Strandhus med böjt tak

Strandhus med krökt tak - fasad

Arkitekt Joaquin Torres från spanska arkitektfirman A-Cero Studio ansvarar för denna vackra strandhus på den karibiska ön La Romana i Dominikanska republiken. Denna Pearl-of-the-Caribbean House Design är en 7000 kvadratmeter, envåningsbungalow vid stranden med uteservering med vidsträckt utsikt över stranden. Sov- och vardagsrummen är visuellt separerade och organiserade i två delar, med en anslutning till en täckt veranda gömd bakom deras krökta volymer. Ett par sandfärgade strukturer fälls upp i vertikalt läge.

Unik arkitektur – ett modernt strandhus

Strandhus med ett böjt tak -front

Bostadsprojektet för detta strandhus är utformad efter kundens behov. Den yttre designen med element gjorda av lokal sten Coralline i rena toner (vit – beige) erbjuder visuell kontinuitet inuti. Det är material som är väl anpassat till det varma klimatet under hela året, så att huset får gott om solljus och en marin referens skapas. Hela höljet är mycket väl ventilerat så att alla fördelar med det karibiska klimatet kan utnyttjas och mjuka vindar hela tiden strandhus kan kännas. Byggnaden är faktiskt öppen på utsidan i praktiskt taget alla dess fronter, med stora fönster från golv till tak. Det finns en stor trädörr mitt på fasaden.

Innovativ husdesign erbjuder komfort

modernt strandhus med böjt tak - sida

Strandhus med böjt tak - trädgård

Väggarna ser arkitektoniskt intressanta ut – till exempel är den främre ingången gömd bakom en rad plastväggar som ger mer avskildhet i det fridfulla fritidshuset. Till strandhus inkluderar en privat strand och pir, men dess huvudsakliga funktion är en pool som ser ut som en liten strand med sin entré. I den lokala trädgårdsodlingen blandas områden med gräs, grus och stenar ihop.

snyggt strandhus med böjt tak - vardagsrum

innovavites strandhus med krökt tak - dörr