Designa barnrum – inspirerande idéer för de små

design barnrum modern snygg kreativ design grå inredning A Design barnrum kan vara jättekul för barn och föräldrar. Från fräscha, minimalistiska möbler och intressanta temadesigner till ovanliga ljusa färg accenter – möjligheterna är oändliga. Du kan låta din fantasi springa och uppfylla dina barndomsdrömmar.

Designa och dekorera barnrum

barnrumsdesignmöbler olivfärgad grön garderob

Innan du börjar, överväga vad ditt barns preferenser är. Ett barns rum återspeglar i hög grad barnets karaktär. Det kan naturligtvis vara rosa för tjejerna och blått för killarna. Men med Design barnrum man bör också notera att det inte bara finns sömn, utan också lek, dans, hoppning och lärande. En värld full av skönhet och förundran är gömd i fyra väggar. Det är därför det är så viktigt att barnen känner värme, trygghet och lugn i sin lilla oas.

Designa ett barnrum – färgernas effekt

design barnrum blå nyanser ljusa trämöbler gröna accenter

Vid Design barnrum du bör skapa en harmonisk enhet av färger, mönster, möbler och naturligtvis dekorationer. Barnrummet ska inte se ut som ett sovrum eller ett lekrum. Den gyllene medelvägen måste hittas. Beroende på barnet kan du anpassa rummet. Först bör du bestämma färgerna. Som vi vet har färger effekt på människor, särskilt barn. De olika färgerna har också olika effekter som kan harmoniseras i rätt färgkombination. Älskade rosa sängkläder, som hör till varje tjejs rum, lugnar atmosfären och har en lugnande effekt, men gör dig passiv. Istället för rosa skulle det vara bättre att använda lila eller violett som accent. Grönt garanterar fred, säkerhet och trygghet. Blått ser coolt och rent ut i kontrast till orange, som utstrålar värme och mysighet. Du måste vara försiktig med gult och rött. Gult är uppfriskande, men också för ljust, rött är dynamiskt och främjar arbete och rörelse, så det får inte dominera. Det vore bäst om dessa två färger bara lades till som accenter.

Barnrumsmöbler – skapa en oas av välbefinnande

design barnrum tvillingar idé skrivbord accent vägg ljusblå

Ett varmt färgschema får rummet att se mer hemtrevligt ut, medan ett kallt – mindre och svalare. Det vore bra om inga starka färger dominerar, utan snarare kombineras med mjukare färger, även om rummet ibland verkar för färgstarkt för föräldrarna. Vid Design barnrum du bör tänka på de grundläggande möblerna – skrivbord, säng och skåp och utnyttja utrymmet optimalt. En loftsäng hjälper till att spara plats för leksakerna. När allt har en permanent plats i barnkammaren är det inte längre så svårt att städa.

Trender inom förskolemöbler

design barnrum blå gul idé sängar hjul runt mattan

100 levande idéer för barnrum med ljusa färger för flickor och pojkar

Många färger inom inredning ser inte alltid snygga ut. Tvärtom – färska, färgglada möbler och dekorationer skapar en gåtfull atmosfär som motsvarar de senaste trenderna inom inredning. Vid Design barnrum du kan välja ett specifikt ämne som koncept – till exempel favoritfilm, sport, sångare, etc..

Pojkrum – fotbollsplan

Pojkrum grön orange fotbollslekplats

Sponge Bob – inredning för barnrum

Sponge Bob barnrumsdesignidéer blå gul

Loftsäng med rutschkana för pojkrum

Vindrum loftsäng glidblå vit

Mjukt vitgrönt färgschema 

Barnrum grönt vitt loft säng-vita stolar skrivbord

Rymligt barnrum – orange -grönt

Moderna barnrum inrättade dinosaurier för dekoration av skrivbord

Tonåringsrum tonåring design rosa röd-gul våningssäng matta lila

Barnrum blå röd spiderman idéer-teman design

Pojkrum grön grå groda snygg inredning

Tjejerumdesign gardiner fåtöljer pallar leksaker

Barnrum grön orange modern möbeldesign golvlampa