Babyrum i mint och grått – inspirerande idéer för en oslagbar färgduo

babyrum i mynta och grå skandinaviska tipi tvåfärgade väggkastkuddar sängkläder

Väntar du barn och vill skapa en mysig och mysig atmosfär för den nya medborgaren? Du har redan en klar uppfattning om hur rummet ska se ut. Nu är frågan om vilken färg rummet för din älskling ska möbleras i? Vi har sammanställt många bra idéer för en trendig färgkombination som förvandlar rummet till din bebis till ett underbart vackert rike. Få inspiration till hur du designar barnrummet i mint och grått!

Den trendiga och könsneutrala färgduon i mynta och grått

modernt babyrum i mynta och grå attraktiv väggdekoration matta prickigt skötbord

Grå och mynta är känsliga och fräscha färger som, när de är ihopkopplade, resulterar i en mjuk och modern färgduo. Dessa färger är lika lämpliga för flickor och pojkar och kan användas i barnrum såväl som i barn- och ungdomsrum. Alla som strävar efter könsneutrala barnrumsmöbler har definitivt rätt med denna färgkombination.

modernt babyrum i mynta och grått golv väggdekoration barnsäng

Färgerna grå och mintgrön passar perfekt in i varje rumstema och varje livsstil. Du är välkommen att kombinera de olika mynttonerna med varandra, liksom att berika dessa färgpartners med en annan färg och på så sätt uppnå glada färgkompositioner. Till exempel kan du få ett barnrum i mint och grönt att se fräscht, delikat och flickaktigt ut genom att para ihop de två moderna färgerna med en mjuk rosa.

baby room pojke med grå sängkläder gardiner deco mörkblå accenter

Du kan trolla fram ett barnrum med en nautisk touch, till exempel genom att lägga till nyanser av blått. Om du däremot vill designa ett färgglatt och glatt rum för din baby, är färgacenter i djärva färger särskilt lämpliga. Det faktum att mynta och grönt är särskilt föränderliga kan inte förbises i följande bildexempel.

sängkläder vägg färg grå sittmöbler barnrum i mynta och grått

Barnrummet ser modernt, harmoniskt och särskilt charmigt ut i mint och grått när den trendiga färgduon utökas till att inkludera en pastellfärg. De grå och mintgröna färgerna lyser tidlöst, elegant och elegant när det klassiska och renvita ingår som en färgpartner i färgsammansättningen. Men innan vi tittar närmare på specifika exempel på utformningen av ett mintgrönt och grått babyrum, låt oss ta en titt på hur grått och mynta kan integreras i rummet.

Barnrum i mint och grått – designidéer och förslag

barnrum mintgrått sänglinne rosettdraperier ogenomskinliga

Först tillbringar spädbarn större delen av dagen i sin spjälsäng. För att förvandla spjälsängen till en plats för välbefinnande för din skyddsman, måste du sträva efter en viss säkerhet och komfort genom designen. Du kan göra sovplatsen för dina avkommor, vare sig det är en vagga, spjälsäng eller bassäng, en mysig plats med hjälp av mjuka textilier. Ett babynest i de subtila färgerna grå och mint, till exempel, som ger ditt barn skydd och säkerhet, ser särskilt elegant ut.

baby room pojke mint grå blå vit matta väggfärg

Du kan också välja sängkläder med fantastiska mönster, en sovsäck eller en mysig filt i de fräscha och könsneutrala färgerna mintgrönt och grått. Sängen själv kan också väljas i en av de två färgerna du väljer. Ange kontraster eller para ihop olika nyanser av en färg. Detta ger babyrummet i mint och grått en viss dynamik, men ser ändå harmonisk ut.

Sängkläder i grått och mint

senap mintblå grå textilmönster säng säng barnrum

Om du vill ge babyrummet i mint och grått ännu mer karaktär och charm kan du våga olika mönsterkombinationer och skapa ett unikt utseende. I det övre barnrummet paras små och stora prickar i mörkblått, vitt och senap skickligt ihop med horisontella och vertikala sicksackmönster, vilket får barnrummet i grått och mint att verka särskilt fräscht.

Textilier som en färg accent

barnrum i mynta och grått golv, sängkläder, gardiner, färgkombination

Andra textilier, som gardinerna i barnrummet, säkerställer komfort och ljudisolering. Du kan också välja dessa i de harmoniska färgerna grå och mintgrön för att matcha interiören. Särskilt om du föredrar att hålla väggarna i vitt, ger de två färgerna en bra färgaccent.

baby room design subtila färger mintgrå baby säng filt textilier

Ett varmt och fluffigt golv bidrar också till en mysig atmosfär i barnrummet. Senast när din älskling kan krypa kommer han att stanna kvar på marken länge. En mjuk matta i mynta eller grått skapar en plats att koppla av och bjuder in de små att leka och mysa. Din dotter eller son kommer att kunna släppa ut ånga där vid ett senare tillfälle.

baby room mint grå tillbehör sängkläder matta skötbord matta

Om du väljer mattan som element i anläggningen som ger färg till barnrummet, bör du helst välja mattan i mynta. I kombination med andra designelement i rummet som får samma färg kan du trolla fram ett underbart och harmoniskt barnrik.

färgglatt barnrum lila mintgrått vitt lekmatta dekoration

Den ädla färgen grå utstrålar din charm på ett särskilt subtilt sätt och tillåter samtidigt att andra färger råder. En vacker, mintfärgad puff, små dekorativa kuddar eller en praktisk förvaringskorg i färsk mynta ser särskilt bra ut på det grå golvbeläggningen.

barnrum neutral pojke flicka matta säng mönster mint vit grå

lekmattor mintgrön gråvit design barnrum

barnrum i mynta och grå spjälsuggla

baby rum grå mint gul matta bilder plysch leksaker gardiner

ljust babyrum i mint och grå baby säng mobil skötbord vägg design dekoration filt

neutralt barnrum i mynta och grå pojke flicka säng väggdekoration matta golv

Väggdesign med färgerna mint och grått i barnrummet för tjejer och pojkar

barnrum tvillingar väggfärg mint rosa grå vit mobil

Om du vill få barnrummet att lysa är mynta utan tvekan ett utmärkt val som väggfärg. Den ljusa färgkompositionen, som huvudsakligen består av grönt och vitt med en inslag av blått, får varje rum att se unikt ut. För övrigt har trendfärgen mint flera nyanser av färg, som beroende på andelen blå ibland är uppfriskande och ibland lugnande. På bilden ovan skapar samspelet mellan de myntfärgade väggarna med ljusgrått av vissa textilier, det vita trägolvet och den ljusa träbäddsramen en avkopplande atmosfär med en skandinavisk touch.

barnrum mintgrått barnrum tipi tvåfärgade väggbilder förvaringskorgar

I detta glada barnrum för syskon valdes kombinationen av grått och vitt med olika toner av mintgrönt. De horisontellt tvåfärgade målade väggarna tillför rummet ett värde och gör det mer intressant. Om du väljer väggar i två färger, är det lämpligt att designa den nedre delen i en mörkare färg och att välja en ljusare färg för den övre delen av väggen.

baby rum grå mynta persika accenter i guld flicka

Ta en titt på idéerna för väggdesign i mint och grått i vårt bildgalleri och implementera det som passar din smak. Oavsett om du väljer ett sicksackmönster, applicera effektiva väggtatueringar i dessa färger eller häng upp fantastiska väggaffischer eller målningar som senare stimulerar ditt barns fantasi är helt upp till dig.

baby room pojke flicka mint och grå väggdekoration molntoppar

väggdesign sicksack mintgrön vit mattgrått teepee

babyrum i mint och grå dekoration pompon kedja dekoration sängkläder väggklistermärke

neutral baby room mintgrön grön orange färgglada baby säng vimplar lyktor

barnrum i mynta och grå väggdekoration bild moln stjärnor vägg grå

babyrum i mint och grå säng vit tipigrå vägg

barnrum i mynta och grå färgglad dekoration vägg vimpelmatta mönstrad

barnrum i mynta och grå ljusblå sängmöbler barnstol matta

babyrum i mynta och grå möbler skiftande färg färg nyans vägg

babyrum mintgrå ljusa färgglada lekmatteleksaker pastellfärger

förskola baby pojke gul mint grå blå vit

babyrum i mint och grå design väggdekor påslakan färgkombination

baby room mintgrön grå matta baby säng skötbord väggdekaler trianglar bilder

baby rum flicka rosa grå säng matta fåtölj deco väggdekoration

neutralt barnrum grå sänglinne rutig blåvit puff mint senapsmatta

Barnrumsdekoration i mint och grått

baby rum dekoration mint matta vägg grå leksaker

Mynta och gråtoner kan inte bara användas som väggfärg eller andra stora ytor. Dekorationer, förvaringskorgar, bilder, leksaker, lampor och olika andra tillbehör i grått och mint kan också påverka stämningen i barnrummet och ge inslag av färg och fräschör till inredningen.

barnrum i mynta och grå dekorativa kuddar får leksaker

baby room mint grey vimplar deco plyschleksaker

plantskola grå mynta dekorativa objekt bildräv