuutta, unettomuutta ja stressiä, jotka voivat vaikuttaa ruokailutottumuksiisi. Tästä syystä liian monet kupit kahvia tai teetä voivat lisätä kalorimäärääsi yhdessä rasvasolujen epänormaalin pidätyksen kanssa kehossa.

21. Voi aiheuttaa hallusinaatioita:

Kofeiinin tiedetään antavan hallusinaatioita, jotka johtuvat aivotoiminnan yliaktiivisesta aktivoitumisesta. Kofeiinipohjaisten juomien liiallisen käytön tiedetään lisäävän taipumusta kuulla ääniä, puhua itselleen ja jopa nähdä ihmisiä, jotka eivät ole siellä. Nämä vaikutukset voivat kuitenkin olla tilapäisiä!

22. Voi aiheuttaa allergioita:

Kofeiini voi aiheuttaa tiettyjä allergisia reaktioita ihmisille, jotka ovat herkkiä tälle aineelle. Jotkut merkittävimmistä oireista ovat päänsärky, hermostuneisuus, ärtyneisyys, ahdistuneisuus, lisääntynyt syke jne., Se voi myös lisätä allergioiden mahdollisuuksia heikentämällä immuunijärjestelmää.

23. Vaarallinen tyypin 2 diabetespotilaille:

Kofeiini voi nostaa verensokeriarvoja, jos sitä on liikaa. Se myös vähentää insuliiniherkkyyttäsi, mikä tekee diabeteksesta vaikeammaksi. Tutkimukset osoittavat myös, että kofeiini vaikuttaa hiilihydraattien aineenvaihduntaasi, joten sitä ei suositella kroonisille diabeetikoille.

24. Estää kollageenin tuotantoa iholla:

Ne, jotka kuluttavat kofeiinia liikaa, voivat kehittää ryppyjä ja ikääntymisen merkkejä kollageenin menetyksen vuoksi. Kofeiinin tiedetään vähentävän ihon terveydelle välttämättömän kollageenin synteesiä. Siksi kofeiiniriippuvaisilla on vanhempi ulkonäkö kollageenivaurioiden vuoksi. Tämä on yksi suurimmista kofeiinin sivuvaikutuksista iholla.

25. Voi heikentää kuuloa:

Toinen syy siihen, miksi kofeiini voi olla haitallista sinulle, on sen vaikutus korviin. Kofeiinin yliannostuksesta kärsivät voivat kokea kuulon heikkenemistä, joka voi joskus olla peruuttamatonta. Kofeiinin yhdistäminen TTS: ään (Temporary Threshold Shift) korkeassa akustiikassa voi aiheuttaa pysyviä vaurioita korvillesi.

26. laukaisee aknen:

Mietitkö, miksi kasvosi ovat täynnä rumia pilkkuja ja näppylöitä? Se voi johtua kehosi ylikuormittamisesta kofeiinilla. Vaikka kofeiini ei välttämättä suoraan edistä aknea, se voi lisätä kehon stressiä, joka voi laukaista hormonaalisen epätasapainon. Tämä aiheuttaa ihottumaa kasvoillesi ja vartalollesi

Nyt kun olet ymmärtänyt kofeiinin sivuvaikutukset, on aika hallita kahvihimoasi! Kahvi voi virkistää aistejasi ja antaa sinulle välittömän “korkean” tunteen, mutta liiallinen juominen vahingoittaa kehoa ja mieltä. Kahvin lisäksi niin sanotut ”energiajuomat” ovat myös erittäin vaarallisia eivätkä ne ole suositeltavia tapoja parantaa energiajärjestelmääsi. Joten mittaa elämäsi päivittäisten kahvilusikoiden määrällä!