Ikea -hackar och kreativa idéer för barnkammaren – 20 inspirationer

Idéer till barnrummet ikea-hacks-simple-låda-låda-handtag-gör-det-själv

Designen av baby- eller barnrummet kan vanligtvis ta mycket tid och ansträngning och samtidigt komma till ett högt pris. I den här artikeln vill vi dela några av de bästa Ikea -hackarna för barnrum gjorda genom om- och ombyggnad av Ikea -möbler. Låt dig dras till det kreativa Idéer till barnkammaren inspirera och designa rummet med stil!

Idéer till barnrummet med Ikea -möbler

Idéer till barnrummet ikea-hacks-byrå-kreativa-idé-handtag-trä

I Ikea kan du hitta en massa barnmöbler som är specialdesignade för barnrummet. Du bör dock inte nödvändigtvis köpa dyr utrustning. Snarare kan du göra om enkla Ikea -möbler genom att krydda dem med några knep. Ikeas byråer är verkligen praktiska i barnrummet, men i de flesta fall ser de inte snygga ut alls. Du kan till exempel ändra detta genom att byta ut handtagen mot eleganta klädkrokar i alla former.

Kreativa idéer för barnrummet med väggfärg

Idéer till barnkammaren ikea-hacks-hyllplan-moln-målning-väggmålning

Barnrummet ska utformas kreativt så att barnets fantasi vidareutvecklas varje dag. För detta kan du göra en original väggdesign med väggmålning själv. Om du planerar att montera Ikea Ribba bildskenor på väggen kan du använda lite färg och en stencil för att måla kreativa motiv som moln bakom hyllorna. Med detta Ikea -hack ser de enkla bildremsorna riktigt originella ut.

Ikea hack för barnrum – DIY dockhus

Idéer till barnrummet ikea-hack-closet-dockhus-remodel

Om du letar efter kreativa idéer för barnkammaren som erbjuder din lilla flicka massor av lekalternativ, bör du definitivt överväga ett dockhus. Det kan snabbt utformas från en liten Stuva -kaross med hylla och dörrar genom att helt enkelt låta skåpdörrarna stå öppna och designa insidan som ett hus.

Idéer till barnkammaren – dockhus i hyllor och tapeter

Idéer till barnkammaren ikea-hacks-hylla-dockhus-design-tapeter

Dockhuset för barnrummet kan också utformas i en enkel Kallax -hylla med fyra fack. Så att hyllan ser ut som ett riktigt hus kan du sätta en husväggklister på väggen bakom den eller göra en själv av tapeter. Det här Ikea -hacket för barnrum är riktigt billigt och din lilla tjej kommer säkert att älska det.

Billiga idéer till barnkammaren

idéer-plantskola-ikea-hackar-krydd-ställningar-klädstång-vägg-hylla

Ikea Bekvam kryddställ är ett populärt och billigt tillbehör, med vilket många olika Ikea -hack för lägenheten är möjliga. I barnkammaren eller barnrummet kan du installera hyllan upp och ner och använda den som en minigarderob för babykläder. I detta fall är ovansidan perfekt som skoställ för små babyskor.

Ikea -hack för barnrum – använder kryddstället annorlunda

idéer-barnrum-pojke-ikea-hack-spice-rack-klädstång

I stället för skor kan hyllan användas av äldre barn för att visa populära leksaker. Du kan fortsätta måla kryddstället i valfri färg så att det matchar inredningen i barnrummet.

Enkel bokhylla för barnböcker – Ikea Hack

idéer-plantskola-ikea-hack-fick-krydda-hylla-bokhylla

Spädbarn och småbarn har oftast svårt att ta bort barnböcker från en bokhylla på egen hand. Men om du placerar böckerna på ett kryddställ med boktiteln och bilderna framåt kan även småbarn nå dem och välja en själv.

Designa Ikea -korgen som en förvaringslåda för leksaker

idéer-barnrum-ikea-hacks-förvaringslåda-leksaker-färgglada

De bästa idéerna för barnkammaren är förknippade med flera färger och lite kreativitet. Den naturfärgade Ikea Gaddis-korgen kan förvandlas till en original leksakskorg med lite akrylfärg och några pompoms.

Idéer för barnkammaren – DIY leksakskorg

idéer-barnrum-ikea-hacks-leksak-korg-krydda upp-färg-pompoms

Välj några ljusa färger som passar bra med barnkammaren och måla korgens utsida i ljusa färger. Gör eller köp sedan några färgglada pom poms av garn och dekorera korgen med dem. Lägg nu leksakerna i korgen och det enkla Ikea -hacket för barnkammaren är klart.

Billigt alternativ till sängbordet i barnkammaren

idéer-barnrum-ikea-hacks-step pall-nattduksbord-billigt

Sängbord är också en praktisk möbel i barnkammaren. Detta Ikea -hack kan spara lite pengar genom att använda en Ikea Bekvam -pall istället för ett riktigt sängbord. Det är en lämplig storlek och är perfekt för barnböcker med godnattsagor eller för en sänglampa.

Ikea -hackar och idéer för barnrummet – utforma ett lekkök

idéer-barnrum-ikea-hacks-trappstege-lek kök-tavla-färg

Du kan använda Bekvam stegpall och kryddställ för att själv skapa ett litet lekkök och skapa roliga lekalternativ för barnen. Måla slitbanorna med svarta tavlor så att du kan rita en häll med krita på.

DIY lärande torn för småbarn

ikea-hacks-kids-diy-learning-tower-build-your-own-stepladder-wood

Med en Bekvam -pall och några träbitar kan du till och med bygga ett lärande torn för småbarn själv. Detta Ikea -hack är inte bara lämpligt för barnrummet, utan också bra för köket och vardagsrummet. För att göra inlärningstornet mer elegant kan du måla träet i valfri färg.

Ikea -hack för barnrum – dekorationspallar

idéer-barnrum-ikea-hackar-pall-målning-barn-dekorera

Roliga idéer för barnkammaren kräver bara lite kreativitet och färg. Den enkla Ikea Frosta -pallen är billig och kan utformas som alla ansikten, djur och till och med filmkaraktärer. Med detta Ikea -hack kan du göra roliga dekorationer till möblerna i barnkammaren själv.

Idéer till barnkammaren – gör din egen kaninpall

idéer-barnrum-ikea-pall-hack-kanin-ansiktsmålning

Du kan också designa Ikea Mammut barnpall som alla djur eller figurer. Med en målad pall som en kanin, mus eller valp kan du kreativt inreda lekområdet i barnrummet utan större ansträngning.

Ikea Hacks – Belysningsidéer för plantskolan

idéer-plantskola-ikea-hacks-natt-lampa-krydda upp-kreativa

Fado bordslampa från Ikea har en rund form och kan enkelt utformas som en sovande man med en penna eller akrylfärg. En sådan kreativ bordslampa är perfekt för sängbordet i ett barns eller barns rum.

DIY nattlampa tillverkad av Ikea pall

idéer-barnkammare-sovrum-ikea-hack-nattlampa-pall

Denna fantastiska sänglampa med en intressant design är faktiskt gjord av en enkel Frosta pall från Ikea. Den kreativa bordslampan kan placeras inte bara i barnrummet, utan också i sovrummet eller vardagsrummet.

Färgglada idéer för barnkammaren

idéer-barnrum-ikea-byrå-färgglada-design-ränder

Det bästa med Ikea -möbler är att de har en ren design och fritt kan dekoreras och designas om. Med självhäftande film för möbler kan du krydda den enkla Ikea -byrån och lägga till ränder, prickar eller något annat valfritt mönster.

Krydda Ikea -byrån med barn

idéer-barnrum-ungdomsrum-ikea-byrå-hack-färg

Med barn och tonåringar kan du skapa ett verkligt konstverk från en vanlig Ikea -byrå. Ta tag i penslar och färger och kom med en kreativ design för barnkammaren med de små.

Ikea -hack för barnrum – stoppning av byrån

idéer-barnrum-ikea-hacks-dresser-krydda klädsel-färgglada

Idéerna för barnrummet med Ikea -hack är många och möjliggör en mycket individuell barnrumsdesign. Du kan till och med täcka lådorna på en enkel Ikea Malm byrå med tyg och på så sätt göra klädsel åt dem själv.