Exotisk bambu paviljong främjar inlärningsprocessen och kulturellt utbyte

Trädgårdsdesign bambu sten

En hållbar design från ett avlägset land – Vietnam blev nyligen en exotisk Bambu paviljong byggd. Paviljongen är en del av det nya kulturcentret i Ha Tinh.

Bamboo Pavilion – traditionella konstruktionstekniker från Vietnam

Träd gräs sten vägg bambu tak

Traditionen spelar en stor roll i Vietnam. Befolkningen har en nära relation till naturen, vilket också kan ses i den lokala arkitekturen. Arkitekterna av H&P. har inspirerats av de traditionella byggteknikerna i landet och en Bambu paviljong utformad som en del av det nya kulturcentret. Paviljongen byggdes av bambu, sten och lera. Den öppna konstruktionen rymmer många människor. Centret genomför olika utbildningar – paviljongen är därför perfekt som en mötesplats för studenter och lärare, konstnärer och hantverkare. Belägen på innergården i mitten öppnar paviljongen mot trädgården och gatan. Tack vare den kreativa designen är naturlig ventilation möjlig. Det är gott om ljus inomhus. Bambubänkar bidrar till det övergripande konceptet.

Bambu paviljong och koloniträdgård på gården till ett kulturcenter

Designidé Steinweg gräsmatta

Interaktivt lärande och utbyte av erfarenheter främjas av kulturcentret i Vietnam. Med tanke på detta försökte arkitekterna skapa flera mindre sittgrupper där människor kan chatta i små grupper. Taket av bambu skyddar mot regn och dåligt väder och den lilla gröna trädgården är avkopplande. Det är en Bambu paviljong, som ser exotiskt ut, men samtidigt är väldigt praktiskt. Att använda lokalt material sparade mycket pengar. Under de senaste åren, särskilt i utvecklingsländer, har det funnits en tendens att använda lokala byggmaterial för att minska byggkostnaderna.

Paviljong med möbler av bambu

form stenväg träd gräsmatta

Stenmur och öppen konstruktion

Stenmurens kulturcenter Vietnam

Traditionellt byggande i Vietnam

Trä takbyggnad design

Innergård med gräs och träd

Gräsmatta original arkitektur Vietnam

Trädörrar öppnar byggnaden mot gatan

Stenmur gräsmatta trädgård lusthus

Paviljong på kvällen

Vietnams bambustaket

Belysning på fasaden

Arkitektur Vietnam trädgårdspaviljong

Små paviljonger mitt i staden

Se ovanstående ljusdesign

Blueprint – vy uppifrån

Stentak blueprint kulturcenter