Συμβουλές και κόλπα για τη χρήση του Jaggery για μωρά

Το Jaggery ή ευρέως γνωστό ως “gud” ήταν μέρος των ινδικών νοικοκυριών για αιώνες. Το απολαυστικό γλυκό χρησιμοποιήθηκε κάποτε ως γλυκό πιάτο που σερβίρεται στους επισκέπτες και εξακολουθεί να βρίσκεται στην αγροτική Ινδία. Από την άλλη πλευρά, το Jaggery χρησιμοποιείται επίσης ως ένας κοινός γλυκαντικός παράγοντας σε πολλές συνταγές. Λόγω της βαθιάς του γλυκύτητας καθώς και της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνες και μέταλλα καθιστώντας το επίσης μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση. Ο Gud δεν ήταν μόνο μέρος της διατροφής των ενηλίκων. Αλλά και ένα πολύ δημοφιλές συστατικό στις συνταγές για μωρά. Είναι, όμως, καλό το jaggery για τα μωρά; Ας μάθουμε ότι μπορούμε να δώσουμε ερεθισμούς στα μωρά και αν ναι ποια είναι τα υπέρ και τα κατά του.

Συμβουλές και κόλπα για τη χρήση του Jaggery για μωρά

Μπορούμε να δώσουμε Jaggery σε Μωρά για Κατανάλωση; Είναι ασφαλές?

Ναι, το Jaggery είναι ασφαλές, παρόλο που η συζήτηση γύρω από την jaggery και την κατανάλωσή της. Ανέκαθεν αμφισβητούνταν και από τα δύο άκρα, το Jaggery μπορεί στην πραγματικότητα να καταναλωθεί από μωρά. Αν και αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι η ηλικία και η μέθοδος. Χρησιμοποιούμε για να τροφοδοτήσουμε αυτό το συστατικό καθώς παίζει ζωτικό ρόλο.

Ο κατάλληλος χρόνος για να ξεκινήσετε, συμπεριλαμβανομένης της Jaggery στη διατροφή του μωρού σας

Αυτή είναι η πιο σημαντική πτυχή που πρέπει να θυμάστε. Όπως συνιστά ο γιατρός, καμία πραγματική μορφή ζάχαρης δεν πρέπει να τροφοδοτείται στα μωρά μέχρι να μην είναι ενός έτους. Επομένως, το jaggery πρέπει να συμπεριληφθεί στη διατροφή ενός μωρού μόνο όταν γίνει ένα έτος. Μόλις το μωρό σας γίνει ενός έτους. Μπορείτε να αρχίσετε να συμπεριλαμβάνετε το jaggery στο φαγητό τους αλλά μόνο σε μια συγκεκριμένη ποσότητα.

Τα οφέλη του Jaggery για μωρά:

Το Jaggery περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν σε φυσιολογικές παθήσεις του μωρού, όπως π.χ.,

1. Αναιμία:

Πολλά παιδιά, γενικά βρέφη υποφέρουν από αναιμία λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο στο αίμα τους. Μια μικρή ποσότητα ζαχαροπλαστικής όπως 10 gm περιέχει 0,3 mg σιδήρου. Ποιο είναι το προτεινόμενο διαιτητικό επίδομα για καθημερινή κατανάλωση που προτείνει η RDA.

2. Θεραπεία γρίπης:

Το Jaggery για νεογέννητα βοηθά στη θεραπεία του βήχα και του κρυολογήματος αμέσως. Το Jaggery βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος του μωρού. Καθώς και να το κατεβάσουν αν έχουν υψηλή θερμοκρασία. Ένα παρασκεύασμα από ζάχαρη και ζεστό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της γρίπης, του κρυολογήματος ή ενός μικρού βήχα.

3. Ενίσχυση των οστών καθώς και αύξηση της ασυλίας:

Το Jaggery περιέχει μέταλλα που είναι πολύ απαραίτητα για την ανάπτυξη του σώματος. Επίσης, περιέχει πολλές βιταμίνες και ασβέστιο που βοηθούν στην αύξηση της ανοσίας του μωρού. Καθώς και την ενίσχυση των οστών τους στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης.

Παρενέργειες του Jaggery στα μωρά

1. Πρώιμη ανάπτυξη κοιλοτήτων:

Το Jaggery περιέχει πολύ υψηλή ποσότητα ζάχαρης που είναι επίσης η κύρια αιτία της τερηδόνας και της τερηδόνας. Έτσι, παρόλο που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ζάλη είναι μια υγιής γλυκιά εναλλακτική λύση. Σίγουρα δεν είναι και μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα καθώς και σοβαρούς πονόδοντους.

2. Αλλεργίες:

Ενώ το jaggery θεωρείται υγιές, τα συστατικά του μπορεί να είναι επιβλαβή για πολλούς. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε κοινά θρεπτικά συστατικά, καθώς και σε βιταμίνες ή ζάχαρη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό ότι κάποιος με αλλεργία μπορεί να πάρει σοβαρές αντιδράσεις. Συνεπώς, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να ταΐσετε μόνο μικρές ποσότητες σε ένα μωρό για να δοκιμάσετε την αντίδραση.

3. Δυσκοιλιότητα:

Τα μωρά τείνουν να έχουν μια πολύ συστηματική προσέγγιση ως προς το φαγητό. Τρέφοντάς τα με οτιδήποτε σε τεράστιες ποσότητες ή πράγματα. Αυτό μπορεί να μην είναι πολύ κατάλληλο για την όρεξή τους και θα οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα. Παρομοίως, η κοροϊδία για μικρά παιδιά πρέπει να χορηγείται μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στην κοιλιά, χαλαρά κόπρανα και παρόμοια προβλήματα.

3 απλές συνταγές Jaggery για μωρά

1. Γλυκό επίπεδο ψωμί (Roti/Paratha):

Το Jaggery μπορεί να προστεθεί στο αλεύρι και στο νερό ενώ το συνδέει για να σχηματιστεί ζύμη. Αυτή η ζύμη μπορεί στη συνέχεια να ισοπεδωθεί χρησιμοποιώντας έναν πλάστη και να ψηθεί σε ένα επίπεδο τηγάνι. Αυτό το γλυκό επίπεδο κακό είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό. Καθώς είναι εύκολο να φάει και μπορεί να καταναλωθεί όπως είναι ή με οποιαδήποτε όψη. Αυτό το πιάτο μπορούν να το απολαύσουν άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων.

2. Φουσκωμένες μπάλες ρυζιού (Kurmure Ki Chikki/Ladoo):

Τα παιδιά απλά λατρεύουν να τρώνε υπερβολικά με τραγανά τρόφιμα. Αλλά όταν είναι ακόμη νεότεροι, ταΐζοντάς τα με κάτι από τα ράφια δεν είναι καλή επιλογή. Το φουσκωμένο ρύζι έρχεται εδώ βολικό, χρησιμοποιήστε λίγο φουσκωμένο ρύζι μαζί με σιρόπι jaggery και tada! Έχετε ένα τραγανό, νόστιμο και υγιεινό γλυκό πιάτο. Το φουσκωμένο ρύζι και η ζαχαροπλαστική μπορούν να συνδυαστούν για να σχηματίσουν μικρές μπάλες. Αυτό θα σκληρύνει καθώς η ζάχαρη σε ζάχαρη θα κάνει το σιρόπι να σκληρύνει και θα διατηρήσει επίσης το σχήμα των μπάλων ανέπαφο. Μπορούν επίσης να αποθηκευτούν και να έχουν καλή διάρκεια ζωής αν αποθηκευτούν σε αεροστεγή δοχεία.

3. Χυμός γλυκού ρυζιού (kheer/Meethi Bhat):

Μαγειρεμένο ρύζι, γάλα, ζαχαροπλαστική και ένα τηγάνι είναι ό, τι πρέπει για να μαγειρέψετε αυτή τη γλυκιά λιχουδιά. Αυτό θεωρείται επίσης ως εορταστικό φαγητό. Αυτό το γλυκό πιάτο μπορεί να μαγειρευτεί με ζάχαρη και ζάχαρη και να καταναλωθεί όπως είναι. Αυτό το πιάτο τρώγεται εύκολα ακόμη και για παιδιά. Οι οποίοι εξακολουθούν να παίρνουν τα γαλακτοδόντια τους και τους αγαπούν τόσο μεγάλοι όσο και νέοι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς για να προσθέσετε λίγο περισσότερο πηλίκο υγείας σε αυτή τη συνταγή, καθώς και λίγο τραγανότητα.

Palm Jaggery και διαφορετικοί τρόποι να το χρησιμοποιήσετε για ένα μωρό

Το Palm Jaggery είναι ένα πιο ακριβό υποκατάστατο της ζαχαροκάλαμου. Είναι φτιαγμένο από το χυμό του φοίνικα. Ο χυμός του φοίνικα στη συνέχεια θρυμματίζεται για να πάρει ένα γλυκό υγρό με κολλώδη σύσταση. Αυτό το υγρό στη συνέχεια μαγειρεύεται σε μια πολύ τεράστια ρηχή κατσαρόλα για ώρες μέχρι να αποκτήσει μια συνοχή κατάλληλη για να κρυώσει και να γίνει ζαχαροπλαστική.

Αυτή η μορφή ζαχαροπλαστικής δεν είναι εύκολα διαθέσιμη. Το Palm jaggery είναι παρόμοιο με το συνηθισμένο ζαχαροκάλαμο. Το Plam Jaggery περιέχει υψηλό σίδηρο και ασβέστιο και μπορεί να καταναλωθεί από μωρά και ανθρώπους όλων των ηλικιών. Το συστατικό είναι ένας καλός τρόπος για να συμπεριλάβετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας.

Όπως και ο Jaggery, το jaggery παλάμης χρησιμοποιείται επίσης σε πολλές συνταγές. Επίσης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της γρίπης και του κρυολογήματος και για την αύξηση της ανοσίας του καθενός. Τα μωρά μπορούν να τρέφονται με τρομερή παλάμη αφού γίνουν ενός έτους. Καθώς η έγκαιρη κατανάλωση μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνη για το μωρό.

Το Jaggery είναι ένας καλός τρόπος για να συμπεριλάβετε μέταλλα και βιταμίνες στη διατροφή των μωρών σας. Χωρίς χρήση εξωτερικών συμπληρωμάτων ή συστατικών. Όχι μόνο η φασαρία είναι φθηνότερη από όλες τις άλλες πηγές, αλλά και πολύ πιο αποτελεσματική και αυτό πάρα πολύ αμέσως. Αν και υπάρχουν ορισμένες παρενέργειες του jaggery, αλλά κάποιος θα τις αντιμετωπίσει μόνο σε περίπτωση υπερκατανάλωσης. Έτσι, η συμπερίληψη της ζαχαροπλαστικής στη διατροφή του παιδιού σας είναι απολύτως ασφαλής. Επίσης, είτε για τα βρέφη, όσο και για τους ενήλικες, το συστατικό είναι εξίσου ευεργετικό.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

1. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Jaggery ως υποκατάστατο της ζάχαρης?

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το jaggery ως υποκατάστατο της κανονικής λευκής ή καφέ κοκκοποιημένης/σκόνης ζάχαρης καθώς το jaggery είναι 97% ζάχαρη. Έτσι παρέχει μια άφθονη ποσότητα γλυκύτητας. Πολλές συνταγές παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας jaggery αντί για ζάχαρη.

2. Είναι η Jaggery καλύτερη από τη ζάχαρη?

Το Jaggery και η ζάχαρη έχουν και οι δύο υψηλό αριθμό θερμίδων. Το Jaggery περιέχει 97% ζάχαρη, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι καλύτερο από τη ζάχαρη. Αλλά, ναι, το jaggery περιέχει πολλά μέταλλα και βιταμίνες που δεν περιέχει η ζάχαρη.

3. Οι ενήλικες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν Jaggery για τη θεραπεία της γρίπης και του κρυολογήματος?

Ναι, και οι ενήλικες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα αφέψημα ζεστού νερού και ζαχαροπλαστικής ή μπορούν απλά να κρατήσουν ένα κομμάτι ζαχαροπλαστικής στο στόμα τους και να το αφήσουν να λιώσει από μόνο του. Υπάρχουν αρκετοί άλλοι τρόποι για τη θεραπεία πολλών παθήσεων με χρήση ψαλιδιών που είναι εύκολα διαθέσιμοι στο Διαδίκτυο.