5 Yllättävää kardemumman sivuvaikutusta – sinun pitäisi tietää

Mausteiden valtakunnassa kardemummaa kutsutaan usein “kuningattareksi” sen herkullisen tuoksun ja maun vuoksi. Sillä on makea ja mausteinen maku, mikä tekee siitä monipuolisen ainesosan sekä suolaisiin ruokiin että jälkiruokiin. Erityisesti Intiassa on yleinen käytäntö pureskella kardemumma jokaisen aterian lopussa ruoansulatuksen parantamiseksi ja myös suun virkistämiseksi.

Kardemumman yliannostus voi kuitenkin aiheuttaa monia sivuvaikutuksia. Se voi aiheuttaa vatsavaivoja, pahoinvointia, oksentelua ja ääritapauksissa myös sappirakon ongelmia. Ymmärtäkäämme joitain monista sivuvaikutuksista, jotka johtuvat kardemumman syömisestä suurina määrinä.

Vakavat kardemumman sivuvaikutukset, jotka sinun on tiedettävä

Vakavat kardemumman sivuvaikutukset:

Alla on lueteltu joitain kardemumman vakavia haittoja. Katsotaanpa niitä.

1. Johtaa allergioihin:

On monia ihmisiä, jotka saattavat olla allergisia jollekin mausteessa oleville entsyymeille. Ihoallergiat ovat yksi yleisimmistä asioista täällä. Ihottuma ja nokkosihottuma ovat joitain yleisimpiä iho -oireita. Yliherkkyys ja hengityselinten allergiat ovat jälleen yksi kardemumman aiheuttamien allergioiden loppu. Rintakipu ja -kireys, epämiellyttävä tunne ja hengenahdistus nähdään monilla sivuvaikutuksena.

2. Kipu sappirakossa:

Monet ihmiset kokevat vatsakipuja kardemumman saannin suhteen. Tämä koskee yleensä niitä, joilla on kiviä tai ongelmia sappirakon kanssa. Tämä on yksi sivuvaikutuksista, jotka ovat todistaneet monet ammattilaiset ja joka on ehdottomasti yksi vakavista mustan kardemumman sivuvaikutuksista, jotka on tiedettävä.

3. Impotenssi:

Monien tutkimusten mukaan liiallinen kardemumman saanti on osoittanut paljon ongelmia miesten hedelmällisyyteen. Monet ihmiset ovat valittaneet voimattomasta käyttäytymisestä kehossa kardemumman takia. Se ei ehkä ole täysin todistettu, mutta silloin se on ehdottomasti yksi sivuvaikutuksista, joista monet ihmiset ovat valittaneet. On tiedettävä, että mausteiden saannilla, mukaan lukien kardemumma, on rajoitus, tai muuten se antaa käänteisiä vaikutuksia. Tämä on yksi mustan kardemumman sivuvaikutuksista.

4. Huumeiden yhteisvaikutukset:

Vihreän kardemumman sivuvaikutuksia on monia. Tämä mauste on otettava helposti ja kunnolla tietoisena, kun ihmiset käyttävät joitakin lääkkeitä. On ollut tapauksia, joissa kardemumma on nähnyt vuorovaikutusta lääkkeiden kanssa, mikä yleensä johtaa vakaviin terveysvaikutuksiin.

Useimmat ihmiset eivät ole tietoisia tästä sivuvaikutuksesta ja he käyttävät jatkuvasti kardemummaa.

Parasta mitä voit tehdä, on välttää kardemumman käyttöä suun raikastimena lääkkeitä käytettäessä. Seuraavien ongelmien lääkkeet ovat yleensä vuorovaikutuksessa kardemumman kanssa sivuvaikutusten aikaansaamiseksi: maksalääkkeet, HIV -lääkkeet, ärtyvän suolen oireyhtymän lääkkeet, antikoagulantit, aspiriini, masennuslääkkeet, sappikivilääkkeet ja verihiutaleiden vastaiset lääkkeet.

5. Lisää verenvuotoriskiä:

Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että suuri määrä kardemummaa voi todella aiheuttaa tilanteita, joissa verenvuotoriski kasvaa korkealle tasolle. Tämä on jälleen yksi sivuvaikutus, joka liittyy tähän mausteeseen ja ylittää saannin. On tiedettävä erityistapaukset, joissa se voi lisätä verenvuotoa, ja tätä varten on kuultava lääkäriä tai ammattilaista.

Näiden kardemumman sivuvaikutusten tarkoituksena ei ole pelotella sinua tai saada sinua lopettamaan sen syöminen. Tämän artikkelin tarkoituksena on saada sinut tietoiseksi hyvän tasapainon löytämisestä. Monilla ihmisillä on yleinen käytäntö liioitella jotain, mikä heidän mielestään on tervettä. Valitettavasti tämä virhe voi maksaa heille suuria terveyttä ja rahaa. Sama sääntö koskee myös kardemummaa. Noudata suositeltuja annoksia ja nauti kardemumman parhaista eduista sen sijaan, että olisit sen uhreja!