Hållbart, praktiskt och modernt: energieffektivt containerhus i Grekland

energieffektivt behållarfasad träbeklädnadsfönster

Majoriteten av människor drömmer om att ha ett eget hus med trädgård. Men att bygga ett helt hus eller köpa ett prefabricerat hus är helt enkelt inte möjligt av många av ekonomiska skäl. En möjlig lösning är de så kallade containerhusen, som har haft ökande popularitet de senaste åren. Modulbyggnad är därför inte längre ett nytt ämne. I ett containerhus kan du bo lika snyggt som i ett konventionellt hus och till ett betydligt lägre pris. Fördelarna slutar inte där. Eftersom dessa hus inte bara är billigare, utan också mer hållbara. Vi presenterar ett exempel i dagens artikel. Det är ett energieffektivt containerhus som byggdes av Cocoon Modules i Grekland. Läs mer om det speciella hemmet.

energieffektiv containerhusdesign modern praktisk

Projektet genomförs i samarbete med den grekiska madrasstillverkaren Coco-mat. Det är en miljövänlig prototyp för ett modernt hus med modulär design och modern inredning. Containerhuset är byggt i Kifisia, Grekland och är öppet för allmänheten.

energieffektivt containerhus modern inredning ekologisk

Enligt arkitekterna kan ett sådant energieffektivt containerhus inte bara byggas snabbare än konventionell konstruktion, utan också cirka 50% billigare. Det kommer också att vara utrustat med lågteknologiska smarta system för dagliga behov, samt möblerade med hållbara möbler. Inredningen är också inriktad på maximal komfort, interiören är ljus och vänlig och erbjuder utsikt över trädgården.

ekologiska möbler ljus trä energieffektivt containerhus

Ett energieffektivt containerhus som det här kan också byggas mycket snabbare än ett konventionellt tegelhus av samma storlek. Vanligtvis räcker det bara med några veckor. Konstruktionen kan sedan enkelt transporteras till fastigheten och kan användas omedelbart.

vardagsrum design behållare hus modernt ljust

Cocoon Modules containerhus är inrett med hållbara, ekologiska möbler från Coco-mat. Inredningen är minimalistisk, men du har allt du behöver: ett litet pentry med matplats, litet vardagsrum med bekväm soffa och stor vägghylla, mysig sovplats och ett litet badrum. De stora fönstren släpper in mycket ljus in i rummet, så interiören är mycket ljus och inbjudande. När vädret är fint kan fönstren öppnas utåt för att ta bort gränserna mellan insidan och utsidan.

sovrum behållare hus fönster öppning trädgård

Det lilla sovrummet har också stora fönster som vetter ut mot trädgården. För att skydda invånarnas integritet kan fönstren och därmed rummet döljas bakom ogenomskinliga dörrar. På taket på containerhuset finns en liten takträdgård med grus, dit en liten ståltrappa leder.

energieffektiva behållare sovplats dörrar

containerhus energieffektiv billig modern prototyp

takbehållare hus gröna växter grus

energieffektivt containerhus vardagsrum visualisering

containerhus inredning kök matsal visualisering

visualisering av energieffektivt sovhus för behållarhus

Mer om Cocoon Modules här