Voimmeko juoda vihreää teetä maidon kanssa?

Terveellinen ruokavalio on epätäydellinen ilman vihreää teetä. Tämä tee, kuten nimestä voi päätellä, on valmistettu hapettumattomista vihreän teen lehdistä. Yleinen sääntö tämän juoman valmistamiseksi on lisätä vain kuumaa vettä sekä sitruunaa tai hunajaa. Toisin kuin tavallinen tee, reseptiin ei lisätä maitoa. Oletko koskaan miettinyt miksi? Tässä on vastaus! Vihreä tee ja maito eivät täydennä toisiaan hyvin! Vihreä tee maidon kanssa, vaikka se sopii kulutukseen, ei ole toivottava tapa sen valmistamiseksi. Kirkas vihreä tee on kaikin puolin suurempi kuin maitopohjainen vihreä tee. Ymmärrämme tarkemmin tätä käsitettä yksityiskohtaisesti ja otamme tosiasiat huomioon!

Voimmeko juoda vihreää teetä maidon kanssa

Voimmeko juoda vihreää teetä maidon kanssa?

Vihreän teen valmistuksen perussääntö on tehdä se vain vedellä. Maidon lisäämisen vihreään teeseen uskotaan poistavan kaiken vihreän teen hyvyyden ja vähentävän terveyshyötyjä. Maito koostuu kaseiiniproteiinista, joka ei sovi vihreän teen molekyylien rakenteeseen. Se reagoi vihreän teen katekiinien kanssa ja vähentää niiden tehoa. Vaikka se ei ole vaarallista, maidon lisääminen voi vähentää vihreän teen terveyshyötyjä.

Vähentääkö maidon lisääminen vihreää teetä terveyshyötyjä??

Kun vihreää teetä lisätään maitoon, sen terveyshyödyt vähenevät merkittävästi. Tässä on kolme parasta syytä, miksi maitopohjainen vihreä tee ei ole hyvä idea:

1. Vähentyneet antioksidantit:

Tärkein syy siihen, miksi vihreää teetä pidetään parempana kuin muut teet, on antioksidanttien suuri määrä. Kun maitoa lisätään, sen proteiinit sitovat teen polyfenoleja. Siten antioksidanttiteho vähenee lähes 18%. Soijamaidon lisääminen voi kuitenkin vähentää tätä antioksidanttihäviön prosenttiosuutta jossain määrin.

2. Painonnousu:

Vihreä tee ja maito erikseen tarjoavat lukuisia terveyshyötyjä. Kuitenkin, kun ne molemmat yhdistetään, maidon kalorit lisätään vihreään teeseen, mikä johtaa painonnousuun. Myös vihreä tee maidon kanssa voi hidastaa aineenvaihduntaa ja heikentää ruoansulatusta.

3. Vähentynyt ravitsemus:

Vihreä tee sisältää runsaasti ravintoaineita, kuten EGCC, 1-teaniini, aminohapot, K-vitamiini, C-vitamiini jne., Maito puolestaan ​​sisältää runsaasti kalsiumia ja proteiineja. Kun molemmat ainesosat yhdistetään, nämä ravintoaineet häviävät eivätkä enää ole kehon saatavilla.

Vihreä tee ja maito ovat epäilemättä superruokia, jotka ovat välttämättömiä terveydelle. Ne eivät kuitenkaan toimi yhdessä! Jos nautit vihreän teen juomisesta maidon kanssa, voit tehdä niin, mutta muista, ettet voi ottaa takaisin kummankaan ainesosan hyötyä. Yritä säätää maku kirkkaaseen teeseen lisäämällä hunajaa ja sitruunamehua! Vaikka se ei ehkä ole niin kermainen ja vaahtoava kuin maito -teesi, se tarjoaa varmasti sinulle hyvää voidetta!