Spiral minimalistisk husdesign i en spansk fiskeort

innovativ husdesign - böljande minimalistiskt hus

Av ‘Momo Estudio’ – Arkitekter i Murcia, Spanien

Detta attraktiva, kreativa, moderna Husdesign innehåller ett smakfullt och fantasifullt system med böjda element för att ansluta separata vardagsrum och flera våningar. Huset ligger i det gamla kvarteret ‘Fisheries Town’ i El Campello i Spanien. Den omgivande arkitekturen kännetecknas av sin specifika och traditionella stil och husen är mestadels 1-2 våningar höga. Att designa ett hus på ett relativt litet område mellan två byggnader utgjorde en utmaning för arkitekterna. Det enda sättet att göra huset rymligt var genom en hög byggnad.

Spiral minimalistisk husdesign

spiralhusdesign - glastak

Hela Inredningsdesign är designad i vitt så att färgen och ljuset skapar en illusion av ett större rum. Genomskinliga väggar ger ett ljust hus. Solljus kommer också genom flera fönster på det höga taket. Den där Husdesign är typiskt minimalistisk – de smakfulla möblerna kombinerar funktionalitet och form. Vita husets design är inte överbelastad – inget överflödigt kan hittas i vardagsrummet. Fokus ligger på den vackra arkitekturen.

Spiral minimalistiskt hus i Spanien

intressant minimalistisk takfönster

Husets huvudsakliga egenskap är ett system med sammanhängande bågar som förenar spiraltrapporna, kurviga väggar och slingrande korridorer. De kurviga formerna hos de olika arkitektoniska elementen påminner om reliefen från detta typiska kustområde.

Även om fasaden på denna husdesign i princip är minimalistisk, läggs vissa element (som balkonger) till för att skapa en visuell anslutning till de andra byggnaderna längs gatan. På grund av systemet med flera balkonger, som blir mindre och mindre från botten till toppen, ser husets rektangulära form inte längre så dominerande eller olämplig ut.

Inredning – slingrande hus

intressant minimalistisk inredning - balkong

Det här huset kan vara relativt litet, men det vit inredning ser otroligt vacker ut. Kanske identifierar huset bäst den slingrande trappan som spiraler in i taket. Du kan se himlen genom ett runt glasfönster på taket. Det dramatiska samspelet mellan ljus och skugga skapar en unik atmosfär i detta hisnande hus.

 Från Jaz

Spiral minimalistisk husdesign - tak

Solterrass avslappnad solstol i trä

Soffa, kök, matmöbler i vitt

vitt högglansigt köksrunda matbord

sovrum två enkelsängar och vita väggar

Kök i korridoren steg trägolv

Kök, matmöbler i vitt

Glasväggar i trappa vit ledstång