Gör om huset – finansiera omfattande renoveringar på rätt sätt

hemrenovering finansiering hemfinansieringstips

När det gäller hypotekslån tänker de flesta konsumenter på att köpa eller bygga en fastighet. Men om du har fått nog av din inredning eller trädgård kan du tänka på en omfattande renovering eller ombyggnad direkt. I båda fallen ackumuleras femsiffriga belopp snabbt. Detta gäller även om bara trädgården ska ordnas om. Beroende på omfattningen av de planerade åtgärderna spelar tanken på ett nytt bolån verkligen en roll i planeringen.

Byggfinansiering för renovering – öka, omplanera eller underordna?

husrenovering byggnadsfinansiering-kredit-kontrakt-stäng

Ska den Omdesign av fastigheten eller utomhusanläggningarna finansieras genom en inteckning, kvarstår frågan om det befintliga lånet kan fyllas på. Men om räntan är lägre vid renoveringstillfället är den här varianten meningslös ur ekonomisk synvinkel. I detta fall rekommenderas ett nytt förlagslån, förutsatt att tillägget för det efterställda lånet inte är så högt att räntan överstiger det ursprungliga villkoret. Skuldsanering skulle vara ett alternativ om den befintliga finansieringen är nära slutet av den fasta räntan och en omorganisation med i allmänhet gynnsammare förutsättningar planeras. Naturligtvis gäller detta ämne inte om det bara handlar om att investera i nya möbler eller ett nytt kök. I det här fallet spelar ingen klassisk byggfinansiering in. Vissa banker erbjuder dock så kallade bostadslån. Dessa rör sig i räntan mellan hypotekslån och avbetalningslån. Förutsättningen är att du redan äger fastigheter och att den används för bostadsändamål. Det finns ingen markavgift för dessa bostadslån.

Det blir dock mer kritiskt när hemmet ska pyntas å ena sidan, men banken kan inte bevilja lån av kreditskäl. Här behövs en alternativ lösning.

Finansiering från Schweiz för renovering

hus-renovering-trä-fasad-modern-ny-design

Lån från Schweiz, även kända som lån utan Schufa, är ett alternativ om en Schufa -post ska undvikas eller om ett nytt lån är i vägen. På sidan av jämförelseportalen från kredittestsieger.org till exempel finns motsvarande leverantörer. Ett lån utan Schufa betyder inte att långivaren inte ställer några krav på låntagaren.

hem-renovering-finans-lån-tips

Naturligtvis är förutsättningen för ett sådant lån främst myndighetsåldern. Detta kräver en bostadsort i Förbundsrepubliken Tyskland samt ett konto hos en tysk bank. Ett löneuppdrag fungerar främst som säkerhet. Egenföretagare, som alltid har haft större problem i Tyskland att få lån än anställda, får lån mycket lättare i Schweiz. Detta gäller även för bolån.

hus-renovering-finansiering-bostadslån tips

De schweiziska instituten insisterar inte nödvändigtvis på ett löneuppdrag, utan tar också hänsyn till andra värdepapper. Speciellt med introduktionen av Bostadskreditpolicy, som helt utelämnar fastighetens värde som säkerhet, skulle denna form av byggfinansiering utan privatkrediter kunna få betydelse. Antalet godkända lån i Tyskland har trots allt sjunkit med 20 procent sedan direktivet infördes i mars. Så det finns definitivt skäl till varför en eller annan fastighetsägare eller blivande ägare kommer att leta efter ett lämpligt lån över gränsen till Alprepubliken i framtiden. De gånger då lån utan Schufa hade en tvivelaktig stabil lukt har länge varit ett minne blott. De etablerar sig som ett vanligt finansieringsinstrument.

hus-renovering-interiör-loft-stil-fönster-gardin-radiatorer