Inredning och design av babyrum för tvillingar – 30 inspirerande idéer

babyrum för tvillingar gul-blå-grädde-pojke-flicka-sicksack-matta

Har du turen att ha tvillingar? Då funderar du förmodligen redan på hur du bäst kan inreda barnkammaren, som ursprungligen var avsedd för endast en bebis. Oavsett om det gäller tjejer, pojkar eller tvillingpar, har vi några underbara idéer för designen av Babyrum för tvillingar sammanställt. Det finns också några tips för tvillingföräldrar som kan vara till nytta när du sätter upp. Låt dig inspireras och njut av resten av din graviditet och timmarna efter förlossningen!

Idéer barnrum för tvillingar

barnrum för tvillingar romantiskt möblerade-metall-sängar-guld-färg-skumrosa

Tvillingutrustningen finns i olika material. Naturligtvis varierar färgvarianterna också. Vissa föredrar trä, men det finns andra som gillar metallmöblernas charm. Ett bra exempel på den andra varianten är dessa vackra metallbäddar i gyllene färg, som inte bara ser nostalgiska ut utan också eleganta.

Ställ in barnrum för tvillingar med vita möbler

babyrum för tvillingar enkel-romantisk-vintage-flicka-väggmålningar-kanin-garderob

Du kan designa ett vardagsrum helt vitt om du ännu inte vet kön på barnen men vill inreda rummet redan. När det gäller trämöbler är vintage- eller lanthuset för närvarande populärt, eftersom det är romantiskt och har ett underbart utseende. Detta barnrumsset för ett babyrum för tvillingar består av en liten garderob, två sängar och en pall. Skötbordet ligger på andra sidan rummet.

Idé för tjejer

barnrum för tvillingar flicka-idé-rosa-vit-country-stil-metall-stol

Tvillingarnas barnsäng kan väljas i en neutral färg och sedan utformas i en lämplig färg med hjälp av kuddar, filtar eller kuddar, beroende på kön, men behöver inte vara det. Detta babyrum för tvillingar består huvudsakligen av en vit eller gräddfärg, som har kombinerats med en delikat gammalrosa. Utformningen av nischen med en väggmålning är också intressant.

Idé för ett par tvillingar

barnrum för tvillingar tvillingar-blå-rosa-beige-matta-soffa

Här kan du se ett barnrum i vitt för ett par tvillingar, där varje säng har utformats efter kön. Barnrummet för tvillingar är rymligt och erbjuder plats för en soffa som ersätter den klassiska amningsstolen. Sängarna kan användas som extrasäng och tack vare hjulen kan de enkelt flyttas om det behövs.

Rum i gråbeige

babyrum för tvillingar parkett-gröna-möbler-soffa-grädde-väggfärg-3d-paneler

I detta barnrum för tvillingar är gråbeige huvudfärgen. Med detta designades väggarna med en 3D -effekt. Det finns också några vita möbler som får rummet att se ännu vänligare ut. Barnsängarna i babyrummet för tvillingar är gröna och representerar accenterna i rummet. Det varma parkettgolvet garanterar också komfort.

Mörka trämöbler

barnrum för tvillingar barnsängar-mörkt trä-blått skötbord

Mörkare möbler kan också användas för barnrummet för tvillingar. I det här rummet finns denna typ av trä inte bara i sängarna med blinda blickar, utan också i ett antal andra element. Tapeten med sitt rutiga mönster ser också väldigt attraktiv och mysig ut. De neutrala jordtonerna kombineras med några mörkblå möbler, till exempel skötbordet och sidobordet.

Designa ett maritimt babyrum för tvillingar

barnrum för tvillingar maritima-pojkar-rum-möblering-blå-vita

Ett maritimt babyrum för tvillingar i blått och vitt är särskilt lämpligt för pojkar. Du bestämmer själv hur mycket blått du vill använda för designen. Vanligtvis är vit huvudfärgen, medan blå används för att framhäva den. Vissa nautiska symboler som ankare eller skeppsmotiv kan också användas för dekorationen.

Vit som huvudfärg

barnrum för tvillingar barnsängar-vitt-trä-blå-accenter-nautiska-sjöman-tema

Eftersom vit är huvudfärgen skapas en mer känslig och subtil design. Även om sängarna i babyrummet för tvillingar verkar identiska vid första anblicken skiljer de sig åt på grund av motiven som används för himmelssängen och kudden. Medan ett ankare avbildas på det ena, pryds det andra med en båt.

Inredningsrum – idéer för flickor och pojkar

babyrum-tvillingar-blå-vita-pojkar-omvårdnad-stol-byrå-trä-gungande häst

Blått och vitt användes också för design och inredning i detta babyrum för tvillingar. Arrangemanget av möblerna kan åter beskrivas som lapptäcke. En vit fåtölj kombineras med grå sängar och en byrå som ett skötbord. Resultatet är en attraktiv blandning som ger rummet en speciell charm.

Dekorera väggen

babyrum-tvillingar-ljus-vägg-grå-sängar-gitter-vägg-dekorera-bildramar

Väggdekorationer gör varje rum vackrare. Detta är inte bara fallet i babyrummet för tvillingar. Ändå kan bildramar och andra dekorationer övervägas. Om väggdekorationerna är ovanför sängarna, se till att de har fästs ordentligt och inte kan falla, eller lämna ett litet utrymme mellan väggen och sängarna.

Babymöbeluppsättning för tvillingar

babyrum-tvillingar-tapeter-ränder-mönster-beige-vita-sängar-sida vid sida

Om det finns en soffa i barnrummet kan barnsängarna också användas som en extrasäng för tvillingarna. Naturligtvis skulle sängar med hjul vara mer fördelaktiga i detta fall. Annars är detta ett extremt romantiskt babyrum för tvillingar. Randiga mönster är också mycket populära för väggdesign. Dessa kan målas på väggen med färg eller väljas i form av tapeter.

Enfärgat barnrum komplett set

barnrum-tvillingar-hörn-fönster-dagbädd-spjälsäng-byrå-modern-vit

Ett barnrum helt i vitt har fördelen att dessa neutrala möbler kan kombineras med alla andra färger. Förutom blått och vitt för pojkar och flickor, valdes en brun nyans för väggen i detta babyrum för tvillingar. Du kan också se ett sätt att ställa in ett litet rum här.

Sätt upp sängarna som du vill

babyrum-tvillingar-stort-barnrum-vägg-design-blå-beige-fåtölj-soffa-gardiner

Hur exakt du ställer upp sängarna beror naturligtvis på rummets storlek och mängden kvarvarande möbler och tillbehör. Vanligtvis placeras babysängarna bredvid varandra och separeras endast från varandra med en byrå eller skötbordet. Sängarna kan stå på längden eller tvärgående. I vissa fall fungerar L-formen bättre och ibland finns det sängar mot två motsatta väggar. Det som fungerar bäst för tvillingar i ditt babyrum är något du måste prova själv.

Blå möbler för tvillingar

babyrum-tvillingar-ljusblå-möbler-snygg-mattor-indirekt-belysning

Om du har pojkar kan du välja möblerna i barnrummet helt i blått. En ljus babyblå ser väldigt fin och mysig ut. Du kan kombinera de färgade möblerna med en neutral färg som beige, grädde eller vit, eller så kan du välja en subtil accentfärg, som i detta exempel för ett babyrum för tvillingar, för vilka pastellgult valdes.

Väggdesign för babyrum för tvillingar

babyrum-tvillingar-grön-blå-golv-blå-väggmålning-landskapsträd

Väggdesignen är ett av de element i varje babyrum som förmodligen är det mest eftertänksamma. Skulle det finnas en accentvägg eller ljusa pastellfärger är mer lämpliga. Är det bättre att använda väggfärg eller tapeter är det bättre valet. I slutändan beror allt på din smak. Väggmålningar är också en bra idé. I barnrummet för tvillingar kan också tapeter med landskap eller lekfulla motiv och bilder bifogas.

Ljuset i barnrummet

babyrum-tvillingar-ädel-vägg-design-tvillingar-par-neutrala färger

Ljuset i barnrummet behöver inte vara starkt och påträngande. Det finns trots allt ingen läsning här och det är fortfarande för tidigt att göra läxor. Vissa vägglampor eller indirekt belysning är helt tillräckliga och skapar en mysig atmosfär som inte stör den nyfödda utan snarare lugnar dem. Ett bra exempel är tvillingarnas babyrum på övervåningen.

Ädla barnsängar

babyrum-tvillingar-sängar-klädsel-quiltat-mönster-pall-himmelsäng-skänk

Indirekt belysning finns också i detta babyrum för tvillingar. De eleganta barnsängarna med klädsel och himmelssängar är också iögonfallande. Eftersom dessa sängar ser ganska massiva ut, är de mer lämpliga för ett stort rum. Den lilla sittgruppen till höger i bilden, som kan användas för läsning, är också intressant.

Designa barnrum för tvillingar med namn

babyrum-tvillingar-inspiration-inredning-namn-vägg-bilder-ram-dekoration-idé

Det är inte ovanligt att föräldrar vill designa barnrummet för tvillingar med barnens namn. Antingen används bildramar för detta eller så är bokstäverna utformade direkt på väggen. Namnen finns vanligtvis direkt ovanför respektive säng, men kan också broderas på en filt eller kudde. En trevlig idé är varianten ovan med en rustik bildram.

Babyrum för pojkar med väggdesign

babyrum-tvillingar-maskulin-design-möbler-ljus-dekoration-matta-tillbehör

I detta babyrum för tvillingar målades namnen igen direkt på väggen. Detta har nackdelen att den bara kan tas bort genom ommålning. Om du planerar att göra om rummet helt efter några år ändå är detta inget problem. Väggtatueringar är också ett bra alternativ och kan i många fall till och med tas bort igen utan problem.

Minimalistisk inredning

babyrum-tvillingar-moderna-baby-sängar-glas-upphängda-tak-mint-grön-vägg-färg

De som gillar den minimalistiska inredningsstilen kan naturligtvis också välja detta för barnrummet för tvillingar. Detta är stilen på möblerna i det här exemplet. Naturligtvis ska det inte saknas färg i ett barnrum. En mintgrön vägg med några fina väggtatueringar och en rosa tapet pryder två av rumsväggarna.

Praktisk hylla

babyrum-tvillingar-original-idé-tak-hylla-rosa-möbler-fåtölj-tjej-inbyggda-i-hyllor

Använd varje ledigt utrymme för dekoration och förvaringsutrymme i ett litet babyrum för tvillingar. Flickans rum har en originalhylla som designades direkt under det låga taket. Den används för olika vintagedekorationer, som också belyses med inbyggda lampor. En fin pastellrosa är huvudfärgen.

väggmålning

babyrum-tvillingar-litet-rum-vita-möbler-väggmålning-träd-blind

Detta vackra pojkrum med blå väggar och vita möbler har en söt väggmålning som visar ett träd och en apa. Eftersom det är ett litet barnrum för tvillingar sparades möbler. Sängarna vetter mot varandra. Däremellan finns en bekväm fåtölj för amning. Välj de lättaste färgerna för små rum.

Inredning med massor av leksaker

babyrum-tvillingar-extravaganta-baby-sängar-retro-hylla-stege-leksaker

Även om de flesta leksakerna inte används, särskilt i början, är de barnvänliga och lekfulla dekorationer.Och det är just för detta ändamål som leksaker och plyschdjur kan användas i babyrummet för tvillingar. Designa olika hyllor eller montrar med dem och skapa en barnvänlig atmosfär.

Babyrum för tvillingar med en lila accentvägg

babyrum-tvillingar-accent-vägg-lila-vit-spjälsäng-matta-prick-mönster-feminin

Som du redan har sett kan du markera sängarnas område på olika sätt. I exemplet ovan designades en accentvägg i mörklila som perfekt accentuerar de vita sängarna. För att få väggen att se lite mer lekfull ut valdes små kaniner som dekoration. De vita möblerna kombineras med en mörk parkett.

Ädel barnrum för tvillingar

babyrum-tvillingar-ädla-väggpaneler-spegel-dekoration-matta-guld-effekter-minimalistisk-skötbord

Detta babyrum för tvillingar ser väldigt ädel ut, vilket inte bara beror på färgerna, som påminner om metalliskt. Väggpanelerna med sin ursprungliga design bidrar också till detta, liksom användningen av speglar, som inte bara tjänar ett dekorativt syfte, utan också får det lilla rummet att se större ut. En minimalistisk byrå som skötbord skapar en viss modern stil.

Tapeter i halvhöjd

babyrum-tvillingar-rustikt golv-parkett-laminat-garderob-skjutdörrar-barnrum-idé

Du kan också använda tapeter i halvhöjd för väggdesignen, om en helt färgad och täckt är för mycket av det goda för dig. Lämna den övre halvan vit eller kombinera med en annan färg. I ett litet barnrum för tvillingar är ett skåp med skjutdörrar mycket bra eftersom det sparar utrymme.

Design med mönster

babyrum-tvillingar-vägg-mönster-vintage-ljus-blå-vit-matta-sicksack-mönster

Olika mönster är också en bra idé för att skapa ett babyrum för tvillingar och för inredning i allmänhet. Inte bara skapades en vacker vägg här med hjälp av mönster. Mattan med sitt sicksackmönster är också ett riktigt blickfång. Eftersom det finns vita element i mönstren smälter de in fantastiskt med de vita möblerna.

Modernt barnrum för tvillingar

barnrum för tvillingar svart-vit-modern-fönster-gardiner-växt

Detta babyrum för tvillingar visar en annan modern inredningstanke. Svart och vitt valdes som färger. För att skapa en tillräckligt vänlig atmosfär bör svart endast användas som accent och vitt ska vara huvudfärgen. Sängarna har intressanta, genomskinliga stänger och mattan har ett modernt mönster.

Namn på tvillingar – värdefulla tips för att hitta bra kombinationer

Skapa originalgåvor till tvillingar vid födseln själv

Tårta för tvillingar – 30 idéer för födelsedag, dop, födelse & Baby shower