Okitu House – ett kusthus i Nya Zeeland

Av Peter Bossley

intressant modern exteriördesign

Den där Okitu hus byggdes på en ö och erbjuder en underbar utsikt över kusten. Och det är det moderna glashuset du alltid har drömt om. Okitu house är en fantastisk byggnad. Den kombinerar en enkel envåningsstruktur med lyxiga inomhus- och utomhusutrymmen som öppnar upp för det fantastiska landskapet runt. Arkitekten Peter Bossley har fått två utmärkelser för detta mästerverk: NZIA Local Prize for Architecture 2005 och NZIA New Zealand Prize for Architecture 2006.

Okitu House – modern designidé från Nya Zeeland

intressant struktur och form av en innovativ byggnad

Den där Kusthem, som ligger i Tatapouri-Point, Nya Zeeland med utsikt över havet. Till det Okitu hus du kan titta på kullarnas vackra kurvor och njuta av ett spännande landskap. Låg vegetation växer på denna plats, som främst färgar landskapet i grönt och gult. Själva huset har små trädgårdar på bakgården och palmer nära poolområdet på baksidan.

Kusthem i Nya Zeeland

spännande modern form exteriör design pool

Okitu hus har bara en marknivå som sprider sig horisontellt till kusten. Designen motsvarar kundens önskemål Kusthem att ha för två eller flera personer. Den långa T-formade ritningen är det bästa arkitektoniska beslutet här. Den har två delar, en kan ta emot gäster, den andra är avsedd för husägaren.

modern inredning – ett kusthem i Nya Zeeland

elegant inredning - soffa och öppen spis

Vardagsrummet är generöst och innehåller kök, matsal och vardagsrum. Det öppnar till det stora poolområdet på baksidan. Det stora sovrummet är anslutet direkt till vardagsrummet med ytterligare ett mindre sovrum. Resten av rummen är anordnade längs den längsta delen av byggnaden som nås via en hall. Denna del kan förbli stängd när det inte finns några besökare på Kusthem ger.

Den fantastiska utsikten som avslöjas genom hela glasfasaden skapar en perfekt bakgrund för den minimalistiska inredningen. Rummen skisseras av de mörka kolumnerna. Väggar och tak är målade vita. Golven och möbelytorna var gjorda av elegant, polerat virke.

Av K.H. Christova

snygg inredning i köket