Fitness mot depression – hur övningar förbättrar vårt humör

kondition mot depressionsträning med vikter-sportövningar förbättrar-humöret

Sport sägs vara en värdefull hjälpare för depression genom att förbättra vårt humör och låta oss gå mer avslappnat genom livet. De vanliga besöken på gymmet kan mot depression hjälpa och till och med skydda oss från det, hävdar forskare. En 30 minuters träning varje dag och vi kommer att uppleva en betydande förbättring av vårt känslomässiga tillstånd. Detta är vad American Association for Mental Health rekommenderar.

Fitnesspass – ett framgångsrikt botemedel mot depression

Att träna med vikter är effektivt mot depression

Frekvent fysisk aktivitet förbättrar självkänslan och minskar stress, enligt forskarna. Träningen kan också förhindra stress och ett deprimerat känslomässigt tillstånd, men också som ett botemedel mot depression och tjäna känslomässiga oroligheter. Människor som tränar regelbundet är cirka 30% mindre benägna att utveckla depression och demens än sina kamrater som inte tränar.

Mot depression – gör sport

konditionsträning för stämningsövningar regelbunden stretching

Forskarna rekommenderar ett träningsprogram som fungerar som en “regulator” av vårt humör. Men de säger också att vi inte ska överdriva det – för då kan vi också orsaka negativa effekter. Du kan bli bitchier och stänga av dig själv. Det är mycket viktigt att välja rätt övningar som passar oss och våra fysiska förmågor.

Uthållighetsträning i gymmet minskar stress

Fitness träning för kvinnor fitness träning övningar

Det bästa sättet för nybörjare att uppnå det bästa träningsprogrammet i gymmet med en professionell tränare. De kan bättre bedöma dina förmågor och nuvarande kapacitet och sätta ihop ett individuellt och perfekt program för dig. Det är viktigt att inte förlora det roliga med sporten i allt detta. Det är bättre att ta det lugnt och undvika att överanstränga din kropp.

Den goda fysiska formen ger ett leende på läpparna

Fitnessövningar mot depression med bar

Och så fort du och framför allt din kropp har vant sig vid alla nya övningar kommer du snabbt att se det roliga i övningen. Vem skulle inte vara stolt över varje kilo som gått ner eller alla nya muskler som kommer ut? Och om du är stolt över din kropp och din uthållighet är du i allmänhet mer nöjd med dig själv – den bästa grunden för ett liv utan depression!