“Butterfly Studio” – Ett modernt trädgårdskontor med glastak för mer ljus

Glastak trädgårdskontor modern fasad

“Butterfly Studio” av Valerie Schweitzer Architects valdes som vinnare av 2017 års amerikanska arkitekturpris. Det 33 kvadratmeter stora privata kontoret ligger i bakgården i ett enfamiljshus i Westport, Connecticut, USA och erbjuder en lugn och fridfull tillflyktsort där du kan koncentrera dig på ditt arbete. Designen är inspirerad av fjärilsvingens struktur och övertygar med ett glastak, ljus översvämning och en fin blandning av material.

Glastak för mer solljus

De vinklade formerna av “Butterfly Studio”, som sticker ut från marken som brutna bitar eller kronpinnar, återspeglas i ett futuristiskt och samtidigt enkelt utseende. Denna kombination av gamla och nya material, glas, trä och stål, stöder denna idé och låter betraktaren undra om byggnaden har funnits där i århundraden eller bara fallit ned från himlen. Detta koncept betonas ytterligare av användningen av kontrasterande gips och återvunnen teak.

Trädgårdskontor modern design trä betongglas

Arkitekterna valde ett expansivt glastak till trädgårdskontoret. Den består av stål och värmeisolerat glas och låter solens strålar flöda in i rummet. Opaka väggar växlar med flera smala fönster från golv till tak och skapar en öppen atmosfär. Du kan se den föränderliga himlen genom glastaket medan du njuter av en känsla av integritet.

Glastak trädgårdskontor mer dagsljusstudio

Det slipade betonggolvet med golvvärme under går genom hela rummet och passar perfekt med den tidlösa designen. Slätgolvet ser inte bara bra ut, det är också praktiskt. Arbetsborden är utrustade med hjul och kan skjutas fram och tillbaka över studion tills det perfekta arrangemanget har hittats. Krukväxter ger stil och stämning in i studion och sätter uppfriskande accenter.

Trädgårdskontor modernt träbetonglas

Trädgårdskontor reträtt lugn avkoppling

Utomhusbelysningen får trädgårdskontoret att se vackert ut

Trädgårdsstudio trädgårdskontor modern fasad träbetong

Golvlampor och strålkastare belyser fasaden på ett representativt sätt

Glastak trädgård studio modern trä betong nattbelysning

Barrträd och sfäriska buskar omger studion

Glas tak trädgård studio modern prisbelönt design

Glastak trädgård studio studio golv till tak fönster nattbelysning

Arkitektur plan

Trädgårdskontorarkitekturplan Västriktning

Bilder © Tom Leighton och Paul Bartholomeuw

Du kan läsa mer om projektet och arkitekterna på deras officiella webbplats: Valerie Schweitzer arkitekter