Inredning av ett ungdomsrum: viktiga tips och inredningstips

Flickor-tonåring rum

Ungdomsrummet utgör en avgörande skillnad för barnrummet. Den ska inte spelas i den längre. Istället borde det bli ett verkligt vardagsrum som så att säga kombinerar vardagsrum och sovrum och där ditt nu äldre barn kan träffas och lära sig med sina vänner. Ditt barn ska kunna dra sig tillbaka dit. Så det är hans personliga rike. Det är därför det är så viktigt att du låter ditt barn hjälpa till att bestämma och hjälpa dig när du gör detta Inrätta ungdomsrum. Både färgerna och möblerna bör särskilt glädja ditt barn.

Inrätta ungdomsrum beroende på rummets storlek

små-ungdoms-rum-med-gula-accenter

Om du vill inreda ungdomsrummet spelar rummets storlek naturligtvis en viktig roll. Ett stort rum orsakar nästan inga begränsningar, men ett litet rum kan vara ett problem. Funktionalitet och en praktisk anläggning krävs där. För att få allt under ett tak och verkligen inte glömma någonting kan du skapa en plan i förväg som innehåller alla viktiga punkter och naturligtvis ditt barns önskemål. Här är några tips som kan vara till hjälp när du sätter upp ditt nya ungdomsrum:

Inreda ett ungdomsrum – rensa ut det gamla rummet

med-färgstark-väggfärg

Detta arbete, som är obehagligt för vissa, för att inte säga nervskakande, har faktiskt också en stor fördel. Du har möjlighet att få en överblick över alla kläder och föremål och kan bestämma (igen tillsammans med barnet!) Vad som fortfarande behövs och vad som kan slängas. Detta innebär att du senare vet exakt hur mycket lagringsutrymme du behöver och kan ställa in ungdomsrummet i enlighet därmed med tillräckligt med skåp.

Inrätta ungdomsrum – området för kyla och sova

Barnrum-med-skrivbord-område-på-nivå

Lekhörnen behövs inte längre och kan ersättas av relaxavdelningar, för det är precis vad ditt barn kommer att behöva efter en hård dag i skolan och läxor. Det är också viktigt att du har tillräckligt med sittplatser för vänner när du sätter upp tonåren. Bönsäckar är särskilt lämpliga för detta. Om rummet är litet och inte har tillräckligt med plats för flera bönsäckar kan en soffa också ge tillfällig hjälp. Du har nu två alternativ att välja mellan: Antingen väljer du en utfällbar soffa som snabbt kan omvandlas till en säng på kvällen för att sova. Eller, om du möblerar ungdomsrummet, kan du använda en praktisk loftsäng som du kan använda höjden på rummet och helt enkelt placera en soffa under. Hur som helst kommer du att ha de nödvändiga sov- och sittgrupperna och även övernattning för vänner.

röd pall

Utöver detta rekommenderas att du lägger till ett soffbord eller slutbord. Detta är nödvändigt när du sätter upp ett ungdomsrum för att kunna lägga ner olika saker som drycker. Som föräldrar borde du veta hur praktiskt ett sådant bord kan vara i ditt vardagsrum. För att garantera funktionalitet kan du helt enkelt ställa in ett par mindre pallar för det. Dessa är perfekta som ett bord och kan även omvandlas till ytterligare säten om det behövs. Men golvet används också ofta som sittplats. I det här fallet bör en varm, mjuk matta pryda golvet, vilket samtidigt erbjuder komfort när du sitter.

Inredning av ett ungdomsrum – det nödvändiga förvaringsutrymmet

Sovplats för tonåringar med böcker och hyllor

När det gäller att inreda garderoben i ungdomsrummet är moduler det perfekta valet. Du har möjlighet att utöka garderoben med hyllor och anpassa både dina eller ditt barns idéer och rummets storlek. När du planerar ska du inte glömma att lagringsutrymme inte bara behövs för kläder. Böcker, anteckningsböcker och mappar ska också vara lätta att stuva undan. Hyllor är också ett bra sätt att visa dekorationer. Dessa bör dock också väljas av ditt barn. Det praktiska med skåp och hyllmoduler är att de kan omstruktureras, omarrangeras och omarrangeras om det behövs och önskas. Så om ditt barn skulle vilja ha lite variation med nya arrangemang är detta inte längre ett problem. Du kan också lägga till hyllor eller fack vid ett senare tillfälle.

Inredning av ett ungdomsrum – skrivbordet

modernt skrivbord ungdomsrum

En annan viktig punkt som du bör tänka på när du sätter upp ett ungdomsrum är skrivbordet. Ditt barn kommer eller är redan i en ålder då det inte längre kommer att sitta med dig i vardagsrummet eller i köket för att göra läxorna tillsammans. Istället föredrar de att dra sig tillbaka till sitt eget rum. Av denna anledning bör skrivbordet inte saknas. Detta kan ha skåp och lådor som är perfekta för förvaring av skolmaterial. Detta är särskilt fördelaktigt om rummet inte har plats för en extra garderob.

Ett skrivbord med mycket ljus

En annan möjlighet, om du sätter upp ungdomsrummet med ett skrivbord, är naturligtvis också en enkel variant, som bara har en bordsskiva och ben. Valet av design och storlek beror helt på ditt barns behov och rummets storlek. Men det är viktigt att det finns tillräckligt med ljus. För att göra detta bör skrivbordet placeras nära ett fönster så att ljuset kommer från sidan. En skrivbordslampa krävs för de mörka kvällarna. För detta, men också möjligen för datorn, krävs naturligtvis el. Så tänk på detta när du planerar och sätter upp ungdomsrummet och använd praktiska kabelguider om det behövs.

Teenage Sleep Dimmer Boy

Ta en titt på bra exempel nedan som illustrerar hur ett ungdomsrum kan utformas för att vara funktionellt och lämpligt för åldern. Dessa kan ge dig användbar inspiration och idéer när du själv inrättar ungdomsrummet för ditt barn.

Idéer för design av tonåringar