15 moderna minihus – imponerande lägenheter i litet format

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet husbil små format skog hydda trä hydda

Minihusen är för närvarande en ny favorit för alla miljömedvetna naturälskare. De är inte bara innovativa, de erbjuder också några alternativ till industriföroreningar och den stressiga vardagen i storstaden. Du kan antingen köpa minihus eller bygga dem själv och använda dem som tillflyktsort eller bostadshem under helgen. Genom att göra detta kommer du inte bara att ladda batterierna, det hjälper dig också att slippa dina dagliga bekymmer ett tag. På ett eller annat sätt blir minihus alltmer populära. Av denna anledning har vi sammanställt 15 underbara exempel på moderna små hus för dig. Framför allt har dessa utformats för att kombinera det bästa av design, kompakthet, miljövänlighet och komfort.

Minihus och små hyddor av Muji

mini hus bostad hus små hus mobil lägenhet husbil små format skog hydda trä hydda muji

Vad sägs om en liten bärbar bostad med perfekt utsikt över bergen först? Med knappt 10 kvadratmeter är det här lilla huset från det japanska märket för hushållsartiklar precis något för dig om du längtar efter en hektisk dag på jobbet. Det är bekvämt nog för fyra personer att vara i när de vill.

mini hus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda trä hydda muji

Minihusen är i traditionell japansk stil för skeppsbyggnad, som kännetecknas av inslag av bränt cederträ. Detta ökar livslängden på ditt lilla hus. Dessutom har utsidan ytterligare antiseptiska egenskaper på grund av dess beklädnad av bränt lövträ. Den stora skjutbara glasdörren och det extra fönstret välkomnar dig in i stugan med mycket ljus.

Round Tiny House – “Escape Pod” av Podmakers

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda trä hydda tall kotte modell flykt pod

Nästa skapelse ser ut som en kotte, vilket gör den till en perfekt plats för en familjesemester. Du kan också använda sådana minihus för din integritet om du vill skriva något eller bara vill vara ensam. Detta 75 kvadratmeter stora prefabricerade hus av björk och ek kan anpassas individuellt när det gäller placering, inbyggda möbler, uppvärmning och design.

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda trä hydda flykt pod

Dessa minihus är utrustade med en unik entré. Dörren är byggd med ett trägångjärn som ett flygplan. Att placera några runda minihus sida vid sida kan tjäna ett antal syften. Du kan också använda hela vardagsrummet som matplats eller för andra spännande aktiviteter.

Skogshus

mini hus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda timmerstuga skog hus

Arkitekten Chu Can Dong ritade dessa underbara minihus. Den inglasade fasaden skulle ge dig en hisnande utsikt över de omgivande bergen i norra Vietnam. Kortfattat var att designa en lätthanterlig lägenhet för två personer utan att kostnaden för att den skulle gå upp i luften.

mini hus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda trä hydda skog hus interiör

Projektets framgång bestämde också det övergripande konceptet, som också innehåller andra identiska minihus. Den moderna skogsstugan är utrustad med sängkläder, uttag, luftkonditionering och spis, samt ett litet badrum. Dessutom finns det även en jacuzzi på baksidan av fastigheten.

The Rook Tiny House – Lacy minihus på hjul

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet husbil små format skog hydda timmerstuga tårn liten hus

Om du vill leva den amerikanska drömmen i en liten stuga bör detta vara ditt val. Designen och stilen påminner om de första bosättarna i vilda västern. Det lilla huset är faktiskt inte lämpligt för stadsförhållanden. Denna 7 meter lång bostad i Chattanooge, Tennessee har många vertikala skjutdörrar med utsatta rostfria skruvar.

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet husbil små format skog hydda timmerstuga torn liten hus interiör

De metalliska elementen och de små detaljerna väcker genast uppmärksamhet och skapar en speciell atmosfär. Trots sin storlek har huset ett komplett badrum, tvättmöjligheter, inbyggda bokhyllor och skrivbord, förvaring och många andra faciliteter. Dessa gör det till en idealisk plats att bo för vagabonderna.

Minihuset “Getaway”

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet husbil små format skog hydda trä hydda tillflyktsort

Detta skulle vara det perfekta gömstället för alla som är villiga att betala massor av pengar per natt utan WiFi -anslutning. Som deras webbplats antyder gör arkitekterna på Gataway allt för att designa minihusen så bekvämt som möjligt och enligt kundernas behov. Hälsostarten har hittat några lösningar för att designa minihus för en avkopplande vistelse, men din sjukförsäkring täcker förmodligen aldrig dem.

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet husbil små format skog hydda trä hydda tillflyktsort interiör

Denna beboeliga tillflyktsort är speciellt utformad för millennials. Hotellet ligger cirka 2,5 timmar från New York. Följaktligen fungerar det som en fristad för inkommande gäster som gärna betalar priserna för nycklarna till sina korta pauser i en relaxavdelning.

Koda Tiny House av Kodasema

mini hus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda betong konstruktion glas fasad koda litet hus

Huvudattraktionen i detta 30 kvadratmeter stora hus designat av Kodasema från Estland är dess glasfasad. De återstående tre sidorna är byggda med betong och det tog bara 7 timmar att bygga varje enhet. Det kompakta kubhuset har ett litet badrum, en tvättstuga och ett sovrum på ett loft.

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda betong konstruktion glas fasad koda litet hus boyta

Betongkonstruktionen är också energieffektiv och du kan bo i den billigare än i ditt vanliga hem. Lösningen för sådana minihus är solpanelerna och glasrutorna, som säkerställer ett mycket bra pris-prestanda-förhållande. Arkitektkontoret undersöker för övrigt också sätt att utforma kontors- och butiksytor med liknande konstruktionsmetoder.

ÖÖD -hus

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda glas fasad ööd litet hus

En annan produkt från Estland är denna mikro-livsmiljö, som är en av de vackraste i vår samling. Med en byggtid på bara 8 timmar har dessa minihus glasfasader som inte bara speglar omgivningen utanför och garanterar avskildhet, utan också tillåter ljus och utsikt från insidan trots deras läge. Några av de andra coola funktionerna och funktionerna i designen är WiFi, effektiv golvvärme, ljudsystem och en stor platt -TV.

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda glas fasad ööd litet hus vardagsrum utsikt strand

Du kan köpa ÖÖD -huset som ett komplett set. Tillverkarna och köparna måste dock ta hänsyn till de negativa recensioner som denna design har fått. Detta sägs ha varit en dödsfälla för fåglar. Djuren flög intet ont anande och dog sedan till följd av påverkan. Arkitekterna kan utveckla en lämplig lösning eller ett skydd mot sådana händelser så att minihus av denna typ inte utgör ett hot mot det omgivande djurlivet i framtiden.

Tiny Adventure Home från Heirloom

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet husbil små format skog hydda äventyr hem klättervägg

Dessa minihus är för dig som gillar att vara på språng och vill leva ett minimalistiskt liv samtidigt som du gör det. Eller för dem som letar efter en kombination av lyx och äventyr. Dessa 8,5 meter långa bostadshus, som erbjuder tillräckligt med plats för två personer, kräver ett noggrant urval av vad som ska transporteras inuti. Detta har att göra med att detta projekt utvecklades som ett mobilt fordon som du kan dra med en lastbil.

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet husbil små format skog hydda äventyr hem interiör

Det oklanderligt färdiga lilla huset har också en matsal med plats för 6 personer, ett fullt utrustat kök och ett glasloft. Under fina dagar kan du också öppna huset på sidan via garageporten för att välkomna dagsljus och luft. Ett annat smart tillägg är klätterväggen, som du kan njuta av utomhus under din semester och därmed hålla dig i toppform.

Ecocubo – Mikrohuset av kork

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda ecocubo kub hus kork trä

Ecocubo från Portugal är det perfekta erbjudandet för dem som letar efter nära kontakt med naturen. Byggnaden är gjord av trä och kork och den är otroligt lätt, funktionell, flexibel, enkel att montera, hållbar och naturligtvis också miljövänlig.

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda ecocubo kub hus kork trä interiör

Ekokuben ska i första hand ses som en plats att sova. Du måste hantera tillagning och tvätt av mat någon annanstans. Naturligtvis är utvecklarna öppna för idéer och förslag. I detta avseende kan köpare sätta ihop liknande enheter som har olika funktioner och tjänar olika syften.

Den miljövänliga “Podzook”

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda trä hydda archipod podzook rund

Inspirationen för detta är skärgården, som Chris Sneeby skapade i Storbritannien. Den lysande arkitekten Judi Bernier såg designen och blev genast så kär så mycket att hon var tvungen att ta med den till USA och Kanada. Dessa minihus är en symbol för miljövänlighet eftersom de är gjorda i Maine med lokala och hållbara resurser. Träet kommer från regionen, liksom bältros.

mini hus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda trä hydda archipod podzook rund oval

Ett annat intressant faktum är att isoleringen är gjord av blå jeans. Det går dock inte att kompromissa med kvaliteten. Som sagt, du kan installera en eller flera av dessa i ditt utrymme för att få det att fungera som kontorsutrymme, gästrum eller din egen fristad.

ARK husbil

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet ark husbil små format skog hydda trä hydda

Detta projekt, som liknar en fraktbehållare, är lämpligt för personer som verkligen har en strikt smak. En maskulin utseende öppen spis definierar den minimalistiska designen av det lilla huset. Utsidan med sina mörka, rika träpaneler lämnar inget utrymme för nonsens, medan furuinteriören är inredda med skräddarsydda möbler.

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet ark husbil små format skog hydda timmerstuga eldstad vedpanel

Varje sida utvecklas för att ge utsikt över det omgivande landskapet. Vinkelhuset är extremt lätt att transportera, eftersom modulhytten inte behöver någon grund. Andra anmärkningsvärda funktioner är den förinstallerade vindkraften och vardagsrummet, samt badrummet och den mysiga sovdelen.

Det lilla huset Idladla

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda timmerstuga skog hus idladla funktionell

Detta prefabricerade modulära nanohus var främst avsett som ett bekvämt kontorsområde att bo i efter en stressig dag på jobbet. Naturligtvis kan du använda det som du vill, oavsett om du är ensam eller som ett par.

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda timmerstuga skog hus idladla funktionellt kök

De 17 kvadratmeter stora enheterna ser fantastiska ut och designades i Sydafrika med tanken att fly så långt bort från civilisationen som möjligt. Samtidigt kan du antingen dra nytta av de många funktionerna i detta kompakta hem som en fördel när du är på semester eller helt enkelt njuta av naturen i total avkoppling någon eftermiddag.

PV träkoja

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda timmerstuga rock bungalow

Som du säkert redan vet är trämaterial särskilt lämpade för minihusen. Denna hydda är lämplig för adrenalinknarkare som gillar att klättra på stenar. Den vackra träiga bungalow ligger i den bergiga regionen Pinto, Chile. Den höga stenmuren skapar en unik atmosfär.

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda timmerstuga bungalow träpanel vardagsrum

Grunden är gjord av träpinnar som höjer den ovanför marken och gör den immun mot vinterns snöfall. Detta ger envåningsrummet en dubbelvåningshöjd, vilket skapar en illusion av utrymme och samtidigt möjliggör ett sovrum på loftet.

Prisvärd salsaskåp

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet husbil små format timmerstuga salsabox släpvagn prisvärd

Dessa mobila minihus från det portlandbaserade företaget Shelter Wise är inte bara miljövänliga, utan också särskilt transportabla. Du kan välja mellan tre olika alternativ, 4, 5 och 6 meter.

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet husbil små format timmerstuga salsabox släpvagn prisvärd stuga liknande

Varje variant av detta är utrustad med ett kök med förvaring, sovrum, bänk i rostfritt stål och många andra funktioner. Mycket naturligt ljus är tillgängligt tack vare fönstren och takfönstren. Hela interiören ser praktiskt taget ut som ett kompakt hotellrum eller mer som en stuga ombord på ett fartyg.

Modulärt Wikkelhus

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda trä hydda lager estetiskt hållbart

Denna trendiga modell är mer för estetiker som ofta besöker kalla eller våta platser, men det är också en lämplig version av minihusen för varma områden. Ordet Wikkel är holländska och står för förpackning. Det heter så på grund av de 24 lagren av miljövänlig kartong av hög kvalitet. Dessa är lindade runt husets grundform.

minihus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda trä hydda lager estetiskt hållbart vardagsrum

Tack vare den modulära kvaliteten, som är 1,2 meter bred, är det vettigt att lägga till eller demontera några extra meter och sedan börja om varje gång du flyttar till en ny plats. Den vattentäta beläggningen och träpanelen gör huset extremt hållbart. När allt kommer omkring är du väl omhändertagen med ett kök och ett badrum med dusch.

mini hus bostad hus små hus mobil lägenhet små format skog hydda sten väggar glaserade fasad trä

Logiskt kommer minihus inte att kunna konkurrera med snygga hotell inom överskådlig framtid. Människans natur är sådan att det kommer att dröja innan vi kollektivt mäter CO2 -utsläpp, om alls. Dessutom gör nyheten i minihusen också de flesta av listorna i listan ganska dyra. Men även om du redan har samlat lite information om det här kan du vara positiv inför framtiden.