Designa barnrum i grått och rosa – Bedårande idéer för en flickaktig inredning

rosa guld grå baby rum flicka möbler idéer

Ett barnrum i rosa är den första tanken på att många föräldrar väntar en tjej. Även om färgen ser för vanlig ut, är den fortfarande mycket populär för att dekorera flickrummet. För en framgångsrik inredning behöver du minst en matchande färgpartner. Och det kanske inte finns någon annan färg som tar fram rosa såväl som grått. Neutral och extremt modern, grå erbjuder den perfekta bakgrunden för möbler och dekorationer i rosa. I dagens inlägg har vi samlat många förtjusande idéer för ett babyrum i grått och rosa som kommer att inspirera dig att designa ett drömmande barnrum för din lilla flicka!

Varför inrätta ett barnrum i grått och rosa?

barnrum i grå och rosa väggpaneler väggkonstaffischer

Din förfallodag närmar sig och du har ännu inte börjat planera barnrummet? Använd tiden när du fortfarande känner dig bekväm och aktiv för att förbereda lägenheten för den kommande bebisen. Ansträngning rekommenderas inte under de senaste månaderna av graviditeten, så barnrumsarbete bör utföras några veckor i förväg. Andra trimestern framstår som den bästa tiden att göra detta.

babyrum i grå och rosa vit panelvägg heltäckningsmatta

Har du redan hört den glada nyheten att du väntar en liten tjej, då är det dags att tänka på en lämplig tjejs rumsdesign. Först och främst bör du välja en färgpalett som kommer att känneteckna väggar, golv, möbler och dekorationer. Du kan antingen välja en könsneutral färgkombination eller välja en flickaktig inredning.

Glitter väggfärg är en av de vackraste levande trenderna 2020: Massor av idéer och inspiration!

Designa barnrumsväggar – 28 idéer för accentväggen

Kombinera färgen pulverrosa korrekt – idéer för boende och styling

designidéer baby rum flicka grå rosa elegant

Färgen rosa är en klassiker för utformningen av flickans rum. Hon ser elegant, vacker och flickaktig ut, som vid första anblicken talar för rummet hos en liten prinsessa. Så att rosa inte dominerar för mycket i rummet kan det kombineras med andra färger. Det är bäst att använda neutrala toner som inte överskuggar effekten av det rosa, utan snarare tar fram det bästa. En av de bästa färgerna för detta ändamål är grå. Ett modernt barnrum i grått och rosa kännetecknas av en drömlik atmosfär och imponerar med mycket elegans. I de följande avsnitten kommer vi att avslöja hur du framgångsrikt kan kombinera de två färgerna och vad du behöver tänka på när du konfigurerar.

Vilka nyanser av grått och rosa är lämpliga?

vackert barnrum grå rosa shabby chic stil ljuskrona bildram

Faktum är att ett rum sällan är inrett i bara två färger. Vanligtvis används en annan, tredje färg, som tar fram den valda färgduon. Och den färgen är vit. Den enklaste anledningen är att de flesta barnrumsmöbler är vita. Färgade barnsängar och byråar brukar kosta mer och erbjuds inte av alla tillverkare. Vitt, å andra sidan, är en klassisk färg på babymöbler och används därför i stor utsträckning. Men oroa dig inte – färgen har ingen dominerande effekt i interiören och går nästan obemärkt förbi i barnrummet i grått och rosa.

Ljusgrå och pastellrosa

barnrum grå rosa vit bildvägg gyllene accenter

Färgkombinationen grå och rosa för barnrummet är inte bara snygg, utan också väldigt mångsidig. Du kan välja mellan olika nyanser av de två färgerna och möblera rummet enligt dina egna idéer. Till exempel, om du föredrar ljusa nyanser, kommer kombinationen av en ljus nyans av grått och pastellrosa att vara perfekt för dig. Båda färgerna kompletterar varandra och skapar en underbar atmosfär i interiören.

Mörkgrå och gammalrosa

mörkgrå vägg baby rum rosa accenter textilier

För dem som vill inreda sin lägenhet i ett mörkare färgschema är kombinationen av en mörkgrå ton och romantisk gammalrosa ett lämpligt val. Oavsett om du väljer basalt, antracit eller svartgrått, bör du definitivt notera att mörkgrå kan verka för dominerande i rummet. Så överdriv inte för att skapa ett mysigt barnrum i grått och rosa.

Grå och ros

dekorera idéer barnrum grå rosa vit stjärnvägg

I ett vackert barnrum i grått och rosa kan de rosa nyanserna också bara användas som accenter. Du kan se ett fint exempel på bilden ovan, där barnrummet är inrett i ljusgrått och vitt med accenter i en delikat nyans av ros.

Basaltgrått och rosa

barnrum mörka nyanser rosa grå väggprickar

Återigen i det mörka färgschemat imponerar detta lilla babyrum med den snygga kombinationen av basaltgrått för golv och väggar och element i en stark rosa. Denna design är uttrycksfull och har framgångsrikt kompletterats med några metalliska accenter.

Väggdesignidéer för ett barnrum i grått och rosa

shabby chic baby room design grårosa vita geometriska mönstervägg

Eftersom väggarna anses vara huvudelementet i rumsdesign, bör du vara lite mer uppmärksam på dem. För ett barns rum i grått och rosa är grå, vit och rosa perfekta väggfärger. De kan fortfarande kombineras med varandra genom att skapa olika mönster och motiv.

väggdesign baby rum grå rosa rand mönster fjärilar

Det enklaste sättet att måla ränder och olika motiv på väggen är att använda schabloner. Du kan göra en stencil själv av kartong och överföra den till den redan målade väggen. Det är inte komplicerat alls!

babyrum grå rosa idéer väggdekal trädrosa gardiner

Ett annat enkelt sätt att göra väggarna i barnrummet intressant är väggtatueringar. De finns i vilket motiv som helst och kan ge pricken över i: en vanlig vägg. Oavsett om det är ett träd, en fjäril, några stjärnor, hjärtan eller blommor – valet är stort.

babyrum grå rosa väggdesign fiskbensmönster väggdekoration

Med en väggbeklädnad av trä ger du barnrummet i grått och rosa det där säkra. I det här fallet är träets naturliga utseende inte så lämpligt, eftersom det kan överskugga effekten av den grårosa färgduon. Vi rekommenderar att måla eller glasera träskivorna vita för att skapa en harmonisk helhetsbild i interiören.

bedårande barnrumsidéer grårosa blommiga tapeter metalliska accenter

När det gäller väggdesign i barnrummet ska tapeter inte ignoreras som en möjlighet. En vacker blommig tapet i pastellfärger skulle avrunda inredningen i grått och rosa perfekt.

Dekorera barnrummet i grått och rosa

babyrum i grått och rosa bedårande duo flickrum i färg

När det gäller dekoration i barnrummet kan du låta fantasin springa vilt. Det är bara viktigt att de dekorativa elementen passar bra med inredningen och harmoniserar med rummets design. Ett underbart exempel skulle vara en tavelvägg som är designad med babyfoton, barnritningar och söta ordspråk.

måla gamla tavelramar dekor barnrum grå rosa

För detta kan några gamla tavelramar färgas i grått, vitt och rosa och ordnas fint på väggen ovanför babysängen. Om du använder tavlor i vintagestil för detta får rummet det populära shabby-chic-utseendet.

baby rum grå rosa vit grå möbler set led dekoration vägg hjärta

Om du fortfarande behöver några idéer för inspiration, bläddra i vårt galleri för att upptäcka fler idéer för dekorationer, sängkläder, leksaker och möbler för barnrummet i grått och rosa.

babyrum grå väggar möbler sammet fåtöljer rosa accenter

barnrumsidéer möbler grårosa rocker fåtölj sammet

baby rum idéer mörkgrå rosa vägg prickiga mönster

barnrumsidéer grårosa gardiner volanger mörkgrå fåtölj

vintage barnrumsdesign grårosa väggspegel barrock

baby rum grå rosa guld mattan blommönster ljuskrona

baby rum idéer flicka färgschema grå rosa klassiker

babyrum deco textilier prickar chevron mönster kombinera

barnrumsdesignidéer grårosa skördetröska

barnrum grårosa uppsättning väggmotiv skog berg mattmoln

babyrum grå rosa väggränder vit pompongdekoration

elegant baby rum grå rosa guld prick mönster vägg

baby rum i grå och rosa dekoration ugglor sängkläder baby mobiler

baby rum flicka sängkläder elefant mönster

barnrum i grå och rosa trägolv grå matta rosa väggar

barnrum i grått och rosa vitt väggdekal

shabby chic baby rum vit grå rosa baby säng metall

textilier baby rum tjej välj mönster

bedårande babyrumsdesignfärger grårosa tjej

färg design baby rum grå vit rosa trädet vägg klistermärken

rosa och grå barnkammare geometriska mönster gobeläng

barnrum grå rosa vit uppsättning väggmålning hundkrona

flickaktigt babyrum grå rosa idéer möblering dekoration

baby room deco rosa grå guld kudde plysch leksaker

bildvägg baby rum idéer affisch väggkonst monogram

väggdekoration baby rum i grå och rosa vägg hylla bild säger

grå rosa guld baby rum Machen väggdekoration bildvägg

rumsdesignidéer babyrum grå rosa dekorationstips

baby rum grå rosa vita väggklistermärken träd baby namn över barnsäng

grårosa förskola baby mobil fjärilar

ränder vägg grå rosa baby rum design