Gör Fluffy Slime själv – 3 receptidéer med konstsnö och svamp i enhörningsfärger

Alla som någonsin har haft slem att leka med vet hur roligt det kan vara. Medan Slime är så intressant för barn eftersom det kan formas och dras isär på något sätt, kan det vara en bra hjälp för vuxna att minska stressen. Hur som helst är att göra slem som ett alternativ till den populära leran den perfekta aktiviteten för en ledig eftermiddag. Och även om du brukar tänka på slem som en nästan transparent och slemmig massa finns det också en mer luftig variant som är fin och fluffig. Vi kommer att visa dig hur du kan göra en så fluffig slem själv i enhörningsfärger och sedan ha en idé om slem med en konsistens som påminner om ett moln. Läs vidare för Fluffy Slime Recept.

Gör fluffigt slem själv med rakskum – doftande slem i en enhörning

Gör ditt eget Fluffy Slime i enhörningsfärger - recept och instruktioner

Det finns många recept på slem och även på fluffigt slem, som naturligtvis också kräver olika ingredienser. Vi förklarar hur du kan göra fluffigt lekslime själv från flera ingredienser, inklusive rakskum. Du kan få effekten av en enhörning med hjälp av matfärg, som du kan välja enligt dina egna idéer (se några idéer nedan). Lägg gärna till lite glitter i ditt slem för en ännu mer gnistrande och magisk enhörning.

Slime recept:

 • 200 g hantverkslim
 • ca 50 g rakskum
 • Kontaktlinsvätska
 • 2 paket bakpulver
 • 2 msk majsstärkelse
 • Karamellfärg
 • valfritt: ca 5 msk duschgel för en behaglig doft och 1-2 msk vegetabilisk olja för glans, glitter

Gör Fluffy Slime själv - ingredienser och instruktioner för att pyssla

Gör Fluffy Slime själv – Instruktioner

Om du själv vill göra en enhörning fluffig slem, lägg först limet och rakskummet i en skål och blanda ihop båda ingredienserna väl. Rör sedan ner majsstärkelse och bakpulver. Om du vill att slemet ska lukta gott kan du nu lägga till lite duschtvål till massan. Beloppet kan variera. Eventuellt kan du också röra i vegetabilisk olja. Detta säkerställer att slemet blir lite glänsande. Matta varianter ser lika vackra ut, så det här steget är också en smaksak.

Gör Fluffy Slime själv i pastellfärger med matfärg för regnbågar

Tillsätt sedan gradvis några stänk kontaktlinsvätska under omrörning. Detta säkerställer att massan blir mindre klibbig. Följaktligen beror rätt mängd på det. Så tillsätt tillräckligt med vätska till massan tills den inte längre är klibbig och flytande, men fluffig (om du vänder skålen ska slemet inte falla ut). Sedan kan du ta slem ur skålen, tillsätta mer kontaktlinsvätska om det behövs och knåda lite som deg.

Enhörningsslim för hantverk på en barnkalas

Dela nu upp slemmet i så många delar du vill och platta dem lite på din yta. Lägg lite matfärg (inte för mycket för att färgen inte ska bli för stark) på den första delen av slemet och börja knåda den så att färgen kan spridas ut väl. Upprepa det hela med de andra delarna och eventuella färger, varefter du plockar upp dem alla och blandar dem. Det färdiga blandade slemmet påminner nu om en enhörningshan och är perfekt för enhörningstema.

Enhörningsslim med gyllene glitter och pastellfärger

Dricks: Unicorn -slemet ser särskilt vackert ut om du blandar lite glitter i en eller två av slimbitarna förutom färg. Kombinera sedan den glittrande slem som erhållits med de andra färgerna.

Hantverk med sand och klistra för unga och gamla – 15 slöjdtips

Gör slem själv – recept utan lim och borax

Knådning med barn – Kreativa och roliga aktiviteter som du kan göra med modelleringslera

Gör grumligt slem själv – recept

Gör din egen Fluffy Slime med konstsnö för en molnstruktur i valfri färg

 • 115 g hantverkslim
 • 120 ml vatten
 • 1 tsk borax, upplöst i 240 ml vatten
 • ca 1 1/2 msk konstsnö
 • valfritt: matfärgning

Hur man gör slem själv med en grumlig konsistens:

Du kan enkelt göra denna slem själv enligt följande: Lägg limet i en skål och tillsätt sedan vattnet. Så snart du har blandat ihop de två väl, tillsätt lite av boraxlösningen och fortsätt omrörningen. Massan ska långsamt stelna så att du kan fortsätta knåda med händerna. Lägg vid behov till mer av lösningen. Slemmet ska inte vara klibbigt i slutet.

Gör ditt eget fluffiga slem med en luftig konsistens

Blanda hantverkslim, vatten, borax och konstsnö

Rör sedan ner en matsked konstsnö i massan och knåda. Efter ett tag, tillsätt återstående konstsnö och blanda allt igen. Om du själv gör detta grumliga fluffiga slem får du en vit massa, som du också kan färga med matfärg. Du kan lika gärna lägga till vilken doft du vill.

Slemrecept – idé med en svamp

Idé för smulig slem med en svamp

Och hur gör man slem med en sådan konsistens? Du kan också få den grumliga effekten om du gör Fluffy Slime själv och sedan tar en svamp och skär i små bitar med en sax, som du sedan arbetar in i det tidigare beredda slemmet. Börja med en mindre mängd och tillsätt fler svampbitar efter behov tills du får den textur du vill ha. Resultatet är lite smuligare än varianten med konstsnö. Experimentera bara när du gör ditt fluffiga slem själv.

Gör din egen Fluffy Slime i rosa, lila och blått