Den högsta statyn i världen – Indien presenterar officiellt enhetsstatyn

världens högsta staty projekt ön flygvy monument monument museum stenar flodbron

För närvarande är den högsta statyn i världen enhetsstatyn i Indien, som är en kolossal staty av den indiska statsmannen och grundarfadern Sardar Vallabhbhai Patel. Monumentet ligger på en flodö i Narmada -distriktet i Gujarat. Samarbetet med Michael Graves Architecture & Design resulterade i att den högsta statyn i världen nådde 182 meter, nästan dubbelt så hög som New Yorks frihetsgudinnan.

Imponerande arkitektur för den högsta statyn i världen

världens högsta staty projekt ön flygvy minnesmärke monument museum stålkonstruktion 3d planritning

Monumentet representerar Sardar Patel, som var en ledare och självständighetskämpe som förenade landets olika stater för att bilda en republik. Patel, som dog 1950, kallas vanligtvis för arkitekten i det oberoende Indien. Statyn och dess omgivning tar upp mer än 2 hektar och omges av en konstgjord sjö på 12 kvadratkilometer.

högsta statyn i världen projekt ö flygfoto monument monument museum stålkonstruktion betongkonstruktion stål fågelvy

Monumentet skapades av Larsens byggare & Toubro, som fick cirka 420 miljoner dollar för planering, konstruktion och underhåll i oktober 2014. Byggandet började den 31 oktober 2014 och det stora arkitektprojektet slutfördes på mindre än fem år.

världens högsta staty projekt ön flygvy monument monument museum bergskedjor flodön

Den högsta statyn i världen består av två halvkopplade, cylindriska delar av betong, som stöds av en stålkonstruktion. Detta bär också den yttre beklädnaden. Ett galleri med utsikt på 152 meters höjd erbjuder utsikt över Sardar Sarovar -dammen och de närliggande bergskedjorna. På anläggningarna finns också ett besökscenter och trädgård, och arkitekterna har också utformat gator som ansluter platsen till det omgivande samhället.

världens högsta statyprojekt besökscentrum premiärminister narendra modi ceremoni som avslöjar vanhelgning

“Statyn kommer inte bara att stå hög i fötter och fötter, utan mycket mer när det gäller vetenskapliga, historiska, nationella och andliga värderingar”, säger premiärminister Narendra Modi. “Min vision är att utveckla platsen som en inspirationskälla för de kommande århundradena.”

Förverkligande av projektet

Naturligtvis var ön tekniskt sett ännu inte en naturlig händelse. Som du kan föreställa dig krävde den fantastiska statyn en knepig teknik och komplex förstärkning för att bygga en sådan grund på bara en pseudo-ö eller, som MGA & D detta beskriver att stödja en avsats mitt i Naramada flodbädd. Det var först efter att en kammare byggdes nedströms (och vattennivån hade stigit med 6 meter) som flodbädden sjönk.

världens högsta staty projekt besökscenter museum blå himmel

Förutom byggandet av statyer har arkitektkontoret också utformat gator och framför allt ett fullt besatt besökscenter som belyser ledarens figur och visar minnena från hans livsverk som social person.

högsta statyn i världen projekt ö flygfoto monument monument museum stålkonstruktion del av byggprocessen

Patels kamp för Indiens självständighet och hans förmåga att forma världen fick premiärminister Narendra Modi att återuppliva statsmanens likhet. Det som började som en stenig pseudo-ö har blivit mer en fristad för den högsta statyn i världen.

världens högsta statyprojekt besökscentrum premiärminister narendra lägen ceremoni avslöjar läktare fötter tår

Statyn invigdes officiellt av Indiens premiärminister Naredra Modi, och detaljerna på bilden ovan visar strukturens otroliga skala. Det tog 56 månader att slutföra – 15 månader för planering, 40 månader för konstruktion och två månader för konsortiumöverlämning. Materialen som krävdes var 75 000 kubikmeter betong, 5 700 ton stålkonstruktion och 20 400 ton andra stålelement.

Den högsta statyn i världen – problem

världens högsta staty projekt ön flygvy minnesmärke monument museum växter blommor sidovy

Lokala stammän från Tadvi -stammen vägrade att köpa mark för utveckling av turistinfrastrukturen runt statyn. De erbjöds kontanter och landkompensation och jobb erbjöds. Aktivister som Medha Patkar och Gladson Dungdung har också uttalat sig mot projektet. De hävdade också att Sadhu Bet ursprungligen hette Varata Bawa Tekri, efter en lokal gudom, och var därmed en plats av religiös betydelse.

högsta statyn i världen projekt ö flygfoto minnesmärke monument museum stålkonstruktion betongkonstruktion

Miljöaktivister har också skrivit ett brev till staten och hävdat att projektgenomförandet har börjat utan godkännande från miljöministeriet. Invånarna i Kevadia, Kothi, Waghodia, Limbdi, Navagam och Gora motsatte sig byggandet av statyn och krävde återlämnande av markrättigheter till 375 hektar mark som tidigare förvärvats för dammen och bildandet av ett nytt underområde i Garudeshwar.

världens högsta staty projekt ön flygvy minnesmärke monument museum stålkonstruktion grund

De vägrade också att upprätta Kevadia Area Development Authority (KADA) och bygga Garudeshwar Weir Cumeway -projektet. Gujarat -regeringen accepterade deras krav.