Slöjdidéer för påsk för unga och gamla – söta kaniner och andra motiv

Slöjdidéer för påskägg-design-kaniner-blommor-konstgjorda

Påskhantverk är roliga och de kommer att avnjutas under hela påsken. Av denna anledning skulle vi idag vilja presentera dig för några fantastiska hantverksidéer till påsk som du kan göra ensam eller tillsammans med dina barn. Det finns bra inspiration för påskharen, liksom för andra figurer och dekorationsidéer som passar bra med den populära festivalen. Så om du verkligen vill komma in i påskhumöret, missa inte följande exempel!

Slöjdidéer för påsk – tinkerhare

pyssla-idéer-påsk-trädgård-dekoration-idé-trä-påsk-kanin-rosa-vit-blomma-dekoration

Påskhantverk kan göras med många olika material. Trä är också mycket populärt för detta. Emellertid är påskpynt i trä ofta svårare att göra och innebär användning av verktyg som en såg. Om du fortfarande vill ge dig ut i en dekoration kan du också imitera dessa kaniner. Förutom trä, använd lack och tråd.

Slöjdidéer för påskfest hatt-kanin-tratt-morrhår-papper

Vad sägs om du gör roliga festmössor till påsk som alla måste ha på sig under middagen på påskdagen? Särskilt dina barn kommer att tycka att detta är väldigt roligt. För att göra detta gör du helt enkelt en tratt av papper, som du sedan lägger till öron, ögon, näsa och morrhår. Använd bara papper för detta också. Måla munnen med en tuschpenna, varefter du lägger till ett gummiband så att hatten inte glider av huvudet.

Slöjdidéer för påskstrumpa-påskhare-rosa-grå-band

Om du letar efter påskhantverk med barn kan du också välja denna idé för att designa en påskkanin. Allt du behöver är en strumpa, vackra band, googly ögon, en bobble för svansen och filt som du kan göra din egen näsa, tänder och mage. Strumpan är fylld med syntetisk vaddering och sedan bunden som visas för att forma kroppen.

Hantverk idéer-påsk-duk-trä-dressing-kanin-naglar-garn-rpsa-väggmålning

Du kan också göra denna påskdekoration av trä. Du kan måla en bräda i valfri färg eller täcka den med tyg eller papper. Använd sedan en stencil för att skapa en kanin med naglar. Du ansluter dem sedan med tråd. Om du vill göra denna dekoration till påsk kan du alternativt använda en duk och pins.

Hantverksidéer för påskbalkar-trä-påskkaniner-gör-det-själv-svampgummi

Dessa söta kaniner, som gjordes av balkar i olika storlekar, är också bra hantverksidéer för påsk i trä. Träbjälkarna målades helt enkelt grovt i vit färg. Ansiktet är tillverkat av skumgummi för näsan och tänderna, svartvitt färg för ögonen och tråd för morrhåren. Du kan också dekorera kaninerna med rosetter.

Slöjdidéer för påskkrans-kaniner-färgat-papper-klipp-lim

Du kan också dekorera ditt hus snyggt genom att göra påskkransar. Använd en stencil för detta också, så att alla motiv är desamma. Kanske hittar du också en lämplig stans i hantverksbutiken för att göra det ännu enklare för dig. Använd papper i olika färger och med färgglada mönster. Gör hål i öronen (med en hålslagning), trådsträng genom och du kan hänga upp kransen.

pyssel-idéer-påsk-hjälp-natur-kottar-natur-material-filt-ögon

Folk gillar också att göra hantverk med naturmaterial. Du kan göra en påskborddekoration, till exempel med en påskkanin från en tallkotte. Återigen, använd filt för öronen, som du sedan helt enkelt limer in i kottarna. Du kan få ögon särskilt snabbt och enkelt genom att få fåniga ögon. Näsan består i sin tur av en träpärla.

Hantverk-idéer-påsk-naturmaterial-påskhare-blad-öron-bobble-näsa

Du kan också göra påskdekorationerna med hjälp av naturen på detta sätt. Denna kanin fick helt enkelt ben från eklarnas kottar, medan öronen är gjorda av löv. En bobble användes här för näsan. Dekorera varje tallrik med en kanin och använd dekorationen som en söt present som alla i familjen kommer att bli glada över!

Hantverk-idéer-påsk-trä-vuxna-målning-siluett-kanin-öron

Du kan göra många saker med trä till påsk. En sådan silhuett av en kanin, som designades på en fyrkantig träbit. För att göra detta, skissa ut kaninen med en penna. En stencil kan komma till nytta igen. Maskera området som inte ska målas med papperstejp och måla brädan i valfri färg. Ta försiktigt bort tejpen innan färgen har torkat.

Hantverk idéer-påsk-krans-kanin-öron-filt-fusk-päls-fjädrar

Denna krans är också väldigt lätt att göra. Du kan använda en färdig ring av tråd, frigolit eller trä, eller så kan du göra en av kartong. Klipp ut öronen från rosa filt och lägg till plysch på dem. Du kan också använda den för att dekorera ringen. Limma öronen och den söta kaninen är klar och kan kläs upp.

DIY-idéer-påsk-hus-dörr-dekorera-påsk-kanin-enkelt-gult-band

En sådan kanin är ett trevligt alternativ till den klassiska dörrkransen och den kan också göras snabbt. Förbered ett pappersark, kartong, washi -tejp, svart markör, band och gul sprayfärg. Du kan börja pyssla direkt. Det första du behöver är en stencil som du kommer att göra av pappersarket.

Hantverk-idéer-påsk-mall-skär-papper-kartong-instruktioner-barn-vuxna

Du kan också rita kaninen direkt på kartongen och sedan klippa ut den. Bestäm själv vad som är lättare för dig. Det enklaste sättet att få hareens kropp och huvud är att använda en kompass. Rita först en stor cirkel och sedan en mindre som skär den stora. Rita öronen på fri hand.

Hantverk-idéer-påsk-dörr-dekorera-välkommen-kartong-kant-klä-upp-papper-mönster

Spraya sedan den utskurna kaninen med sprayfärgen. Låt dem sedan torka ordentligt innan du fortsätter. Nu är det washi -tejpens tur. Detta kommer att dölja den fula kanten av kartongen. Limma remsan längs kanten så att den sticker ut. Nu skärs det med jämna mellanrum och fälls sedan gradvis ner. På så sätt undviker du veck som uppstår vid limning av rundade områden.

pyssla-idéer-påsk-blomma-kruka-pyssla-rosa-kanin-papper-wiggle ögon

Kaniner gjorda av blomkrukor är också bra hantverksidéer för påsk för barnen. Använd en förfärgad eller måla den själv i valfri färg. Öronen kan nu tillverkas av papper, filt eller skumgummi, varefter du kan limma dem till plyschtråd och sedan limma det på blomkrukan. Allt som saknas är en bobble för svansen, liksom ansiktet av filtpennor och googly ögon.

pyssla-idéer-påsk-barn-bubblor-ull-kaniner-pyssel

Barn kan också göra pom poms själva. Och efter det kan du använda dem för påskhantverk med barn. Vad sägs om sådana söta påskkaniner? De består var och en av en stor bubbla för kroppen och en mindre för huvudet. Du kan designa ansikte och öron från färdiga minipomponer, såväl som från filt och googlyögon.

Hantverk-idéer-påsk-påsk-masker-förklädnad-idéer-filt-sömnad

Du kan också kombinera festhatten som visas ovan med sådana masker. De är underbara hantverksidéer för påsk gjorda av filt och kommer särskilt att glädja barnen. Du kan antingen sy maskerna eller bara designa dem med lim. Detta är fördelen med att arbeta med filt istället för andra tyger.

Crafting-idéer-påsk-filt-instruktioner-masker-kanin-gummi

Här kan du se de enskilda delarna som du behöver för en kaninmask. De skärs enkelt av filten. Du kan använda ull- eller rörstädare till morrhåren, eller så kan du hitta på något själv. Vilken färg som helst kan också väljas. Även nybörjare kan enkelt få denna idé.

Hantverk-idéer-påsk-toalett-papper-kanin-barn-pyssla

Papper hantverk idéer för påsk är lika populära. En påskkanin kan göras lika snabbt och enkelt med brödpapper och en toalettrulle. Rollen täcks helt enkelt med papperet. Du kan göra öronen från ett vanligt pappersark. Du kan få remsor till morrhåren från pappersförstöraren och näsan från rosa papper.

DIY-idéer för påskrör-renare-rosa-påsk-kanin-trådböjning

Dessa kaniner är också mycket personliga. Så om du letar efter hantverksidéer för kaniner på påsk och du fortfarande har plyschtråd tillgänglig kan du snabbt göra såna här kaniner tillsammans med barnen. Linda en bit runt en träpinne, penna eller vad du än har till hands. Från en andra bit, bilda bokstaven M. Lägg sedan de två ändarna genom spiralen och bilda fötter. Allt som saknas är pomponger för näsa och svans och googly ögon.

Hantverk idéer för påsk plysch tråd-lila-kanin-diy-lätt-barn

Denna kanin är gjord på ett liknande sätt. Men du behöver tre stycken här – en för kroppen, en för benen och en annan för öronen. Hantverksidéerna för påsk med instruktioner är fantastiskt lämpliga för spontana eftermiddagar eftersom de är snabba och enkla att göra. Dessa kaniner är också perfekta som en present till gästerna.

Andra pysselidéer till påsk

Påskhantverk idéer apelsinrörsrengöring-morot-morot-morot

Och varför gör du inte en lämplig morot till kaninen? Även för detta behöver du bara rörstädare i orange och grönt. När du formar spiralen, se till att skapa en trattform så att moroten blir smalare mot botten. Skapa sedan grönt av moroten och stick den i spiralen.

Slöjdidéer för påskbo-kvistar-knoppar-ägg-dekoration

Om du vill pyssla med naturmaterial kan du också göra en påskkorg av grenar. Det bästa sättet att hålla ihop dessa och i form är att knyta ihop dem här och där med tunn sträng. Boet är smalt i botten och vidgas mot toppen. Efter det kan du fylla det med alla påskägg du vill ha. Även konstgräs behöver inte nödvändigtvis gå in här.

pysslar idéer för påsk koppartråd-bo-pyssel-ägg koppar

Boet blir särskilt modernt om man helt enkelt använder koppartråd istället för kvistar. Du får en vacker, minimalistisk dekoration som du kan kombinera underbart med andra dekorationer. Och idén fungerar mycket bra, särskilt med betong. Kanske hittar du ett ägg av betong eller om du vill göra ett ägg själv och sedan placera det i det färdiga boet.

Hantverksidéer för påskinstruktioner-koppartråd-tång-böjning-modern-minimalistisk-dekoration

Allt du behöver är koppartråd. Vik först en portion runt ett ägg för att få rätt storlek. Nu kan du göra omkretsen bredare mot botten för att imitera ett bo. Det fantastiska är att du inte behöver få exakt raka linjer när du böjer. Designa vågor hur du vill. Ju mer förvirrad, desto bättre! Om du är nöjd med boet, klipp bara av den återstående tråden med en tång.

pyssla-idéer-påsk-ull-bobbler-pyssla-får-lätt

Vad tycker du om söta små får som påskidéer? Du kan få dessa mycket snabbt från pomponger och ännu snabbare om du använder färdiga pomponger. Du kan göra får i alla storlekar. Och i grupper ser de särskilt fina ut som dekoration. Du kan enkelt göra fårens ben och huvud av svart hantverkslera.

Hantverk-idéer-påsk-får-instruktioner-tråd-ben-leksaker-dekoration

När du har fått din bobble, sätt dig på benen, huvudet och, om du vill, ett par öron. När du har skulpterat dem ur leran, stick tråd i dem. På så sätt kan du bättre fästa de enskilda delarna på fårkroppen. Tråden sätts helt enkelt i bubblan. Är inte fåren verkligen underbara pysselidéer till påsk?

Hantverk idéer-påsk-påsk hantverk-krans-påsk-ägg-regn-golv-färgglada-färger

I många former och färger är kransar perfekta hantverksidéer för påsk. Du har redan sett en variant gjord på påskkaniner. Men du kan också använda andra motiv som är typiska för påsk. Vad sägs om påskägg, till exempel? De kan vara monokroma, mönstrade eller, som visas här, i sammanslagna färger för att skapa ett regnbågsmönster.

pyssla-idéer-påsk-mönster-väggfärg-ombre-pyssla

Du kan enkelt göra påskäggen från provkort för väggfärger. Detta sparar tid eftersom du inte behöver måla ombreen själv. Naturligtvis kan du också använda vanligt papper. Du bestämmer själv. Använd en mall eller till och med en stans för ägg av samma storlek och form. Stick sedan hål i dem och trä ett band genom dem.

Hantverk-idéer-påsk-frigolit-ägg-blomning-design-pins

Vi tycker också att denna idé för påskägg är mycket trevlig. De är gjorda av frigolitägg. Då behöver du några små blommor i valfri färg och stift. Det är ett trevligt alternativ till de välkända paljettäggen. Börja var som helst och fäst en blomma på plats. Nästa ska täcka den föregående lite så att frigolit inte kan ses på slutet.

DIY-idéer för påskramar-mini-ägg-färgglada-bilddesign

Du kan också enkelt designa en vacker väggmålning. Skaffa en bildram och mini påskägg. Allt du behöver göra nu är att limma äggen inuti ramen. Använd varmt lim eller något annat lim som fastnar på glaset. Naturligtvis kan du också ta bort glaset och arbeta direkt med bakgrunden eller designa en bakgrund från färgat papper själv.

pyssla idéer för påsk trä-bräda-runda-merry-mantelpiece-dekoration

Här kan du se en annan intressant idé gjord av trä. Du kan såga cirkeln till storlek själv, få den till storleken i järnaffären, eller så kan du helt enkelt använda en rund skärbräda för detta ändamål. Måla ytan i valfri färg. Gammal rosa användes här. När färgen har torkat kan du lägga till vilken bokstav du vill.

Hantverk-idéer-påsk-morot-apelsin-idé-ge-bort-väska

Om du vill göra en intressant påskpresent, vad tycker du om den här idén? Du behöver en trattformad påse som den som används för lite godis. Fyll nu spetsen med lite apelsinpapperspapper och sedan med apelsiner. Innan du knyter påsen, lägg till lite grönt crepepapper för att imitera morotens löv.

pyssla-idéer-påsk-småbarn-leksaker-bok-bilder-kändes-tyst-bok-finmotorik

Till påsk kan du också göra en påskung och använda den för en lugn bok. Du gör ungen av filt, för då kan barnet inte skada sig medan han leker. Ett påskägg eller något annat påskmotiv passar lika bra. Kom med kreativa hantverksidéer till påsk och designa en lekbok om detta ämne.

pyssla idéer för påsktulpaner-konstgjorda-blommor-kulspetspenna-present-idé

Påskslöjd betyder också hantverk på våren. Därför passar vårblommor också till påsk. Denna original Kulli är också en underbar presentidé och tar inte ens mycket tid och ansträngning. Du behöver en kulspetspenna, en konstgjord tulpan, vit tråd och tjockt snöre, samt sax, lim och trådklippare.

Skapa idéer för påsk påskgåva-pyssla-hett lim-vår-idé

Plasttulpanens ihåliga stjälk har tråd som du inte ska ta bort. Blad på tulpanen kan tas bort eller lämnas kvar. Du bestämmer själv. Allt du behöver från kulli är sugröret med bläcket. Applicera limet på detta, varefter du snabbt sticker det i tulpanens ihåliga stjälk. Du lindar nedre delen först med snöre och sedan med garn, tillsätter lite lim med jämna mellanrum.

pyssel-idéer-påsk-påsk-bo-idé-staket-vitt-påskgräs

Om du vill göra en påskkorg behöver den inte nödvändigtvis vara i den klassiska boformen; du kan hitta sådana staket eller bygga ditt eget av ispinnar. Då behöver du fortfarande en kudde av vilket material som helst. Limma staketet på detta. När limmet har torkat kan du dekorera staketet med band och annat. Fyll med påskgräs och påskägg.

pyssla-idéer-påsk-kartong-påsk-ägg-pyssla-färgglada-ull-vägg-dekoration

Påskägg är bra gör-det-själv-slöjdidéer till påsk. Allt du behöver för denna idé är ett kartongägg av alla storlekar och ull i olika färger. Du är också välkommen att designa ägget i en färg. Lägg först till ett hål och knyt ull för upphängning. Lägg nu ut ullbitar och limma den första biten på kartongen. Ta sedan en annan färg. Fortsätt med detta tills hela kartongen är täckt.

pyssla-idéer-påsk-påsk-ägg-pyssla-bubblor-lim-plast-ägg

Du kan också skapa original påskägg med små pomponger. Använd ett stort plastägg eller ett av frigolit. Också här, fäst först öglan för att lägga på igen. Vid samma tidpunkt börjar du sedan limma de första pomponerna på plats. Arbeta dig gradvis ner tills hela ägget är täckt. Du kan också skapa ränder eller ett brokigt mönster på detta sätt.

Hantverk idéer-påsk-krans-kartong ring-ägg-lim-garn-wrap-dörr krans

Återigen, denna krans görs enklare än du kanske tror. För hantverksidéer för påsk som den här, använd en kartongring som du också kan göra själv. Detta ska vara lite smalare än äggen. Limma nu äggen nära varandra. Du kan också ordna äggen på kartongen först för att få rätt storlek så att numret kommer upp och ingen otäck plats kvarstår i slutet. När limmet har torkat, börja linda garn runt kransen, alltid där äggen rör.