10 idéer om hur man meddelar graviditet

Graviditet meddelar idéer-partner-överraskning-idéer

Graviditetstestet är positivt och du kanske redan har varit hos läkaren som bekräftade de goda nyheterna. Du är väl gravid, men hur berättar du för din partner och efter några veckor din familj och vänner? Vissa par föredrar att vänta de första kritiska tre månaderna, andra överraskar med ett direkt meddelande som: ”Vi är gravida!”. Vi har 10 roliga, söta och känslomässiga idéer om hur man kan meddela graviditet.

Idéer om hur du berättar för din partner om graviditet

Graviditet meddelar-idéer-partner-lycka-baby

Det finns definitivt mer originella sätt att berätta för din partner om din graviditet än att ha graviditetstestet framför näsan tidigt på morgonen. Du kan hitta på något speciellt genom att komma med ett originellt talesätt eller en söt överraskning. En riktigt söt idé är att lägga en liten ärta i din partners hand och säga, “Vår bebis är ungefär så stor.” En trevlig överraskning vore att skriva ett kort till honom: ”Grattis! Du vann det stora loppet och du kommer att få priset om 9 månader. ” Du kan också köpa flera “baby on board” -klistermärken och lägga dem i sin bil, på badrumsspegeln eller var som helst. Något kommer definitivt att ringa på hans dörr nu.

Meddela graviditet – När ska föräldrar och vänner meddelas?

Meddela graviditet - idé ultraljudsbild

Du har tagit ett test för att fastställa att du är gravid och läkaren har bekräftat det. Du och din partner är i stor förväntan, men när kan du meddela det för dina föräldrar, släktingar och vänner? Tiden fram till den 12: e graviditetsveckan anses vara den mest kritiska och det är bäst att dela de glada nyheterna efter att de första tredje månaderna är över. Om allt går bra eller inte beror verkligen inte på om du har delat din lycka med andra. Naturligtvis kan du berätta för dina föräldrar och kanske dina närmaste släktingar om det. Framför allt måste alla bestämma själva individuellt, för mycket kan hända och du vill inte nödvändigtvis bli tillfrågad om det.

När är den bästa tiden att berätta för dina handledare och kollegor att du är gravid??

idéer-graviditet-meddela-kontor-arbete-arbete

Viktigast av allt, om en kvinna behöver berätta för sin chef om din graviditet och sedan om att komma tillbaka till jobbet, borde hon närma sig frågan mycket professionellt. Rätt tid har kommit när graviditeten redan är säker, det vill säga efter cirka 12 veckor. Det är viktigt att först informera chefen och först berätta för kollegorna senare. Även om inte alla överordnade svarar positivt, bör medarbetaren visa under den här första intervjun att hon har allt under kontroll. I ett annat samtal cirka tre till fyra månader innan bebisuppehållet borde hon diskutera återhämtningen. Är det möjligt att arbeta hemifrån eller deltid? Framför allt är det viktigt att allt skrivs.

idéer-graviditet-meddela-arbete-hem-kontor-deltid

När du meddelar din graviditet på jobbet gör professionalismen ett positivt intryck. Det är värt att notera att en au pair eller en mormor som bor runt hörnet kan vara ett alternativ för dig. Deltidsarbete kan också vara ett alternativ för dig om ditt jobb tillåter det.

Kreativa idéer om hur man meddelar graviditet: Ett familjefoto i rätt ögonblick

idéer-graviditet-meddela-överraskning-familjefoto

Nu när din partner vet om graviditeten, hur delar du de glada nyheterna med familj och vänner? Överraska din familj genom att låta dem gå ihop och ställa upp för ett härligt familjefoto. Berätta för fotografen i förväg att istället för “Ost!” “Vi är gravida!” att säga och sedan ta en bildsekvens. När alla är på plats meddelar fotografen plötsligt de glada nyheterna. På så sätt kommer dina älskades spontana, informella reaktioner och detta unika ögonblick att komma ihåg för alltid. Du kan också distribuera eller skicka de roliga bilderna senare.

Meddela graviditet med ett brev per post

idéer-graviditet-meddelande-brev-efter-kuvert-kort

Ett särskilt uppfinningsrikt sätt att meddela din graviditet skulle vara genom att skicka ett brev med din egen design med posten. Kanske låter det inaktuellt först, men några fina ord som kommer från hjärtat kommer säkert att komma ihåg och det är också en trevlig gest, särskilt eftersom du sällan får privata brev i din brevlåda nuförtiden.

Designa ditt eget kort med babybelastning

idéer-graviditet-meddela-baby-bump-laddning

Ett speciellt kort som du gjort själv är också en bra idé. Allt du behöver för detta är din mage, med eller utan kurva, och din mobiltelefon eller kanske en bra kamera. Färg graviditeten på magen och skriv motsvarande procentsats nedan, till exempel “33%” eller “50%” och över “Loading”. Ta nu en bild av din mage och använd den för att skapa ett vackert, personligt kort som du kan använda för att överraska dina föräldrar och släktingar.

idéer-graviditet-meddela-föräldrar-familj

Du kan skapa ett enkelt och samtidigt unikt kort genom att ta ett neutralt vikkort, till exempel med tema rosa eller babyblått, och sätta på en fotokopia av den första ultraljudsbilden på den. Skriv också ett fint ordspråk. Här har vi valt ut några.

Idéer om hur man meddelar graviditet: talesätt

idéer-graviditet-meddela-bokstäver-talesätt

Efterlängtat och nu fungerade det: storken knäppte!

Första Amor slog till, och nu stork!

Ibland har du bara tur!

Förra veckans gastrointestinala infektion fick ett namn.

Du kommer att ta reda på vad det är om cirka 8 månader.

Vi kommer snart att ha högre utgifter, kortare nätter, mindre ledig tid – cirka 3000 gram mer tur.

Kul blev allvarligt. Och Ernst kommer om 8 månader.

Om nio månader börjar jag äntligen ett nytt jobb: chefsposition. Lönen är dålig och övertiden är hög, men kontraktet är för livet.

Det är ett mirakel, säger hjärtat. Det finns mycket oro, säger rädsla. Det är mycket ansvar, säger sinnet. Det är den största lyckan på jorden, säger kärleken.

Roliga idéer om hur man meddelar graviditet: T-shirts för hela familjen

idéer-graviditet-tillkännagivande-t # skjortor-familj

En riktigt rolig idé att meddela graviditeten och som passar bäst för familjer med flera barn är att designa lekfulla T-shirts för alla familjemedlemmar, på vilka det blir tydligt vad som finns i magen. Med mamma är det naturligtvis barnet eller tjejen eller pojken, med pappa kan det vara öl eller pizza och med barnen – smarties, pommes frites eller vad de än vill äta.

Meddela graviditet genom en gåta

idéer-graviditet-meddela-partners-överraskning-trevligt

Du vill dela din graviditet med familj och vänner på ett särskilt roligt och kreativt sätt. En liten gåta är en särskilt humoristisk idé. Allt du behöver göra är att spela in söndagssteken i ugnen med din mobiltelefon och skicka den via e-post, sociala medier eller WhatsApp. För att göra detta, skriv: “Gissa vad som händer med oss?” och vänta för att se vem som löser pusslet först. Detta lilla skämt är fortfarande känt som “stek i ugnen”, “bröd i ugnen” eller på engelska – “bulle i ugnen”.

idéer-graviditet-meddela-gåta-överraskning

Meddela graviditet och spela in en video

Det finns många idéer om hur man meddelar graviditet. Särskilt med det första barnet är glädjen enorm och du vill behålla det unika ögonblicket i ditt minne för alltid. Kanske skulle det också vara mycket spännande för barnet senare att ta reda på hur deras farföräldrar och släktingar reagerade på de goda nyheterna. Då är en videoinspelning som denna definitivt en bra idé.