Hus med träfasad – beklädnad av naturligt trä och modern design

hus med trä fasad träbeklädnad stål glas främre ingång staket virke

Med sin rena extruderade geometri täckt med naturligt massivt virke, stöder detta fasadhus i trä sig som bostad och kontor. Designen inspirerades av arbetshusen som rikligt täckte området Richmond, Australien. Det finns 3 sovrum och 3 badrum i huset, medan dess utskärningar, som främre och bakre entrén och takterrassen, markerar lägenhetens ingångar.

Modernt hus med en träfasad

hus med trä fasad träbeklädnad stål glas främre ingång trä lameller staket

Interiörens tydliga och minimalistiska estetik i dämpade vita och grå toner står i kontrast till de starka svarta ståltrapporna. Detta leder till första våningen och takterrassen och har också ett robust fallskydd. Instruktionerna var att bygga ett enda timmerhus i ett begränsat innerstadshus, högst 150 kvadratfot.

hus med trä fasad träbeklädnad trappor interiör vardagsrum rerto design geometriska former matta soffa kök

Bostaden föreställer sig rymlig, med minst 3 sovrum och en stor gård. Det senare kan också ge en parkeringsplats potential. För att uppfylla de rumsliga kraven var det enda sättet gratis. Familjehuset har sovrum och privata rum på övervåningen och offentliga vardagsrum och rum på bottenvåningen.

hus med träfasad träbeklädnad stål glas takterrass utsikt skyline

Huset ligger på norra sidan av en gata som domineras av arbetarbostäder från början av 1900 -talet. Det kännetecknas av motsatsen till lageromvandlingar. Förslaget gick som en linjegång mellan det gamla och det nya. Områdets typologi fungerar som en anspelning och inspiration för T2 -bostaden. Arbetarhuset förvandlas genom användning av material till ett modernt hus med en träfasad som får ett idylliskt utseende.

hus med träfasad träbeklädnadstrappor inre övervåning

Fasaden är en pjäs om egenskaperna hos stugan som präglade området och huset som upptog platsen. Den infällda verandan kontrasterar dessutom med den typiska korrugerade takverandaen, medan det normalt recessiva enda fönstret har förlängts och förts fram genom den kantade stålpanelen.

Praktiskt hus med en träfasad för mer funktionalitet

hus med träfasad träbeklädnad stålglas bakgård ingång mörk timmer soffa trädgårdsmöbler matta bord

Även om den absoluta användningen av virke på de exponerade fasaderna mildrar dess solida och privata närvaro på gatan, ersätts den extruderade formella gesten med en helglasad norrfasad. Detta erbjuder också ljusa översvämningar och skapar en kontrast till sin föregångare.

hus med trä fasad träbeklädnad trappor interiör vardagsrum rerto design

De minimalistiska formerna och de rena linjerna på utsidan fortsätter en ren palett av ytor i interiören. Trappan av stål och trä understryker vardagsrummens mjuka vita och gråa toner. Detta leder de boende från golvet till det dolda taket, medan de svarta trälamellerna fungerar som parapets. Dessa sträcker sig uppåt från bottenvåningen och stärker förbindelsen mellan bostadens offentliga och privata områden.

badrum grått kakel handfat skiljevägg glas badkar

Bakom fasaden finns transparens genom husets vardagsrum så snart du kliver in genom ytterdörren. Området genom trappan till innergården förbinder också din utsikt på övervåningen direkt med det manövrerade takfönstret, som kan fungera som din dörr till takdäcket.

*Arkitekters webbplats

hus med träfasad träbeklädnad trappor interiör vardagsrum fallskydd parapet trä stål målning bild laminatgolv

hus med träfasad träbeklädnad stålglas planlösning