Vårfärger – tips för mode och styling i rätt toner

vårfärger styling-smink-tips-kläder-accessoarer

Rätt färger när det gäller mode och styling är en fråga om typ. Medan kalla färger ser bättre ut för vissa, bör andra typer gå för varma färger. Följaktligen finns det också en viss typ för varje säsong, som bestäms av karaktäristiska färger och färgnyanser. Denna artikel handlar specifikt om våren, som främst kännetecknas av varma toner. Vi har några stylingtips och lämpliga Vårfärger sätt ihop för dig att tänka på när du sätter ihop din outfit och styling. Var trogen mot din typ!

Vårfärger – Hur vet jag min typ?

vår typ färger gwyneth-paltrow-fräknar-rött-hår-blond

Ett enkelt test kan avgöra om du är en fjäder typ. För att göra detta behöver du silver- och guldsmycken. Ställ dig framför en spegel och håll först guldsmyckena i ansiktet. Om detta, till skillnad från silversmycken, får din hud att lysa, kan du anta att du är en höst- eller vårtyp. Silversmycken säkerställer då att din hud ser ganska galen ut.

Vårfärger beroende på hud-, ögon- och hårfärg

vårtyp färger färgtyper-säsonger-vår-sommar-höst-vinter

För att kunna utesluta hösttypen, överväg din hud- och hårfärg. Vårtypen har en ljus hårfärg som lyser i solen. Dessa inkluderar mörkblond, kopparröd eller rödblond och även honungsblond. Om du är ljus hudton är detta ett tecken på att du är en vårkille. Huden ska också ha en varm ton. Om du har fräknar och en ljus ögonfärg som blå, grå eller ljusbrun kan du använda vårfärger för din styling.

Lämpliga färger för våren

vår typ-färger-färg-palett-varma-nyanser-grön-turkos

Använd känsliga, ljusa och framför allt varma vårfärger för din styling. Gult, aprikos eller blågrönt är lämpligt. Gult är en bra grundfärg för vårtypen, som bör vara minst 50% i stylingen. Det gäller både sminket och dina kläder. Dessutom finns det ungdomliga vårfärger som tomatröd, majsgrön, limegrön, blek turkos, orange och korall, som alla understryker ditt feminina och känsliga utseende. För en mer officiell affärsdräkt kan du använda färgen beige.

Kalla färger för vårtypen

vårfärger ljusare-hudtyp-hår-blond-medelbrun

Du bör undvika kalla färger på vårtypen. Azureblå och mörklila stör vårartypens harmoniska utseende, eftersom de får din hud att se för blek ut. Detsamma gäller svart. I allmänhet bör vårtypen undvika mörka färger. Undvik ljusa neonfärger och använd alternativ till rent vitt. Vintage vit, grädde eller champagne och en vacker naturlig vit passar för detta.

Vårtyp som kombinerar färger

vår-typ-färger-delikat-korall-lax-grön-outfit

Naturligtvis vill du inte alltid ha en monokrom outfit och styling. I det här fallet kan du med säkerhet kombinera några vårfärger. Det bästa sättet att uppnå en hög kontrast är med kombinationerna ljuslila och ljusgröna, aprikos och blå, ljusgröna och rosa, röda och lila eller gula och gråa.

Vårfärger för smink

vårfärger julianne-hough-blond-guld-skimrande-blå-ögon

När det gäller smink är det viktigt att färgerna tar fram din hud och inte undertrycker den. Det bör därför väljas noggrant och helst innehålla en gul nyans. Rougen ska också väljas noggrant. Aprikos är perfekt eftersom den komplimangerar din hudton. Andra lämpliga vårfärger för smink är ljusröda och rosa, som du bara kan använda som läppstiftfärger för vårtypen.

Ögonmakeup

vår typ färger tips-idéer-styling-damer

Gör dina ögon så neutrala som möjligt. Vårfärgerna oker och andra beige toner är lämpliga. Om du fortfarande vill framhäva ögonen med en mer slående färg, välj en grön nyans som ögonskugga. Undvik definitivt blått och andra mörka färger. Sammantaget bör alla sminkfärger komplettera varandra och starka kontraster bör undvikas.

Att välja rätt hårfärg

vår-typ-färger-idéer-hår-färg-olsen-tvillingar-röd-brun-blond

I vårtypen kännetecknas håret av ett lätt guldskimmer. Om du vill prova en ny hårfärg, är det lämpligt att behålla detta guldfärg. Så du kan välja blonda höjdpunkter eller guldröda. Vårfärger i olika nyanser av blont eller en hårfärg som inte är mörkare än mellanbrun passar hela håret.

Vårfärger för mode

vår-typ-färger-orange-outfit-extravaganta-stilar

Vi har redan nämnt ovan vilka färger som ska väljas för vårens typ av kläder. Subtila färger är därför att föredra. Men om du vill styla dig mer extravagant för ett visst tillfälle kan du göra detta med en stark tomatröd eller en ljus orange. För kjol och byxor kan du också våga prova en färg som inte tillhör vårtypen. En kompensation måste dock skapas med den övre delen. Vårfärger är definitivt efterfrågade där igen.

Smyckena för vårtypen

vår-typ-färger-smycken-guld-jade-turkos-bärnsten

Eftersom du redan har bestämt din typ utifrån smyckestestet är det onödigt att säga att guldsmycken är den bästa varianten för dig. Stenar och andra accenter i smycken kan bestå av vårens färger elfenben, turkos, jade, korall eller bärnsten. Smycken av silver eller platina får dig att se blek ut och kan inte framhäva din typ.

Tips för personer som bär glasögon

vår-typ-färger-glasögon-varma-toner-brunt-glas

Inte bara människor som bär glasögon bör ägna särskild uppmärksamhet åt valet av glasögon. Solglasögon, som är oumbärliga på sommaren, bör också väljas med omsorg. Linserna och glasögonramen bör inte väljas så att de är mörka. Typiska vårfärger och ett mattguld är lämpliga. Ramlösa glasögon eller glasögon i silver är olämpliga.

Rätt nagellack

vår-typ-färger-ljus-ser-rouge-aprikos-ansikte-smink-nagellack-nageldesign

Det finns inte mycket mer att säga om vårens färger för nagellacket. Välj en av de nämnda färgerna som är lämpliga för denna typ eller skapa en intressant nageldesign från de nämnda kombinationsvarianterna. Du får en glamorös nageldesign med guld, en extravagant med röd eller en ljus orange och för vardagen väljer du helt enkelt en av de mer subtila eller naturliga färgerna.

Färgpalett för vårtypen

vår-typ-färger-idéer-färg-palett-neutral-toner-turkos-gulaktig

Ovan är en annan färgpalett som har satt ihop några lämpliga vårfärger. Detta kommer att ge dig en bra riktlinje för matchande smink, kläder och tillbehörsfärger, hårfärg och nagellack vid en överblick. Understruken din varma färgtyp med rätt färger och nyanser och få ditt utseende att lysa!