Kuinka saada painoa alipainoisille lapsille?

Useimmiten pikkulapset polttavat enemmän kaloreita kuin pystyvät säilyttämään. Eikä se ole heidän vikansa, vaan heidän ikänsä leikkiä. Pienet lapset kasvavat usein myös pitemmiksi jo ennen kuin he voivat itse asiassa aloittaa painonnousun. Tämän seurauksena heillä on yleensä normaalia pienempi paino. Tällaisten olosuhteiden välttämiseksi on parasta tarjota heille ravitsemuksellisia elintarvikkeita, jotta he voivat saada tarvittavat ravintoaineet, joita keho tarvitsee. Jos haluat apua lastesi ruokavalion määrittämisessä, ehkä on aika neuvotella ravitsemusterapeutin kanssa arvioidaksesi sinut prosessin läpi vain varmistaaksesi, että olet oikealla puolella.

miten saada painoa lapsille

Mutta jos olet äiti, joka haluaa tutkia sen sijaan, että luottaisi vain ammatillisen mentorin sanomaan, voit aina tarkistaa aikakauslehtien artikkelit tai selata lasten terveyteen liittyviä artikkeleita verkossa. Tämä artikkeli auttaa sinua analysoimaan menetelmiä ja toimenpiteitä, joita voit tehdä lapsesi painon lisäämiseksi.

Kuinka saada painoa lapsille ?:

Tässä on muutamia aloitteen parhaista ja terveellisistä elintarvikkeista lapsille painon saamiseksi, joita voit ottaa.

• Kaloritiheät elintarvikkeet:

terveellistä ruokaa lapsille painon nousuun

Jos haluat lapsesi saavan ylimääräisiä kaloreita, sinun tulisi sisällyttää hänen päivittäiseen ateriaansa joitakin korkeakalorisia elintarvikkeita. Terveen 2–3 -vuotiaan lapsen tulisi kuluttaa vähintään 1000 kaloria päivässä, kun taas 4–8 -vuotiaiden lasten tulisi kuluttaa noin 1200–1400 kaloria päivässä. Jos lisäät lapsesi ruokavalioon päivittäin noin 500 kaloria enemmän, hän voi saada noin kilon painon viikossa. Ruoat, jotka sisältävät paljon kaloreita, eivät ehkä ole kovin ravitsevia, mutta ne palvelevat jotenkin tarkoitustasi. Jotkut lapsen painonnousuruoista, joilla on korkea kaloripitoisuus, ovat smetana, vaahterasiirappi, kastikkeet, majoneesi, voi ja paljon muuta. Maitotuotteet, kuten täysmaito ja juusto, ovat myös runsaasti kaloreita.

• Proteiinipitoiset elintarvikkeet:

parasta ruokaa lapsille painon nousuun

Proteiini on välttämätön ravintoaine, jota tarvitaan parantamaan lapsen lihasten kehitystä ja myös lapsen yleistä kehitystä. Proteiinia löytyy yleisesti eläintuotteista, kuten kalkkunasta, kanasta, kalasta, naudanlihasta ja munista. Muita runsaasti proteiinia sisältäviä elintarvikkeita ovat pavut, pähkinät, siemenet ja maapähkinävoi.

• Hiilihydraattirikkaat elintarvikkeet:

laihdutusruokia lapsille

Vaikka hiilihydraatit eivät sisällä äärimmäisen paljon kaloreita, siinä on silti noin 4 kaloria kutakin elintarvikkeeseen lisättyä grammaa kohti. Yksi tapa lisätä hiilihydraatteja lapsesi ruokavalioon on tarjota hiilihydraatteja sisältäviä välipaloja, kuten kuivattuja hedelmiä, rusinoita ja granolaa. Toinen tapa lisätä hiilihydraattien saantia on lisätä hunajaa tai hedelmämektaria tuoreisiin hedelmiin, keitettyihin viljoihin, kuten vehnäkermaan tai kaurahiutaleeseen tai omenakastikkeeseen.

• Lisää juomien kaloreita:

ruokavaliokaavio lapsille painon nousuun

Äidit valittavat usein, että heidän lapsensa ei ole kovin suuri syöjä. Jopa tällaisissa tapauksissa voit auttaa lisäämään kaloreita lapsesi ruokavalioon lisäämällä juomien kaloripitoisuutta. Hedelmämehut, sataprosenttinen maito ja jogurttipohjaiset smoothiet sisältävät kaikki noin 100 kaloria. Plussaa tästä on se, että ne sisältävät myös vitamiineja ja kivennäisaineita. Tämän lisäksi voit myös ostaa suklaata tai vaniljapohjaisia ​​juomia paikallisista ruokakaupoista, jotka ovat todella hyödyllisiä lapsen painon lisäämisessä.

Valmista paras ruokavaliokaavio lapsille lisätäksesi hiilihydraattien määrää ruokavaliossa on luultavasti kätevin tapa lisätä hänen painonsa. Mutta kun muutat hänen ruokavaliosuunnitelmaansa, varmista, ettei häneltä jää ilman muita ravintoaineita, muuten lapsi voi kärsiä siitä myöhemmin.

Kuvan lähde: Suljinvarasto