Gula balkongblommor: så här blir sommarbalkongen en oas av gott humör!

Hobby trädgårdsmästare som inte har en ordentlig trädgård förvandlar ofta sin balkong till en utomhusoas. Balkongträdgårdar är särskilt populära i staden eftersom de ger oss kontakt med naturen. Om du vill designa din balkong som ett blomsterparadis har du ett stort urval av balkongblommor som visar sin fulla prakt, särskilt på sommaren och även på hösten. Om du för närvarande letar efter idéer för gula balkongblommor hittar du säkert det du letar efter hos oss. I det här inlägget har vi samlat de mest populära gula blommorna för balkonger som omedelbart förskönar din lilla bit av naturen.

Balkongväxter med gula blommor Elfenspiegel Nemesia

Färgen gul är solens färg och skrämmer bort en dyster stämning. Det har en särskilt uppmuntrande effekt, främjar koncentration och stimulerar sinnet. Därför är gula balkongblommor ett underbart komplement till balkongen. Jämfört med en enfärgad plantering med till exempel vita balkongväxter används gula blommor ofta som accenter och används bara sällan på egen hand. Flerfärgade kombinationer av blommor i samma blomlåda ser också väldigt vackra ut. Och i det här fallet kan några gula blommor helt enkelt inte saknas.

De flesta av de gula balkongblommorna är typiska sommarblomstrare som blommar i många andra färger förutom gult. Men det finns också gula balkongblommor som bara blommar i den här färgen, till exempel den tvåtandade tanden och husarknappen. Oavsett om du står, hänger, för den brinnande solen eller för halvskugga, hittar du de vackraste gula blommorna för balkongen här.

Gula balkongblommor för soliga platser

Magiska klockor (Calibrachoa)

Gula balkongblommor som hänger magiska klockor i hängande korgar

Den magiska klockan är en av de vackraste blommande balkongblommorna. Denna typ av mini petunia, även känd som Million Bells på engelska, finns i många spektakulära färger som ser bra ut i nästan alla balkongträdgårdar. De frodiga blommorna lockar fjärilar och kommer med rätt vård att växa kraftigt under hela sommaren.

Utseende: Magiska klockor har en spridande, örtartad tillväxt. Bladen är mörkgröna och elliptiska. Inuti bildar växten en stängd matta med blommor, men när de hänger kan skotten bli upp till 50 centimeter långa. Blommorna är små, intensivt färgade och växer i överflöd. Förutom det klassiska rosa, röda och gula, finns det också sorter med tvåfärgade blommor som ger lekfulla färgkombinationer på balkongen.

Plats: En solig plats med god luftcirkulation är nödvändig för riklig blomning

Blomningstid: från maj till oktober

Vård: Den magiska klockan kräver inte att knopparna går sönder, men den behöver regelbundet vattning och bra dränering.

Hängande balkongblommor kombinerar gula röda magiska magar

Petunia (Petunia x hybrida)

Gula blommande balkongblommor petunia blekgula

När det gäller balkongträdgårdar kan nästan ingen ignorera petunierna. Dessa blommor växer vanligtvis överhängande och frodiga och blommorna avger en söt doft, särskilt på kvällen. Enfärgade, gulblommande balkongblommor kan kombineras med tvåfärgade sorter med en lutning för en vacker effekt. De är underbart lämpliga för såväl hängande korgar som för blomsterlådor.

Utseende: Bladen är mörkgröna och något håriga, men du måste notera att de också är giftiga. Blomman är trumpetformad och intensivt färgad, med bara de gula petunierna som visar en blekare färg. Sorter med mönstrade blommor är också mycket vanliga, till exempel vitgul och gulorange.

Plats: ljus, solig plats, så skyddad från vinden som möjligt; blommar också i halvskugga, men blomningen är inte lika intensiv

Blomningstid: från april till oktober

Vård: Regelbunden vattning med kalkvatten, helst på morgonen, undvik vattentäppning; städa regelbundet; befruktas varannan vecka

Gula blommor för balkonsol eller halvskugga Petunia i den hängande korgen

Petunia för balkongen tvåfärgad gul vit

Balkongblommor gulorange petunia bicolor

Elven mirror (Nemesia fruticans hybrid)

Gula balkongblommor för solnisspegel

Gula balkongblommor som tomtespeglar är bland nykomlingarna på balkongen. Växten har dock redan utsetts till årets balkongväxt flera gånger eftersom den blommar rejält och ser bra ut i balkonglådan. Elfenspiegel är en sommarblomstrare som blommar i gult, vitt, orange, rosa eller blått. Vissa sorter är doftande.

Utseende: Elfenspiegel blommar örtartade eller buskiga om de skärs regelbundet och kan bli upp till 60 centimeter höga. Det finns också sorter som bildar fallande och hängande skott och vanligtvis blommar längre än högre växande exemplar. Bladen är små, ljusgröna och långsträckta. Blommorna är små och ser ut som orkidéer eller fioler.

Plats: Full sol skyddad från vind och regn

Blomningstid: från juni till september

Vård: Till och med vattenförsörjning, undviker både torka och vattentäppning; Gödsla varannan vecka med flytande gödningsmedel för blommande växter.

Balkongblommor gulvit Nemesia Elfenspiegel

Balkongblommor rosa gul tomtespegel i balkonglåda

Plume (Celosia argentea)

Exotiska gula blommande balkongblommor

Om du gillar exotiska, gula balkongblommor är Feather Plume ett bra val. Växten växer mycket snabbt och blommar med blommor, som förutom gult också förekommer i lila, orange, rött, rosa och vitt.

Utseende: Celosia växer upprätt och kan nå höjder på 30 till 80 centimeter. Blommorna är intensivt färgade och ser ut som fjäderbuskar och bladen är attraktiva på hösten.

Plats: varm och solig plats, skyddad från vinden

Blomningstid: Huvudblomningen är från juni till september

Vård: Även vattentillförsel, vattning underifrån, bör rotklumpen inte torka ut; Klipp ut döda blommor regelbundet för att uppmuntra till återblommande.

Fjäderplommon i grytan gul röd orange för balkongen

Lantana camara

Runda gula blommor av konvertibla buketter

Den konvertibla rosen är en färgglad blomma som tillhör verbenafamiljen. Efter att blomman har öppnats ändras dess färg, till exempel från orange till gult. Observera dock att växten är giftig. Uttagna delar måste tas bort, annars bildas sfäriska frukter, som är mycket giftiga. Det rekommenderas därför att plantera balkongblomman i hängande korgar.

Utseende: På våra breddgrader erbjuds blomman som en hög stjälk eller i en blomkruka. Deras löv är mörkgröna och ovala och blommorna är rörformiga med halvklotformade huvuden.

Plats: full sol

Blomningstid: från maj till oktober

Vård: befrukta tillräckligt; vid behov omplanteras varje år eller vartannat-tre år i slutet av övervintringsfasen. vattna inte för ofta, men låt det aldrig torka helt.

Gul ros för en solig balkong

Tandad tand (Bidens ferulifolia)

Två-tands gula balkongblommor som blommar sommar

Zweizahn är fortfarande känd under namnen Goldmarie och Bidens. Denna växt blommar bara gult med täta, guldgula enstaka blommor. Vissa sorter har en tvåfärgad blomma med en orange lutning.

Utseende: Blommande hängande blomma som växer buskig och når höjder på 15 till 30 centimeter. Skotten växer sedan först horisontellt och börjar överhänga. Bladen är stiftade flera gånger och blommorna är stjärnformade och guldgula med en mörkare del i mitten.

Plats: soligt ställe

Blomningstid: från maj till oktober

Vård: Vattna rikligt direkt vid rotklumpen på morgonen eller på kvällen och se till att jorden absorberar allt vatten; befrukta varje vecka; städa inte.

Två tänder och petunior i en kruka för balkongen

Goldmarie blommor närbild av gula balkongblommor

Dahlior (Dahlia Hybrid)

Gula blommande balkongblommor stående dahlior i en blomkruka

Små till medelstora sorter av dahlia är väl lämpade för att plantera lämpliga blomkrukor på balkongen. Dessa inkluderar till exempel mignon -dahlior, krusiduller, näckros -dahlior och pompom -dahlior.

Utseende: Dahlior är asterblommor som finns i nästan alla färger, inklusive gult. Blommorna är vanligtvis runda och koppformade och består av många kronblad.

Plats: varmt, soligt och så skyddat som möjligt från vinden

Blomningstid: från slutet av juni till den första frosten

Vård: vattna regelbundet men måttligt så att jorden inte torkar ut, men inte heller blir för fuktig; Klipp av det som har bleknat; gödsla en gång i veckan vid behov.

Gula balkongblommor på sommaren kombinerar dahlior

Busk Marguerite (Argyranthemum frutescens)

Gula blommande balkongväxter i en buskmargueritkruka

Utseende: Buskmargueriten är en buske som växer buskig och något sfärisk. Den kan vara upp till en meter hög och kan dras som en hög bagageutrymme. Bladen är stiftiga, flikiga och blågröna till silvergrå i färgen. Ursprungligen var buskmargoritens blommor vita med gula rörformiga blommor i mitten, även om nya sorter också har blommor i andra färger som gul och rosa. Denna balkongblomma avger en vacker doft.

Plats: full sol, även lämplig för blåsiga balkonger

Blomningstid: från maj till oktober

Vård: Rengör regelbundet bort döda löv och blommor; vattna regelbundet, även morgnar och kvällar på varma dagar; lossa komprimerad jord flera gånger om året; gödsla med flytande gödselmedel två gånger i månaden från maj till augusti.

Gula blommande balkongblommor sommarblomma buske marguerit

Gula balkongblommor som också trivs i halvskugga

Husarknapp (Sanvitalia procumbens)

Balkongblommor med gula blommor husarknapp

Husarknapp eller husarknapp kallas ofta också för dvärg- eller minisolros på grund av deras liknande blommor. Till skillnad från solrosan hänger blommorna kaskad över kanten på fönsterlådor och krukor, vilket är ett fint tillskott till andra gula sommarblommor.

Utseende: Balkongväxten har fallande stjälkar och är inte mer än 20 centimeter hög. Den bildar ett kuddeliknande lock, bladen är ovala och de tusensköna blommorna med ett mörkt centrum påminner om små solrosor.

Plats: full sol eller varmt läge i halvskugga

Blomningstid: från juni till oktober

Vård: Vatten några dagar på morgonen eller på kvällen, så att jorden kan torka något mellan vattningarna; Undvik vattenloggning; gödsla varannan vecka med normalt gödselmedel; Ta bort bleka delar regelbundet.

Gula blommande balkongblommor husarknappar i lådor och krukor

Gul balkongblommor Hussar Button Mini solrosor

Goldtaler (Asteriscus maritimus)

Gula blommor för balkonger Goldtaler i den blå kruka

Det speciella med denna gula blommande blomma (fortfarande känd som dukatblomman) för balkongen är att blommorna inte stängs även i dåligt väder. De är ljusgula och gör dig på gott humör på balkongen.

Utseende: De solgula korgblommorna i Goldtaler växer upprätt först, sedan bredare och sedan överhängande. Bladen är avlånga eller äggrunda och blommorna är runda med trekantiga strålfloretter.

Plats: helst full sol, möjligen också delvis skuggad

Blomningstid: från augusti till september (vissa sorter också från april)

Vård: näringsrik, väldränerad jord; vattna underifrån och undvik vattentäppning; gödsla rikligt varje vecka; Ta bort döda blommor för att uppmuntra till återblommande.

Idé för gula blommande balkongblommor Goldtaler i korgen

Nasturtium (Tropaeolum majus)

Gula balkongblommor som hänger från nasturtiums

Nasturtium är en klassisk sommarblomstrare som växer bra i både sängar och balkonglådor. Dess ljusgula, röda eller orange blommor kan lysa upp alla balkonger på sommaren.

Utseende: Denna växt växer krypande, men kan också klättra upp med ett klättringshjälpmedel. Bladen är sköldformade och har en kryddig doft och smak och används vid naturläkemedel mot virus och bakterier. Växten har stora blommor som är koppformade och verkar både monokroma och mönstrade. Efter blomningen producerar växten också frukter som är ätbara och kan användas i sallader.

Plats: soligt till delvis skuggat

Blomningstid: från juli till oktober

Vård: lättskött; Regelbunden vattning är nödvändig, helst på morgonen och kvällen, vattna alltid nära marken och inte över blommorna.

Balkongblommor gulorange nasturtiums

Snapdragons (Antirrhinum majus)

Färgglada leppdrakar i grytan gul vitrosa

Gula balkongblommor, som är mycket intensiva och ändå lätta att ta hand om, är också orten. De är bland de mest populära sommarblommorna för balkongen och är kända för sina höga paniklar i gult, orange, rött, rosa och vitt.

Utseende: Snapdragon kan nå en höjd av 100 centimeter. Dess blad har en långsträckt, spetsig form och blommorna består av flera enskilda blommor som tillsammans bildar en panicle.

Plats: soligt eller delvis skuggat, luftigt

Blomningstid: från juni till september

Vård: regelbunden befruktning; häll med kalkfritt vatten; vid behov, gips nära golvet; Stöd högre växter med pinnar.

Gula balkongblommor halvskugga snapdragons kombineras i grytan